Guns N' Roses - Appetite for Destruction (1987)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:33)
  2. It's So Easy (3:22)
  3. Nightrain (4:28)
  4. Out ta Get Me (4:23)
  5. Mr. Brownstone (3:48)
  6. Paradise City (6:45)
  7. My Michelle (3:39)
  8. Think About You (3:51)
  9. Sweet Child O' Mine (5:56)
  10. You're Crazy (3:17)
  11. Anything Goes (3:26)
  12. Rocket Queen (6:13)
  13. Reckless Life * (3:21)
  14. Nice Boys * (3:02)
  15. Move to the City [Live] * (3:34)
  16. Mama Kin * (3:41)
  17. Shadow of Your Love [Live] * (3:03)
  18. You're Crazy [Acoustic] * (4:25)
  19. Patience * (5:54)
  20. Used to Love Her * (3:12)
  21. You're Crazy * (4:10)
  22. It's So Easy [Live] * (3:54)
  23. Knockin' on Heaven's Door [Live] * (4:59)
  24. Whole Lotta Rosie [Live] * (4:06)
  25. Welcome to the Jungle [1986 Sound City Session] * (4:59)
  26. Nightrain [1986 Sound City Session] * (4:49)
  27. Out Ta Get Me [1986 Sound City Session] * (4:01)
  28. Paradise City [1986 Sound City Session] * (5:34)
  29. My Michelle [1986 Sound City Session] * (4:21)
  30. Think About You [1986 Sound City Session] * (3:50)
  31. You're Crazy [1986 Sound City Session] * (3:21)
  32. Anything Goes [1986 Sound City Session] * (4:35)
  33. Rocket Queen [1986 Sound City Session] * (6:06)
  34. Shadow of Your Love [1986 Sound City Session] * (2:38)
  35. Heartbreak Hotel [1986 Sound City Session] * (4:36)
  36. Jumpin' Jack Flash [1986 Sound City Session] * (3:21)
  37. Shadow of Your Love * (3:05)
  38. Move to the City [1986 Sound City Session] * (3:16)
  39. Ain't Goin' Down No More [Instrumental - 1986 Sound City Session] * (3:30)
  40. The Plague [1986 Sound City Session] * (0:54)
  41. Nice Boys [1986 Sound City Session] * (2:58)
  42. Back Off Bitch [1986 Sound City Session] * (4:39)
  43. Reckless Life [1986 Sound City Session] * (2:45)
  44. Mama Kin [1986 Sound City Session] * (3:26)
  45. New Work Tune [1986 Sound City Session] * (3:25)
  46. November Rain [Piano Version - 1986 Sound City Session] * (10:18)
  47. Move to the City [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:41)
  48. You're Crazy [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (4:06)
  49. November Rain [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (5:00)
  50. Jumpin' Jack Flash [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:52)
  51. Move to the City [1988 Acoustic] * (3:26)
  52. Welcome to the Jungle [1985 Mystic Studio Session] * (4:52)
  53. Anything Goes [1985 Mystic Studio Session] * (5:03)
  54. Don't Cry [1985 Mystic Studio Session] * (4:36)
  55. Back Off Bitch [1985 Mystic Studio Session] * (4:46)
  56. Think About You [1985 Mystic Studio Session] * (3:58)
D-ark schreef:
Het aardige album van een band die dankzij een onzettend ego onzettend snel naar de knoppen ging. Slash is toch geweldig maar Axel is irritant.

Kon het haast niet beter formuleren!

