Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
LoveStoned
Wat ik tot nu toe van Muse (Uprising & Resistance) heb gehoord is zeker niet slecht. Vooral hun poppy hit "Uprising" luister ik regelmatig. Ben vooral blij naar die Exogenesis trilogie.

Berichten over concerten mogen op het forum (in het live-gedeelte) of op de artiesten-pagina. Ik heb het nu verplaatst naar Muse (II)

avatar van Equinox
Op Last.fm en YouTube circuleren ook andere versies van Exogenesis (van part 1 bestaat een versie van 9.13 minuten). Weet iemand wie achter deze platen zit en waar deze op verschenen zijn.

avatar van shylaa
In het begin vond ik deze maar niets. Na enkele luisterbeurten klinkt het wel al beter, maar ik blijf dit het slechtste Muse album vinden. Ik heb niets tegen groepen die wat experimenteren met hun stijl, maar dit klopt gewoon niet in mijn ogen. Het is ook niet bijster slecht, maar ik mis 'het' gevoel...

avatar van lennon
shylaa schreef:

Wacht maar tot je het live ziet, de nummers komen erg lekker uit de verf, en zijn gewoon op en top Muse.

Hoe meer ik het album draai, hoe beter ie wordt, en het concert van afgelopen maandag heeft dat alleen maar meer bevestigd.

Undisclosed desires is de nieuwe single, en hoezeer men hem hier ook afkeurt als een Timbaland sounding song; het is gewoon een zeer aanstekelijk nummer, met een heel mooie melodie. En omdat Muse nou eens een keer geen gitaar gebruikt, wil dat nog niet zeggen dat het gewoon een heel erg sterk nummer is.

avatar van PinkEclipse
"Undisclosed Desires" gewoon een prachtig nummer.
Trouwens het hele album is prima. 'k Draai 'em dagelijks.
Sterretje erbij.

avatar van Joren999
Halve ster omlaag, ik merk dat ik hem toch niet zo supergoed vindt.

Ik probeer hem iedere keer op te zetten en te beluisteren, maar ik hou het nooit echt lang uit.

Muse heeft me nooit kunnen pakken eigenlijk. Ik vind het te theatraal, overdreven en veel te veel uitgesponnen (lees: zaagmuziek).
Vele vrienden van me hemelen Muse echt op, ik begrijp nog altijd niet waarom.

Toch zal ik proberen deze eens volledig te beluisteren.

avatar van Reindert
@ Lucky Slevin: ga ze live een keertje bekijken (met voorkeur een zaaloptreden) en je weet onmiddellijk waarom deze groep alle aandacht verdiend en terecht opgehemeld wordt.

Ik geef ook wel mijn voorkeur aan het vroegere Muse, maar dit album is zeker niet slecht.
Resistance, Undisclosed Desires, Unnatural Selection zijn erg sterke nummers. (tekstueel misschien wel niet zo briljant)

avatar van RensZ
Ik vind toch MK Ultra een van de betere nummers van dit album.

Muse heeft een demo opgenomen, genaamd 'Soaked'. Deze is in een andere versie verschenen op het album van Adam Lambert:For Your Entertainment

1* erbij, ik draai hem steeds meer.

avatar van Banjo
ja naar 1 luister, beurt vind ik het wel goed!
alleen vanwaar deze The resistance? ik moet steeds aan het ps3 spel denken...

Banjo schreef:
ja naar 1 luister, beurt vind ik het wel goed!
alleen vanwaar deze The resistance? ik moet steeds aan het ps3 spel denken...

Heb ik ook wel

avatar van Banjo
Ik zak een halfje hoor! ik weet maar niet wat ik met dit album aan moet!...
Het begint erg goed, met The uprising (marilyn manson achtig nummer) maar daarna word het in mijn ogen/oren zwakker. Met veel te zoete klanken, en niet meer de rauwe voortzetting die we gewent zijn van Muse..

avatar van Aegonis
Toen ik halverwege het album was kwam ik hier een 2,5*-stem uitbrengen: yet another Muse-album, niets speciaal. Ik hoorde een Muse zoals we gewoon zijn en dat vind ik ondertussen niet beter dan matig. Vooral Matts stem ben ik ondertussen al wat beu.
Enkele mooie stukjes (zoals het einde van Unnatural Selection - al had hij daar niet mogen zingen), afgewisseld met voorspelbare pop (Undisclosed Desires) en nummers die gewoonweg de Muse-succesformule uitbuiten (Uprising).

Maar toen kwam ik aan de laatste drie tracks toe. Exogenesis Symphony is eindelijk iets anders! Experimenteel, grotendeels instrumentaal, bijna klassiek. Met momenten zelfs ontroerend. Meteen een volle ster erbij!

Muse toont met de de laatste nummers dat ze het kunnen: experimenteren, buiten de lijntjes kleuren, iets anders doen dan wat van hen verwacht (of zelfs geëist) wordt.

