Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
avatar van The_CrY
!Rebecca! schreef:
wie is het met me eens als ik zeg dat de zanger goed muziek van Queen kan doen?

Ik niet. Hij mist de kracht en charme van Freddie Mercury's stem, en zijn stem is lang niet zo veelzijdig. Als hij dus wat Queen covers zou uitbrengen zouden die niet positief schokkend zijn, denk ik.

ClassicRocker
Als pianist kan Matthew Bellamy wedijveren met Freddie Mercury, als zanger bij lange na niet zeg ik als Queen én Muse-fan.

avatar van Don Cappuccino
Nian schreef:

Unnatural Selection: Hierin lijkt Metallica vrolijk mee te spelen. Prachtig nummer.

Ik denk eerder aan Queens of the Stone Age, Metallica compleet niet.

Het album begint voor mij nu iets minder te worden, de houdbaarheidsdatum van dit album is niet zo lang. Ik blijf nu echt bij paar nummers hangen, namelijk The Resistance, United States of Eurasia, Unnatural Selection en I Belong To You, wat nu mijn favoriete nummer van dit album is. Maar misschien is het ook mijn eigen schuld, ik heb namelijk sinds dat het album uitkwam het al een keer of 100 gedraaid.

avatar van Roytjuh
The Resistance verdedigd zich sterk, en dat hoor je.

Ik ben een nieuwe fan van Muse, dus op het moment heb ik alleen dit album maar wat dit is dit een sterk en prachtig album met mooie lyrics.

Politiek zeer correct, vooral in Uprising en Resistance. Maar eigenlijks zijn alle nummers even mooi, en bevat een prachtig 3-delig sluitstuk: Exogenesis.

5 sterren!

avatar van stef212
Roytjuh schreef:
The Resistance verdedigd zich sterk, en dat hoor je.

5 sterren!

Even een blik geworpen op je top 10. Nu snap ik ook meteen waarom je de totale commercialisering van Muse top vindt. Maar versta me niet verkeerd, ik kan deze plaat ten gepaste tijden ook wel appreciëren.

tatterdemalio
stef212 schreef:
ik luister naar sigur ros en radiohead, ik voel mezelf verheven boven iedereen

Forzarob2
lekker plaatje van Muse, Bellamy's voorkeur voor Chopin komt wel erg nadrukkelijk naar voren maar is zeker niet storend.

avatar van stef212

Goed jongen. Ik hoop dat je veel plezier aan deze reactie hebt gehad. Ze bracht ook veel bij. Jammer dat je geband bent, anders hadden we nog meer grappige quotes kunnen vaststellen. Maar de held van MuMe ben je in mijn ogen alvast.

Voor mij is deze plaat toch wel minder tov hun vorig werk. Er staan goede nummers op, maar geen kleppers.
Een nummer als Undisclosed desires laat het gemiddelde dan nog wat dalen.
Ik weet eigenlijk niet wat Muse dan wel zou moeten doen om niet in hetzelfde straatje te blijven hangen. UD is in ieder geval niet de manier.

avatar van Carolaah
Ik doe hem een halfje omlaag..
De nummers trekken me toch zoveel minder dan hun voorgaande werk.. Alsof de inhoud toch wat achteruit is gegaan.

De Klever
Misschien ken ik Muse nog niet zo goed, maar heb niet eerder zoveel combinatie met de piano gehoord in hun muziek dan in dit album. Het spreekt mij wel aan eigenlijk.

avatar van chevy93
Ik hoorde vandaag Uprising in de Free Record Shop. Damn, dat was goed!

avatar van Joren999
Ik hoorde laatst het hele album 'Absolution' in de FRS op Utrecht CS.

avatar van LPjoris
prachtig album. niet aleen de vocale kwaliteiten van mathew, maar ook de instrumentale!!! de pianostukjes zijn super en de gitaarriffs lijken precies altijd net goed te vallen. wonderbaarlijk hoe hij dit klaarspeelt ö

avatar van Harderwiek
Goed album, maar had hem toch iets sterker verwacht. Het album begint heel sterk met Uprising daarna vind ik dat het album steeds een beetje afloopt tot de Exogenesis: Symphony's, dit zijn weer heerlijke en prachtige nummers die perfect gemaakt zijn, zoals we van Muse gewend zijn!

avatar van prodi9y9
deze doet het toch minder dan de andere muse albums...naar mijn mening onterecht! ik vind deze na absolution de beste van het trio!

het absolute pluspunt vind ik de kwaliteit betreft de opname! het klinkt allemaal heerlijk ''gevuld''!

avatar van Roytjuh
stef212 schreef:

Mijn muziek is inderdaad zeer gevarieerd, commercieel of niet, dat boeit me niet. En van de The Resistance blijf ik gewoon genieten. Ik zag trouwens dat je de cd ook in huis hebt. Wat vind jij zo goed aan het album?

avatar van chevy93
Daar waar Origins of Symmetry mij echt niet kon boeien, is dit toch zeker een zeer degelijk album.

avatar van maartendegroot
Wanneer zou de nieuwe dvd uitkomen? Ik kan haast niet wachten.....

Nian
Drie jaren heb ik met ongeduld op deze plaat zitten te wachten. Het klinkt nu noch duisterder en bombastischer dan ooit tevoren.

Uprising Het beginnummer van deze cd is tevens ook één van de beste nummers die ze ooit gemaakt hebben. Het nummer gaat over de Britse regering en hun positie in Irak. Bellamy geeft dit perfect weer door 'they will not control us, they will be victorious'

Resistance Dit nummer zou even goed op hun vorig album Black Holes and Revelations kunnen staan.

Undisclosed Desires Ook één van de betere nummers van dit album. Hierin gaat Muse een combinatie aan met elektronica en klassieke muziek. Prachtig.