avatar van Psycho1485
miss_gnr schreef:
Ik lees hier het een en ander over jeugdsentiment.
Nou dat kan ik nu nog niet zeggen want ik ben 15 (bijna 16) en ik ken Guns N' Roses ongeveer een jaar of 3 en ik ben helemaal fan.
Ik ben fan geworden door Patience van het album (GN'R) Lies. Daarna ben ik meer gaan luisteren en echt fan geworden.
Best wel vreemd als ik me bedank dat de meeste verhalen die ik ken van GN'R fans is dat ze toch door dit album fan geworden zijn. Bij mij ligt dat ietsje anders maar dat betekend niet dat ik dit niet het beste album vind want dat is wel zo.
AFD (zoals ik het afkort) is geweldig en blijft goed.
Tijdloos dus.
Ook best wel leuk om te bedenken dat het dit jaar 20 jaar geleden is dat AFD uitkwam.
Onderlaatst was er een hele special in een engels muziekblad (classic rock) over Guns N' Roses en Velvet Revolver.
Die heb ik dus gelijk gekocht want die moet ik gewoon in mijn bezit hebben.
Daar stond ook het e.a. in over AFD en ook dat is weer een bewijs van hoe tijdloos het is.
Zelfs nu nog zijn er mensen die fan worden door dit album.
En dat zijn toch mensne van mijn leeftijd en ik ken er een aantal en daar prijs ik mijzelf heel gelukkig om.
Maar om terug te komen op de special in dat blas.
Een grappig feitje is misschien wel dat het meisje wat we tijdens rocket queen horen eigenlijk de vriendin van steven is.
Maargoed dan nu mijn beoordeling is 4,5*.

geld het zelfde voor mij, ik ben nu 16 en al 2 jaar fan van GnR. kwam allemaal door dit album. laatst de velvet revolver album gekocht slash zijn gitaar blijft masterlijk

avatar van Dilla
Vandaag na jaren weer eens geluisterd. Heerlijke plaat tock nog steeds. Doet me weer tereg denken aan dat memorabele concert in de Goffert 15 jaar geleden toen ik nog als kleine spruit op m'n vaders schouders intens aan het genieten was. Gekkenhuis toen bij Mr. Brownstone. Rocket Queen is hier favoriet
Blijf zeker 4* waard deze. Rock on!!

avatar van Dilla
Psycho1485 schreef:

10 jaar te laat geboren goos !!

max en joep
10????
doe maar gerust 15 tot 20

avatar van Lennonlover
Of 40 jaar voor mij

avatar van Leonard91
Heerlijk album, kan eigenlijk geen 3 favoriete nummers uitkiezen.
Het album waarmee ik Guns N' Roses echt begon te waarderen. 4,5*

eiooft
Veruit het beste album van GNR, de opvolgers bevatten ook goede nummers, maar deze plaat rockt :d

Ik vind dit album niet het beste wat Guns n' roses heeft gemaakt. Want dat is voor mij use your ilusion II hier staan hele goede nummers op. Maar ook herrie nummers. dus .

avatar van Lola3
kan de andere cover, die zeker mooier is, gebruikt worden aub

WernerGSF
die zwarte?
die is inderdaad veel mooier ja, ik vind zwarte hoezen zoiezo mooier dan andere, straalt meer klasse uit

avatar van Thomaz75
Geweldige plaat, die mij ooit van die vreselijk lelijke shirts deed kopen waarmee ik, inclusief lange haren en een achteloze filtersigaret in de mondhoek, op de HAVO mee rondparadeerde. *zucht*

Ook bij mij zijn "My Michelle" en "Rocket Queen" zwaar favoriet. Het tweede nummer "It's so Easy" is de ideale concertopener. (Die trage, bijna lompe en tergende basintro, die invallende gitaren!)

Indien de heren uit de opnamesessies van Use Your Illusion I en II één 12-nummerig album hadden gefilterd, was dit waarschijnlijk van vergelijkbaar niveau geweest.

Voor wat betreft hun grootschalige concerten; in De Kuip (met Soundgarden en Faith No More in het voorprogramma!) waren zij geweldig... In de Goffert te Nijmegen, twee jaar later, hadden ze naar mijn bescheiden mening íets teveel achtergrondzangeressen en blazers meegenomen en was er van de vuige, spraakmakende rockband weinig meer over.

avatar van Psycho1485
Dilla schreef:
10 jaar te laat geboren goos !!

hehe zeker weten. ik kan altijd nog naar velvet revolver

miloz
Zo af en toe moet ik dit gewoon echt even luisteren! Verstand op nul en rocken maar.....It's so easy!

avatar van Manuel
Lola3 schreef:
kan de andere cover, die zeker mooier is, gebruikt worden aub

Inderdaad. Verder, natuurlijk een héél erg goed album. Alleen vind ik het persoonlijk compleet onterecht dat hij in de top 250 onder X&Y staat! Het is niet dat ik niet van softe muziek hou, want ik luister ook Coldplay, Counting Crows, Oasis en dat soort dingen. Maar X&Y vond ik so wie so en zeer matig album, maar zeker niet beter dan dit album, dat voor mij ergens heel hoog in de top 250 zou mogen staan.

vond de use your illusion albums eigenlijk beter maar deze is ook zeker niet slecht met top 100-aller-tijden-hits als sweet child of mine en welcome to the jungle.

avatar van Lennonlover
en Paradise City

klopt!

