Interpol - Turn On the Bright Lights (2002)

Label: Matador

1. Untitled (3:56)
  2. Obstacle 1 (4:11)
  3. NYC (4:19)
  4. PDA (4:59)
  5. Say Hello to the Angels (4:28)
  6. Hands Away (3:05)
  7. Obstacle 2 (3:47)
  8. Stella Was a Diver and She Was Always Down (6:27)
  9. Roland (3:35)
  10. The New (6:07)
  11. Leif Erikson (4:00)
  12. Interlude * (1:01)
  13. Specialist * (6:40)
  14. PDA [First Demo] * (4:44)
  15. Roland [First Demo] * (3:44)
  16. Get the Girls / Song 5 [First Demo] * (3:47)
  17. Precipitate [Second Demo] * (5:33)
  18. Song Seven [Second Demo] * (4:43)
  19. A Time to Be So Small [Second Demo] * (5:47)
  20. Untitled [Third Demo] * (4:13)
  21. Stella Was a Diver and She Was Always Down [Third Demo] * (6:40)
  22. NYC [Third Demo] * (4:27)
  23. Leif Erikson [Third Demo] * (4:27)
  24. Gavilan / Cubed [Third Demo] * (6:49)
  25. Obstacle 2 [Peel Session] * (3:54)
  26. Hands Away [Peel Session] * (3:10)
  27. The New [Peel Session] * (5:59)
  28. NYC [Peel Session] * (4:17)
Nanne schreef:
Ben benieuwd hoeveel % van de mensen die deze cd geweldig vinden begin jaren 80 luisterden naar postpunk en new wave. 10%?

Ach ja, als het maar goed is toch? En ik moet zeggen dat ik zelfs Antics van Interpol nog liever draai dan de laatste plaat van New Order (en dat is toch wel een band waar ik een zwak voor heb).

dutch2
JonnieBrasco schreef:
De postpunk en new-wave bands waar je waarschijnlijk op doelt, zijn niet meer zo van deze tijd. Interpol wel. Kwaliteitsbands als New Order of The Cure van toen drukken ook heus geen grotere stempel op de muziek-evolutie dan kwaliteitsbands van nu (zoals Interpol). Kwalitatief en revolutionair gezien ontloopt het elkaar vast geen grote hoeveelheden.

Ik ben het met je eens dat de bands elkaar kwalitatief niet veel ontlopen. Sterker nog, ik denk dat Interpol misschien wel de beste is in zijn genre. Ik ben het ook met je eens dat mensen van oudere generaties vaak lopen te zeuren dat vroeger alles beter was. Maar wat de muziekevolutie betreft drukken die oudere bands in dit genre imho wel een groter stempel dan die jongere. Die vroegere bands hebben de muziek weer een stapje verder gebracht en de jongere bands borduren daar op voort. Maar zonder de muziek echt verder te laten evolueren.
Uiteraard wordt ook in deze tijd de muziek weer stapjes verder gebracht, maar dan niet door bands als Interpol. Hoe goed ik die verder ook vind.

avatar van Bart
Erg mooi album; weet me vijftig minutenlang te boeien. Het vervolg op deze plaat - Antics - vond ik iets minder, maar het spreek me nog steeds erg aan. Ik kan wel zeggen dat ik deze plaat die mooiste uit 2002 vond. Hoewel ze er zelf niets van willen weten, hoor ik toch Joy Division in de plaat terug. De stem, de gitaar... Het is allemaal al zo vaak gezegd. Ik ben erg benieuwd hoe de derde plaat gaat worden. Is al bekend wanneer er een nieuwe plaat verschijnt?

avatar van BoordAppel
Ik kan er uiteindelijk toch een voorzichtige 3,5 aan geven. Vooral de laatste 4 nummers vind ik goed. De vergelijking met Joy Division kan ik wel begrijpen, al vind ik dit veel minder lamlendig klinken.

avatar van John Doe
BoordAppel schreef:
Grappig, dat vind ik ook. Hoewel nummer 1 ook niet onderdoet.

avatar van KampF
Ik heb deze week (ziek en al) meer dan 200 keer interpol geluisterd. Ik hield eerst alleen van Antics maar nu begin ik toch zwaar te twijfelen welke ik nou het beste vind. 4,5

avatar van the viking
Geniale composities met duidelijke referenties naar Joy Division,denk dat de Simple Minds met New Gold Dream of Smashing Pumpkins plaats moet maken voor de beste plaat van het laatste decennia in mijn persoonlijke top 10 5*

rayman schreef:
NIET de Pumpkins, NIET de Pumpkins!!

