Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
avatar van meyer
Tag84 schreef:
ik vind het een goed album, je moet er alleen wel neutraal instappen en het niet vergelijken met de oude guns. Wel vind ik dat de nummers relatief snel vervelen in vergeklijking met de oude albums.

Hier sprak je jezelf even tegen hé.
Ik vind het album ook goed meevallen, Axl heeft het geluk een prachtige stem te hebben. En er zitten nog goede ideeen in zijn nummers. Een mooie 3,5 lijkt me wel op zijn plaats.

Joy
toch nog steeds ene goeie plaat

je verwacht nu en dan dat slash ion komt zetten, dat blijft dan achterwege en dat is een gemis, maar zonder slash blijft het muzikaal toch ook overend, en degelijk

een 4, maar eigenlijk een 3.5 omdat ik weinig interesse meer heb in de guns

avatar van Tag84
meyer schreef:

Hier sprak je jezelf even tegen hé.

Ja dat klopt, maar dit album had me ook relatief snel verveeld als ik de oude guns n roses helemaal niet had gekend.

Ik vind deze toch echt wel net zo mooi als de oude cd's van Guns.
Als je eens goed te tijd neemt om de cd te luisteren worden de nummers steeds beter en beter.
Voor mij is het echt een groeiplaat geworden.
In het begin was ik vrij teleurgesteld.
Maar gelukkig heeft deze plaat me toch te pakken gekregen.
En de magnefieke solo's zijn er echt wel.
De enige twee nummers waar ik nog enigzins moeite mee heb zijn Riad N' the Bedouins en Scraped. Axl schreeuwt er een beetje irritant door heen.

Absolute hoogtepunten zijn.
Better (Goede single kandidaat)
There Was A Time. (Heerlijke finale)
This I love (Wat een gitaar stuk)

4.5

avatar van Serge
Ik kan er niet onderuit, echt tegen alle verwachtingen in, maar ik vind dit een behoorlijk goed album. ik heb hem nu zeker 15 keer geluisterd en vond het tijd voor een oordeel.
Na deze verrassing hoop ik niet dat dit een laatste oprisping is geweest, maar ik ben bang van wel.
Dat er lang de tijd voor is genomen is te zien in het artwork, al heeft GNR daar altijd al op gescoord. Het ziet er allemaal erg goed uit.
Tenslotte valt me de lange duur van de plaat erg op. Ook dat had ik niet verwacht.

avatar van Von Helsing
Eigenlijk helemaal niet zo'n slecht album, alleen met Guns 'N Roses heeft het bitter weinig meer te maken. Dit is toch een minpuntje als de band hierop vermeld toch echt Guns 'N Roses blijkt te heten.

De verwachtingen zijn daardoor erg hoog en de meeste mensen hebben met alle in- en outs over het wel en wee van de opnames niets te maken, die willen gewoon het oude bekende geluid horen.

Was beter geweest als dit onder de naam Axl's Roses was verschenen.

Ravenous
Wel cool dat Buckethead hier meedoet. Voor de rest vind ik er maar weinig aan.

avatar van Ducoz
het is echt geen slechte plaat, maar ver van geniaal. In het begin vond ik hem leuker...

haveman
Von Helsing schreef:

Was beter geweest als dit onder de naam Axl's Roses was verschenen.

Volgens mij is nu wel bewezen dat meneer von Helsing een album eerst een paar keer moet beluisteren voordat hij stemt.

Rizz
Deze cd kan toch wel iets hoger. Geniaal was hij niet, maar matig?

haveman
Ducoz schreef:

Joy
iedereen wist vantevoren dat alleen axl rose nog van de originele bezetind aanwezig was

naief om te denken dat je dan een guns & roses plaat oude stijl kunt verwachten

nochtans geen slechte plaat

buckethead lijkt een aanwinst, al wordt je een beetje moe van iedere vrije seconde volgepropt met zijn gefreak

avatar van CharlieWatts
Buckethead is al voor het uitbrengen van het album vertrokken. Daarbij heeft hij maar een paar nummers meegedaan..

avatar van aerogp1
Ducoz schreef:
Jongens, is dit nou echt zo baaad?

Welnee, alleen lopen hier van die fanaten rond met torenhoge verwachtingen. Dat kost je meteen je laatste greintje objectiviteit haha.