Het was toch wel een retestrakke show, gister in de Ahoy! Een nummer als US of E klinkt live een stuk beter. Enige mindere moment van de avond vond ik Undisclosed desires, dat blijft toch een zwak nummer, net als guiding light trouwens op deze cd. De symphonie die ze speelde (eerste deel) kwam ook niet helemaal op mij over, zoals op de cd. Gelukkig speelde ze genoeg andere toppertjes!

avatar van Dorstlesser
Undisclosed Desires en Guiding Light zijn net de wat interessantere nummers als je het mij vraagt. Maar ik vind sowieso die persoonlijke nummers een stuk sterker dan die quasi-politieke protestpop (hoevaak moet ik in GODSNAAM nog horen dat we VICTORIOUS zullen zijn?).

Hebben ze in het verleden ruimschoots gedaan, maar veel van hun leukste tracks krijgen gewoon niet de aandacht die ze verdienen. Maar opzich ben ik het wel met je eens, maar wat vind je dan van 'I belong to you', dát vond ik nog veel onverwachter dan Exogenesis.

Ik werd volledig op het verkeerde been gezet door "Uprising". Ik zou zweren dat ik Midge Ure van Ultravox hoorde. Want daar lijkt het toch wel sterk op, hoor.
Verder vind ik het album goed te pruimen. Exogenesis is een prachtig stuk. Het gebruik van Chopin vind ik ook wel leuk. Kortom: prima album

Nee, nee, nee, deze verdiend toch wel mooi de 4*, omhoog dus weer

avatar van mooiemichel
Briljante show van die gasten zaterdag! En mijn nieuwe favoriet is MK Ultra. Live klinkt dat nummer zo lekker. Was volgens mij ook pas de 3e keer dat ze het nummer live speelde. Dus ging niet helemaal vlekkeloos.
En knights of Cydonia is zeker een geschikte afsluiter!

TOP!

avatar van RensZ
Vanavond het album maar weer eens opgezet, blijft toch weer een hele mooie plaat van Muse. Er is maar één nummer wat ik skip en dat is United States of Euresia, ik vind het niet zo'n mooi nummer.

Waar ik me wel over verbaas zijn de weinig stemmen op Exogenesis, wat misschien wel het hoogtepunt van de cd is.

avatar van Joren999
Waarschijnlijk omdat Exogenesis alleen als geheel wordt gezien, terwijl de rest als nummers. Tja, dan stemmen de meesten toch op de losse nummers.

Een review van Eric Corton:

nrc.tv - rocks - Muse

avatar van Raggie
Toch wel een groeiplaat! Geen zwakke tracks. Er zullen wel wat critici zijn en zeggen dat het soms te Queen en te kitcherig is maar I fuckin' love it bij hun!

avatar van Aegonis
Tweede luisterbeurt. Ik blijf erbij dat sommige nummers gewoonweg de gekende Muse-formule uitbuiten (Uprising, Undisclosed Desires, Guiding Light), maar ik moet toegeven dat op andere momenten de mannen heel knappe muziek maken. Vooral de rustigere, klassieke stukken kunnen mij bekoren (het einde van Eurasia, Exogenesis, .. )
Momenteel vind ik ongeveer 50% van de plaat crap, en de andere 50% zeer knap.

Kadafi
Een flink stel mensen hier die liever de "oude" Muse willen horen...

Muse laat hier horen dat ze verstand hebben van muziek maken. Meer kan ik niet zeggen na 1 luisterbeurt. Het spreekt me erg aan, en er zal waarschijnlijk een hoge waardering uitrollen. Ik vind het prima dat ze meer klassieke invloeden hebben gebruikt. Ook Queen heeft ze waarschijnlijk geïnspireerd zo te horen. Dit zouden wel meer rockartiesten mogen doen, om het mainstream genre meer leven in te blazen, ik wordt namelijk moe van al die vele andere rockbands die het op safe spelen.

avatar van RensZ
Ik heb besloten dat dit mijn plaat van 2009 is.

avatar van lennon
RensZ schreef:
Ik heb besloten dat dit mijn plaat van 2009 is.

Ook mijn idee dit is het beste album van 2009

Lucky Slevin schreef:

Vele vrienden van me hemelen Muse echt op, ik begrijp nog altijd niet waarom.

Toch zal ik proberen deze eens volledig te beluisteren.

Voor mij geldt precies hetzelfde. Ik vond de stijl van de eerste albums super, al kon ik daar ook niet te lang naar luisteren. Maar wat ik bij de laatste albums een minpunt vind, is dat ze hun eigen stijl veel te veel uitdiepen, waardoor het wat uitgemolken wordt ofzo. Ik vindt het allemaal wat vaag worden.

Ik ga er de komende tijd toch maar wat aandacht aan besteden om misschien tot een andere conclusie te komen. Misschien is dat 'vage' wel juist het unieke van de band, maar daar ga ik achter komen.