Placebo - Battle for the Sun (2009)

Label: [PIAS]

1. Kitty Litter (3:48)
  2. Ashtray Heart (3:33)
  3. Battle for the Sun (5:33)
  4. For What It's Worth (2:48)
  5. Devil in the Details (4:29)
  6. Bright Lights (3:24)
  7. Speak in Tongues (4:06)
  8. The Never-Ending Why (3:24)
  9. Julien (4:44)
  10. Happy You're Gone (3:51)
  11. Breathe Underwater (3:44)
  12. Come Undone (4:37)
  13. Kings of Medicine (4:14)
  14. Unisex * (4:04)
  15. The Movie on Your Eyelids * (3:53)
  16. Post Blue [Chinese Mix] * (5:25)

met Li Ya

17. Trigger Happy Hands * (4:16)
  18. Monster Truck * (2:52)
  19. Breath Underwater (Slow) * (5:31)
  20. Unisex (Redux) * (4:05)
  21. Because I Want You (Redux) * (4:20)
  22. Blind (Redux) * (4:06)
  23. Drag (Redux) * (3:34)
  24. Twenty Years (Redux) * (4:39)
  25. Soulmates (Redux) * (4:02)
  26. Trigger Happy Hands [Buffalo Daughter Remix] * (4:24)
avatar van LittleBox
aERodynamIC schreef:
Elke band heeft recht op z'n missers en laat het dan Battle for the Sun zijn want als dit slechter gaat worden vrees ik dat de band maar beter wat anders kan gaan doen. Nu is het op het randje.

Beter dan dit had ik het niet kunnen verwoorden. En Eric, dat geldt ook voor de rest van je commentaar op dit album. Het album weet me niet te pakken en het niveau van pakweg de eerste drie albums is ver te zoeken. Ik begrijp wat dat betreft de hoge scores van de andere MuMers niet. Open vraag: hebben jullie dit materiaal wel in het juiste perspectief (dus: de andere albums) geplaatst?

avatar van djarend
Ik dacht het wel Little Box ,maar smaken verschillen en Without You I'm Nothing zullen ze nooit meer maken, dat is mijn favoriete Placebo album. De meeste lui beoordelen deze plaat waarschijnlijk ook dmv mp3tjes en niet het origineel, als je die hebt en over een behoorlijke geluidsinstallatie draait (en dus niet in mp3 kwaliteit, ale je wat stevigere muziek heb gaat het altijd fout vind ik met de geluidkwaliteit) dan knalt de muziek uit je speakers en wordt je compleet overdonderd, dat is wat ook mijn klanten in de winkel gisteren overkwamen, die waren ook compleet overdonderd en daardoor meteen de cd gekocht, Maar je hoeft het hem niet goed te vinden, ik ben er blij mee en hij overtreft zoals ik al eerder zei de zeer matige Meds en misschien wel Sleeping with Ghosts maar dat weet ik nog niet. Lees deze prachtige recensie maar eens, kan ik mij bij aansluiten: De Morgen Recensies - Cd van de week: Placebo - Battle for the Sun **** (872964) - demorgen.be

avatar van Joy4ever
Na meerdere luisterbeuren blijf ik bij mijn score. Ik vind vooral Bright Lights en Speak in Tongues geweldige nummers, behorend bij het beste wat Placebo heeft gemaakt tot zover. "We can build a new tomorrow, today". Prachtig. Het eerste deel van dit album vind ik het sterkst, daar zit de meeste power in. Het mooie vind ik dat de meningen hier sterk verdeeld zijn. En dan doel ik op de voorkeur qua songs op dit album en die van de overige albums van Placebo. Placebo is blijkbaar in staat om kwaliteit te blijven leveren hoewel ze niet op enige vorm van vernieuwing zijn te betrappen. Das ook een kunst. Hopelijk komen de heren nog voor een concert richting Nederland.

