Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van mpl
mpl
Lennonlover schreef:

heb hem net beluisterd op Youtube. Ik snap spijtig genoeg wat je bedoelt...
Ik vind dat niet spijtig. Fijn dat jij er wel van geniet.

avatar van twelve
Papillon, damn, wat een vreselijk nummer.

avatar van TerryA
ik vind ze nog steeds wat overschat, maar voor de liefhebber zijn ze vanavond live te zien met songs van deze album op Later With Jools ... (op BBC 2)

avatar van Shadow91
Ik ben zelf een groot Editors fan maar vind Papillon ook niet zo heel bijzonder eigelijk. 1e anderhalve minuut is vet, maar dan blijft het gewoon de hele tijd hetzelfde. Nummer heeft geen vette bridge of iets dat leidt tot een knallend hoogtepunt.
Aardig nummer, maar niks vergeleken met wat ze op de vorige 2 albums hebben staan.
Ben wel heel erg benieuwd naar het nieuwe album. Als iemand hem al ergens heeft kunnen downloaden, zou die me dan aub een link willen sturen?

avatar van VanDeGriend
Berichten over lekken en downloadtips verwijderd

Richard-x
Mooi album!!

Heel erg (zoals hierboven omschreven) New Order achtig, erg toegankelijk in vergeleken met de voorganger.

Eet goed, en nog beter als u debuut cd!

Zal deze nog heel veel luisteren onderweg!!

Erg goed!

BPDD
Volgens Itunes heb ik de live-versie van Bricks and Mortar alleen vandaag al 13 keer beluisterd, het nummer klinkt echt briljant.
Ik hoop dat ik de leak binnen heb voordat ik moet worden opgenomen .
Het zal wel niet al te lang meer duren.

beaster1256
heb ze gisteren gezien op later with jools holland , en t'was gene vette , de zang was best zeer goed maar beide nummers werden volledig naar de kl.... gebracht door die vervelende synthesizers , vroeger met de gitaren veel beter , wie heeft deze domme zet bedacht ?

avatar van Facedown
beaster1256 schreef:

En wat was dat hels EH OH gesample in Raw Meat = Blood Drool... Jesus christ

Berichten over lekken verwijderd.

avatar van Mjuman
Ja, ik verschil nog wel eens van mening met die meneer achter de tralies, maar dit keer - vwb de nummers bij Jools - heeft ie gelijk: het Franz Ferdinand syndroom slaat nogmaals toe. Mogen die synthesizers aub weg en weer gitaren ervoor terug?

Ik hou mijn hart vast voor de rest van het album, maar vrees met grote vreze, al blijft de donkergekleurde zang wel aangenaam.

avatar van Chameleon Day
Ik ken tot nu toe alleen 'Papillon' en die synths zijn idd niet zo best. Het klinkt erg gemakzuchtig en plat. Bovendien heb ik het allemaal al eens eerder (en beter) gehoord. Evenals mijn voorganger houd ik mijn hart vast voor de rest van het album. Positief is wel dat ze niet de Coldplay-kant zijn opgegaan.

avatar van Outlaw104
Volgens mij duurt de album uitvoering van Papillon bijna anderhalf minuut langer dan de 3.59 die hier bij de tracklist staat aangegeven.

Outlaw104 schreef:

Volgens mij klopt van geen enkel nummer de speelduur zoals hij hier is aangegeven. Bricks and Mortar is bijvoorbeeld met ruim 6 minuten het langste nummer op het album.

Volgens mij zijn dit de correcte track-tijden

•The Boxer 4.42
•Like Treasure 4.54
•Eat Raw Meat = Blood Drool 4.55
•Walk the Fleet Road 3.47

Als je nou even op de knop 'Corrigeren' klikt (link bovenin) en deze nieuwe gegevens verwerkt, dan is het probleem meteen opgelost!

bone machine (crew)
Bij deze gebeurd, al merk ik wel dat er nog verschillen zijn tussen bvb 7digital en Play.com. Moeilijke bevalling al je het mijn vraagt.

khonnor
Mjuman schreef:

*zucht* ocharmpkes, de rockers willen gitaren....

kunnen ze lekker hun hersens op kapot zwieren.

maw, kunnen we even volwassen worden en een groep z'n ding laten doen?

khonnor schreef:

*zucht* ocharmpkes, de rockers willen gitaren....

kunnen ze lekker hun hersens op kapot zwieren.

maw, kunnen we even volwassen worden en een groep z'n ding laten doen?

Aha, een dwaalbelg: u bent op zoek naar licht aan het einde van de tunnel?
Een tip bij zwatelen over Mjuman: kijk naar mijn toptien en stemmen en zie nergens een (broek)rock hangen. Het verschil tussen gitaar en keyboards gedreven muziek? Ik zal u een voorbeeld geven, kunt u een beetje uit de tunnel komen: dezelfde uitzending van Jools Holland bevatte twee songs van Gang of Four (I Love a Man in Uniform, Tourist - beetje OLW-gehalte wellicht) die klonken puntiger, hoekiger - heeft niente, nada, nitsj met rock van doen; het zit 'em in de voortijlen van de klanken uit het instrument - geluid uit een polyfone synth houdt gewoon langer aan, waardoor muziek minder hoekig wordt.

