U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
avatar van Nomar109
Hij circuleert sinds enkele uren op het net.
Album valt me tegen. De start is helemaal goed, we gaan er eens lekker voor zitten. Dan volgen een paar lekker U2 tracks. Op de tweede helft slaat de vermoeidheid genadeloos toe. De laatste paar nummers (U2 in wereldverbeter-mode) zijn op het drakerige af.
Misschien moet ie groeien. 2,5 ster voorlopig.

kluivie
Knap dat er nu al meningen zijn over een album dat je nog maar 30 seconden kan horen!
Een U2 album moet altijd groeien overigens ........ dat was zelfs bij Joshua Tree en Achtung Baby ....... ik geef gewoon een 5 want voor mij is U2 the best ...... waar nog heel veel bands wat van kunnen leren ...... zelfs coldplay!

88Fabian
Het slechtste wat U2 heeft gemaakt denk ik.hun vorige album vind ik veel beter eigenlijk zelf's hun beste,maar dat dit album slecht zou zijn had ik ook wel een beetje verwacht,naar het horen van de single en de voorstukjes.dit album begint goed met het nummer 'No Line On The Horizon' maar daarna wordt het een ramp,mischien vind ik 4 nummers maar goed,of zelfs minder nummers,het is echt niks nieuws wat ze hebben gemaakt,en vooral de drums overheersen heel erg op dit album er is niet echt een balans,en dat is slecht naar mijn mening,wat een waardeloos album.

avatar van Nomar109
kluivie schreef:
ik geef gewoon een 5 want voor mij is U2 the best

Hallo zeg, knap dat jij 5 sterren kan geven zonder het album gehoord te hebben.
FYI, Het album is nu *in zijn geheel* uitgelekt en is door mij 2 maal helemaal beluisterd voordat ik mijn eerste oordeel gaf.

avatar van Koerok
Nomar109 schreef:
Hij circuleert sinds enkele uren op het net..
Waar?

Zeertjuh
2 keer beluisterd.... het word met elk nieuw album de laatste jaren slechter met U2..

Hmm, ik vind deze toch wel een stuk beter dan de vorige twee, zelfs al kakt ie zo in op het eind. Een nummer als Magnificent is toch wel erg fijn.

avatar van ArthurDZ
Zo slecht nog niet!
Ik vind deze ongeveer even goed als de vorige 2 albums van U2, maar de stijl is wat anders. Het titelnummer is erg goed trouwens.

khonnor
ik vreesde het ergste, maar hoopte obv diverse berichten over meer experiment, zeer diverse invloeden,... en het feit dat eno en lanois hebben meegeschreven aan een aantal nummers dat het toch een "return to form" zou worden.

spijtig genoeg is het dus het ergste geworden. slappe hap. weinig inspiratie verpakt in een glossy kleedje. een millionseller m.a.w.

denk dat ik het plaatje van deupree en chartrier nog eens ga opzetten. kan ik tenminste nog genieten van de mooie hoes EN de mooie muziek

Ik ga na een keer luisteren nog geen sterren geven. Het is even wennen, maar ik herken de grootsheid van de band er wel in terug. Ik denk dat ik em na een paar keer luisteren weer erg goed zal vinden. Het gezeik dat U2 alleen muziek maakt om te verkopen wordt in ieder geval weer keihard onderuit gehaald. Het is absoluut geen gemakkelijke cd om te scoren.

Ik kan helaas nog geen fatsoenlijke link vinden; maar ga op zoek.
Ik vond Get On Your Boots wel goed klinken namelijk.

avatar van TerryA
U2 zijn nooit mijn ding geweest, maar voor de liefhebbers gaan ze binnenkort tracks van deze album live op BBC2 spelen - de reclame spotje hiervoor komt nu regelmatig langs tussen BBC programmas door - zal ook een concert opname voor BBC Radio 1 zijn lijkt mij.

avatar van horrorfreak7
Get on Your Boots klinkt verschrikkelijk, en die clip is om van te huilen. wat is er met U2 gebeurd?

