Arcade Fire - Funeral (2004)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Neighborhood #1 (Tunnels) (4:48)
  2. Neighborhood #2 (Laïka) (3:32)
  3. Une Année sans Lumiere (3:41)
  4. Neighborhood #3 (Power Out) (5:13)
  5. Neighborhood #4 (7 Kettles) (4:50)
  6. Crown of Love (4:42)
  7. Wake Up (5:35)
  8. Haiti (4:07)
  9. Rebellion (Lies) (5:11)
  10. In the Backseat (6:20)
avatar van gemaster
Dik 2 jaar na de hype heb ik hem eindelijk beluisterd. Is het de hype waard? Is dit dé plaat van 2004? JA!

Ik kan echt niet stil blijven zitten als ik nummers als 'Neighbourhood 3' hoor. Eeuwig zonde dat ik dit pas zo laat heb ontdekt.

avatar van Paalhaas
gemaster schreef:

Daar hebben we spuit 379 ook weer.

Feeder
Paalhaas schreef:

Daar hebben we spuit 379 ook weer.

avatar van Tsjo-Wi
Maar wat vindt iedereen dan zo goed aan neighbourhood 3? Ik vind dat echt een zwaar irritant nummer. Naar mijn mening staan er 9 betere nummers op deze cd...

Tsjo-Wi schreef:

Dat nummer deed mij besluiten om te bedanken voor deze Funeral. Ook al vind ik 2 ook in de buurt komen. Hadden ze het maar bij het heerlijke 1 gehouden. Dat was qua neighbourhoods meer dan voldoende.

avatar van gemaster
Tsjo-Wi schreef:

Heerlijk opzwepend nummer ala Talking Heads.

Joy4ever schreef:

Klopt, die neighbourhoods... Ik houd er helemaal niet van.

avatar van Paalhaas
Power out het slechtste nummer van de plaat?

sxesven

avatar van orbit
Lijkt me toch evident het sterkste nummer van de plaat..

avatar van levenvergeten
Ik vind de Neighborhoods de hoogtepunten van deze CD(op misschien #4 na)

avatar van Tsjo-Wi
levenvergeten schreef:
Ik vind de Neighborhoods de hoogtepunten van deze CD(op misschien #4 na)

en #4 vind ik dan weer één van de mooiste nummers

avatar van Nautilus
Ik vond 'Power Out' eerst helemaal niet zo geweldig. En aangezien dat mijn eerste kennismaking met (The) Arcade Fire was, had ik de rest in eerste instantie links laten liggen.
Pas toen ik vorig jaar zomer 'Rebellion (Lies)' hoorde, was ik om.

avatar van orbit
Ik vind Power Out een stuk beter dan Rebellion, ik hoor hier niemand over het magistrale In The Back Seat trouwens..

Niemand?

Niemand

avatar van HiLL
Orbit, mate! Ik vind Backseat nog steeds het sterkste nummer. Dat prachtige katten gejank van die vrouw! Hartverscheurend mooi! Overigens is de versie van Backseat ook erg mooi op het kerstalbum van Arcade Fire.

HiLL schreef:

Kerstalbum van Arcade Fire? Daar zaten we met z'n allen op te wachten..

avatar van Nicolage Rico
Ik zou 'm voor geen goud onder de kerstboom willen krijgen.

avatar van HiLL
Is verder ook niet aan te raden

Hillychillywilly!

Merg en been gejank inderdaad, maar hartverscheurend mooi!

En ein-de-lijk staat ie dan toch in de MuMe top250! Mooie plaats ook

avatar van Jumperjack
25 is ok, ik had echter verwacht dat Funeral hoger in de top 250 zou staan, maar wat niet is, kan nog komen.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
HiLL schreef:
Ik ken Rush niet, op enkele liedjes na, maar heb toch ook niet het idee dat het enigszins op Rush lijkt? Jij als kenner van Rush, waar hoor jij Rush enigszins terug? Welk liedje?

Ik moet dit toch even terugroepen: het intro van Neighbourhood #3 (Power Out) heeft wel wat weg van dat van Red Sector A... de gelijkenis houdt wel op zodra de zang inzet.

avatar van Thibault14
European Spring Tour Dates Arcade Fire

Mon April 2nd Utrecht, Netherlands Vredenburg
Wed April 4th Brussels, Belgium Halles de Schaerbeek

avatar van Comrade
Via GoForMusic is het 33 euro in totaal voor het optreden in Brussel. Dan wacht ik wel tot Rock Werchter Of Pukkelpop.

avatar van japieee
Mijn favoriete album, wellicht ook mijn favoriete band (soms ga ik meer richting Radiohead) en nu ook nog eens kaartjes voor het concert in Vredenburg... Whoo!

Feeder
japieee schreef:
Mijn favoriet album, waarschijnlijk ook mijn favoriete band (soms neig ik meer richting Radiohead) en nu ook nog eens kaartjes voor het concert in Vredenburg... Whoo!

Goeie smaak !