U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Vertigo (3:14)
  2. Miracle Drug (3:59)
  3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
  4. Love and Peace or Else (4:50)
  5. City of Blinding Lights (5:47)
  6. All Because of You (3:39)
  7. A Man and a Woman (4:30)
  8. Crumbs from Your Table (5:03)
  9. One Step Closer (3:51)
  10. Original of the Species (4:41)
  11. Yahweh (4:21)
  12. Fast Cars * (3:42)
  13. Picture of You (X+W) * (4:18)
  14. Evidence of Life * (3:06)
  15. Luckiest Man in the World * (6:12)
  16. Treason * (4:44)
  17. I Don't Wanna See You Smile * (3:17)
  18. Country Mile * (4:58)
  19. Happiness * (4:29)
  20. Are We Gonna Wait Forever? [Re-Assemble Edition] * (3:50)
  21. Theme from 'The Batman' * (1:43)
  22. All Because of You 2 * (3:33)
thru life
Het slechte album dat deze superband heeft gemaakt.
Een top40 gehalte en een aantal mooie nummers.

avatar van Jazper
Ik heb ze vast wel eens gehoord, maar ze blijven blijkbaar niet hangen. Alleen vertigo bleef hangen. Helaas, vertigo bleef hangen.

avatar van HiLL
Paalhaas schreef:
Ik had net mijn yoga-oefeningen gedaan )

Morgen weer? 09.30?

avatar van bert
Ben ik dan de enige die dit album fantastisch vind?

Electro_
Aan het gemiddelde te zien niet hoor.

avatar van mathias
Nou ik vind het ook maar net geslaagd hoor. Waar is de bezieling?? Vakmanschap genoeg, maar geen greintje emotie op dit album. GEEN GREINTJE!!! Alsof ze een plaatje moesten maken en er niet veel zin in hadden. Spijtige zaak wat mij betreft. U2 is zijn 5 grammy's dit jaar imo helemaal niet waard

U2 is misschien wel de meest overschatte band van de laatste jaren. Nou ja, er zijn veel overschatte bands, zoals Coldplay. Natuurlijk is U2 een superband met prachtige nummers, maar toch zijn ze overschat. Ik luister nu op dit moment nog maar eens naar HTDAAB (wat een hatelijk lange titel), een nieuwe poging, maar de vonk is er weer niet. Wat die grammy's betreft: het bewijs dat ze de meest overschatte band zijn. Ergerlijk eigenlijk dat brilsmurf in lederpakje en mutsboy zelfs met dit middelmatige album meer aandacht krijgen dan het prachtige nieuwe album van Simple Minds. De media bepalen wat in is en niet. Soms denk ik dat zelfs een scheet van Bono op cd een grammy zou winnen, omdat het er nu eenmaal eentje is van de pseudo-messias. En toch houd ik van U2 hoor. Maar de media moet wel objectief blijven.

bert schreef:
Ben ik dan de enige die dit album fantastisch vind?

Nee, Bert. Het is een geweldig album, maar je hebt altijd mensen die moeten zeuren! HTDAAB vind ik 1 van de beste U2 albums en zowiezo het beste album uit 2005!

Een andere mening hebben is geen zeuren hé. Trouwens, All That You Can't leave Behind vind ik wel schitterend. Laat dit dan het beste album zijn uit het jaar waarin het verschenen is.

dream555 schreef:
Laat dit dan het beste album zijn uit het jaar waarin het verschenen is.

Sorry, 2004 dan!

Neen, 2000. ATYCLB mag het beste album van zijn jaar zijn. HTDAAB zeker niet.

dream555 schreef:
Neen, 2000. ATYCLB mag het beste album van zijn jaar zijn. HTDAAB zeker niet.

Dan verschillen we van mening.....

Is dat een mening dan?

Jazper schreef:
Is dat een mening dan?

Lezen Jazper.........

Geintje joh!

