Arcade Fire - Funeral (2004)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Neighborhood #1 (Tunnels) (4:48)
  2. Neighborhood #2 (Laïka) (3:32)
  3. Une Année sans Lumiere (3:41)
  4. Neighborhood #3 (Power Out) (5:13)
  5. Neighborhood #4 (7 Kettles) (4:50)
  6. Crown of Love (4:42)
  7. Wake Up (5:35)
  8. Haiti (4:07)
  9. Rebellion (Lies) (5:11)
  10. In the Backseat (6:20)
Bij de eerste luisterbeurt het gevoel aardig, maar niet meer dan dat. Maar goed, mijn ervaring is dat juist mijn meest gewaardeerde cd's een kwestie van groeien is. En inderdaad... ook zo bij Funeral. Het verschil is dat Funeral maar bleef groeien en groeien tot nu mijn favoriete plaat. Nog niet eerder zo'n kippevel in de file gehad bij verschillende nummers van deze cd

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar The Arcade Fire

vondeich
Had trouwens nog nooit de clips gekeken, maar dat zijn ook cker superclips

avatar van Tribal Gathering
Zojuist voor het eerst beluisterd (Jawel, die mensen bestaan ook) en ik moet zeggen dat het album een goede indruk maakt. Lekker gevarieerd, een zanger die niet erg goed zingt maar toch prima te verteren is en goede composities.

avatar van Tribal Gathering
Na een aantal maal luisteren ben ik tot de conclusie gekomen dat dit echt een fantastisch album is. Een uitstekende mix van ballads en meer uptempo stukken.

Hoogtepunten zijn bijna alle tracks, maar op het moment ben ik helemaal verliefd op Crown of love.

Alleen In the backseat weet nog niet helemaal te overtuigen.

avatar van japieee
Tribal Gathering schreef:

Alleen In the backseat weet nog niet helemaal te overtuigen.

Grappig, want In The Backseat behoort juist tot één van mijn favorieten. - Hou vol!

Erik Pruysen
Vanaf de eerste keer luisteren helemaal gek op dit album. Nog niet alle nummers kunnen mij bekoren, zoals in the backseat. Nummers als Rebellion, Crown of Love, Neighborhood #2 en vooral Haiti maken dit ruimschoots goed, want wat zijn die nummers sterk zeg....

avatar van Ploppesteksel
Ik vind het soms iets te triestig & te langdradig.

sxesven
Ploppesteksel schreef:
Ik vind het soms iets te triestig & te langdradig.

Feeder

sxesven
voltazy schreef:

in de bubbling remix of kerst versie neem ik aan

avatar van SilverGun
Ik luister net weer naar Rebellion, voor het eerst sinds een jaar ofzo, en Neon bible (hoe goed ie ook bevalt tot zover) heeft toch niets te bieden wat ook maar in de buurt komt van dat stukje pop-perfectie. Goddelijk.

avatar van Nightrider
Comrade schreef:
Via GoForMusic is het 33 euro in totaal voor het optreden in Brussel. Dan wacht ik wel tot Rock Werchter Of Pukkelpop.

Als ze wel naar Rock Werchter komen. Die kans is allesbehalve 100%. En naar Pukkelpop zie ik ze al helemaal niet komen.

Nightrider schreef:

Ik ben al meer dan tevreden met Pearl Jam op Rock Werchter.
Dan nog eens erbij nemen dat ik volledig gratis ga naar Werchter (als steward).
3 X 8 uur werken, waaronder 1 maal in de nacht.
Hopelijk mis ik Pearl Jam niet, het voordeel is wel dat ik backstage enzo mag!

avatar van Reint
SilverGun schreef:

Gaat mij wat te ver, maar inderdaad, Neon Bible heeft geen In the Backseat, zo'n nummer dat nét dat verschil maakt.

avatar van Koerok
Een 3, omdat het geen slechte muziek is, maar mij pakt het niet. Vervelende stem en veel te langdradig. Helaas....

avatar van tom broshuis
het is vaag, vals, lelijk. maar toch heef het wat.

avatar van Paalhaas
tom broshuis schreef:
het is vaag, vals, lelijk.

Af en toe slaakt de zanger inderdaad een vals nootje, maar vaag en lelijk?!

avatar van VanDeGriend
1,0
Paalhaas schreef:
Af en toe
Understatement alert

Paalhaas schreef:

Af en toe slaakt de zanger inderdaad een vals nootje, maar vaag en lelijk?!

avatar van HiLL
Dat doet zij ook weleens, prachtig!

avatar van tom broshuis
ja ik vind het een beetje vage muziek, maar dat vind ik juist mooi aan ze, lelijk was meer op het uiterlijk van de band gericht

avatar van aerogp1
Geweldige muziek. s'Avonds laat in het donker met de koptelefoon klinkt dit erg goed. Zang is niet bijzonder maar spreekt me wel enorm aan. Verder het gebruik van klassieke instrumenten. Gedurft en mooi. Textueel ook helemaal in orde. Nummer 1 en Crown of Love zijn mijn overall-favo's.

Voorlopig ga ik voor de 4*

avatar van cbokhove
Eerste vier nummers top daarna vlakt het af. 4.

avatar van aerogp1
Inmiddels opgehoogd naar 4,5 sterren. Misschien ga ik na het beluisteren van Neon Bible nog hoger (of lager )

De eerst 4 nummers vind ik inderdaad beter dan de rest. Met Haiti en Wake Up als de minst goede.

avatar van Yeahz
Er zit zoveel diepgang in dit album. Echte muzikanten die echte muziek maken. Waar hoor je dat nog? Ik leerde 'Funeral' kennen door het nummer Rebellion (waar ik overigens meteen verknocht aan raakte). Na een tijdje de rest van de cd beluisterd en die is gelukkig geen moment tegengevallen. Rebellion blijft dan wel de absolute popperfectie op dit album, maar nummers als Tunnels en Laika enz. zijn ook zeldzaam goed.

Vooral de sfeer op dit album is uniek. Funeral suggereert natuurlijk een erg deprimerende sfeer. Dit album combineert het deprimerende met extatische geluksmomenten en verfijnde melodieen. Deze Funeral is net een 'feestje'.

4,5 ster

Dit is een link voor neighborhood#1. Het geluid is wat minder, maar misschien kunnen jullie hem doorlinken?

Dit album groeit trouwens uit tot 1 van m'n favorieten. Nog net niet in m'n top 10, maar wie weet...

Feeder
Waverick schreef:

Bij mij gaat het er maar niet in waarom iedereen hem zo fantastisch vindt.

Feeder schreef:

Bij mij gaat het er maar niet in waarom iedereen hem zo fantastisch vindt.

Gewoon blijven luisteren, wie weet valt de 11,3 eurocent nog een keer...