United States of Eurasia Een combinatie van Queen en Chopin. Dit kan gewoon niet slecht zijn. Het lijkt wel verdacht veel op We are the champions maar dat stoort mij totaal niet. Ook zeer leuk aan dit nummer vind ik de Arabische melodie die te horen is.

Guiding light Prachtig nummer .. Je zou zweren dat Brian May de solo van dit nummer eigenhandig heeft gespeeld.

Unnatural Selection Hierin lijkt Metallica vrolijk mee te spelen. Prachtig nummer.

MK Ultra Oh my God.. Dit nummer is gewoon één van de beste ooit.
Dit kan gerust in het rijtje van hun vorige toppers waaronder hysteria, time is running out, map of the problematique, supermassive black hole, plug in baby, stockholm syndrome...

I Belong to you Dit nummer klinkt toch een beetje vreemd maar het kan er nog mee door. Dit is niet bepaald mijn favoriet.

Exogenesis trilogie: Chopin zou opstaan uit zijn graf om te zeggen dat het goed is. Niet echt mijn soort muziek maar toch prachtig om naar te luisteren.

Het zal nooit hetzelfde niveau halen als hun voorgangers origin of symmetry en absolution maar dit is toch echt een vet album. De stem van Bellamy, de drum van Howard en de bas van Wolstenholme houden deze hysterische musicale achtbaan die the Resistance is bijeen.

avatar van Joy4ever
Nian schreef:
Gelukkig dat je die tweede zin er nog even achteraan plakt. Chopin blijft namelijk gewoon lekker liggen als hij deze trilogie zou horen.

avatar van lennon
Het is gewoon een Chopin compositie die daarin verwerkt zit, dus er valt weinig op te staan of te blijven liggen

lennon schreef:

Ik denk dat je in de war bent met United States of Eurasia, het eindstuk daarvan (Collateral Damage) is inderdaad Chopin.

avatar van lovegun
Ik hoorde dat er 3 miljoen van zijn verkocht :O dat is niet niks!
mjaa ik ben niet de grootste Muse fan en ik heb hem zelf ook
vooral vanwege de laatste 3, ik vond niet dat ik zoiets moois alleen op mij ipod kon hebben

avatar van UmindC
Ik heb deze versie. Het koste maar liefst 80 euro, maar dan heb je ook wat.

avatar van KKOPPI
Daydreamer schreef:

toeval:P ik kwam heel ff op dit forum want dit stuk (collateral damage)is precies op dit moment op de radio

avatar van blonde redhead
UmindC schreef:
Ik heb deze versie. Het koste maar liefst 80 euro, maar dan heb je ook wat.

Ik neem aan dat het kado'tje is of ben je echt zo gek om 80 euro voor een plaat te betalen.

avatar van UmindC
Ik heb hem gekregen. Hij is wel op bol.com 80 euro, wellicht dat hij elders goedkoper is.

avatar van Invincible88
[quote]Nian schreef:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helaas zit je fout, dit nummer gaat niet 'slechts' alleen over de Britse regering. Het gaat over het systeem op deze wereld. Voornamelijk het bankensysteem dat de gehele wereldbevolking als een vliegje in een spinneweb gevangen houdt. Het gaat indirect over de elite groep illuminati(Rothschilds, Rockefellers en meer van die lui) die de wereld er zo laten uitzien zoals hij is; volkomen verrot.

Dit nummer van Muse verteld ons dat we ons niet moeten overgeven/overleveren aan de New World Order, die uiteindelijk als doel heeft de gehele wereldbevolking allereerst te doen slinken (middels oorlogen, het HAARP systeem; kunstmatig 'natuurrampen' nabootsen, zoals de aardbeving in Haiti niks anders is dan expres veroorzaakt (Muse weet veel over hoe de wereld écht in elkaar steekt, hun live dvd heet zelfs HAARP maar vast weinig mensen weten uberhaupt waarom), eveneens door ziekten te creeeren, en vooral middels brainwashen (gebrainwashtte mensen geloven immers niet in kwade verhalen over de elite). Damn, heeft dan niemand een idee wat de letters MKULTRA inhoudt?..
Uiteraard gebeurt dit alles zonder het medeweten van de simpele massa en worden oorlogen verkocht onder het mom van terrorisme (9-11 anyone?). Immers, een angstig volk is een controleer en bestuurbaar volk.

Nadat er voldoende geslonken is in de wereldbevolking komen we allemaal te leven zoals de situatie is in Noord Korea. Zonder enige vorm van privacy (welke we nu eigenlijk al niet hebben, ze weten alles van je) en vrijheid. Vrijheid die we nu eveneens eigenlijk niet hebben, we zijn immers 'dankzij' het monetaire systeem verplicht om een moderne slaaf te zijn, We 'mogen' namelijk 3/4e van ons leven werken, en daarna mogen we eindelijk eens kijken wat het leven nog meer te bieden heeft, maar dan zijn we al te oud.

Dit nummer gaat dus over het begin van al het kwaad op deze wereld; namelijk de banken met haar monetaire systeem, welke uiteindelijk met al haar gruwelijke aftakkingen zorgt voor een zieke, zelfzuchtige en verotte aarde.

Om meer over dit onderwerp te weten te komen, en dus het nummer beter te begrijpen, raad ik aan om de beginselen van dit zieke onderwerp te weten te komen, en wel via de documentaire Zeitgeist Addendum. Let wel; dit is slechts een basisje over hoe de wereld in elkaar steekt. Als dit je ogen eindelijk heeft geopend kun je verder gaan kijken, de illuminati is de volgende stap. (bezoek geen toegankelijke sites zoals wikipedia etc, de standaard bronnen vermelden niet de waarheid)