Ik voeg me maar even in de discussie Ik ben een (klein) jongetje van 12, en helemaal verslingerd aan U2 Ik vindt Achtung baby echt wel het beste album van U2 tot nu toe (ik heb se nog niet allemaal gehoord, vergeef me daarvoor) maar toch ook HTDAAB ook helemaal niet slecht hoor! Echt sommige toppertjes ertussen, waaronder Crumbs from your table, Original of the species en Sometimes you can't make it on your own. alhoewel ik ze (bijna) allemaal wel goed vind.

avatar van musicboy
Met interesse heb ik de berichten en de discussie gelezen.
Voor alle duidelijkheid: U2 is een topband met hemels mooie nummers.
Maar ook duidelijk: dit album hoort daar niet bij. 'Vertigo' is een sterke opener, de nummers klinken goed, maar mogen nauwelijks in de schaduw staan van 'Achtung Baby' of 'All That You Can't Leave Behind'. Back to the roots, lijkt te kloppen, maar waar is de passie en gedrevenheid? Het lijkt me zo een album dat een verplicht nummertje is en waar ze zich gemakkelijk vanaf gemaakt hebben. Of een tussendoortje, tussen het vorige prachtige album en het hopelijk volgende unieke album.
En ook duidelijk: Bono is inderdaad een wat zelfingenomen man die denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt.

slaemperayreon
Ik heb ook een beetje dat de passie niet erg aanwezig lijkt te zijn op dit album. Weliswaar ken ik maar een aantal nummers per album (behalve deze), maar dat klonk echt een stuk beter. U2 klinkt hier alsof hun inspiratiebron nogal is opgedroogd. Voor het grootste gedeelte gewoon ontzettendend saaie songs die niet vaak boeien. Ontzettend jammer dat ik juist van dit album alle nummers ken, want over het algemeen is het niet meer waard dan 2*

avatar van Arno
Ik ben blijkbaar een van de weinigen die How to Dismantle an Atomic Bomb beter vind dan All That You Can't Leave Behind. Tja het zal wel aan mij liggen zeker

avatar van the viking
Arno schreef:

Tja deze twee albums zijn mijn inziens qua kwaliteit niet te vergelijken met wat U2 in de jaren 80 heeft uitgebracht:Boy ,October The Joshua tree, The unforgettable Fire,het korte maar prachtige intense live album : Under a blood red sky (wat klonken ze toen lekker enthousiast en wat was Bono goed bij stem)

Vooraf aan de release van HTDAAB werden de verwachtingen flink aangewakkerd,toen er in de bespiegeliingen vooraf er werd gesproken dat het zou gaan om een ouderwets rock album ! Echter groot was de teleurstelling na het beluisteren van de cd (maar enkele rocknummers aanwezig plus het prachtige Original of the Species een nummer waarin de passie weer even oplaait en weer doet terugdenken aan hun beginperiode!

met vriendelijke groet the viking

avatar van Arno
Zo denk ik er dus ook over. De jaren 80 van U2 zijn niet te evenaren, maar HTDAAB komt toch in de buurt.

Ik ook, ik heb de discussie over ATYCLB ook gelezen, en die vind ik inderdaad ook minder dan HTDAAB. Sommige nummers zijn wel goed, maar de rest is toch vooral opvulling.

Planefreak
punt 1, Vertigo SYCMIOYO,Love Peace Or else,City Of blinding lights, All BEcause of you zijn geweldige songs.

punt 2, Yaweh en A man and a women zijn mooie rustige songs .

punt 3, de rest is opvulling

punt 4, dit is niet beter dan u2 in de eerdere jaren.

punt 5, mischien wel het beste harde rock album van u2
_____
\\4.0//

Goh, ben ik het toch bijna met al je punten eens Alleen nummer 3 niet. Ik denk dat hjet album eigenlijk wel een goede opbouw heeft, en dat 'die opvulling' voor veel mensen toch ook wel mooie nummers zijn Maar verder klopt het hoor, *4.0

Wat een baggerplaat. Sorry hoor dit is de saaiste en meest onorginele U2 plaat ooit. Onaanhoorbaar saai. ik dacht dat het niet erger kon na All that you cna leave behind maar toch wel schijnbaar. waar is de passie? alles klinkt nep en gemaakt op deze plaat. Het wordt tijd om te stoppen jongens dit gaat nergens meer over

avatar van marco straaten
Vertigo is toch echt een fantastisch nummer

lennie kloer schreef:
Wat een baggerplaat. Sorry hoor dit is de saaiste en meest onorginele U2 plaat ooit. Onaanhoorbaar saai. Het wordt tijd om te stoppen jongens dit gaat nergens meer over

Het gaat verder goed met je Lennie??

marco straaten schreef:
Vertigo is toch echt een fantastisch nummer

Dat bedoel ik!!

avatar van andré
Lennie Kloer heeft toch wel een punt hoor. Het wordt de hoogste tijd dat U2 zichzelf herpakt en met een fris (relatief) nieuw/ander geluid komt. Een beetje op de manier toen destijds Achtung Baby uitkwam. Dat heeft de heren zeker geen windeieren gelegd (al hoeven ze het voor het geld natuurlijk al lang niet meer te doen).