hadiederk schreef:
Panfluit? Ian anderson is een multi-instrumentalist en wellicht kan hij goed met de panfluit overweg maar z'n voornaamste wapen is toch echt de dwarsfluit.
TAAB is een geweldig tijdsdocument. Eind jaren zestig gingen Britse bands met de uit Amerika overgewaaide jazz en blues aan de haal ontwikkelden dit tot een geheel eigen stijl. Begin jaren zeventig werd het allemaal symfonischer. Tijdens het kantelpunt van deze stijlen ontstond TAAB. Ik denk dat Ian Anderson zelf niet eens besefte wat voor uniek album hij gemaakt had want anders had ie vrijwel alles wat Tull daarna maakte wel de prullenbak in gekieperd.
In die tijd maakten veel toenmalige bands geweldige albums, niet eens omdat die bands zo geweldig waren maar omdat het tijdsbeeld qua muziek zo uniek was.
En ook dit verhaaltje moet je zien als "vind ik"
Het was zowel in de States, Engeland, het Europese vasteland, maar ook scandinavië en zelfs het voormalig Oostblok, een ware explosie aan creatieviteit binnen de soul, fusion, rock, symfo en wat nog meer.
Een fijne tijd waar de commercie niet zo overheerste en de top-40 niet de dienst uitmaakte (denk ik).
Maar ik denk trouwens niet dat een Tull liefhebber ook per sé een Yes liefhebber is. Ik vind Tull helemaal de bom en Yes maar zo/zo.
Ik durf zelfs zo ver te gaan, dat zelfs het slechtse van Ian en co. nog meer dan een voldoende scoort bij mij (zie de andere platen).
En Ian excelleerde inderdaad op de akoestische gitaar, dwarsfluit en op één been staan in mailliots.