No Line on the Horizon net voor de eerste keer in z'n geheel beluisterd en wat gelijk opvalt is dat Get On Your Boots toch wel een hele vreemde eend in de bijt is hier, het past qua toon en qua sfeer niet echt bij de andere nummers. Voor de rest is m'n eerste indruk een beetje dezelfde als die ik bij HTDAAB had/heb: het is allemaal absoluut niet slecht, maar echt verheffend is het nou ook weer niet. Uitschieters bij de eerste luisterbeurt zijn No Line On The Horizon, Magnificent en Unknown Caller. Naar het einde toe vind ik het ook wat inkakken, al vind ik White As Snow een mooi nummer. Ik zal het album nog wat vaker luisteren voor ik m'n stem uit breng.

avatar van coldwarkids
0,5
als alle nummers maar anders zijn dan Get On Your Boots, dan ben ik tenminste weer blij... want Get On Your Boots is het verschrikkelijkste wat een mens kan overkomen in de muziekwereld.

haveman
Als het waar is dat dit album vandaag pas gelekt is, vind ik 11 stemmen nu al erg veel.

Misschien een cd is een paar kansen geven als je in een verschillende bui bent en even laten bezinken?

khonnor
nee hoor.

hij is echt slecht. gemaakte muziek met sloganeske teksten. muzikaal zwak, productioneel vrij sterk

zoals ik al schreef: "weinig inspiratie verpakt in een glossy kleedje."

haveman schreef:

Helemaal mee eens, een album heeft meestal even de tijd of een paar luisterbeurten nodig om te groeien of goed te vallen, maar dan moet het daar natuurlijk wel de kans voor krijgen. De huidige score van 2.90 is wat mij betreft iig veel te laag, zo slecht is ie zeker niet.

avatar van reptile71
Voor khonnor bestaat er sowieso niks tussen de 1 en de 4.

avatar van TerryA
Three Mile Smile schreef:
... De huidige score van 2.90 is wat mij betreft iig veel te laag, zo slecht is ie zeker niet.

ligt eraan wie stemt natuurlijk, maar smaak verschilt vaak op soms goede en ook slechte albums

jij geeft bijvoorbeld lager dan een 2.90 voor deze album:

Franz Ferdinand - Tonight

sommige zullen zeggen dat die ook geen slechte album is?

stuart
Lage score; dat heb je snel met weinig stemmen en een paar hele lage er tussen, anti -stem of niet (het mág)..... (Knohhor is idd. altijd wel erg zwart -wit; I don't mind)

herman schreef:

Ja daar ben ik het mee eens. De single vind ik vreselijk maar die is totaal niet representatief. Ik ben na de eerste luisterbeurt zeer aangenaam verrast. Geef nog geen punten, nog een paar keer luisteren

Father McKenzie
al 11 stemmen is de plaat dan al uit, of zijn dat downloaders???

avatar van reptile71
Hij is nog niet uit maar wel 'gelekt'.

Ik ben hier en daar ook aangenaam verrast, nou ja verrast, ik had een goed voorgevoel over het album en dat is na 1 luisterbeurt al gedeeltelijk uitgekomen.

Get on Your Boots is totaal niet representatief voor dit album, maar eerder de vreemde eend in de bijt.

@FM: Hij is vanochtend vroeg 'gelekt', heb hem al een paar keer gedraaid zelfs.

reptile71 schreef:
Hij is nog niet uit maar wel gelekt.

Tja wat is gelekt ?? Op een gegeven moment moet men met de distributie beginnen en er valt er altijd wel eentje links of rechts van de vrachtwagen. Dit geldt voor elke nieuwe CD maar de nieuwe U2 wordt in zulke enorme hoeveelheden geperst en verspreid dat ik er echt niet verbaasd over ben dat deze nu reeds beschikbaar is.

herman schreef:
Hij is vanochtend vroeg 'gelekt', heb hem al een paar keer gedraaid zelfs.

Oooooooohhhhhhhhh.

Gewoon zoeken op U2 torrent horizon en je hebt hem zo ergens.

avatar van reptile71
Als een cd wordt gedistribueerd dan krijgen al zoveel mensen hem in handen dat het vreemd zou zijn als niemand hem achteroverdrukt en alvast ript, zeker als het gaat om de nieuwe U2.

TerryA schreef:

jij geeft bijvoorbeld lager dan een 2.90 voor deze album:

Franz Ferdinand - Tonight

sommige zullen zeggen dat die ook geen slechte album is?

Tuurlijk, ik vergelijk de huidige score dan ook alleen met de gemiddelde score van andere U2 albums . En Franz Ferdinand... tja da's nou eenmaal gewoon een hele matige band .

Dat kan wel zijn, maar hun laatste is wel behoorlijk geinspireerde plaat. Dat valt van deze toch wel mee...