Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
avatar van Bardt1980
Volgens mij gaan wij naar verschillende festivals en concerten zou ik bijna zeggen

Nee maar natuurlijk gaan mensen om te genieten van muziek op een festival. Maar ik merk dat er ook een grote groep is die amper weet wat er op de programmering staat of dat het ze niet veel uitmaakt wat of wie er speelt. Dat heb je bij een gewoon concert wel, vooral de duurdere concerten. Maar zoals ik al zei, we hebben verschillende ervaringen denk ik.

Ow, en dat van die 'boeren'... het is dat ze zelf letterlijk luidkeels kenbaar maakte dat ze tot die subcultuur behoren. Anders had ik ze niet in dat hokje gestopt hoor

RensZ schreef:
Bij een festival is de sfeer juist vele malen relaxer, omdat daar pure muziek liefhebbers naar toe komen, het aanbod aan bands is wel vele malen groter dus is de kans ook groter dat meer mensen minder nummers kennen, maar de sfeer is sowieso beter. Bij losse concerten, met name de massale concerten in het Goffertpark, komen meer mensen die een uitje willen hebben omdat ze een aantal nummers van Muse of bijvoorbeeld Coldplay kennen.

true that

Maar ik stond bij Goffertpark praktisch vooraan en heb onwijs genoten. De setlist was geweldig, en heb geen skyradio mensjes oid daar gezien. Alleen toen het afgelopen was en wij ons een weg door de massa heen baanden, zag ik wel wat voor volk er rond liep, en dat was toch wel veel gezelligheidsvolk. Misschien moeten die prijzen gewoon omhoog, om en nabij 50 euro is geen geld voor zo'n concert.

Ben nu zo'n 5 jaar fan.. en komt voorlopig geen verandering in (waarom is er geen hartje-emoticon en kan ik niet een ascii-hartje maken )

avatar van RensZ
Ik denk niet dat het aan de prijs ligt, ik vind het duur genoeg en het moet niet U2 achtig worden. Dan zou ik liever zien dat er minder aandacht wordt besteed aan het commerciële aspect, op elke radio zender gratis tickets, op elke commerciële radio zender reclames, grote posters in steden etc. etc. etc. Daar komen de meeste 'mindere fans' op af. De échte fans volgen toch de tour schema's en dergelijke.

Dit is natuurlijk allemaal persoonlijk want Bellamy en consorten kan het waarschijnlijk geen ene flikker interesseren wie er komen, als ze maar betalen. Al is een enthousiast publiek wel vermakelijker natuurlijk.

Het blijft natuurlijk een aparte muziekstijl die niet zomaar razend populair wordt, en ik denk dat er in Nederland simpelweg nog niet zoveel echte fans zijn.

Dat er meer naar achteren in goffert mensen stonden te ouwehoeren onder het concert kan mij geen fluit schelen, had ik geen last van En echte fans zorgen wel dat ze vooraan staan.

avatar van Dorstlesser

Hebben we het hier wel over Muse? Ik heb moeite bands te noemen met meer fans dan Muse, ook in Nederland; ze headlinen al bijna 7 jaar de Nederlandse festivals; 'nog' niet 'zoveel' fans? Al geruime tijd enorm veel fans zul je bedoelen!

avatar van meneer
Muse is een geweldige band met goed gespeelde muziek, zit vol genialiteit en veel gebruik van allerlei effecten ( ook live ), goede teksten en alles spat werkelijk af van deze cd !

Maar : tijdens hun live optredens ( en hier komt de link naar Queen - zo mooi verwoord in een recensie over Nijmegen ) had alleen al de snor van Freddy Mercury meer charisma dan Matthew Bellamy in zijn hele lijf !

En juist dat maakt een live concert mede bijzonder en dat miste ik wel hoor !!

avatar van Joren999
De Gelderlander gelezen?

beaster1256
gisteren gezien in glastonbury , wat een bombastisch gedoe , the edge kwam gitaar spelen op een nummer van u2 " where the streets ..." maar soms was het zo bombastisch dat freddy mercury het hoofd zou afwenden , teveel = teveel , seffens gaat er nog live eens iemand ter hemel stijgen of zelfs gewoon ontploffen dit was zeer over de top !

beaster1256 schreef:

Ik geloof niet dat de mate van bombast op zichzelf iets zegt over de kwaliteit van het optreden?

!Rebecca!
ik vind het wel een aardige band, heb gekeken naar Glastonbury (op BBC nogwat) en ik vond ze wel goed.
ik luister meer naar andere dingen, maar dit is best goed.

