U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
avatar van James Douglas
Idem voor Death Magnetic. Al denk ik dat niet zozeer de productie van een nieuwe U2 plaat een verandering nodig heeft. Wel de muzikale benadering.

avatar van musicboy
Nieuwe luisterbeurten, weinig verandering. 'Magnificent' is een pareltje, de eerste nummers echt goed, maar dan een inzinking. Er zijn maar weinig albums van U2 die volgens mij daaraan ontsnappen: alleen 'Achtung Baby' en 'All That You Can't Leave Behind' vind ik van begin tot einde sterk, de overige albums bevatten één of twee echte uitschieters, veel goede songs, maar ook enkele dieptepunten. Dit album doet me wel zin krijgen U2 eens grondig te herontdekken, zelfs de voorganger die ik nogal verguisde, wordt weer bovengehaald en meer geapprecieerd.

lowriderluuk
musicboy schreef:

Mee eens, aan deze sterke albums zou ik graag ook The Unforgettable fire en the Joshua Tree willen toevoegen. Opvallend dat 'All That You Can't Leave Behind' hier op Mu-me een iets lage score heeft.

88Fabian
Voor de 4 goeie nummers die hier op staan geef ik 4 sterren.

I'll Go Crazy Tonight wordt 3e single, en wordt op 17 augustus uitgebracht

Ooh tof dat ze die als single uitbrengen.

avatar van hallo!
In een interview heeft Bono ook gezegd dat hij Songs of Ascent pas wil uitbrengen als het beter is dan No Line on the Horizon. Edgezei ook dat de sessies met Rick Rubin helemaal niet geschrapt zijn. Ze gaan daar later dus ook aan verderwerken.

avatar van devel-hunt
I'll Go Crazy Tonight wordt 3e single, en wordt op 17 augustus uitgebracht
DE derde flop op een rij, want de eerste twee singles waren niet de kaskrakers die men van U2 gewend is.

avatar van ArthurDZ
devel-hunt schreef:

Ze kunnen ook niet voor eeuwig top 10 hits scoren.

devel-hunt schreef:

Maak mij niks uit.Magnifient en i'll'' go crazy tonight,zijn hele goeie nummers.
ze hoeven voor mij geen top10 nummers te maken maar goeie nummers.

avatar van Nicholas123
Typisch, brengt U2 eindelijk weer eens een album met wat meer diepgang uit. Lust de schaapachtige massa het al niet meer.

Joy
u2 en diepgang?

al 15 jaar niet meer

avatar van Nicholas123
Ik zeg ook "eindelijk weer eens".

crazy tonight heeft denkik wel de 'grootste' hitpotentie van het album

crazy tonight heeft denkik wel de 'grootste' hitpotentie van het album

Ja denk dat wel inderdaad,maar dat hoeft niet perse voor mij.

Father McKenzie
Machtig mooi album, ik blijf Unknown Caller en Fez-Being Born als de twee absolute klappers beschouwen, die boven een al niet mis album, er nog eens met kop en schouders uitsteken.

avatar van Guinness1980
Na vele luisterbeurten blijf ik Magnificent een van de slechtste nummers van het album vinden, skip hem ook iedere keer weer.
de versie van I'll go crazy... die ze live doen vind ik ook erg goed, alleen minder dan de album versie. Kan niet wachten tot A'dam,London en Gelsenkirchen!!

Er gaat/ging het gerucht dat in het najaar een nieuw album zou uitkomen is daar iets meer over bekend?

avatar van sierrra
Guinness1980 schreef:

Ik vind Magnificent ook niet super. Heb steeds het gevoel dat het nummer niet goed op gang komt.

haveman
Dit album kreeg van mij al snel 3,5 ster en zal daar waarschijnlijk voor altijd op blijven staan. Dit is voor mij het minste U2 album. En dan toch nog 3,5 ster......

Door de intrede van de vakantie heb ik de laatste weken meer tijd gehad om muziek te beluisteren. Ik heb me vooral gericht op de oude doos. Dat wil zeggen dat ik vooral naar muziek heb geluisterd die ik al ken.

En voor mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat dit bandje voor mij toch wel de grootste is.

Al zo'n 30 jaar in dezelfde bezetting. En hoewel ik zelf de laatste 3 albums wat minder vind, geen enkel echt slecht album afgeleverd. Live altijd goed en ook altijd veel nummers spelen van het laatste album.

Welke band kan dit ook zeggen? The Beatles, The Doors? Nee, wat de oorzaak ook is, nee!

The Rolling Stones? Nee, die spelen al 20 jaar hetzelfde repertoire.

Ik word ook wel eens moe van Bono zijn gepreek, maar als ik alle muziek op een rijtje zet inclusief de live registraties (Red Rock, Zoo TV etc.) is dit voor mij de beste band aller tijden.

Toch had ik van dit album na zo een lange tijd meer verwacht.

