Rottende vleeswaren
Pretentieus zijn we allemaal wel eens, evenals chronisch geschift. Maar daar je beroep van maken gaat ver. Misschien is het de frustratie. Je zal het ook maar hebben, een stem die klinkt als twaalf klaarkomende zeekoeien, en dusdanig roodgeverfd peenhaar dat het lijkt alsof de maandstonden in volle glorie bovenop je schedeldak plaatshebben. Brabbel daarbij wat fucking shitteksten over een varkensstal die tegen de vlakte gaat en heel Holland gaat plat.
Kijk, afwijken is welkom. Een klimaat waarin loverboys en doorgepenetreerde lichtekooien de dienst in muziekland uitmaken schreeuwt om vernieuwing, om kwaliteit, om TROOST. Zes jaren geleden blies mijn makker Spinvis met een frisse wind wat vastgeroest slijm van amuzikale laaggeletterden los met breekbare, voorzichtige fluisterliedjes voor hart en ziel. Helaas zijn dat soort lieve oordokters schaars. Maar ze bestáán, verdomme. Iets om je aan vast te klampen en om nooit meer los te laten.
Helaas zijn dus ook zwakzinnige, overbodige nageboortes die de al niet zo fraaie gevestigde audio-orde (wauw, wat een understatement dames en heren!) nog eens onderkotsen en er vervolgens de mestresten tussen die lillende lappen vlees onderaan hun rug mee wegpoetsen. Roosbeef is er daar één van. Onthoud die naam vooral niet. De naam staat voor een gezelschap van vier zielige hoopjes mislukte atomen uit Duiven (platgooien dat gat) dat zo tot een afvaardiging van de Jostiband gerekend kan worden. Of nee, daarmee doe ik de Jostiband te kort. Roosbeef zou niet eens de steunzool van de Jostiband mogen kuisen.
Het affreuze, walgelijke boegbeeld van deze nieuwe Nederlandstalige kutband is ene Roos, dat roodharige mokkel dus waar ik het reeds eerder over had en waar ik het liever niet over heb. Ze heeft een smoel waar zelfs de beste metselaar niets mee zou kunnen aanvangen en ze zingt als een wereldvreemde lesbische klimgeit die lijkt te stikken in drooggekookte aardappels. Daarbij zijn de teksten van een achterlijk infantiel niveau en worden ze door het gros der gore recensenten hier te lande en net over de grens bestempeld als 'weemoedig', 'symbolisch' en 'poëtisch'. Jaja. En geëngageerd mijn reet. Als dit soort dooie ellende wordt gerekend tot iets dat 'maatschappelijke kwesties op verrassende wijze bezingt en belicht' (ik roep maar wat, slap lullen is geen kunst), dan is mijn afgekloven ringvinger een eclectisch meesterwerk om zo diep voor te buigen dat een dwarslaesie het onvermijdelijke gevolg is.
Deze agressievoedende huilebalkmuziek overvol van zelfoverschatting moet in de kiem gesmoord worden. Laat Wolter Kroes dan liever 'zijn ding doen'. Die komt er tenminste openlijk en
en plein public (in smerige rotkroegen en op lompe boerenfeesten) voor uit een zwakbegaafde idioot te zijn en laat dat duidelijk zien en horen. Roosbeef tracht daarentegen interessánt te zijn. En dat lijkt me niet de bedoeling. Als ongeschoolde loodgieter moet je immers ook niet pogen de kwantumfysica te doorgronden. Dit is een hele, héle grote belediging voor de zogenaamde 'kleinkunst'.
Klik
hier (op eigen risico) voor een indruk van dit door half Nederland aanbeden bedorven broodbeleg (en vergeet niet de rest van de dag je netvlies en slakkenhuis te vertroetelen als een vrouw waar je graag per direct het nest mee zou willen delen).
Sterkte.