JanBetonde2e
En aan jou top 10 te zien, kan je nog zo veel mooie muziek ontdekken/beluisteren

Muse blijft een goede band, ook op dit album, het is geen band die een bepaald meesterwerk heeft, voor mij dan.
Elk album heeft een aantal mindere nummers, ook hier weer.

avatar van Joren999
Bijna mee eens, afgezien van Origin of Symmetry, dat heeft nagenoeg geen minder nummer (Screenager een beetje) en in mindere mate BhoR. Alhoewel het bij die albums ook een groot deel vanwege herinneringen komt.

avatar van The_CrY
JanBetonde2e schreef:

Elk album heeft een aantal mindere nummers, ook hier weer.

En dat heb ik nou ook. Toevallig zijn BH&R en deze dan twee die ik weer meer als geheel kan slikken, maar de overige drie bevatten toch de nodige schijfvullers.

avatar van richiedoom
Maar geldt dat niet voor (bijna) elk album van iedere artiest, dat er albumvullers opstaan?

Het gaat inderdaad wat meer om het geheel bij deze plaat . En in zn geheel vind ik dit een schitterende plaat. Ik kan m moeiteloos uitzitten, al komt er soms een minder nummer voorbij.

!Rebecca!
ik heb de CD "Absolution" gekocht, en ik ben verkocht!
ik zit nog steeds erop te wachten dat the restistance goedkoper wordt, want 22 euro vind ik veel te veel.

avatar van Bardt1980
!Rebecca! schreef:
ik heb de CD "Absolution" gekocht, en ik ben verkocht!

Bij bol.com is de reguliere versie gewoon verkrijgbaar voor 9,99 euro.

avatar van The_CrY
richiedoom schreef:

Bij echte meesterwerken zijn schijfvullers meestal afwezig. Maar je hebt gelijk, meestal zitten er wel één of twee op een album. Maar zolang vullers niet storend slecht zijn betitel ik ze niet als zodanig.

avatar van Papartis
Ik zag vandaag bij Free Record Shop dat de CD in de 3 voor 25 Euro werd aangeboden.

JOEPIE! BEDANKT PAPARTIS!
sorry, ik word hysterisch als ik een leuke CD voor weinig geld kan kopen.

avatar van Papartis
Graag gedaan !Rebecca!

avatar van JohanD
Dit is (hoe vreemd ook) m'n eerste kennismaking met Muse.
Op aanraden van men broer...

Wel, ik vind The Resistance een ronduit schitterend album!!

De symfonische verweven klanken, zeer goede melodielijnen, prima zang..

Heb gelijk 3 vorige albums besteld.
Maar betwijfel of deze zo zullen overkomen bij mij als deze cd.
Want dit maakte indruk...

Hoogtepunt is de trilogie op het einde: als klassieke liefhebber om van te snoepen.

Een 4,5 voor mij...

Ik heb echt mijn best gedaan, maar dit album snap ik echt niet.

Overigens wat betreft de discussie concert/festival. Ik heb ze in Nijmegen en Werchter gezien. Vond ze vele malen beter op Werchter. Het optreden was zoveel relaxter en minder gelikt. Ik zag bijna een stukje Muse terug, waar ik in 2001 zo verliefd op ben geworden.

In Nijmegen stonden er zeker wel boeren. Zeer vervelende lui, die gewoon tijdens het concert doorlullen en schreeuwen. Oké, dat je even wat zegt begrijp ik, maar waarom ga je dan als je toch niet voor de muziek komt. Zonde dat het concertpubliek verandert, vind het absoluut niet postief.

Matig album waar veel refreintjes erg bekend voorkomen.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb het gevoel dat het begin van Unnatural Selection van een ander nummer komt, weet iemand welke dat is (als dat zo is), volgens mij kwam het uit een musical.

avatar van Joeses
Wat een tegenvaller is The Resistance toch. Ik heb een lange tijd met smart op dit album gewacht en het kon eigenlijk niets meer dan teleurstellen.

Ik vind de eerste helft zeer matig van Uprising tot het dieptepunt van the Resistance Guiding Light. De eerste helft klinkt als ongeïnspireerde pop muziek (op UsoE na dan).

Unnatural Selection klonk veelbelovend maar valt toch tegen. De riff lijkt veels te veel op Newborn. Als een andere band dit had gemaakt zou iedereen het een rip off van Muse vinden. De breakdown lijkt wel zoals in Citizen Erased het klinkt leuk maar het is eigenlijk toch herkauwd materiaal.

