Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van midnight boom
Ik vind hem niet zo goed.
Balen voor een band die 2 meesterwerken op zijn naam heeft,
maar voor de luisteraar des te meer...

wil nog geen stem uitbrengen,
mischien is het een groeiplaat...

avatar van chicorei
op het eerste zicht vrij zwak, synths worden hier nogal cheap gebruikt

avatar van sjoerd148
blur8 schreef:
Een van die groei-songs is [The Big Exit ]. Op het eerste gehoor was het voor mij het lelijke eendje. Vanmiddag in de auto, met de volumeknop open viel 't kwartje.
Een ontoegankelijk dreigende start, dan die vervreemdende kopstem van Tom, vervolgens wordt het ritme steeds stuwender, om uiteindelijk te eindigen in een feestelijk slotakkoord. "they took what once was ours" .....

... ik zou je adviseren om dan ook de bonustracks te beluisteren

avatar van RealChameleon
Wat mij betreft origineel en een echte verrassing. Mijn waardering is voor de 14 nummers limited edition. De extra nummers tillen het geheel naar 4.5 wat mij betreft.

Ik vind vooral de opening ijzersterk. Echt begin jaren tachtig Joy Division, The Sound (ik weet het weinig synthesizers) en vooral de eerste New Order cds. Eat Raw kan ik echter niet bevatten.

Ik sluit me hier wel op aan.
Die bonustracks maken het af.
Bij de eerste 9 nummers zijn regelmatig raakvlakken met A Broken frame van depeche Mode, bij de bonustracks met het album Songs of Faith and Devotion; en daar zit de gitaar wel weer regelmatig tussen.

Waarom ze het niet als een totaal album uitbrengen, snap ik niet.
Van 4** naar 4,5 **.

avatar van Shadow91
Kan iemand me een linkje pm`en waar ik de bonustracks kan downloaden?
Album wordt beter en beter, denk dat ie nog wel eens de 4.5 * gaat halen.

avatar van Luky12
Eindelijk een nieuwe Editors cd! En wat voor een .
Papillion was een geweldig goed nummer. En deze cd is helemaal goed.
Brick And Mortar, The Big Exit en last treasure zijn echt super lekkere nummer .
Een geslaagd experiment!!!!

4.5*

Ik heb de plaat nog niet gehoord, maar Papillon is fantastisch.
Editors zocht het altijd al in de donkere steegjes van de eighties.
Daar zijn ze nu Gary Numan (Are Friends Electric?) tegengekomen.
En het klikt geweldig.

BPDD
sjoerd148 schreef:

... ik zou je adviseren om dan ook de bonustracks te beluisteren

ik niet.
Met name de laatste der bonustracks is ongelooflijk vervelend, na twee keer luisteren haalt alleen "This House Is Full of Noise' een voldoende.

avatar van de_nis_
chicorei schreef:
op het eerste zicht vrij zwak, synths worden hier nogal cheap gebruikt

Lost Highway schreef:
Amerikaanse tegenhanger ontgaat mij.

Fall out boy, uiteraard.
(nu, dat beiden nadrukkelijk een andere sound opzoeken was in mijn vorige bijdrage hier net wel een gegeven natuurlijk)

de_nis_ schreef:

Bij mij werkt het niet.

Klopt, was een paar pagina's geleden ook tot dezelfde conclusie gekomen. De meerwaarde van de synths is in een aantal nummers bedroevend klein. Desalniettemin hadden ze met de eerste 4 nummers een vrij aardige EP kunnen samenstellen.

Moet hem nog een paar keer luisteren.Had met de vorige cd van hun ook zeker paar goede luister beurten nodig om het te waarderen.ben alleen bang dat deze niet zo goed is als de 2de van hun.maar ik draai hem gewoon nog een paar keer geen probleem!!!!!!!!!!!!!

avatar van Luky12
de_nis_ schreef:

Bij mij werkt het niet.

Blijkbaar toch wel . Deze plaat slaat op een of andere manier toch aan. Bij wij in iedergeval wel.

avatar van Barend G
RealChameleon schreef:
Eat Raw kan ik echter niet bevatten.

Nee, da's echt het domste nummer dat ze ooit opnamen. Maar goed, als ik de bijbehorende interviews zo lees, waren ze zelf nogal tevreden met dit 'grappig bedoelde' liedje...

avatar van djarend
Shadow91 schreef:
Kan iemand me een linkje pm`en waar ik de bonustracks kan downloaden?
Album wordt beter en beter, denk dat ie nog wel eens de 4.5 * gaat halen.

gewoon cd kopen ja

avatar van platedraaier
djarend schreef:

gewoon cd kopen ja

Misschien heeft hij de cd wel zonder bonus tracks gekocht. Dat is waar de platenhandel zichzelf kapot maakt. De ene dag koop je een cd, de volgende dag blijkt `ie` opnieuw uitgebracht te zijn met extra tracks. Of je ziet hem ergens liggen in de normale versie en dan blijkt er nog een andere versie te zijn.
Dus niet te snel conclussies trekken djarend.

