Interpol - Turn On the Bright Lights (2002)

Label: Matador

1. Untitled (3:56)
  2. Obstacle 1 (4:11)
  3. NYC (4:19)
  4. PDA (4:59)
  5. Say Hello to the Angels (4:28)
  6. Hands Away (3:05)
  7. Obstacle 2 (3:47)
  8. Stella Was a Diver and She Was Always Down (6:27)
  9. Roland (3:35)
  10. The New (6:07)
  11. Leif Erikson (4:00)
  12. Interlude * (1:01)
  13. Specialist * (6:40)
  14. PDA [First Demo] * (4:44)
  15. Roland [First Demo] * (3:44)
  16. Get the Girls / Song 5 [First Demo] * (3:47)
  17. Precipitate [Second Demo] * (5:33)
  18. Song Seven [Second Demo] * (4:43)
  19. A Time to Be So Small [Second Demo] * (5:47)
  20. Untitled [Third Demo] * (4:13)
  21. Stella Was a Diver and She Was Always Down [Third Demo] * (6:40)
  22. NYC [Third Demo] * (4:27)
  23. Leif Erikson [Third Demo] * (4:27)
  24. Gavilan / Cubed [Third Demo] * (6:49)
  25. Obstacle 2 [Peel Session] * (3:54)
  26. Hands Away [Peel Session] * (3:10)
  27. The New [Peel Session] * (5:59)
  28. NYC [Peel Session] * (4:17)
avatar van otherfool
Koston schreef:
Ik heb gekozen voor Leif Erikson, NYC en Roland

En ik wissel Roland van dat rijtje in voor Hands Away

Ik heb gekozen voor NYC, Stella en Hands Away.

avatar van The Scientist
NYC, The New, en Leif Erikson

avatar van Nicolage Rico
Untitled, NYC en Obstacle 2.

Dit is trouwens geen album dat ik zomaar pak. Hier moet ik écht voor in de mood zijn.

avatar van SilverGun
Lang getwijfeld maar PDA, Hands Away en Leif Erikson zijn het geworden.

avatar van smash016
Deze twee sowieso: PDA en Stella. Als derde noem ik Say Hello to the Angels, en anders wellicht The New.

avatar van orbit
Ik vind het niet heel moeilijk, PDA, Obstacle 1 en Untitled.. vind het tweede gedeelte van deze plaat stukken matiger.

avatar van Blue88
Ik heb deze band net ontdekt, man wat een zalige muziek ! :O PDA en Untitled zijn de favo's, maar overall gewoon goed zeg, een echt dieptepunt staat hier niet op, hoewel ik niet weg ben van Stella...

haha! heb je Interpol ontdenkt op 3 mei?... das de birthday van Paulie

avatar van Blue88

ik weet neit zeker of je me begreep. Paulie = Paul Banks = zanger van Interpol

avatar van Bart

Ik heb ondertussen beide cd's van ze gekocht nu, dit is toch de betere vind ik.

Antics moet je meer tijd gunnen. Zodra je die plaat meerdere keren hebt beluisterd, merk je ineens dat ook de tweede plaat van Interpol meesterlijk is.

avatar van orbit
Dat op één akkoord gitaarstrummen van sommige nummers gaat op een gegeven moment echter wel vervelen, zeker als het even uitgelicht wordt of een nummer eindigt bijna zo.. om koppijn van te krijgen
Ik hoop niet dat antics daarop doordrijft, want dan zie ik de toekomst van dit bandje sombertjes in..

avatar van ZERO
'The new' vind ik werkelijk briljant en ook NYC vind ik erg te pruimen. De rest van het album lijkt er echter niet zo goed in te gaan... Niet dat het slecht is, maar ook niet speciaal. Ik geef hem nog een paar luisterbeurten en ga dan een definitief oordeel vellen.

Feeder
Ik blijf verliefd op NYC, prachtig gewoon. Het is nu al zover gekomen dat ik m'n dag begin met even NYC te spelen en te "zingen" op gitaar.

But I'm sick of spending these lonely nights, training myself not to care. Magnifiek

Overigens vind ik Leif Erikson en Obstacle 1 errug sterk

avatar van mic
mic
Een van de beste platen die ik de laatste jaren heb mogen luisteren. Uiterest verslavend.
The New is abosuluut het hoogtepunt.
Samen met Untitled, Obstacle 1, Specialist, PDA ach...allemaal super!

avatar van Droid
Wat een geweldige plaat. Het beste van 2002.
Tuurlijk zijn er vergelijkingen met Joy Division (of andere dark wave bands van vroeger), maar de composities en gitaarpartijen maakt dit een totaal nieuwe luisterervaring.

Absolute toppers zijn "Obstacle 1", "Hands Away" en "Leif Erikson".

Jornaquin
mic schreef:
The New is abosuluut het hoogtepunt.
Samen met Untitled, Obstacle 1, Specialist, PDA ach...allemaal super!

Specialist? Heb ik iets gemist ofzo ?

avatar van the viking
Ha Ha heeft Turn on the Bright Lights een hidden track ?

Wat_Jij_Wil
Geen geheime track, wel 1 van de betere nummers van de beste mannen. Zoek naast die ook naar Precipitate en Song Seven!

avatar van KampF
Die heb ik ook je. Specialist erbij maakt dit album 5 sterren waard.

YES mensen
Op interpolnyc.com staat dat er in 2007 een nieuw album komt... oke dat is niet erg vlot na antics in 2004, maar tenminste goed officieel nieuws!

avatar van KampF
Goed nieuws!

Nicolage Rico schreef:
Untitled, NYC en Obstacle 2.

ja inderdaad, ik kan dit niet luisteren midden op de dag, dan lig ik binnen 5 minuten te ronken.
maar als ik er inderdaad echt zin in heb (bij voorkeur midden in de nacht) dan kan dit album me helemaal meevoeren, 3.5

Ataronchronon schreef:

met een ferme slok whiskey erbij! maar ik merk dat ik hem ook niet zo vaak draai, is ie toch wat te kil voor.

avatar van Bart
Interpol kan ik op ieder moment van de dag beluisteren. Dat is de reden waarom de muziek juist zo goed is.

avatar van Kikuichimonji
Als ik een album op wil zetten en ik heb nog niet besloten wat, draai ik de helft van de tijd Interpol. Als je een CD 100 keer kunt horen en het gaat niet vervelen dan verdien je 5 sterren en een plek in mijn top 10.

avatar van Thibault14
Het eerste en het laatste nummer zijn de twee beste nummers van dit meesterwerk, beste album van de eeuw.

avatar van smash016
Glurp schreef:
haha! heb je Interpol ontdenkt op 3 mei?... das de birthday van Paulie

So he! De ondoorgrondelijke wegen van toeval.

avatar van Tsjo-Wi
kan iemand mij vertellen wie die andere zanger is die je hoort in song seven? (staat niet op dit album maar weet niet waar ik het dan moet vragen)