Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
The Boogieman schreef:
Voor de liefhebbers is er om 8 uur, dus nu over ongeveer 5 minuten Muse Night op BBC1Radio. Ze spelen de show uit Teignmouth af, met enkele nieuwe nummers en wat interviews.

BBC iPlayer Console - Listen live - BBC Radio 1 - bbc.co.uk

Ik ben aan het luisteren! Voorlopig hebben ze nog enkel Feeling Good en een remix van Stockholm Syndrome gedraaid. Dus spijtig genoeg wordt er enorm veel andere muziek gespeeld.

The Boogieman
Undisclosed Desires spelen ze nu wel af in albumversie!

undisclosed desires : nooit gedacht dat ik R&B zou appreciëren
Maar dit is wel kwaliteit, ookal heb ik toch lievere de ruigere kant van Muse.

ja erg cormicieeel maar wel lekker

MarcoB schreef:
ja erg cormicieeel maar wel lekker

het blijft echt in je hoofd zitten, zo'n catchy nummer

jonas-dewaele
De nummers die ze in Teignmouth gespeeld hebben, mogen ze van mij ook in het sportpaleis spelen

Als long term muse fan, was ik toch wat sceptisch. Na wat previews te horen een tijdje geleden, leek het me allemaal wat poppy.
Tekstueel zit Muse sowiso niet meer op hoog niveau, maar ach, als het muzikaal maar goed zit. Mij leek het echter nog wat commerciëler dan anders te worden.

Na het nieuwe live materiaal en wat langere previews te hebben gehoord, kan ik gerust mijn mening wat bijstellen denk ik.

Resistance is het nummer met de meest eerlijke tekst en het rockt ook aardig.

United States Of euresia kenden we al en vind ik nog steeds erg goed, al is het een kleine Queen ripp off, dat moet iedereen met gezond verstand wel toegeven. Die Chopin outro op het eind wint ook de originaliteitsprijs niet.

Unnatural Selection overtreft echt alles waar ik op gehoopt had. Tekstueel geloof ik nog steeds niet heel boeiend, maar muzikaal blaast het gewoon alles omver wat het op zn pad tegenkomt. Dit had ik echt niet verwacht van het huidige Muse. Er is natuurlijke wel Assasin op het vorige album, maar zelfs die overtuigde niet zo.

Wat ik van MK Ultra heb gehoord klonk ook zeer aardig. Een verlengde previeuw van meer dan een minuut, dat zegt natuurlijk niet alles.

Erg veel hoop heb ik op de klassiek getinte Exogenesis reeks. Wat ik er van gehoord heb word dat erg sterk. Muse op zijn meest klassiek en bombastisch, overtreffende trap.

Uprising vind ik een kutnummer, Undisclosed desires griezel ik ook best wel van en Guiding Light en I Belong To You zijn nog zo weinig over bekend, dat ik er nog totaal niets over kan zeggen.

Naar schatting kan ik zeggen dat er ongeveer 7 nummers van het album geslaagd zijn. Dat is heel wat meer dan bij Black Holes & Revalations.

avatar van kramerdude
Hijs te pindakazen!

Zojuist een neppe leak op nieuwsgroepen. Bespaar jezelf de tegenvaller en de anti-climax.

khonnor
ThirdEyedCitizen schreef:

dat wordt inderdaad gigantisch hard lachen
bulderen
schateren
rollebollen
en wat nog meer

djeez, wat ben je nu in godsnaam met een zogezegde alternatieve queen rip-off zonder de humor....?

nikske toch?

Misterfool
ik denk dat we erg veel mogen verwachten van exogenesis. lijkt me geweldig.

khonnor schreef:

nikske toch?

Blijkbaar toch belangrijk genoeg om jouw voor de release al tot een aantal posts te bewegen

Ben zelf wel een liefhebber van muse, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf na het horen van de previews ook twijfels heb over het nieuwe album. Heb de vorige nog wel gekocht n.a.v. een live-optreden, maar op cd viel die me ook wel wat tegen.
Voordeel van al die negatieve stemmingmakerij zoals hierboven is dat het album straks alleen nog maar mee kan vallen.

avatar van Reindert
Unnatural Selection is echt een schitterend nummer. Ben echt heel benieuwd naar de rest van de cd.

Hij is inmiddels gelekt, heb hem een keer helemaal geluisterd, vindt hem niet slecht, ook nog niet super. Ben ook geen super Muse fan moet ik zeggen.

Vindt de single uprising lekker klinken, deze natuurlijk ook al vaker gehoord, nummer 4 heeft op een bepaald moment iets hebben van Queen, hou ik niet zo van. Nummer 6 schiet er ook wel positief uit, einde is lekker rustig.

Nog eerst een aantal keren aan een luisterbeurt onderwerpen voor een beter oordeel.

avatar van Joren999
Jij verandert wel snel van mening zeg, 3 seconden geleden had je nog 3,5* staan. Maar weet je zeker dat het een echte leak is?

Komt hij nu eigenlijk op 11 september uit of op 14? Volgens Wikipedia al op 11 september in de Benelux?

The Boogieman
Volgens mij heeft hij naar een neppe versie zitten te luisteren. Nummer 6 is Unnatural Selection en toevallig is het einde daarvan een van de hardste stukken die Muse gecomponeerd heeft. Heb nu al wel een aantal studioversies gehoord en ik moet zeggen dat ik positief ben verrast. Vooral Resistance en Unnatural Selection zijn erg goed.

Jens schreef:

In Nederland verschijnen nieuwe releases altijd op vrijdag en daarmee zijn we de eerste. In de VS is dat bijvoorbeeld maandag of vaak zelfs dinsdag.

Joren999 schreef:

Tjsa, jij drukt nooit mis?

The Boogieman schreef:

Sorry, zo kan je het inderdaad ook lezen, met het einde bedoel ik niet het einde van het nummer, maar het einde van de cd en nee ik heb geen nepversie gehoord.

Jenssen schreef:

Tjsa, jij drukt nooit mis?

Haha, het was als grapje bedoeld, niet aanvallend.

er schijnt inderdaad nu ergens een echte versie rond te zwerven

avatar van Guinness1980
de echte versie is inderdaad te vinden!!

Guinness1980 schreef:
de echte versie is inderdaad te vinden!!

draai hem nu

avatar van Guinness1980
Ik ook, hoorde net een rustiger nummer (weet ff niet welke) die vond ik wat minder...

avatar van tom-r
Hij klinkt echt heerlijk . Echt weer de muse-formule: lekkere synthesizer sounds gecombineerd met mooie gitaarloopjes. En niet te vergeten: de stem van Matthew Bellamy. ge-wel-dig

Muse

hij maakt een zeer goede indruk na 1 luisterbeurt.

avatar van THEMARSVOLTA
Uprising start nu, nog 53 minuten genieten! Voor een seconde dacht ik, wachten tot volgende week?...nee toch maar niet, hij komt er sowieso wel in.

avatar van Joren999
ik hou het vooralsnog op de tracks die ze bij 3voor12radio draaien.. Nu The Resistance. Ik heb wel alvast de superduperdeluxe versie besteld.

jonas-dewaele
Dit is een geweldig album,vele malen beter dan Showbiz en Black Holes & Revelations. Vooral vanaf het 5de nummer klinkt alles fantastisch ! Met als uitschieter unnatural selection en de driedelige exogenis. Het niveau van OOS en absolution halen ze na een eerste luisterbeurt net niet. Ik begin met een 4,5