Vind trouwens niemand 'When Trust Becomes Sound' van The Gathering lijken op een Placebo plaat?

de zeer matige Meds

Smaken verschillen zeer zeker want dat vind ik weer wel een zeer goede Placebo en al helemaal in vergelijking met Battle for the Sun.
Maar ik sluit ook niet uit dat het kwartje nog gaat vallen en dit op gelijke hoogte gaat eindigen als de vorige albums.

avatar van RealChameleon

En ken je deze recensie: CLUAS | Album reviews - Placebo 'Battle For The Sun'

Mag ik ook een 9,5 geven om die die beschamende 3,6 weg te poetsen. Dit album houdt mij al sinds Pinkpop in een wurggreep. Fantastisch en inderdaad, luister het op een goede installatie.

Voor wat het waard is

avatar van Silver
Lekkere rock plaat, zoals altijd wel het geval is bij Placebo

avatar van RensZ
Ik heb hem vandaag al een paar keer beluisterd en ik kom toch uit op een 4!

Komt waarschijnlijk toch in mijn top 10 van 2009 te staan.

djarend schreef:
Wat een opluchting na die zwakke Meds plaat.

zo goed ken ik placebo niet, maar zo te lezen staat Meds wel in de top 100 lijst?....Ik zal het album in de loop van de weel beluisteren

avatar van Joy4ever
Noud schreef:
zo goed ken ik placebo niet, maar zo te lezen staat Meds wel in de top 100 lijst?....Ik zal het album in de loop van de week beluisteren
Zou ik zeker doen Noud

avatar van Halewijn
Ik vond Pinkpop ook absolute top !
Wat een set, veel nieuw en wat oudere nummers, maar alles klonk even strak en zeer goed. Heerlijk dus. Net als deze plaat.

avatar van FRNKY
Topalbum. The Never-Ending Why en Julien zijn tot nu toe mijn favoriete nummers.

Enige "nadeel" is dat het volume loeihard moet bij deze cd.

Haha dat was mij ook al opgevallen

Automatisch zet je de volume knop vol open!

avatar van djarend
Hij moet, zoals ik ook zei inderdaad, keihard worden gedraaid, verplicht Gisteren ook eens in de auto geprobeerd, levensgevaarlijk, dan gaat het gaspedaal ineens flink in en dat kan mijn auto niet hebben want heb nog een koelprobleem, haha, dus metertje zat bijna in het rood En tuurlijk mogen anderen Meds wel goed vinden, maar na genoeg elke recensie die ik lees over de nieuwe wordt even gerefereerd naar de matige voorloper, en daar kan ik het helaas mee eens zijn, maar genoeg geluld over Meds, nu is er BATTLE FOR THE SUN.
Zelfs de toch altijd kritische 3voor12 is overstag, zie hier:
3VOOR12 - 3VOOR12 bespreekt Album van de Week (24): Placebo - 3voor12.vpro.nl

avatar van TerryA
mijn eerste indruk is dat deze album wat tegenvalt - ik ben in het algemeen wel een placebo fan maar kom niet verder dan 3 uit 5 op moment voor deze album - ga over de volgende weken wat meer luister buurten geven maar deze heeft lang niet zo veel impact bij mij gemaakt als vorige album Meds. misschien komt een 3,5 nog aan maar ik betwijfel dat

Enige "nadeel" is dat het volume loeihard moet bij deze cd.

Dat vind ik dan alvast weer een voordeel. Fuck The Loudness War!!!

avatar van RensZ
Vandaag de cd besteld bij cdwow

UnknownPleasure
oeii , hij wordt toch wel beter..
0 -> 4

avatar van lazerus
Het is in mijn oren geen slecht album. Maar wel same, same. De teksten vind ik hier en daar wel ondermaats (snikkelhaas rijmpjes) en haalt sommige muzikaal sterke nummers daardoor naar beneden.
Come undone bijvoorbeeld vind ik echt een lekker nummer maar door het rijmniveau c.q. rijmschema (across toss cross lost) vind ik het toch minder, maar wellicht luister ik daar nog doorheen.
Maar goed, we doen het ermee en het is al een paar Placebo albums niet meer zo dat ik de eerste dag van release naar de winkel ren om daarna de plaat grijs te draaien.
Het is wel zo dat hoe vaker ik Battle for the Sun draai hoe beter ik 'em ga vinden en ik hoor zeker het Placebo geluid waar ik groot fan van ben. Dus dat is een dikke +
Nu maar hopen dat ze naar lowlands komen, nieuw album en vrije ruimte in de tourdata.. 1x1=2 zou je denken.

wolverine77
Ik vind hem toch wat tegenvallig. De oudere albums vind ik gewoon beter. Met Meds en deze vind ik het minder boeiend.

