Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
Vincentionis schreef:
ik kan hier beter maar geen uitspraken over doen...

een 1,5 is alles wat ik hier aan kan geven..
en dat is alleen voor Wake Me Up (t nummer met de lange titel)

Alle Green Day-albums minder dan een 2 geven en er daan geen uitspraken over doen????

Sorry maar dat gaat er bij mij niet in... maar dat moet je natuurlijk zelf weten.

xAnoukx
Geweldig album van Green Day. Nog steeds 4,5*. Beste nummers vind ik Holiday, Homecoming.. en Whatsername.

Zola
Wooh. Wat staat Green Day opeens hoog in de lijst. Ik vond hun hitje 'Boulevard of Broken Dreams' nietszeggend, ligt het aan mij of is deze waardering overdreven en staan ze zo hoog omdat alle kidrockers Green Day in hun top 10 zetten?

avatar van dvdschaaf
Zola schreef:

Ik denk dat je er heel dicht bij zit, tegenwoordig houdt de jeugd erg van punkrock volgens mij, mij kan het helaas niet boeien, maar ik ben ook al een ouwe knar hè

anathema
Hoewel ik niet meer tot 'de jeugd' behoor en in principe meer van Tool, Isis en The Mars Volta houd vind ik dit een prima plaatje.

avatar van frankvankesteren
Ik vind toch ook het lef wel van dit album afstralen hoor, het is niet zomaar uit te schrijven als 'een plaat waar de kidrockers alleen maar achteraan lopen'.

Mijn ouders zelfs kunnen deze plaat erg waarderen allereerst omdat dit erg goed geproduceerd is en Green Day een mooi aantrekkelijk geluid ontwikkelt, bovendien zijn ze live ook uitstekend. Verder is het op muzikaal gebied vooral een kwestie van smaak.

Bovendien heeft dit album ok nog betekenis, Green Day zette toch wel een flinke stap in de anti-Bush campagne waar niet veel amerikanen aan deel durfden te nemen. Dat zij op live8 in Berlijn optraden was illustratief voor hun afkeer tegen dat beleid. De teksten zijn eerlijk en direct; zo is Holiday bijvoorbeeld een directe aanval op Schwarzenegger en is Wake me up.. een kritische uiting jegens het buitenlands beleid.. interessant, dat zeker

Ik vind dit persoonlijk een heel goede plaat, maar toch niet een plaat waar ik eindeloos lang naar zou kunnen luisteren, wat ik bij dit genre nu eenmaal altijd heb.
Ik wou alleen benadrukken dat er meer achter dit album zit en dat in mijn ogen ook zeker volwassenen reden zouden kunnen hebben om dit album een goed album te vinden, al zeg ik dat natuurlijk zelf als kind

fastpulseboy
ben beneiuwd of je em of een jaar of wat nog ooit uit z'n doosje haalt.

fastpulseboy schreef:
ben beneiuwd of je em of een jaar of wat nog ooit uit z'n doosje haalt.

Ik denk het wel..het is niet een van mijn favoriete albums maar ik vind hem niet echt een gehalte hebben wat de meeste popmuziek bij mij heeft. Tenslotte vind ik hem nu na 2 jaar ook af en toe nog heel mooi

avatar van Ploppesteksel
Ik kende voor dit album van Green Day enkel 'Minority' & 'Basket Case'. Dat vond ik degelijke songs, dus ik geloofde dat Green Day iets kon, maar toen dan Boulevard of Broken Dreams en Wake me Up when September Ends uitkwamen wist ik dat Green Day slecht is. Belachelijk zwak vind ik dit.

Kid A(cid)
Tja, vroeger vond ik dit tof. Nu kan ik nog een *3 geven, meer niet.

avatar van everto
voor mij hetzelfde, kid a. gelukkig is mijn punkperiode ook alweer een tijdje geleden overgewaaid.
blijkbaar toch genoeg mensen die het wel kunnen waarderen getuige de hoge stek in de top 250

eiooft
Het eerste album dat ik ooit kocht! Hoewel hij na veel luisterbeurten wat begint te vervelen, is dit nog altijd een favoriet, met als uitschieter Jesus Of Suburbia. Het enige slechte nummer vond ik twee jaar geleden ook al Wake Me Up...te traag en te commercieel.

Hoewel punkrock niet écht mijn genre is, vind ik dit album toch wel goed.

