Guns N' Roses - Appetite for Destruction (1987)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:33)
  2. It's So Easy (3:22)
  3. Nightrain (4:28)
  4. Out ta Get Me (4:23)
  5. Mr. Brownstone (3:48)
  6. Paradise City (6:45)
  7. My Michelle (3:39)
  8. Think About You (3:51)
  9. Sweet Child O' Mine (5:56)
  10. You're Crazy (3:17)
  11. Anything Goes (3:26)
  12. Rocket Queen (6:13)
  13. Reckless Life * (3:21)
  14. Nice Boys * (3:02)
  15. Move to the City [Live] * (3:34)
  16. Mama Kin * (3:41)
  17. Shadow of Your Love [Live] * (3:03)
  18. You're Crazy [Acoustic] * (4:25)
  19. Patience * (5:54)
  20. Used to Love Her * (3:12)
  21. You're Crazy * (4:10)
  22. It's So Easy [Live] * (3:54)
  23. Knockin' on Heaven's Door [Live] * (4:59)
  24. Whole Lotta Rosie [Live] * (4:06)
  25. Welcome to the Jungle [1986 Sound City Session] * (4:59)
  26. Nightrain [1986 Sound City Session] * (4:49)
  27. Out Ta Get Me [1986 Sound City Session] * (4:01)
  28. Paradise City [1986 Sound City Session] * (5:34)
  29. My Michelle [1986 Sound City Session] * (4:21)
  30. Think About You [1986 Sound City Session] * (3:50)
  31. You're Crazy [1986 Sound City Session] * (3:21)
  32. Anything Goes [1986 Sound City Session] * (4:35)
  33. Rocket Queen [1986 Sound City Session] * (6:06)
  34. Shadow of Your Love [1986 Sound City Session] * (2:38)
  35. Heartbreak Hotel [1986 Sound City Session] * (4:36)
  36. Jumpin' Jack Flash [1986 Sound City Session] * (3:21)
  37. Shadow of Your Love * (3:05)
  38. Move to the City [1986 Sound City Session] * (3:16)
  39. Ain't Goin' Down No More [Instrumental - 1986 Sound City Session] * (3:30)
  40. The Plague [1986 Sound City Session] * (0:54)
  41. Nice Boys [1986 Sound City Session] * (2:58)
  42. Back Off Bitch [1986 Sound City Session] * (4:39)
  43. Reckless Life [1986 Sound City Session] * (2:45)
  44. Mama Kin [1986 Sound City Session] * (3:26)
  45. New Work Tune [1986 Sound City Session] * (3:25)
  46. November Rain [Piano Version - 1986 Sound City Session] * (10:18)
  47. Move to the City [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:41)
  48. You're Crazy [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (4:06)
  49. November Rain [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (5:00)
  50. Jumpin' Jack Flash [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:52)
  51. Move to the City [1988 Acoustic] * (3:26)
  52. Welcome to the Jungle [1985 Mystic Studio Session] * (4:52)
  53. Anything Goes [1985 Mystic Studio Session] * (5:03)
  54. Don't Cry [1985 Mystic Studio Session] * (4:36)
  55. Back Off Bitch [1985 Mystic Studio Session] * (4:46)
  56. Think About You [1985 Mystic Studio Session] * (3:58)

Nieuwstad
Nou, tot op dat moment waren bands als Bon Jovi, Europe en Whitesnake het ruigste wat er gedraaid werd op de radio. Guns N' Roses klonk toch een stuk smeriger.

Edwynn schreef:

Klopt, hoogst irritant!

Nieuwstad schreef:

Ja, maar Edwynn is wel gecharmeerd van Bon Jovi uit die tijd.

Edwynn schreef:
Alleen het eind. Maar dat draaiden ze altijd gauw weg op de radio.

Maar niet op MTV. Door die geweldige liveclip met een rondrennende Axl en een coole Slash brak Guns 'n Roses volgens mij echt door, ook in Nederland. Ze bleven het laten zien, ik vond het geweldig en heb daardoor het album ook gekocht.

De clip was stoer, vonden ze ook bij CountDown.

west schreef:

Ja, maar Edwynn is wel gecharmeerd van Bon Jovi uit die tijd.

Ik ook hoor

avatar van Edwynn
Ja maar jongens. Wat er in de top 40 staat, is toch niet de maat der nieuwe dingen? We hadden toch al Mötley Crüe, Hanoi Rocks L.A. Guns en weet ik veel hoeveel meer sleaze/garage bands die een stuk minder braaf waren dan Bon Jovi of Europe.

avatar van gigage
Maar nog steeds niet zo bad-ass als Guns 'n Roses. Ben het wel met Thelion eens. Weg de mascara en de permanentjes. Toen ik ze voor het eerst zag (sweet child of mine) dacht ik wat zijn dat voor een hippies? Maar het album bracht de rock terug in de poser roll. Later waren ze zelf onderdeel van datzelfde circus, maar dat staat even los van dit appetijtelijk album.

avatar van Edwynn
Hoezo geen permanentjes enzo?

avatar van iggy
Vooral Axl ziet er prachtig uit.

gigage schreef:
Maar nog steeds niet zo bad-ass als Guns 'n Roses.