Het is onderhand al weer een aantal maanden geleden dat No Line on the Horizon is uitgekomen, maar ik vind het nog steeds het beste album dat U2 sinds Achtung Baby heeft uitgebracht. Wellicht zegt dat meer over de U2 van de afgelopen pakweg 15 jaar aangezien op dit album zo op het eerste oog niet echt nummers staan die er (gelijk) uitspringen. Wat dat betreft is het dan ook niet verwonderlijk dat ze tot nu toe geen grote hits hebben gescoord van dit album, en het lijkt me sterk dat daar met I'll Go Crazy opeens verandering in zal komen.

No Line on the Horizon is een langzame groeier, een album dat pas na een paar keer luisteren onder je huid kruipt maar je dan ook niet meer los laat. Sinds Achtung Baby is er geen U2 album meer geweest dat me zo van begin tot eind kon boeien, al komt NLOTH nog in de verste verte niet bij dat album in de buurt. Na de sterke eerste vier nummers vind ik de middensectie (5-7) in tegenstelling tot vele anderen hier juist een welkome afwisseling. Get On Your Boots deed me niet zo veel als eerste single, maar zo midden op het album komt het opeens wel tot z'n recht. Afgezien van het feit dat Cedars of Lebanon me nooit echt heel veel gedaan heeft werkt het album vervolgens ook toe naar een mooi slot.

Het beste nummer hier vind ik het prachtige Fez - Being Born, gevolgd door Breathe en Moment of Surrender. Als U2 zulke albums af kan blijven leveren mogen ze van mij nog wel even doorgaan. Ik ben dan ook heel benieuwd naar Songs of Ascent.

avatar van ASimons
Een eerste poging ondernomen om dit werk te beoordelen. Ik heb U2 hoog zitten en respecteer hun staat van dienst en zal er nog een paar luistersessies aan besteden, echter, ik ben niet verder gekomen dan White as Snow, halverwege, ik trok het echt niet meer. Waarom steeds maar weer tenenkrommende ballads opnemen ? Enfin, Magnificent is top, hoewel sommigen juist dit nummer het minst beoordelen, een raadsel voor mij.

ASimons schreef:

White as Snow staat niet echt halverwege, op #9 van de 11. En dan is het pas de tweede ballad. Dus eigenlijk vraag ik me af of je wel goed en onbevooroordeeld hebt geluisterd.

avatar van Boris1
Na het bijwonen van U2's concert in Parijs kan ik niet anders concluderen dan dat de nieuwe nummers zich uitstekend houden tussen het oudere werk. Overigens, Nederland, zet u schrap. De 360-tour is ongekend...., je weet niet wat je ziet.

avatar van Running On Empty

Bono kunnen zien door een verrekijker ?? Nee dank je

avatar van Boris1
Nee hoor, op 30 meter afstand.... Dat is nou juist het unieke met de opzet van een podium in het midden.

avatar van barrett
Tja, voor mij is en blijft deze plaat geen uitnodiging om ze live te gaan bekijken, ik vind deze cd ondermaats. Critici blijken deze plaat zodanig op te hemelen maar ik versta hun lof eigenlijk helemaal niet ik vind heel deze plaat maar een magere bedoening.

Niet alleen doet U2 wat ze telkens doen, namelijk gebruikmaken van dezelfde soort riffs en weer diezelfde catchy zanglijnen. Zo doet Magnificent mij heel sterk denken aan vorige hits en doet Get on your Boots mij ook heel hard denken aan Vertigo.

De laatste 3 albums zijn voor mijn part echt overbodig, het is gewoon gericht op commercieel succes die een groep als U2 makkelijk keer op keer lijkt te halen.

Spijtige situatie want deze band heeft heel wat topplaten afgeleverd en daar heb ik enorm veel respect voor. Jammer maar ik verwacht niet veel spectaculairs meer van deze band.

avatar van Running On Empty
Boris1 schreef:

Dat geldt vast niet voor alle plekken

haveman
barrett schreef:
Tja, voor mij is en blijft deze plaat geen uitnodiging om ze live te gaan bekijken.

Aan je stemmen te zien stem je alleen op de U2 albums die je niet goed vindt?

Bij een concert spelen ze uiteraard ook veel oude nummers en
live blijft U2 voor een stadionact erg goed. Alleen jammer van die Arena.

avatar van barrett
haveman schreef:

Aan je stemmen te zien stem je alleen op de U2 albums die je niet goed vindt?

Bij een concert spelen ze uiteraard ook veel oude nummers en
live blijft U2 voor een stadionact erg goed. Alleen jammer van die Arena.

Ja, ok ik moet wel nog stemmen op War, Rattle and Hum en Joshua Tree

avatar van musicboy
Boris1 schreef:

Laat zo'n hightechpodiatoestanden me nauw vaak irriteren. Ik kan die appreciëren bij een band als Pink Floyd, waar grootsheid gewoon bij hun muziek hoort. U2 is daar de band niet voor. Een podium zoals bij 'Under A Blood Red Sky', krachtig en toch nog steeds een beetje intiem, grandioos. Sinds de jaren '90 sloeg de pretentie net iets te veel in hun kopke, altijd maar grootser, steeds minder de echte U2. Of althans de U2 die ik zo bewonder.