Interpol - Turn On the Bright Lights (2002)

Label: Matador

1. Untitled (3:56)
  2. Obstacle 1 (4:11)
  3. NYC (4:19)
  4. PDA (4:59)
  5. Say Hello to the Angels (4:28)
  6. Hands Away (3:05)
  7. Obstacle 2 (3:47)
  8. Stella Was a Diver and She Was Always Down (6:27)
  9. Roland (3:35)
  10. The New (6:07)
  11. Leif Erikson (4:00)
  12. Interlude * (1:01)
  13. Specialist * (6:40)
  14. PDA [First Demo] * (4:44)
  15. Roland [First Demo] * (3:44)
  16. Get the Girls / Song 5 [First Demo] * (3:47)
  17. Precipitate [Second Demo] * (5:33)
  18. Song Seven [Second Demo] * (4:43)
  19. A Time to Be So Small [Second Demo] * (5:47)
  20. Untitled [Third Demo] * (4:13)
  21. Stella Was a Diver and She Was Always Down [Third Demo] * (6:40)
  22. NYC [Third Demo] * (4:27)
  23. Leif Erikson [Third Demo] * (4:27)
  24. Gavilan / Cubed [Third Demo] * (6:49)
  25. Obstacle 2 [Peel Session] * (3:54)
  26. Hands Away [Peel Session] * (3:10)
  27. The New [Peel Session] * (5:59)
  28. NYC [Peel Session] * (4:17)
avatar van pim556
My Addiction schreef:
het is enorm tergend 3 favoriete nummers te kiezen.

Dat is ook waarom ik alleen favoriete nummers kies bij een album waar nummers qua kwaliteit veel van elkaar verschillen (naar mijn mening dan).

avatar van My Addiction
Ja pim556 je hebt gelijk, ik het dit bij Neutral Milk Hotel ook gedaan en ik ga het nu ook doen

avatar van hroswith
Ik heb Joy Division, The Smiths, The Sound en The Chameleons allemaal enorm hoog zitten, en het interesseert me eigenlijk niet als een band dit geluid perfect weet te kopiëren, als het goed is, is het goed..Toevallig kwam Interpol in 200/2002 met het meest natuurgetrouwe geluid, en ik was meteen verkocht, en nog steeds..

Bij nader inzien is dit pure genialiteit en moet mijn top tien in

Bij nader inzien is dit pure genialiteit en moet mijn top tien in
Goede keus! Welkom in de club.

Dikkop
En liefst zo hoog mogelijk als het kan.

Kadafi
Ok. Deze cd slinger ik nu definitief het raam uit. Dit is het meest walgelijke album dat ik ooit geprobeerd heb, en dat tot wel 10 maal toe. Één grote tijdverspilling was het. Dat chord-bashing is te veel op de voorgrond aanwezig en dat bezorgt mij hoofdpijn en het is vermoeiend om het monotone geblaat van de zanger aan te horen.

avatar van Boris1
Tsja, dat krijg je met al die bommen en granaten in Tripoli. Dan zie je de zaken niet meer helemaal helder...

avatar van Timo-otje
Kadafi schreef:

avatar van My Addiction
Nou ja, dan hebben die rebellen die buiten staan toch nog een mooi cadeautje van hun leider

Kadafi
Het is maar een mening mensen. Ik probeer die hier met de nodige verduidelijkende beeldspraak te verkondigen en dat er dan gelijk over mijn username begonnen wordt vind ik flauw. Ik heb mijn stinkende best gedaan om het prul een kans te geven (een jaar geleden heb ik hier ook een bericht achter gelaten), het leverde me niets op helaas .

avatar van My Addiction
Heb je die naam eigenlijk gekozen voor de revolutie of erna?
En ja vreemd, maar mogelijk. Persoonlijk had ik het ook moeilijk met deze plaat maar het eerste nummer dat mij aansprak was NYC. Misschien moet je het daarmee eens proberen.

Kadafi
Mijn naam heb ik gekozen uit liefde voor muziek, namelijk dit nummer --> YouTube - ‪Dancing with Kadafi‬‏ . Vervelend dat er nu zo'n idioot in Libië zijn bevolking wil onderdrukken.

