Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van jacknina
FAKKELBRIGADE!!!!!!!!!!!!!!!

Vanavond naar JAWAT

als ik iets hoor dan horen jullie het van mij!

avatar van TheLegacy
Zit Sanders nou ook bij de Fakkelbrigade? Ik weet dat hij alleen een featuring doet op dit album maar in verschillende interviews hoor ik Sticks zeggen van James en Sanders zijn net zo goed Fakkelbrigadiers ookal staan ze minder vaak op het album. Iemand die weet hoe het zit?

PJC schreef:
het botert niet meer tussen de Zwollenaren en Jawat! dacht ik

met of zonder Jawat!, ik begin dit album echt héél goed te vinden.

ze gaven bij de release nog wel gewoon shoutouts naar Jawat! dus dat zit wel goed, Jawat! heeft aangegeven een eigen weg in te willen slaan.

jacknina schreef:
FAKKELBRIGADE!!!!!!!!!!!!!!!

Vanavond naar JAWAT

als ik iets hoor dan horen jullie het van mij!
Bij de missinlink eindejaars parade in Amsterdam liet hij voor het eerst nieuwe dingen horen, hij zei dat wegens lable issues het "nog" niet uit was gekomen maar het er wel aan zat te komen... (over dat laatste twijfel ik enorm) Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat hij ook zelf dingen had geproduceerd...

Bij Bang Bang's Fighting For Water real life soap zie je kubus de vocals van jawat deleten... Dus ik denk niet dat Jawat erg ver is met z'n album... En ik denk ook dat uiteindelijk niemand meer met Jawat wilt werken.

avatar van MAS
MAS
Timo710 schreef:

Er staan zowiezo 3 nummers van hem op de Dion EP die er aan zit te komen.

Heb al een paar nummers van de FB live gehoord dat klonk zeker goed. 11 Juli komen ze op Hiphop in Duketown in Den Bosch.

avatar van lauradance
Noc schreef:
Nee, ze experimenteren gewoon met flows.

Dan moet ik nog even aan dit experiment wennen.

avatar van FlyLo
Nou ja, de ene noemt het experimenteren, ik noem het een gefaalde poging tot off-beat-flowen. Althans, ik hoop dat het een poging tot off-beat-flowen is, anders is het nog erger.

dion_odinot
MAS schreef:

Er staan zowiezo 3 nummers van hem op de Dion EP die er aan zit te komen.

welke Dion? als ik vragen mag.

Dion die bij DuvelDuvel zat? (Whisky op de Aperotz & Puur Kultuur)

of

Dion (Masé) ? (Muziek van de bodem, wat ik zie & Succes is doelwit)

avatar van 'State Of Mind'
Geen van beide volgens mij, het is volgens mij DJ Dion ofzo, een producer. Als het Dion Mase zou zijn, zou ik niet weten wat Jawat bezielde, want die gast is echt waardeloos.

'State Of Mind' schreef:

Dion ex co-producer en DJ van DuvelDuvel.

op deze link staat een voorproefje van een nieuw nummer van Jawat!.
Vind het persoonlijk wel dope.

avatar van MJ_DA_MAN
Logisch ook om dat bij Colucci Era te plaatsen .

avatar van tovast
Omdat het hele tijd al over jawat! en Dion gaat, denk ik?

avatar van MJ_DA_MAN
En dat is logisch?

dilladawg schreef:

Dion ex co-producer en DJ van DuvelDuvel.

Uhm, is dat dezelfde Dion als Jawat!'s jeugdvriend die ook productie op Ut Zwarte Aap deed?

jep, dat is hem.

avatar van tovast
Ik vind het niet onlogisch, afhankelijk van wat de schrijver ermee wil zeggen. Misschien wat extra informatie over het onderwerp. misschien om maar wat te zeggen.

MJ_DA_MAN schreef:
Logisch ook om dat bij Colucci Era te plaatsen .

