U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
avatar van Nicholas123
Blijft toch opvallend, hoe sterk de meningen over dit album verdeeld zijn. Meer dan bij elk ander U2-album volgens mij. Ik blijf bij mijn standpunt. Dit is een heerlijk album. Wat mij betreft hebben ze hun tweede, of inmiddels derde adem gevonden

avatar van StayVisible
Eerst was ik zeer enthousiast over dit album, maar hoe meer ik er naar luister hoe minder ik hem vind klinken helaas.

De titelsong vind ik top, bono zingt fantastisch, en wat een geweldig einde. Verder voeg ik Breathe en Magnificent toe aan mijn favorieten.

Het nummer Unknown Caller (wat de meesten een geweldig nummer schijnen te vinden) doet bij mij weinig, hier valt U2 in de herhaling.

Ik kijk erg uit naar het U2 concert eind Juli in de Arena!

avatar van hallo!
Ik vind dit echt een geweldig album en ik snap niet dat het gemiddelde zo laag ligt. De eerste vier en de laatste vier tracks zijn echt allemaal geweldig. De middelste drie tracks vind ik gewoon leuk. Dit album is toch veel beter dan de vorige twee, dus ik snap echt niet dat het gemiddelde van ATYCLB hoger ligt dan het gemiddelde van dit album.
Mijn favoriete nummer is toch FEZ-BB. In het begin vond ik dat één van de mindere tracks, maar nu doet het me echt aan The Unforgettable Fire denken. Het geeft me altijd zo een vrij gevoel. Bono zijn stem is echt ook herboren. Vooral op NLOTH zingt hij heel goed. MOS is ook een heel mooi en emotioneel nummer en komt al veel dichter in de buurt van One dan SYCMIOYO. Het duo MOS-UC is ook zeer goed gekozen, want zij passen heel goed samen. En nu nog even over de afsluiter. De laatste regels van COL zijn heel duister en mooi. Het is een veel beter einde dan Yahwey of Grace. Breathe is ook de beste rocker van u2 sinds jaren. De middelste liedjes zijn iets minder, maar dat doet soms wel deugd na de wat zwaardere openingstracks.
Kort samengevat vind ik dit toch weer een meesterwerk van u2 en dat is toch zeer knap nadat de vorige albums wat minder waren. Ik kijk ook al uit naar Songs of Ascent. Hopelijk komt hij ook echt uit.

avatar van joetoe
wat is het toch met al die afkortingen !!

Prima bijdrage, hallo!. Ik ben het ook nog eens met je eens., maar zou je in het vervolg iets minder afkortingen willen gebruiken (ik ben het ook aan 't leren). Het wordt zo'n cryptisch geheel.

avatar van hallo!
De jeugd he! En daar hoor ik ook bij, maar ik zal er de volgende keer op letten!

avatar van hallo!
Ik ben net nieuw en ik veroorzaak al zo een discussie! Dat was niet de bedoeling hoor.
Maar dus terug ontopic: Ik heb het nog niet gehad over Magnificent. Ik heb er nog niets over gezegd omdat dit geweldige nummer niet eens een uitschieter is. Het wordt waarschijnlijk weer een U2-klassieker.

avatar van ArthurDZ
Magnificent is trouwens de nieuwe single, opvolger van Get On Your Boots. Hopelijk doet die het wat beter in de charts...

Oh, Hallo!, daar hoef je niet van te schikken hoor! Daar worden wel fellere discussies gevoerd. Ik ben blij dat er in ieder geval een nieuwe U2 liefhebber bij is. Welkom bij MuMe, zou ik zo zeggen en we leren je smaak nog wel kennen denk ik. Maar het begin is goed!!!

avatar van VanDeGriend
hallo! schreef:
Het eerste deel van dit zinnetje klopt naar mijn bescheiden mening niet maar het tweede zou kunnen. Het is het enige nummer dat nog enigszins blijft hangen.

Ik kan er met mijn pet niet echt bij dat dit album door U2 fans, waar ik zelf echt bij hoor, gepruimd wordt. Maar goed dat had ik al eens geschreven in een eerder stuk. Hopelijk spelen ze in Amsterdam niet al te veel nummers van deze plaat.

avatar van Running On Empty
VanDeGriend schreef:

Het is inderdaad een heel aardig nummer dat van de nieuwe nummers het meest naar het betere U2 werk neigt maar niet in de buurt komt van een U2 klassieker.

Of ze het gaan spelen in de Arena? Het zal me echt een worst wezen want voor het eerst sinds (Vredenburg?) 1983 sla ik een tour van deze band over. Heb geen enkele behoefte Bono en zijn mannen te zien dit keer.

ArthurDZ schreef:

Volgens mij was 'ie 2 maanden terug al uit. Nummers is ook al weken uit de top 40.