Overigens ben ik wel een voorstander van het kopen van cd`s. Maar dat gedoe met meerdere versies daar moeten ze een keer mee stoppen.

(verwijderd)
Nou ze zijn heel schappelijk geweest door eerst een versie uit te brengen met extra tracks.. en dan is het aan de betreffende platenzaak of ze die al dan niet binnen hebben gehaald..

maar terug naar de muziek: op cd klinkt het zoals ik hoopte veel beter dan de eerste leakversie die er was en ik ben redelijk verslaafd geraakt aan deze plaat.. voor de LPliefhebbers.. er komt een hele mooie zware uitgave van deze plaat

avatar van Silver
Editors hebben voor mij een meesterwerk gemaakt eindelijk zijn ze afgestapt van hun typische gitaar geluid dat bij hun tweede cd al teveel van het goede werd, nee hier staat een band die makkelijk hele stadions kan vullen met het betere jaren 80 geluid.

Favorieten zijn Papillon,The Big Exit, en Like Treasure, en de rest doet daar eigelijk niet voor onder.

2009 heeft zich voor mij echt bewezen als een muzikaal top jaar met geweldige releases van Editors,The XX,The Horrors,Franz Ferdinand etc.

avatar van LucM
platedraaier schreef:
Hier ben ik het volledig eens met platedraaier. Overigens heb ik nummers via YouTube beluisterd en ik vind hun nieuwe stijl wel geslaagd, al doet mij wat denken aan Depeche Mode.
BSound schreef:
2009 was dus waarschijnlijk het slechste muziekjaar in de periode 2000-2010.
Het muziekjaar 2009 lijkt mij tot nu toe wel mee te vallen, de jaren 2000-2001 bv. vind ik een stuk minder.

Father McKenzie
Aan hun twee vorige albums vond ik weinig of niets, ik hoorde geen geniale songs, ik hoorde enkel.... tja, een imitatie-U2 of zo.
Met dank aan Luisterpaal, ik heb deze nu beluisterd, en dan is dit toch een verademing; Al hoor ik dan weer echo's van vroege Simple Minds en zelfs Depeche Mode in terug, deze kan me tenminste toch wat bekoren, ik denk dat hier aardig wat goede songs op staan.

alles is al een keer uitgevonden in de popmuziek. dus ach in plaats van de gitaarlicks nu de synths en keyboards. prima hoor.. en ja hoor hij is echt wel beinvloed door ian curtis en kornuiten, maar dat was qua stem zowiezo al herkenbaar op de eerste albums. lekker album.. eerst een paar keer draaien voordat ik een stem geef

avatar van barrett
Alles is al een keer uitgevonden...??? Dat is nou echt een dooddoener... Er zijn echt nog zoveel vernieuwingen in de muziekindustrie daarvoor... je moet ze enkel gewoon maar eens van dicht bij bekijken...

avatar van Sven Vermant
Lichte tegenvaller in vergelijking tot de vorige twee wat mij betreft.
Het klinkt niet slecht maar het is niet helemaal mijn stijl.

Voorlopig 3* maar een kleine stijging sluit ik niet uit.

Off topic berichten verwijderd.

avatar van Sundance
De naam van Stan Ridgway komt bij me boven als ik Papillon hoor

avatar van barrett
Deze Stan Ridgway ken ik niet die ga ik onmiddelijk eens gaan opzoeken...

(verwijderd)
Zit nu voor het eerst naar de bonusdosc te luisteren en wordt toch wel even overdonderd.. Wat een geniaal nummer is This House is Full of Noise!

avatar van Boris1
En weg is het laatste straaltje waterig licht dat zich op de voorgaande albums nog af en toe liet zien. Naast de gewijzigde koers is dit wat mij het meeste opvalt aan deze nieuwe van Editors. Een stap vooruit (of juist achteruit zullen de cynici denken) met de ogen dicht. Ik vindt hem geweldig. 4 sterren met een halfje erbij voor het lef van deze koerswijziging.

Na een aantal maal luisteren vind ik ook "Like Treasure" goed. Daarnaast vind ik het refreintje van "Eat Raw Meat" wel erg catchy, glijdt lekker over je tong.

De vaak "geroemde" nummers "Walk the Fleet Road" en "The Big Exit" doen het gewoon niet bij me.

Ik geef voorlopig 3,5*

avatar van Cloud
ik vind dit album wel een fijne afwisseling op de 2 vorige albums, waar bij an end has a start wat snel verveelt door het hoge gitaartje steeds. Dit is wel een hele drastische verandering. Ik had gehoopt dat ze een soort fifty fifty album hadden gemaakt.
Volgende maand de nummers live maar even beoordelen