Sorry maar Motley Crue is meer bad-ass dan heel de rest van de scene bij elkaar vind ik.

avatar van gigage
Girls girls girls vs. My michelle , zoiets?

Casino Boogie
vielip schreef:

Mötley Crüe was in die tijd de wildste band, absoluut. Stukkie harder ook dan Guns N Roses.

Maar in vergelijking met de "meisjeshardrock" van Bon Jovi, Whitsenake (Adje vd Berg tijdperk) en Europe was Guns N Roses natuurlijk een hele verademing. Daar kon je als knul van 16 jaar nog wel mee voor de dag komen.

avatar van Bollieblauw
Lees het boek "The Dirt" door en over Motley Crue eens, dan zal je Vielip wel begrijpen. Al wist Guns N Roses ook wel flink te feesten hoor... Vooral van Duff is het een godswonder dat hij nog leeft.

avatar van gigage
Ok, ik snap dat de Crue buiten het veld meer van zich heeft doen spreken dan de Roses als je dat bedoelt met bad-ass. Alleen in de songs zie ik dat meer terug hier, is mijn punt eigenlijk. En de andere argumenten zijn ook vakkundig onderuit gehaald met die foto haha. Blijft de vraag waarom motley crue , toch prima verkoopcijfers in de US, niet de status van Guns n roses heeft gehaald, vooral hier dan. Of eigenlijk waarom appetite for destruction , waar we het hier over hebben, zo insloeg als een bom. Die docu over David Geffen laatst op tv werd er melding gemaakt dat het nog aardig moeilijk was om GnR op Mtv te krijgen (alleen snachts). Maar toen het eenmaal zover was , was er geen houden meer aan. Ook bij mij deed MC niet veel en GnR wel.

Zie je nou: toch die videoclip!!

Casino Boogie
gigage schreef:

In de tijd dat Guns N Roses met AFD op de proppen kwam zat de Crue artistiek in een redelijk dal Theatre Of Pain was niet echt een knaller en Girls, Girls, Girls had ook wat zwakke fillers, Uitstekende nummers als Wild Side waren gewoon te hard voor de Nederlandse Top 40.

avatar van iggy
Crue is nooit een echt grote band geweest in Europa. Theatre en Girls deden het meer dan goed in Noord Amerika bij mijn weten. En dat is toch altijd DE markt geweest voor deze band. En Japan uiteraard.

avatar van Edwynn
Klopt. De Gunners wisten om mij onverklaarbare redenen wél door te breken naar de Europese markt. Niet alleen omdat ze gewoon goed waren. Dat waren andere bands ook. Juiste tijd juiste plaats voor de single? Een toonaangevende DJ die het oppikt? Geen idee. Soms valt alles op zijn plaats.

avatar van iggy
Maar is dat niet altijd onverklaarbaar? The Guns zijn nou niet bepaald echt orgineel te noemen. Smerige rock werd al eerder gemaakt. Jij noemt al eerder enige voorbeelden. Smerig imago is ook al eerder gezien.

Volgens mijn info heeft MTV er inderdaad een hoop mee te doen. Soms valt inderdaad alles op zijn plek. Being In The Right Place At The Right Time.Voor een groot gedeelte puur toeval denk ik.

Eens

avatar van vielip
Ook mee eens! Anders valt e.e.a. niet te verklaren. Althans, voor mij niet.

avatar van Kronos
Voor mij toch wel.

Zonder wat geluk kom je natuurlijk nergens. Maar van de andere bands die hier al genoemd werden ken ik niet zo'n aanstekelijk nummer als Sweet Child O' Mine. En als ze wel zo'n nummer hadden gehad zouden ze er misschien hooguit een one hit wonder mee gescoord hebben.

Maar die kerels van Guns N' Roses; met de mysterieuze Slash en kwajongen Axl , hadden gewoon meer in huis. Net als Europe en Bon Jovi schreven ze erg memorabele en toegankelijke nummers terwijl ze daarnaast ook nog het publiek dat de tot dan toe populaire hardrock te braaf en te proper vond aanspraken.

avatar van vielip
Ik blijf het allemaal te toevallig vinden. Wat is er nou zó speciaal aan Sweet child o' mine dan? Het is een te gekke song maar maakt dát nummer dan het verschil? Dan is Home sweet home (om dan maar even bij Motley Crue te blijven) toch minstens een gelijke?

avatar van iggy
Maar tjee Kronos jij zal toch ook wel enigzins weg geblazen zijn in je old rocking chair door dit vreemde succes van deze plaat.

Sweet Child vind ik overgens een echte rock klassieker

Kronos schreef:
Voor mij toch wel.

Niets aan toe te voegen. Guns schreven veel sterkere songs. Dat merk je zeker nu je ze terughoort. Ze klinken tijdloos, die van Crue wat gedateerd.

Nieuwstad schreef:

Niets aan toe te voegen.

Maar Nieuwstad heeft wel vaker de neiging om niks toe te voegen aan een geinige discussie. Grapje ha ha

avatar van Bollieblauw
Songtechnisch staat Guns N Roses tot Motley Crue als Golden Earring tot BZN.

avatar van Edwynn
Dat zegt allemaal niets over chartsuccessen.