Green Day - 21st Century Breakdown (2009)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. Song of the Century (0:58)
  2. 21st Century Breakdown (5:09)
  3. Know Your Enemy (3:10)
  4. ¡Viva La Gloria! (3:31)
  5. Before the Lobotomy (4:37)
  6. Christian's Inferno (3:07)
  7. Last Night on Earth (3:57)
  8. East Jesus Nowhere (4:35)
  9. Peacemaker (3:24)
  10. Last of the American Girls (3:51)
  11. Murder City (2:54)
  12. ¿Viva La Gloria? (Little Girl) (3:48)
  13. Restless Heart Syndrome (4:20)
  14. Horseshoes and Handgrenades (3:14)
  15. The Static Age (4:17)
  16. 21 Guns (5:21)
  17. American Eulogy: A. Mass Hysteria / B. Modern World (4:26)
  18. See the Light (4:36)
  19. A Quick One While He's Away * (7:58)
  20. Another State of Mind * (2:45)
  21. That's Alright Mama * (2:00)
  22. Like a Rolling Stone * (6:10)
  23. Burnout [Live] * (2:21)
  24. Lights Out * (2:16)
  25. Know Your Enemy [Live] * (4:47)
  26. The Static Age [Live] * (4:30)
  27. American Idiot [Live] * (4:18)
  28. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  29. Holiday [Live] * (4:34)
  30. Are We the Waiting [Live] * (2:49)
  31. St. Jimmy [Live] * (2:58)
  32. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
avatar van Musico Pinjo
west schreef:

Ik zie net dat de Volkskrant 'm vandaag 2,0* geeft. Dit omdat er te weinig goede songs op staan en de muziek echte boosheid mist. Ook omdat onduidelijk is waartegen de boosheid zich richt. Dat was bij American Idiot (Bush) wel duidelijk.

pjh1967 schreef:
Zoals het vroeger was zal het waarschijnlijk nooit meer worden

Dat dacht ik niet toen ik kort geleden Oasis en the Black Crowes zag optreden. Misschien wel het beste ooit van hun.

Musico Pinjo schreef:

Het voelt gewoon niet "echt", een paar leuke nummers en veel vulling.

Zijn die paar leuke nummers wel de moeite waard om dit album te gaan luisteren?

avatar van Musico Pinjo
[/quote]

Zijn die paar leuke nummers wel de moeite waard om dit album te gaan luisteren? [/quote]

Gezien de reacties hier is dat vrij persoonlijk. Ik heb ze altijd wel leuk gevonden maar het nieuwe album is nu alweer van mijn MP3-speler af.... Iets te vaak begon ik de langskomende nummers van Green Day door te drukken.

avatar van Tijn79
Weet je wat het probleem met dit album is?

Iedereen verwacht gewoon een 2e American Idiot, terwijl dit helemaal geen conceptalbum is, wat de band zelf ook zegt.
Het zijn gewoon losse nummers die toevallig als rode draad een verhaal verteld over Gloria en Christian.
American Idiot kon je zien als 1 nummer als het ware.
En waarom zou je een album als het ware 2 keer uitbrengen, dan vernieuw je jezelf als artiest toch niet?

Ik vind het een beetje history repeating nu,
aangezien 15 jaar geleden het magnifieke Dookie uitkwam en een jaar later Insomniac (met tracks die niet goed genoeg waren voor Dookie).
Toen liep ook iedereen te mekkeren dat het geen 2e Dookie was en dat het geen goed album was. Te ruig enzo..
Toen vond ik het ook allemaal bull, want Insomniac is gewoon een zwaar ondergewaardeerde plaat, net als deze (die overigens wereldwijd erg weinig slechte recensies krijgt! Dus waarschijnlijk zijn hier gewoon teveel kritische mensen )

En kijk eens naar Warning!, ook die werd afgezeken..

De ware fans houden Green Day toch in hun hart!

avatar van Lexicon Devil
Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord.

Kritisch of niet. Een 5 geven aan een doorsnee popplaatje is ook wel weer meteen een gevalletje van compleet doorslaan.

Dat heeft niks met fan-zijn te maken maar gewoon met pure naiviteit. Je bent fan vanwege kwaliteit en niet omdat je simpelweg verplicht alles fantastisch moet vinden.

Lexicon Devil schreef:
Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord.

Boeiend wat jij vind, het is gewoon een feit.
Zoek maar na.

En ik voel mij zeker niet verplicht om alles goed te vinden, Green Day heeft ook een aantal nummers die mij niks doen.