@ My Addiction: NYC en de Untitled intro zijn wat mij betreft oké nummers, maar: middelmaat, niets bijzonders in mijn oren. Toch ga ik het niet nog een keer proberen, de rest bevalt me niet. Ik gooi liever een andere Post-Punk plaat in de cdspeler.

avatar van My Addiction
Haha, geef toe, dat is toch vrij grappig dat je nu met zo een username opgescheept zit ;p Voor jou is het balen, voor ons niet.

Kadafi
Dat heb je helemaal juist, My Addiction .

Dikkop
My Addiction schreef:

Mijn username is trouwens ook niet om over naar huis te schrijven. Maar de kans dat er iemand in het Midden-Oosten aan de macht komt met de naam Dikkop is miniem.
Dus dat zit wel goed.

Kadafi, heb je Antics of Our Love to Admire al geprobeerd? Het zou kunnen zijn dat deze je beter bevallen. Het chord-bashing is er in iedergeval minder op aanwezig. En de bass gitaar is ook meer naar de achtergrond verschoven.

Kadafi
Ik ga die twee andere albums vast nog eens proberen en ben dan zeer benieuwd of dat mij wel weet te grijpen. Er moet toch iets zijn wat deze band zo alom gewaardeerd maakt.

avatar van The Eraser
Bonusnummer The Specialist is misschien wel het beste nummer van Interpol, enorm sterk!

avatar van Soundbites
Ik vind hier helemaal niks aan.

avatar van Timo-otje
Ik heb de editie met de The Specialist als bonustrack. Geweldige track natuurlijk

Soundbites schreef:
Ik vind hier helemaal niks aan.

The New is 1 van de beste nummers aller tijden. Hoe kan je zo diep snijden? Alleen al die intro...
En dat donkere middenstuk...tranen.

avatar van Soundbites
Speciaal voor jou Gerre ga ik deze morgen nog een keer luisteren en geef ik een wat uitgebreidere mening dan alleen ik vind er niks aan.

avatar van Forza
De eerste 2 nummers vind ik fantastisch, perfecte voorbeelden van hoe alternatieve muziek moet zijn. De derde en vierde song zijn ook aardig goed. Het 5de nummer vind ik echter heel erg slecht. Ik vind het moeilijk aan te duiden wat er nou zo slecht aan is.... maar meestal switch ik naar een andere CD als dat nummer begint. Wel jammer dat het verschil in kwaliteit tussen de nummers zo groot is. Als ze allemaal zoals de eerste 2 songs waren, is het de perfecte cd... nu kan ik hem maar maximaal 4 sterren geven.

avatar van Teunnis
Herkenbaar, dat had ik in het begin ook. Volgens mij komt dat door de monotone sound van Interpol, dan heb je op een gegeven moment wel genoeg gehoord en zet je het af. Maar hoe meer ik het luisterde hoe meer ik het begon te waarderen. Voor mij is het een van de langzaamst groeiende albums.

avatar van Co Jackso
Forza schreef:

Daar ben ik het niet mee eens en de statistieken bewijzen dat de meeste andere luisteraars dat ook niet vinden. Elk nummer op dit album wordt door een groot aantal luisteraars gewaardeerd.

Daarnaast snap ik niet wat er verkeerd is aan Say Hello to the Angels, het behoort zonder twijfel tot mijn 5 favoriete nummers op dit album. Het is zowel donker als dansbaar, perfecte en originele opbouw en dan nog die briljante tempoverandering rond 2/3 van het nummer.

avatar van Kikuichimonji
Ik vind het vooral zonde dat je zowel The New als Leif Erikson mist als je 'm bij de vijfde track afzet. Samen met Untitled de drie tracks die ik heb aangevinkt.

johannesA
Kikuichimonji schreef:

Precies ook mijn 3 favorieten, goede 4e is NYC en 5e zou Stella zijn.

avatar van Forza
Kikuichimonji schreef:

Ga ze meteen even luisteren

edit:
The New is inderdaad heel erg goed opgebouwd en heeft hetzelfde niveau als de eerste nummers op de cd. Leif Erikson vind ik net iets minder spannend... maar zeker het luisteren waard.

ForzaRob
kwartje viel pas laat bij mij, maar gewoon een puike plaat.

Mijn favoriete album. Ik krijg vrienden niet echt overtuigd, maar ik heb het album ook een paar keer geluisterd voor ik het zo geniaal vind, zoals ik het nu vind. Kan er altijd naar luisteren