Ken het ook al twee jaar, dus kom er wat laat mee af, maarja...

'Boulevard Of Broken Dreams', 'Jesus Of Suburbia' en 'Wake Me Up' zijn m'n persoonlijke favo's. De rest is ook niet slecht.

eiooft schreef:

Het is een beetje het klassieke verhaal van rock/punkbands die een stevige plaat neer willen zetten maar er toch even een soort van ballad doorheen gooien... je moet ervan houden

blaauw
Luister 's naar rockin chair van oasis en daarna naar wake me up before september ends van greenday, het is pure plagiaat, van greenday welteverstaan

blaauw
ik kan me er eigenlijk best kwaad over maken, dit opzichtige gejat zonder het toe te geven.

avatar van Wib0__
Boulevard Of Broken Dreams en Wake Me Up When September Ends zijn nog best leuke singles om af en toe naar te luisteren, de rest vindt ik maar redelijk/matig.

avatar van *San*
Green Day !! YEAH..

avatar van Gretz
blaauw schreef:

En bij Oasis zeggen ze dat de melodie van BoBD ook al gejat is; dat die afkomstig is van hun Wonderwall. Dat is echt volstrekt overdreven. Rockin' Chair ken ik niet, maar het lijkt me dat er toch wel genoeg verschil in zit, anders was daar allang werk van gemaakt. Alleen als je er echt overeenkomst in wílt zien, dan lukt je dat wel. Maar dan lijken zoveel liedjes op elkaar.

avatar van Lennonlover
Ik vind dit album te puberaal. Er zit geen enkel nummer op die mij écht kan overtuigen. Wel een paar goeie songs op maar nét iets te banaal.

blaauw

Zeg je altijd vol overtuiging dingen over nummers die je niet gehoord hebt? rare gewoonte

blaauw
Voor de mensen die het nummer Rockin' Chair willen beluisteren en de vrij opzichtige overeenkomst met greenday's september end willen horen hier een link van iemand die het (niet al te best) zingt. http://www.youtube.com/watch?v=h9_LKvECo_A

mischien ben ik doof en a ritmisch maar ik vind het wel degelijk een verschil. sterker ik vind september beter. Ik vraag me af of grren day uberhaupt. naar oasis luisterd, of als inspiratie ziet. ga ik es opzoeken

avatar van ZERO
Ik hoor de overeenkomst tussen Rockin' Chair en WMUWSE toch wel eigenlijk. De eerste twee zinnen van het liedje lijken wel opeen. Er is dus zeker overeenkomst denk ik. Langs de andere kant zijn de gitaarmelodieën van beide nummers wel totaal anders.

En als ik zo even lees in de Oasistopics, is Oasis zelf ook een meester in het stelen van andere groepen!

Achja, zo'n overeenkomst kan ook onbewust gebeuren hé. De zanger van Green Day herinnerde zich misschien onbewust de zang van Rockin' Chair dat hij ooit gehoord had en dacht dat hij zelf een melodie verzonnen had... Er zijn zo wel meer nummers die op elkaar lijken, zonder dat het misschien de bedoeling was.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>Achja, zo'n overeenkomst kan ook onbewust gebeuren hé.

Denk ik ook.

Off topic: luister maar eens naar het intro van Onderuit van De Dijk en zet vervolgens Point blank van Bruce Springsteen eens op. Je zult versteld staan

avatar van ZERO
cosmic kid schreef:
>Achja, zo'n overeenkomst kan ook onbewust gebeuren hé.

Denk ik ook.

De overeenkomsten tussen Between Angels & Insects van Papa Roach en Prowler van Iron Maiden zijn ook verdacht groot! Maarbon, we gaan hier off topic...

ZERO schreef:

Misschien kunnen jullie je discussie hier voortzetten

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
dankjewel. Wist niet dat dat topic bestond

eiooft schreef:

Hoe kun je Wake Me Up commercieel noemen. Billie Joe schreef dit nummer voor zijn overleden vader, deze stierf in september en Billie Joe slaat deze maand het liefst over. Dan is het nogal respectloos om een nummer dat iemand met zijn hele hart schrijft commercieel te noemen.
Onwetendheid zullen we maar zeggen

Ik vind dit album erg goed!
Vooral Wake Me Up When September Ends, Boulevard Of Broken dreams en American Idiot

een dikke 4,5