Als je terug leest kun je ook zien dat er op deze plaat 2 nummers staan die mij niet bekoren.

En je hoeft niet alleen fan te zijn vanwege kwaliteit, een band kan je gewoon raken (op welke manier dan ook) waardoor je fan wordt.
Dat is voor iedereen anders.

Green Day is (voor mij) gewoon een fantastisch leuke band.

Als ik om kwaliteit in bijv. gitaarspel zou praten dan zet ik liever Rory Gallagher op, want dat is gewoon een waanzinnige gitarist.

Dus als we het toch over onzin hebben, ga eens een kwartiertje met jezelf praten ipv andermans mening steeds proberen neer te sabelen.

avatar van Ploppesteksel
Lexicon Devil heeft toch gelijk. Iedereen is anders als het gaat om 5 sterren geven aan een album, maar als je 2 nummers niet leuk vindt, kan je toch in feite geen 5 geven aan dit album, dat totaal niet perfect is ?

De argumenten van Lexicon Devil houden tenminste een beetje steek. In plaats van hem neer te sabelen zou je beter eens kijken/lezen wat je zelf neerpent, in dit geval typt.

Ploppesteksel schreef:

Als iemand mij continue aanvalt met onzin om mijn mening neer te sabelen, waarom mag ik dan geen verweer geven?
En daarbij ik leg alleen maar feiten op tafel, aangevuld door mijn meningen.
Als je goed terugleest kun je ook zien dat ik gezegd heb dat het mij geen ruk uitmaakt wat iemand van het album vindt, omdat dat ieder voor zich is en dat respecteer ik (ik wel )
Ik zit ook niet andermans mening af te zeiken, dus wiens argumenten houden er nou steek??

En wie ben jij om mij te zeggen hoeveel sterren ik mag/moet geven?
Eerst zeg je dat het aan iedereen is als gaat om sterren geven en vervolgens toch een reactie geven op mijn puten geving?

Laat mij dit gewoon een zalig album vinden aub!

On Topic: Het schijnt overigens dat 21 Guns de nieuwe single gaat worden

west schreef:

Vind ik eigenlijk onterecht. Er staan hier gewoon veel goede nummers op, en dat zeg ik terwijl ik met een zeer kritische blik aan de cd begon. Zelfs dat hij met 69 min. gewoon veel te lang duurt vind ik niet echt erg. Dat het allemaal niet boos is, boeiend. Wie heeft gezegd dat het dat moest zijn? Agressief is Green Day nooit geweest.

andnino schreef:

En het AD is dit weer met je eens: vanwege de vele goede tracks geven die dit album 4,0*

Ik krijg 'm binnenkort binnen: ben inmiddels wel nieuwsgierig geworden.

avatar van andnino
Ik heb hem voor Zware Metalen gerecenseerd (punk, rock en hardcore krijgen daar ook geregeld aandacht), en hem een 80 uitgedeeld. Staat gelijk aan een 3,5* hier, oftewel; niet heel veel bijzonders maar gewoon goed. Recensie hier, zodra 'ie daar uit de aandacht is post ik 'm hier ook.

avatar van Arrie
Een 80/100 lijkt mij gelijk te staan aan 4/5. Het is dus een 4.

avatar van andnino
Nee, mijn musicmeter waarderingen zijn anders dan mijn /100 waarderingen op ZM. Anders zou mijn stemgemiddelde hier op musicmeter in ene flink omhoogschieten.

Lexicon Devil schreef:
Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord.

Over smaak valt niet te twisten, je kan wel blijven door gaan maar daar schiet je niks mee op, dat is het zelfde als ik jou top 10 ga afkraken waar ik Black Sabbath in zie staan, wat in mijn ogen echt afschuwelijke muziek is, maar jij vind het blijkbaar goed, dat moet toch iedereen voor zich weten ? En dat heeft niks met naïviteit te maken toch ?

Dat is toch precies het zelfde als ik zeg dat het album Paranoid gewoon kut is, en dat je dan als fan naïef bent dat je dat album goed vind, want omdat ik zeg dat het kut is dan moet jij het ook maar kut vinden, dat kan toch niet :S

Zo kan iedereen wel door gaan, ieder z'n smaak als we allemaal hetzelfde zijn zou dat wel ongelooflijk saai zijn.

Wat een gezeur zeg.....

Musico Pinjo schreef:

Het voelt gewoon niet "echt", een paar leuke nummers en veel vulling.