WernerGSF
ik vind juist de drie boven genoemde nummer de minsten van deze CD, waarschijnlijk dat ik ze te vaam heb gehoord..

avatar van bver
Guns 'n Roses was voor mij de eerste stap van pop naar "alternatieve" muziek, vooral paradise city was hier verantwoordelijk voor. In de jeugdbeweging hebben we dit meermaals "geplaybackt" aan het kampvuur; tennisrackets als gitaren, tattoos op de armen met behulp van die dikke alcoholstiften, tong uit de bek en gaan!

Dit album is voor mij ook het beste van G'nR. Een echte fan ben ik echter nooit geworden....

Kid A(cid)
Haha, ik kan me nog herinneren dat ik met schoolkamp in groep 8 Nighttrain playbackte, inderdaad, ook met een begeleidingsband van tennisraketspelende leeftijdsgenoten.

avatar van hnky
Leonard91 schreef:
Heerlijk album, kan eigenlijk geen 3 favoriete nummers uitkiezen.
Het album waarmee ik Guns N' Roses echt begon te waarderen. 4,5*

Nee, ècht?!? Met het debuutalbum begon je ze pas te waarderen?

avatar van Leonard91
G n' R Lies had ik eerder, en die is toch wel een heel pak minder.

Guardian of Isis
WernerGSF schreef:
die zwarte?

Voor mij van hetzelfde; donkere covers maken altijd meer indruk op me.

avatar van Film Pegasus
Alhoewel ik Guns n' Roses heb leren kennen via de Use your Illusion albums, heb ik dit op korte tijd enorm leren apprecieren. Eerst het toegankelijke Paradise City en al snel de andere stevige rockers die de groep groot hebben gemaakt. Dit is qua album hun sterkste exemplaar en zorgde ervoor dat ze zo groot zijn geworden als ze uiteindelijk waren eind jaren '80, begin jaren '90. Eén van de weinig klassieke en grootse rockalbums einde jaren '80 imo.

avatar van LucM
Dit album van Guns n' Roses deed mij denken aan de hardrock in de jaren '70 en meer bepaald Led Zeppelin, al haalt Guns n' Roses niet het peil van deze legendarische hardrockband. Dit neemt niet weg dat dit een sterk en vooral opwindend album is, waarbij de zang van Axl Rose en het gitaargeluid van Slash de belangrijkste ingrediënten vormen. Stevig maar melodieus, vrij simpel en vooral ruig, en het album werd een gigantisch succes.
"Paradise City", dat een grote hit werd vind ik samen met de opener "Welcome to the Jungle" het beste nummer op dit album.

Kadafi
Ik ga deze nog eens proberen op aandringen van een maat van me toen ik hem vroeg dat ik meer Classic Rock/Pop werk zoek. Ik verwacht er helemaal niets van aangezien ik "Welcom to the Jungle" en "Sweet Child o' mine" al ken, dat zijn gewoon twee veel te simpele, zouteloze nummers. Maar wie weet ben ik toch enthausiast na het beluisteren van het hele album.

avatar van Eddie
Welcome to the jungle is idd niet een van de betere nummers van de plaat. Luister maar eens naar songs als Rocket queen, of outta get me en ik weet haast wel zeker dat je het mooi zult vinden.

STaN_THe_MaN
Sweet Child O' Mine is zo'n goed nummer, Top plaat

Jammer dat Guns 'n Roses nooit meer heeft kunnen tippen aan dit geweldige album. Van begin tot eind pure rock 'n roll 'van de straat'; in de jaren hierna zijn de Guns toch wat grootser, epischer geworden. Latere albums als de Use Your Illusion albums hebben me dan ook nooit zo kunnen bekoren, maar op dit album vind ik zowat ieder nummer top. De sound doet me overigens erg denken aan de jaren 70 Aerosmith, vooral op nummers als Rocket Queen, My Michelle en Out To Get Me.

4 sterren