Ben er zelf nog niet helemaal uit, maar de Simple Minds leiden (lijden)momenteel met een bandbreedte voorsprong !

avatar van mathias
GEEN vriendelijke groet GEEN vriendelijke groet

mathias schreef:
GEEN vriendelijke groet GEEN vriendelijke groet

De paracetamols staan al voor je klaar hoor !

Wat_Jij_Wil
Er is nu al vrij vaak geschreven dat Interpol veel weg heeft van Joy Division en met deze keer erbij, drie keer gevraagd wat die overeenkomsten nu precies zijn zonder antwoord. Ik hoor enkel een ernstig lijkend stemgeluid, voor de rest 0. Wie kan die overeenkomsten eens opnoemen?

avatar van Nanne
Wat_Jij_Wil schreef:

ik wil ook (heb dat hier al eerder gevraagd) graag weten welke link hier met Joy Division is. Ik kan het niet ontdekken. Ian Curtis zingt bevlogen met veel emotie (wanhoop etc). Hoor ik hier niet. Drums met veel echo; bassgitaar bepaalt melodielijn; gitaar maakt krassende en ruwe geluid, meestal om ter aanvulling op het geen bass/gitaar en stem doen. Door minimale instrumentarium en veel echo op drums klinkt het allemaal vrij claustrofobisch. Nogmaals ik hoor dit niet bij interpol.

Kortom waar zijn de overeenkomsten?

Lost Highway
Brilliante plaat.Als grote bewonderaar van bands als the sound en the chameleons,ETB kan ik dit zeker wel apprecieren.
Het ''geluid'' klinkt iets eigentijdser dan de new wave bands(heeft uiteraard ook met de productie te maken),maar al deze interpol-fans moeten the chameleons toch ook geweldig vinden.Nuja het is nu eenmaal moeilijk een band te ontdekken waar geen platen meer van te verkrijgen zijn.

avatar van ZERO
rayman schreef:
NIET de Pumpkins, NIET de Pumpkins!!

Dat vind ik er ook van! Nog nooit van heiligschennis gehoord? De pumpkins uit je top 10 halen, zoiets doe je gewoon niet !

Over Interpol dan maar weer... Ik heb een paar nummers op pc staan en heb deze nog is herbeluisterd. The New vond ik al lang briljant, maar ik moet zeggen, ook NYC vind ik erg te pruimen. Misschien moet ik het hele album maar eens kopen !

avatar van orbit
Ik hoor ook weinig overeenkomst met JD (zeker niet met closer), maar de new wave en vroege 80s invloeden zijn verder onmiskenbaar. Maar eigenlijk zal het me een zorg wezen, het is best een lekkere plaat en in ieder geval geen zoveelste radiohead-kloon
Hij krijgt gewoon 3.5* van mij vanwege de constante kwaliteit van de nummers.

Bob Cremers
Een goede album.

Bob Cremers schreef:
Een goede album.

van wie moest je dit zeggen ?

vriendelijke groet

Bob Cremers
Wat zijn jullie toch raar aan het doen.

Wat_Jij_Wil
Ik denk dat iedereen stiekem een beetje jaloers is dat jouw muzieksmaak al zo ontwikkelt is op zo´n jonge leeftijd.

avatar van Koston
Probeer hier maar eens 3 favorieten uit te kiezen, gewoon onmogelijk

avatar van the viking
Die staan bij mij ongetwijfeld in het eerste gedeelte van de cd !

avatar van orbit
Bij mij ook

avatar van Klumpie
Ik kies de bovenste 3

avatar van Arno
Koston schreef:
Probeer hier maar eens 3 favorieten uit te kiezen, gewoon onmogelijk

Dacht ik ook net.
Ik weet voorlopig echt niet wat te kiezen

J Casablancas
In ieder geval Obstacle 1 & Stella, derde is heel erg moeilijk..;o

NYC natuurlijk

stevie schreef:
NYC natuurlijk

Inderdaad een prachtig nummer maar Untitled,Obstacle1,en PDA zijn ook geweldig !

avatar van Ward
Ik ben voor Stella, The New en PDA gegaan.

avatar van Koston
Ik heb gekozen voor Leif Erikson, NYC en Roland