Gisteren gekocht en twee maal beluisterd. Tekstueel is het om te huilen, maar muzikaal klinkt het af en toe best wel weer goed. Beter dan het muffige Meds.

rubi
Inmiddels een week in mijn bezit en kan slechts zeggen,wederom een geweldig album en wat een geweldige band!

Uitschieters zijn voor mij Come Undone en Kings of Medicine,maar de rest luistert ook heerlijk weg.

Kan niet wachten tot ze weer naar Nederland komen voor een concert.

avatar van hansjuvefan
Mooi rock-album. Niet veel speciaals aan, maar het klinkt gewoon goed.
3.5*

TvO
Grappig, "Ashtray Heart" was de naam van de band voordat het werd omgedoopt tot Placebo

avatar van Guinness1980
Heb hem nu een week in huis (limited edition box) , klinkt erg goed. Veel beter dan het zwakke Meds.

Geef hem 4 sterren want dat verdiend ie tot nu toe wel.

Beste songs tot nu toe:
The neverending why
Ashtray heart
Devils in details.

Mijn limited box edition heeft nog 2 extra nummers die hier niet tussen staan.

lazerus schreef:
1x1=2 zou je denken.

Ik dacht eerder 1.

avatar van lazerus

damn.. door de mand gevallen

Enige "nadeel" is dat het volume loeihard moet bij deze cd.

Ik vind dat juist een voordeel.
En het liefst wel in cd kwaliteit, zoals hierboven al genoemd.

Wat een indrukwekkend album van Placebo. De zanger schrijft trauma, depressie en demonen van zich af. Dat lees je niet alleen in de teksten, maar hoor je ook terug in de (zeer) krachtige rockmuziek. Zelden pasten tekst en muziek zo goed bij elkaar. Ik raad dan ook sterk aan om de cd met dvd te kopen, want dat wordt geleverd in een erg fraai boekje. Ik hou van dit soort edities, maar deze springt eruit. Mooie foto's, tekeningen en kleuren met daarop ook de teksten. En die teksten zijn dus zo fraai.

Het heeft geleid tot een album waar amper een mindere track opstaat. In elk nummer wordt bevlogen gezongen en de band geeft alles. En dat is in het geval van Placebo veel, zoals we op Pinkpop ook weer konden zien.
Een paar hoogtepunten van deze cd: Battle for the Sun, For What It's Worth, Speak in Tongues, Julien, Breathe under Water & het echt fantastische Come Undone. Beste mensen die (nog?) wat lager waarderen: alleen al dit Come Undone is echt een klassieker. Niet alleen van Placebo, maar een echte rockklassieker. Volgens mij is dit hele album trouwens een mogelijke klassieker.

avatar van Von Helsing
Opnieuw een sterk album van deze glamrockers (want dat zijn ze in mijn ogen).

Heb wel de indruk dat de tracklist beter in elkaar gezet had kunnen worden, nu zijn er twee inkak momenten, terwijl dit niet het geval zou zijn geweest als de nummers in een andere volgorde waren gezet.

Maar alle nummers zijn dik in orde, en wat mij betreft zijn The Never-Ending Why, Julien, Ashtray Heart en For What It's Worth de sterkste nummers.

Heb nu eens de goedkoopste versie gehaald, ik bekijk zo'n Making of meestal meer 1 keer en ze duren ook vaak niet langer dan een kwartiertje. Vaak is het nog flauwe kul ook.

Mijn stem zal nog wel eens een puntje kunnen gaan stijgen.

(verwijderd)
wat hou ik toch ontzettend van die blazers in For What It's Worth!!