Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
avatar van Betjeuhx
Echt een hele goede CD ! 'k Heb hem thuis en luister er ontzettend veel naar !

En trouwens..
Weet iemand of er misschien aan een nieuw album/clip word gewerkt? Want ik hoop dat we binnekort nog wat van ze gaan horen! ( Dat werd tijd ) Want sinds half 2005 lijkt het wel alsof ze misschien ( tijdelijk) gestopt zijn!! Laten we maar hopen van niet!!!:(

Feeder
[A]shleyRocks__ schreef:
En trouwens..

Laten we hopen dat ze nog even hun klep houden, tenzij ze eindelijk beseffen dat hun muziek uit hun beginjaren beter was en dus de draad weer oppikken, dan mogen ze weer terugkomen.

avatar van Mr. Rock
Volgens wikipedia komt Green Day waarschijnlijk in 2008 met een nieuw album... Ik vind dit album nog steeds lekker klinken trouwens. Ik weet niet wat het is en het is ook helemaal niet echt mijn genre, maar ik kan er niks aan doen

het klinkt wel ok. en het was een gewaagde actie om met zoiets te komen denk ik. Het is op 'sommige'momenten toch wel een lekkere punkopera en er staan nog steeds toppers op als St. Jimmy, maar inderdaad geef mij maar de beginjaren. 3.0

avatar van Betjeuhx
gebruikerbericht

RockMusic__x
geplaatst op 28 mei 2007, 17:26 uurDit is echt een van de beste albums wat er is Ook dat boekje is goed! een dikke 5

________________________________________________
Ja, dat boeke is ontzetten cool

wie heeft het nieuwe nummer van greenday al gehoord
egt mooi zoek maar op op youtube.
typ dan:green day-working class hero

DAMN. Waar gaat dit verdomme heen. Green Day was verdomme een punk band. Moeten die nu akoestische covertjes gaan maken? IK hoop dat op hun nieuwe plaat (wanneeer komt die uit) toch echt weer een flinke dosis Punk zit, anders vind ik ze toch wel heel diep gezakt in vergelijking met vroeger.

avatar van Julie
hele goeie cd! terecht genomineerd voor een music award (of heeft hij hem ook gekregen?)
veel variatie, vind ik toch een belangrijk punt
3.5*

AC/DC
Vroeger waren ze veel beter, en waarom vind iedereen dit zo'n goed album? Ik vind dat er een paar goede nummers op maar voor de rest zeer matig. Het is ook allemaal veel te commercieel gevonden vind ik helemaal geen punkuitstraling meer. Green day is nu meer iets voor de mannetjes die denken dat ze punk zijn maar alleen dit album kennen en daar krijg ik het van .

avatar van lykathea
Eindelijk kregen ze het door. Maak gewoon een nog simpeler, nog slechter klinkender semi-punk album et voila ; Iedereen vind het prachtig.

avatar van Dielie
wat staat nu een album als deze in de top 250 te doen,

da versta kik nu nie ze

avatar van Nanne-1995
ik ben niet zo dol op punk maar green day is nogwel leuk maar nummer zoals american idiot liggen mij niet zo

avatar van Spliffy McGreen
[A]shleyRocks__ schreef:
En trouwens..

Laatst kwam ik een clipje tegen van Green Day die ze voor Amnesty International hebben gemaakt. Een cover van John Lennon - Working Class Hero. Heel erg goed gedaan zonder dat ze het nummer te veel verkloot hebben

Love this CD!:D

avatar van olsenfreakie
Green day!! vooral boulevard of broken dreams is zo goed!!

Wat een prima plaat is dit zeg...klinkt totaal anders dan hun andere albums..naar mijn mening veel beter dan de voorgaande albums.

(Green Day heeft naar mijn mening over het algemeen 2 goede albums gemaakt..en nog her en der wat aardige nummers dan,)

Deze is echt 5* waard, omdat ieder nummer goed klinkt.

Kevin-Raphaëll
idd

sterke plaat

5 sterren

AvRiL*AsHLEe*fan
Holiday en Boulevard of Broken Dreams lopen goed in elkaar over, heb nog niet de hele cd gehoord, maar tot nu toe wel goed.

avatar van My Addiction
Alleen de eerste 4 tracks konden mij boeien en na 10x gedraaid te hebben was ik het ongelooflijk beu gehoord. En dat is niet normaal bij mij, dus ik vind het maar een slegt album

ik geef een 2 voor die mooie 4 moesten die er niet opstaan een zekere 1
Ik snap de mensen dat een 5 geven echt niet maja smaken verschillen nu eenmaal...

Wat dit album zo goed maakt, is de zogenaamde "punkrock-opera". Echt heel leuk hoe ze zo'n verhaaltje door alle nummers heen hebben lopen, het bijgeleverde lyricsbook in de vorm van een dagboek is ook erg leuk. Dit album is echt een ijzersterk geheel, iets wat ik bij weinig andere albums zo sterk zie. Tegenwoordig luister ik het ook weinig meer, heb het misschien wel "beu gehoord", maar als een album 5 sterren verdient, is het dit album wel.

goede cd met lekkere muziek vette punk rock. ik geef het een 5.0

Sammael
Blije pop-punk waar ik niets mee heb, afgewisseld door zeikerige pop-punk waar ik niets mee heb. Sorry mensen, maar dit is gewoon niet mijn muziek. 2*

Kevin-Raphaëll
smaken verschillen hé

maar een silent hill 2 koop je om te spelen, niet om te luisteren hé
er is genoeg beter materiaal

dus smaken verschillen nu éénmaal sammael

Sammael
Dat weet ik. Ik beweer toch nergens het tegendeel?

avatar van Nicholas123
Hoewel mijn muzieksmaak meer richting prog-rock, hard-rock, alternative en metal kan ik de punk-rock van Green Day ook wel waarderen. Het enthousiasme spat er van af en ze zijn duidelijk getalenteerde songwriters. Van de 4 albums die ik van ze geluisterd heb (Dookie, Nimrod, Warning, American Idiot) vind ik deze toch wel de beste. Het is gewoon het meest gevarieerde album met de meeste sterk nummers en eigenlijk geen echte filler. Sterk album. 4*.

avatar van xSarah
Ik heb Green Day leren kennen doordat ik hun clip van Wake me up... op tmf zag. Ik was meteen verkocht! Ik heb achteraf het album beluisterd en ik vind het echt super. Ik heb ook andere (oudere) nummers van hen gehoord en die vond ik ook geweldig. Superband!
4.5*

yoeridedeygere
AC/DC schreef:

Als jij ieder matig album met toch wel enkele goede nummers op 2 sterren geeft en toch een stemgemiddelde van 3,63 haalt, zou ik graag wisselen met jou. Ook al zijn ze veranderd van doelgroep, je kan er niet onderuit dat hier een topplaat wordt afgeleverd. Het is een goed album, en als het niet correct is volgens sommigen noem het dan gewoon een guilty pleasure en geniet.

avatar van kaztor
My Addiction schreef:
ik vind het maar een slegt album