Mike Oldfield - Tubular Bells (1973)

Label: Virgin

1. Tubular Bells (Part One) (25:00)
  2. Tubular Bells (Part Two) (23:50)
  3. Mike Oldfield's Single (Theme from Tubular Bells) * (3:53)
  4. Sailor's Hornpipe [Viv Stanshall Version] * (2:48)
  5. Tubular Bells (Part One) [2009 Mix] * (25:58)
  6. Tubular Bells (Part Two) [2009 Mix] * (23:20)
avatar van Hans Brouwer
mathias schreef:
Laat ik eens inzetten op 3,5*
Mathias, dan kan hoger .

avatar van Music4ever
Nee, dat MOET hoger.

avatar van mathias
We zullen zien. Vooralsnog ben ik vooral te vinden voor het eerste deel, dat is me een dikke vier waard. Het tweede deel vind ik tot nu toe iets minder, daar zou ik een kleine 3,5 voor geven. Kom ik tesamen uit op 3,75 (of iets dergelijks)... maar de kans dat deze nog stijgt zit er zeker nog in. Ik merk ook op dat ik hem erg veel draai, en meestal is dat een goed teken

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Mooie plaat, met geniale composities; buurvrouw: bedankt!

avatar van Jan Wessels
Deel I is voor mij het beste gedeelte. Vooral het laatste stuk waarin hij allerlei instrumenten introduceert (o.a. de tubular bells) en wat eindigt in een mooi dames gezang. Prachtig! Deel II draai ik zelden. 3,5

avatar van grovonion
Deed me vroeger niet veel, moet eens opnieuw proberen.

avatar van lullaby1987
in een simpel maar krachtig woord : perfect

avatar van kaztor
Waarom staat Boxed niet in de lijst?
Het heeft quadrofonische en lichtelijk afwijkende versies van Tubular Bells, Hergest Ridge en Ommadawn en het heeft ook een hoop bonusmateriaal.
Ik vind dat eigenlijk wel een gemist, hij hoort echt in deze lijst!

basketballerke
Part I is wat mij betreft een van de beste platen ooit, deel 2 daarentegen valt erg tegen. Maar die laat ik dan ook meestal maar achterwege, want deel 1 is gewoon perfect.

basketballerke schreef:

Volledig mee eens. Geweldige plaat!
Part 1 is zo'n liedje dat ik de voorbije weken al 30 keer heb beluisterd ofzo. Zo'n creepy start met dat heerlijke pianodeuntje

avatar van Jochempie
Ik ben opgegroeid met dit album. Mijn vader draaide deze Platinum, Amarok en Ommadawn erg vaak. Mike Oldfield was mijn eerste favoriet artiest daarna werden het de Spice Girls

Sven Bersee
Mijn leraar Kosten kan hier uren over praten. Mens die zijn goede kanten (mogelijk te goed) kent.

avatar van OldSkool
by_the_way schreef:
Part II is wel een stuk minder als Part I zeg. Ook raar geschreeuw erin.

Je bedoelt de legendarische 'Cavemen' een ladderzatte Mike Oldfield

Jochempie schreef:

Over een muziekshift gesproken...

EVANSHEWSON
Dit blijft méér dan dertig jaar na het verschijnen (1973) een gewèldig goed album.
Kant één is mijn favoriet, die opbouw naar verschillende muzikale climaxen is uniek.
Kant 2 is soms iets meer weird, beetje spooky, maar daarom niet echt minder goed !

Dit is een luisterervaring die zijn gelijke niet kent !
4.5 sterren **** 1/2

avatar van Rufus
Het is en blijft een geweldige plaat.
Verveelt no 30 jaar nog niet. 5 Sterren.

vondeich
basketballerke schreef:

Ik blijf het vreemd vinden dat mensen een 4,5 * geven aan een album terwijl ze de helft zwaar tegen vinden vallen. Ik vind part 2 ook tegenvallen, vandaar mijn 3,5. Terwijl part 1 ik een dikke 4,5 * waard vind (y)

avatar van Galithos
Mike oldfield is de grondlegger voor de dance van nu, zoveel lekkere melodietjes zijn gesampeled tot een lekkere dansplaat bijv. To france,

avatar van John Doe
Kun je een paar dance-nummers noemen waarin goed van deze plaat gesampled is?

Ik zie Mike niet zozeer als grondlegger van de dance van nu, Kraftwerk is dat sowieso veel meer. Overigens heb ik de basgitaar-riff van finale (part one, laatste stuk) wel een keer in een schraal software programma nagemaakt, misschien gebruik ik 'm ooit weleens. De psychedelische melodieën zijn wel vaak zeer intigrerend, vooral iets als het stuk wat op de 2003-remake Jazz wordt genoemd ben ik verliefd op - ongeveer twee minuten voor de basgitaar inkomt van het gestrekte finalestuk (part one). Incantations begint ook direct met een prachtige psychedelische melodie (die over het hele album wordt gebruikt daar).

avatar van Galithos
To france, candyman, cambodja.

Nog veel meer, dj's gebruiken zijn muziek best vaak om een dansplaat te maken. Ik bedoel natuurlijk niet dat Mike Oldfield een van de eerste "dj's" was, grondlegger was misschien een beetje een fout woord, Kraftwerk is inderdaad een veel beter voorbeeld. Ik bedoelde meer dat veel liedjes van Mike Oldfield de basis zijn voor de dance van nu.

Ehm, kun je de uitvoerende artiesten erbij noemen? Ik denk nu meteen aan Kim Wilde en Christina Aguilera, maar da's geen dance.

EVANSHEWSON schreef:

Dit is een luisterervaring die zijn gelijke niet kent !
4.5 sterren **** 1/2

Deze man heeft groot gelijk (het is niet moeilijk, ik ben het zelf haha)

Deze plaat leent zich ook erg bij... spannende seks!

Sheplays

Man, get a life. Ga je jezelf nou ook al quoten voor die onzin?

herman schreef:

Dit zijn volgens mij 3 singles die oorspronkelijk van Mike Oldfield waren
To France - M.R,
Cambodja - Vorwerk
Moonlight shadow - Special D

Dit zijn de wat bekendere, heel veel dj's noemen tijdens het draaien ook niet de naam van hun liedje, vandaarook dat ik de naam van de meeste liedjes niet ken.

Sheplays schreef:

Man, get a life. Ga je jezelf nou ook al quoten voor die onzin?

Af en toe een beetje (misplaatst of niet) humor op deze soms gortdroge site met zuurpruimen zoals jij, kan echt geen kwaad!

Sheplays
Het wachten is op de humor.

Sheplays schreef:
Het wachten is op de humor.

Ach, ik ga hier geen pingpongspelletje spelen, nu ik weer, dan jij weer, daarvoor dient deze plek niet, denk ik toch ?

We kunnen beter Tubular Bells nog eens uit de kast halen en draaien.. en genieten, toch ?

Sheplays
Ik heb dit album al vanaf 1974 en ik ben eerlijk gezegd een beetje uitgebeld.

Wel aardig om af en toe weer eens te horen maar niet meer dan dat.

avatar van Paap_Floyd
Ja EVANSHEWSON, nu moet er toch wel een keer een belletje gaan rinkelen heh..

Sven Bersee
EVANSHEWSON schreef:

Dankje.

Kid A(cid)
Ik vind het niet zo'n heel erg geweldig album eerlijk gezegd. Kant 1 is heel tof en een 4, kant twee is een 3. Dus ik geef een 3,5.