Gregson
'Better' vind ik dan toch best een puik nummer...

avatar van barrett
Deze hele plaat is eigenlijk meer een collage van verschillende apparte stukken dan dat het eigenlijk echt een geheel vormt.
Daarnaast zingt Axl echt vaak naast en slecht, wat is dit toch een regelrechte afgang voor een band van het kaliber Gun's and Roses.

avatar van vin13
De gitaarpartijen en de orkestratie ondersteund door de goede melodieën redden de plaat. De plaat is lang niet zo slecht als de geruchten eromheen. Wellicht een paar vullers en daardoor te lang en niet een pakkend geheel. Ik draai dit liever dan bijv. de laatste U2 of Coldplay.

avatar van Germ
Germ (crew)
Nu ook binnen op dubbel LP.

Kom op mensen, dit is gewoon een goede plaat. Er staan inderdaad een paar echte missers op, maar ook voor de oude GNR liefhebber staat hier nog genoeg op om van te genieten!
En het stemgemiddelde van 2,90 slaat dan ook helemaal nergens op!

avatar van Eddie
Volledig mee eens. Ik krijg heel sterk de indruk (niet alleen op MuM touwens) dat het gewoon heel erg uncool is om deze plaat objectief te beoordelen. Het kan gewoonweg niet dat je de oude GnR platen geweldig vind en dat je hier helemaal niets aan vind. Oke, je hoeft het niet van het zelfde niveau te vinden, maar er staan wel degelijk nummers op die niet misstaan hadden op Use you illusion. (Street of dream en Catcher in the Rhye bijvoorbeeld)

avatar van rafke pafke
Nou ik vind er niks aan. Of dat volgens jou nu kan of niet....

avatar van kaztor
1,0
Eddie schreef:

Dan stel ik je bij deze teleur.

Beter dan verwacht!

Ik ben nooit een Guns n' Roses fan geweest en dat had vooral met zanger Axl Rose te maken, wat een verwaande kwast was dat. En goed zingen kon hij ook niet, helemaal live was het lachwekkend te noemen. Desondanks heb ik al hun cd's, want op elke cd staan wel een aantal goede nummers. Vandaar dat ik erg benieuwd was naar de nieuwe Gn'R.

De nieuwe Gn'R is mij dus erg meegevallen. Axl irriteerd mij nog steeds en nog steeds kan een hele Gn'R cd mij niet boeien. 'Chinese Democracy', 'Shackler's Revenge', 'If the World', 'There Was A Time', 'Sorry', 'Madagascar' en 'This I Love' behoren tot mijn favorieten. De rest vind ik zwak tot aardig, meer ook niet. En daarom kom ik op een 3 uit.

Germ schreef:
En het stemgemiddelde van 2,90 slaat dan ook helemaal nergens op!

Een stemgemiddelde van 2,90 is een juiste uitslag, Germ. Er staan goede nummers op deze cd, maar ook een aantal zwakke en dat kom je precies op een gemiddelde uit.

avatar van knoltor
Grappig, als je de statistieken bekijkt: er zijn weinig platen waar de meningen zo verdeeld zijn. Normaal knalt er direct één kolom uit, maar nu zijn ze allemaal hoog.
Meneer Rose heeft het in ieder geval voor elkaar dat er over gepraat wordt.
Maar dat maakt het nog steeds geen goede plaat voor mij.

avatar van barrett
Neen verre van zelf, voor mij is het gewoon een verzameling overschotjes deze Chinese Democracy

avatar van master-rens
1,0
Erg teleurstellend album.
Geen enkel nummer weet mij te boeien, en de stem van Axl Rose is niet meer om aan te horen op de meeste liedjes van de cd...

avatar van barrett
Idd de stem van Axl wat is daar mee gebeurt, geeft de alcohol dan toch uiteindelijk zijn sporen definitief achtergelaten?

avatar van Ducoz
Ik moet zeggen dat ik er eerst niet meer zoveel aan vond, maar ik heb hem laatst weer op gezet, en ik moet zeggen dat ik er toch weer door gecharmeerd ben! Misschien komt dat omdat ik de plaat vorig jaar ongeveer op de zelfde tijd had aangeschaft(23 november)... Nja eigenlijk een maand verder, maar komt close!

De dingen waar ik eerst over struikelde zijn nu weer weg, en ik ontdek weer nieuwe dingen aan de CD! Ik ben zelfs van If the World gaan houden!

Ik weet het niet meer hoor, middelmatig tot goede plaat! Ik snap echt niet wat me zo slecht heeft laten denken over deze plaat!
van 2,5 naar 4

avatar van Hendrix4live
Er staan een aantal hele goeie nummers op alleen vind ik ze qua niveau stukken minder geworden. Maar ja, wat is Guns N' Roses zonder Slash denken mensen dan. Ik denk dat niet van je kan ook een goeie cd maken met één god minder.