U vindt de weg verder wel uit de tunnel.

khonnor
ik kijk naar uw top tien en zie dat u een zeer enge, lichtjes belegen muzieksmaak hebt (cfr twee plaatjes van dezelfde band in de top 10)
ik kijk naar uw reactie op één song van deze nieuwe plaat van editors: dit bevestigt mijn opinie
ik kijk naar mn eigen stemmen bij plaatjes van editors en merk op dat ik deze uiterst middelmatig vind... terecht imho
ik merk op dat een middelmatig bandje met een lichtjes belegen sound en enkele sterke songs lef toont en iets nieuws probeert
ik merk echter ook op dat obv de ene nieuwe single die nieuwe sound niet bepaald inspirerend te noemen is... hopelijk is de rest net dat tikje beter

maar ik blijf opmerkingen als "Mogen die synthesizers aub weg en weer gitaren ervoor terug?" uiterst kinderachtig vinden... lijkt wel alsof een groepje niets nieuws mag proberen

zo... nu gaan we even afkicken met een portie alva noto

avatar van Mjuman
Ik probeer juist de boel op gang trekken met The Black Dog (Further Vexations) na de terleurstellende Kaiser Chiefs.

In ieder geval de moeite genomen naar de toptien te kijken - die is van een jaar geleden, en een momentopname; de muziek waardeer ik nog steeds; mijn smaak is breder, kijk naar mijn andere waarderingen (ik noem bijv. Lindstrom of Trentemoller of Fennesz) . Een toptien in elkaar zetten kost (verhoudingsgewijs) erg veel tijd.

Mijn waarderingen elders zeggen meer. De beide eerste van The Editors heb ik en die vond ik goed - de eerste wellicht iets beter dan de tweede; ik vind de zang een pluspunt; ik blijf het jammer vinden dat het puntige uit de sound is verdwenen. Ik zal het album zeker kopen - ik ben benieuwd, maars sceptisch gestemd vooralsnog. De laatste Franz Ferdinand (dat blijft live een sterke band) heb ik op 3,5 en de laatste Arctic Monkeys op 4*- daar vind ik de vernieuwing wel goed uitgepakt.

bone machine (crew)
lap, stem nr 4 en toch nergens te vinden ?!?

avatar van Shadow91
Ik heb hem, voor link pm me maar.
1 keer geluisterd en moet zeggen: valt toch tegen.
Synthesizer overheersen veel te veel en dat hoort gewoon niet bij de Editors.
Ook al moet ik een album meestal vaker horen voordat ik weet of het wat is:( Zie Turn on the bright lights, 1e keer met pijn en moeite uitgeluisterd en nu vind k TOTBL het beste album ooit gemaakt)
Ik zal het zeker meer luisterbeurten gaan geven maar ben bang dat het bij lange na niet in de buurt van TBR en AEHAS zal komen.

bone machine schreef:
lap, stem nr 4 en toch nergens te vinden ?!?

Nog even geduld ben ik bang.
Enkele users die reeds hebben gestemd stemden ook al op andere albums die bij mijn weten nog niet gelekt zijn, daarnaast zijn er ook nog mensen die een promo-exemplaar hebben ontvangen van de platenmaatschappij.
EDIT: Getuige het vorige bericht blijkt het bovenstaande onzin te zijn.

Ik weet overigens niet meer zo goed wat ik moet verwachten van dit album.
'Papillon' en 'Bricks and Mortar' maken me bijna gek van ongeduld. Daartegenover staat het mijns insziens vreselijke 'Eat Raw Meat=Blood Droll".
Het doet me onbewust een lijn trekken naar de release van het laatste Bloc Party "Intimacy', ik maakte mezelf ook toen praktisch krankzinnig gedurende het wachtproces (trekje dat ik mezelf nog een keer moet afleren) om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ik het album eigenlijk tamelijk matig vond.
Net als bijvoorbeeld 'Mercury" lijkt 'Eat Raw Meat=Blood Droll" een uitstekende kandidaat voor de prijs 'slecht nummer van een goede band'.
Het toegenomen gebruik van de synthesizer bij Bloc Party vond ik slechts een halfgeslaagd experiment, ik hoop dat Editors dit beter uitvoert.

Ik kan natuurlijk nog geen mening geven over een album dat ik nog nooit heb gehoord, wat ik boven heb geschreven is enkel gebaseerd op vermoedens.
Het grote afwachten blijft, ik ga hem morgen maar alvast bestellen bij de platenzaak.

bone machine (crew)
Binnen, moeilijke bevalling deze. Begin met 3,5.
Zal toch nog enkele luisterbeurten vergen om dit album te doorgronden. Véél synthesizers inderdaad, had dit album "donkerder" verwacht, klinkt soms echt 80's pop.

bone machine schreef:
Binnen, moeilijke bevalling deze. Begin met 3,5.

Het grappige is dat ze inderdaad een donkere, serieuze toon nastreven maar nogal vaak ongewild bij die kitscherige 80s pop elementen uitkomen.
Vallen trouwens ook opvallend vaak terug op gerecycleerde melodieën uit hun eerste 2 albums maar dan met wat synths erachter. Openingsnummer is het enige dat me op het eerste gehoor weet te overtuigen.

BPDD
Hij valt na de eerste luisterbeurt nog niet mee.
De live-opname van Bricks and Mortar deed echter geen valse belofte, dit nummer steekt vooralsnog met kop en schouders boven de rest uit.
Als dit album niet gaat groeien ben ik bang dat het op een kleine deceptie gaat uitlopen.
Je zult het ook altijd zien als je te veel uitkijkt naar een album...

avatar van Joy4ever
Oei, dit valt niet mee zeg. Vernieuwing prima, maar kom dan wel met iets beters aan. Ik vind het bijna vervelend om naar te luisteren.. En ik had er nog wel zoveel van verwacht. Jammer.

Daar gaat de eerste luisterbeurt, ben benieuwd Editors zonder gitaren.