Het album American Idiot is door woede uit de grond gestampt,
omdat voor die periode een compleet album is gestolen uit de opname studio, al hun bladmuziek en opnames waren gestolen.

Dit heeft Green Day na Warning erg stil gehouden, en na international super hits hebben ze merendeel uit woede van de gestolen opnames American Idiot uit de grond gestampt, een album met een dubbele betekenis, en het album is nooit bedoelt tegen bush, dat is gekomen omdat Green Day in de American Idiot periode een nummer heeft geschreven voor het album "Rock Against Bush" het nummer heet Favorite Son.

Daardoor is door de media, American Idiot verklaart tot Anti Bush Album, wat volkomen onzin is, want het album schetst een fantastisch verhaal wat in grote lijnen tegen oorlog is, gecombineerd met geweldige teksten en 2 punk-rock-opera's.

Wat de Volkskrant beweert is gewoon bull-shit, want als die opnames niet waren gestolen, dan hadden we een heel andere Green Day gehad, voor sommige goed voor andere minder goed,
dit is gewoon een album wat in een normale sfeer is geschreven zonder enige woede, ik vind 21st Century Breakdown in verhouding met American Idiot een fantastisch Album!!

En die lui van de Volkskrant moeten meteen stoppen met recensies maken, en eerst beter hun huiswerk doen voordat ze iets publiceren, het zijn echt een stelletje kortzichtige mafkezen.

andnino schreef:

Wat onlogisch. Waarom is dat?

Mayne
Een recensie is nog altijd een mening, dat heeft niets met huiswerk te maken. Misschien vonden ze het gewoon een k*talbum daar bij de Volkskrant.

Arrie schreef:

Wat onlogisch. Waarom is dat?

Mijn cijfers bij recensies ondersteunen slechts mijn recensie. Bovendien is dat een eenmalig cijfer, en kunnen mijn waarderingen hier op MuMe nog gewoon veranderen. Daarnaast geef ik gewoon andere waarden aan de beoordelingen hier, omdat er hier maar 10 zijn en daar 100. Ik vind hier een 4* alleen weggelegd voor een album dat écht heel goed is.

Robin0 schreef:

Dat ze moeten stoppen met recenseren is onzin, want als je vind dat ze dat moeten doen zou dat naar aanleiding van hun schrijfwerk zijn, want een mening blijft een mening.
en dat het een stelletje kortzichtige mafkezen zijn is ook onzin, want er heeft toch maar één persoon die recensie geschreven? Moet je daar niet de hele redactie voor gaan afschrijven.

avatar van bennerd
Andnino, vanaf nu ben jij een kortzichtige mafkees, jij vuile recensent

bennerd schreef:
Andnino, vanaf nu ben jij een kortzichtige mafkees, jij vuile recensent

Hé, broekie, niet zo stoer je schrijft m'n username zelfs verkeerd

on topic?

avatar van Marty McFly
Ik moet het hele album nog luisteren, maar ik vind "Know Your Enemy" alvast geweldig!

The guitarist
Lekker vervolg op american idiot..

Hé, broekie, niet zo stoer je schrijft m'n username zelfs verkeerd

on topic?

Hij schrijft het niet verkeerd, aan het begin van een zin hoort nou eenmaal een hoofdletter.

Stelletje puristen!

avatar van vdwaldennis
geweldig!

avatar van SoNick
American Idiot gaf me echt het gevoel van iets nieuws, elk nummer was raak. Bij dit album heb ik dat minder, maar dat wil niet zeggen dat het slecht is.

Ik vind het ook geen argument om te stellen dat iets 'meer van hetzelfde is'. Als het goed is, is het namelijk goed en dan is het toch prima? Andere bands moeten dan maar met iets nieuws komen.

geef nog geen sterren, komt nog.

andnino schreef:

Zou een beetje raar zijn als dat laatste van mij serieus zou zijn niet ?
Sarcasme is nogal moeilijk te laten merken in dit soort berichtjes ,
maar ik blijf erbij dat recensies beter geschreven moeten worden, en dan praat ik niet alleen over de Volkskrant, er zijn meer kranten en bladen waar meer aandacht aan recensies besteed mag worden.

avatar van andnino
Kan ik inkomen. De ene soort recensies beschrijft de muziek tot in de puntjes, iets wat ik totaal niet op prijs stel, en dan heb je bijvoorbeeld die fileunder recensies die vaak een heel mooi verhaal ophangen maar waarbij je soms geen flauw idee hebt om wat voor muziek het nou gaat.