MK ULTRA is het ultieme hoogtepunt van dit album, wat een geweldig nummer. Het klinkt als de goede oude Muse. I Belong to You klinkt een beetje raar maar is toch zeer te pruimen.

Dan krijgen we de Exogenesis symfonie ik had hoge verwachtingen maar die werden niet waargemaakt. Het klinkt niet echt als een symfonie maar meer als een soort veredelde Butterflies & Hurricanes, desondanks is het toch een van de weinige hoogtepunten van The Resistance.

Ik moet wel zeggen dat de drums en de bas in dit album werkelijk fenomenaal zijn. De drums en de bas zijn enige lichtpuntje in Resistance (het liedje) maar ook gewoon door het hele album heen.

Nu ik er over nadenk ben ik misschien een beetje te hard geweest tegen de eerste helft van the Resistance maar ik heb nu eenmaal hoge verwachtingen van Muse en die werden helaas niet waargemaakt. Ik hoop dat Muse voor het volgende toch een beetje terugkeert naar de roots en zich herinneren waar ze groot mee zijn geworden.

The_CrY schreef:

De eerste drie zijn overwegend goed. BH&R en The Resistance staan beide vol fillers. Je kan wel horen dat aan BH&R en The Resistance heel hard gewerkt is (harder dan aan bv. OOS) maar ik vind dit niet tot betere muziek leiden; op beide platen hoor ik veel meer geijkte geluiden en standaard songstrukturen met slappe teksten dan op Showbiz, OOS en Absolution. Wel vind ik dat er echt enkele uitschieters op BH&R en The Resistance staan, meer dan op eerdere platen, maar er staan ook meer saaie tracks op.

Het blijft daardoor wel leuk om het nieuwe werk te blijven volgen vind ik.

Nian
Drie jaren heb ik met ongeduld op deze plaat zitten te wachten. Het klinkt nu noch duisterder en bombastischer dan ooit tevoren.

Uprising Het beginnummer van deze cd is tevens ook één van de beste nummers die ze ooit gemaakt hebben. Het nummer gaat over de Britse regering en hun positie in Irak. Bellamy geeft dit perfect weer door 'they will not control us, they will be victorious'

Resistance Dit nummer zou even goed op hun vorig album Black Holes and Revelations kunnen staan.

Undisclosed Desires Ook één van de betere nummers van dit album. Hierin gaat Muse een combinatie aan met elektronica en klassieke muziek. Prachtig.

United States of Eurasia Een combinatie van Queen en Chopin. Dit kan gewoon niet slecht zijn. Het lijkt wel verdacht veel op We are the champions maar dat stoort mij totaal niet. Ook zeer leuk aan dit nummer vind ik de Arabische melodie die te horen is.

Guiding light Prachtig nummer .. Je zou zweren dat Brian May de solo van dit nummer eigenhandig heeft gespeeld.

Unnatural Selection Hierin lijkt Metallica vrolijk mee te spelen. Prachtig nummer.

MK Ultra Oh my God.. Dit nummer is gewoon één van de beste ooit.
Dit kan gerust in het rijtje van hun vorige toppers waaronder hysteria, time is running out, map of the problematique, supermassive black hole, plug in baby, stockholm syndrome...

I Belong to you Dit nummer klinkt toch een beetje vreemd maar het kan er nog mee door. Dit is niet bepaald mijn favoriet.

Exogenesis trilogie: Chopin zou opstaan uit zijn graf om te zeggen dat het goed is. Niet echt mijn soort muziek maar toch prachtig om naar te luisteren.

Het zal nooit hetzelfde niveau halen als hun voorgangers origin of symmetry en absolution maar dit is toch echt een vet album. De stem van Bellamy, de drum van Howard en de bas van Wolstenholme houden deze hysterische musicale achtbaan die the Resistance is bijeen.

avatar van Boris1
De houdbaarheidsdatum van deze band begint nu toch wel wat te verstrijken. Steeds weer voortborduren op de sound van Origin of Symmetry begint wat mij betreft nu toch wel te vervelen. Ook kon men mij live op Roskilde niet overtuigen, een optreden met veel licht en geluid wat het statische karakter van de band kennelijk moet compenseren. De jams tussen de nummers in werden zelfs ronduit vervelend en ergerlijk. Been there, done that, next..

!Rebecca!
wie is het met me eens als ik zeg dat de zanger goed muziek van Queen kan doen?

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar Muse (II)