En daarom had ik die link al om 14:39 uur in de Jawat! artiestenpagina geplaatst

Ik vond zelf ook dat ik al te off-topic bezig was. XD

Off-topic On-topic, wat maakt het uit. Het gaat toch om de mannen uit Zwolle? Naar mijn mening maakt Jawat daar nog steeds deel van uit, dus ik begrijp het probleem niet helemaal.

avatar van 'State Of Mind'
Het probleem is dat de mods het niet toestaan Deze berichten zullen waarschijnlijk allemaal naar de artiestenpagina's worden verplaatst.

avatar van Timo710
Ik heb net als eerste van heel Nederland de Colucci Era Super Limited Edition gekocht bij de spui-store ! Hij paste niet eens in een tasje .

DevendraBan
Timo710 schreef:

Je kunt niet geloven hoe trots ik op je ben...

avatar van Niek
Hehe.

avatar van pimpamhenk
Waar ik hem 2 weken nog een beetje saai vond, vooral qua beats, lijkt nu, 2 weken later, alles op z'n plaats te vallen, want ik vind vooral de beats erg goed en consistent over de gehele linie. Waar ik me eerst een beetje aan Typhoon stoorde (ik hoor hem liever in z'n eentje), vind ik hem nu wel een toegevoegde waarde, en Rico komt toffer dan ooit. Sticks is maar een beetje lauwtjes de laatste jaren, maar dan nog steekt hij boven heel veel rappers uit. De nieuwe inbreng van James is niet echt interessant, maar stoort niet. Waar ik 2 weken geleden een 2,5*/3* had gegeven, geef ik nu een dikverdiende 4*.
Wie weet waar dit eindigt...

avatar van Urbanoetang
Colucci Era Super Limited Edition

Commercie? Ben je mal.

P-DawG
Urbanoetang schreef:

Commercie? Ben je mal.
Die 'super' Limited bestond al voordat de 'normale' limited uitkwam. Hij was echter te duur om te vervoeren/verkopen voor winkels als Bol.com Free record shop etc. Daarom hebben ze ervoor gekozen om dus een andere te maken, en de 250 stuks die al waren gemaakt van de originele/'super' Ltd edition bij shows te verkopen.

Als ze nu opeens met een andere Ltd versie komen is het natuurlijk wel overduidelijk geldklopperij. (Maar goed het blijft een stukje geverfd karton in de vorm van een ster met een cd erin maar het gaat natuurlijk om het hebben van 1 van die 250

avatar van thomzi50
Volgens mij is wat ze nu bij die Spui Store verkopen inderdaad alweer een herdruk (en zijn er dus meer dan 250).

avatar van Outblasty
Ik stem voorlopig 3* omdat het album mij in zijn geheel niet echt kan pakken. Maar ik verwacht dat hij nog wel een beetje groeit en het nog wel een 3,5 of een 4 gaat worden.

Favoriete nummers op het moment zijn Groen Gras, Levensgroot, Colucci en Karavaan.

Rico verdient zeker een dikke 9 op dit album

avatar van TheFunkyM
Ik ben dit album zo zat, voor mij het slechtste album uit zwolle..
Pakt me nergens, de teksten vind ik niet chill, de beats vind ik vervelend.. nee geen album voor mij..

avatar van gherdt
Nadat ik zojuist nog wat opgedroogd zweet opsnoof van het inmiddels volledig ontbonden shirt dat ik gisterenavond aanhad in de Paradiso is het tijd om mijn stem uit te brengen. En ik begin met 4 sterren. Solide albuum dat soms opzien baart, altijd vermaakt en af en toe nog even stiekem doet terug verlangen naar oude tijden. De beats zijn wat luchtiger en aardser dan bij Delic, onvergelijkbaar eigenlijk. De mc´s doen hun ding waarbij Rico het best in zijn vel lijkt te zitten, hij rendeert prima bij al deze gekkigheid. En nu droom ik nog even verder over gisterenavond, wat een hemelse show en wat een sfeer!