Wat slowchat verwijderd trouwens.

avatar van devel-hunt
herman schreef:

Wat slowchat verwijderd trouwens.
Volgens mij doet deze hele CD het wereldwijd gezien niet zo best in de Charts, hun minst verkochte plaat sinds jaren. Hiermee kan het begin zijn gekomen van een periode dat men alleen nog interesse heeft in hun oude werk, en daarvoor naar concerten van U2 gaat, terwijl recent werk matig verkoopt. Een dilemma waar The Rolling Stones al sinds 1983 mee te kampen hebben.

avatar van LucM
Het album heeft inmiddels platina behaald in België maar de verkopen in de VS van de U2-albums zijn sinds "Zooropa" minder.
U2 heeft (net als the Stones) een groot verleden en dat kan tot gevolg hebben dat het grote publiek eerder de oudere, meer bekende albums van U2 aanschaft vooral nu die zijn heruitgebracht met bonustracks.
Ook van bv. Bruce Springsteen en vooral Neil Young zijn de verkopen van hun laatste album minder dan voordien.
Het feit dat wij in een crisisperiode zitten en dat de mensen daardoor minder CD's aankopen heeft daar ook veel mee te maken.

avatar van reptile71
CD-verkopen zijn sowieso minder geworden dus ze zouden het aantal dat verkocht moet worden om platina te behalen misschien aan moeten passen.

avatar van Mjuman
reptile71 schreef:

Het gaat al veel langer slecht met de albumverkoop - ik stuur je een pm (het verhaal wordt te lang hier); dus ja ze moeten die cijfers aan passen.

avatar van Lamontagne
Geweldig album,
Met een Bono die goed bij stem is en een overduidelijke invloed
van Daniel Lanois die de songs een extra dimensie geeft die je onder andere terugvindt op zijn solo albums.

Zit geen slecht nummer tussen

avatar van LucM
De albumverkoop is inderdaad in dalende lijn, relatief gezien is deze van U2 dan nog zeer succesvol, het is het enige in 2009 uitgebrachte album dat in België platina heeft behaald.

avatar van devel-hunt
Ik vind deze plaat wel aardig, maar niet wereldschokkend. Ik denk dat de formule met Eno/Lanois misschien aan vervanging toe is, het is voorspelbaar geworden. Ik zal wel eens een U2 plaat willen horen die door Rick Rubin is geproduceert. Deze plaat klink zo bedacht en weinig spontaan. Bovendien vind ik het geluid veel te klinisch, bijna blikkerig. Hiermee zeg ik niet dat het een slechte CD is, staan een aantal goede nummers op.

avatar van Frank Langeweg
Leuk al die meningen...ik vind het een top-album...een warm U2 dekentje wat je over je heen kunt trekken...

...ik ga m verhogen naar een vier! Magnificent!

Ik ben eigenlijk best wel beniewd wat de volgende single is van dit album.
Weet iemand dat al?

4 sterren

Qwertyuiopas schreef:
Ik ben eigenlijk best wel beniewd wat de volgende single is van dit album.
Weet iemand dat al?

4 sterren

Ik denk I'll Go Crazy If You Don't Go Crazy Tonight, maar ik weet het niet zeker...

avatar van Bulldozer
Ik blijf de nummers 5,6 en 7 toch van een beduidend minder niveau vinden dan de rest van het album. Jammer.
Desondanks vind ik het een goed album maar geen top om bovengenoemde reden.

ArthurDZ schreef:

Dat weet ik niet...

avatar van musicboy
Eerste luisterbeurten sinds zondag, typisch U2: begint sterk (eerste 3 nummers vooral) en zakt dan in. 3,5 sterren, voorlopig echt niet hoger.

avatar van Von Helsing
devel-hunt schreef:

Dat zag Bono waarschijnlijk niet zo zitten....

U2 scrap Rick Rubin tracks on new album | News | NME.COM

Rubin is één van de betere producers met oa Johnny Cash en Slayer op zijn conto.

avatar van rkdev
En hoe lang gaat dat duren wanneer die uitkomt in de top 40?

Zal we rond de concerten in Nederland uitkomen denk ik.
Marketing technisch namelijk het slimste

[quote="rkdev".
Marketing technisch namelijk het slimste [/quote] Eind van het jaar dus. (Sinterklaas, Kerstmis) De maand december, gok ik.

avatar van Nicholas123
Von Helsing schreef:

Dat zag Bono waarschijnlijk niet zo zitten....

U2 scrap Rick Rubin tracks on new album | News | NME.COM

Rubin heeft in het verleden met goede bands op het juiste moment samengewerkt. Dat geeft geen enkele garantie voor de toekomst. Een album als Stadium Arcadium is bijvoorbeeld niets uitzonderlijks.