The Cure - Faith (1981)

Label: Fiction

1. The Holy Hour (4:25)
  2. Primary (3:35)
  3. Other Voices (4:28)
  4. All Cats Are Grey (5:28)
  5. The Funeral Party (4:14)
  6. Doubt (3:11)
  7. The Drowning Man (4:50)
  8. Faith (6:43)
  9. Carnage Visors * (27:51)
  10. Faith [RS Home Demo] * (2:57)
  11. Doubt [RS Home Demo] * (1:09)
  12. Drowning [Group Home Demo] * (1:52)
  13. The Holy Hour [Group Home Demo] * (4:49)
  14. Primary [Studio Out-take] * (4:23)
  15. Going Home Time [Studio Out-take] * (3:32)
  16. The Violin Song [Studio Out-take] * (3:39)
  17. A Normal Story [Studio Out-take] * (3:04)
  18. All Cats Are Grey [Live 1981] * (5:37)
  19. The Funeral Party [Live 1981] * (4:38)
  20. Other Voices [Live 1981] * (4:45)
  21. The Drowning Man [Live 1981] * (5:49)
  22. Faith [Live 1981] * (10:24)
  23. Forever [Live 1981] * (9:19)
  24. Charlotte Sometimes * (4:13)
avatar van lullaby1987
wat ik betreur is dat ik nog steeds niet weet wat er nou afgebeeld staat op de hoes! weet iemand hier meer van?

Sheplays
De kerk waar Robert Smith is getrouwd, Bolton Abbey, in de mist.

avatar van reptile71
Met dat op de hoes van zo een zwaar album betwijfel ik of het een gelukkig huwelijk is geworden.

Sheplays
Vast niet want in 1988 is hij ook weer gertrouwd!

Tja, een beetje narigheid op liefdesgebied kan geen kwaad in het leven van een artiest. Daar komt vaak veel moois van!

avatar van lullaby1987
hartelijk dank...ben ik weer wat wijzer geworden!

handsome_devil
Sheplays schreef:
Vast niet want in 1988 is hij ook weer gertrouwd!

Huh? Hij is maar één keer (in 1988 dus) getrouwd.

Sheplays
Zie hier de oplossing: eerst was er de hoes met de kerk en in '88 volgde het huwelijk , zie ook Artikel hitkrant uit 1986.

Hier een webpage met trouwfoto's!

Sheplays schreef:

Als artiest had ik het dan vast erg goed gedaan
Maar eerst Faith met die kerk erop en daarna dus in die kerk getrouwd... in 1988... dat huwelijk heeft hem veel goeds gebracht dus: Disintegration in het jaar erna!
En ik altijd maar denken dat die afbeelding iets van een uitvergroting was van een of andere cellen ofzo....

Sheplays
Je geeft zelf het antwoord al: eerst het meisje krijgen en al het voorgaande leed kan in een prachtalbum worden weggeschreven, dus....

Overigens heb ik lang gedacht dat het een stukje grijze kat in het gras was!

handsome_devil
Och Robert Smith en Mary houden elkaars handje al 34 (of zo) jaar vast, dus dat valt ook wel weer mee

En die trouwfoto's ken ik al, mooie witte schoentjes van RS

avatar van reptile71
Faith.... ik vind het best een goed album maar het zuigt energie uit me i.t.t. Pornography, wat me energie geeft.... Hoe ervaren anderen dit?

avatar van orbit
Ik begrijp precies wat je bedoelt reptile. Dit is een desperaat album, veel meer zoals Closer van Joy Division bijvoorbeeld. Ik heb dat al eens als commentaar bij Pornography gezet, die plaat laadt je op en geeft je een nieuwe kick. Deze plaat daarentegen spelt hopeloosheid en dispair.. mooi, maar weinig energiek.

avatar van lullaby1987
idd deze plaat zuigt je leeg. je blijft alleen achter, tastend in het duister. opzoek naar een uitweg, Zoekend naar iets tastbaars, iets om in te geloven. Faith neemt je mee op een eenzame reis door donkere grotten en verlaten kerken.

De sterkste nummers op deze plaat vind ik persoonlijk all cats are grey, the drowning man en faith.

bij het luisteren van 'all cats are grey' bevind ik me in een gigantishe grot, met druipende stalagtieten. liggend op de ijskoude grond, starend naar het grauwe dak. huilende gezichten nemen plaats in de grijze wanden.
In the death cell, the single note rings on and on and on..
werkelijk magish!

en dan faith! ...de laatste stuiptrekking van de cd.
i went away alone
with nothing left
but faith...

enige minpuntje op de cd vind ik doubt. niet zozeer het nummer, maar de manier waarop het ten tonele komt. het past niet tussen the funeral party en the drowning man. maar dat is mijn persoonlijke mening. niettemin blijft dit een geweldige plaat, en daarom geef ik hem vanaf nu nummer 1

mat
Ben je zeker van dat minpuntje? Ik vind namelijk Doubt perfect passen. Een uptempo en een wat lawaaierig nummer, dan plots stilte en langzaam aan begint The Drowing Man te groeien. Subliem. Na honderden luisterbeurten, krijg ik er nog altijd kippevel van.

avatar van lullaby1987
ik ben helemaal zeker ja anders zou ik het er niet neerzetten

EVANSHEWSON
Ik moet dringend al die remasters van originele Cure platen in huis halen, màn wat is dit een interessante band!
Ik heb Wish, Desintegration, Mixed Up, Entreat en hun Greatest HIts (ook de dvd met de formidabele clips!), maar deze Faith en Pornography staan op mijn verlanglijstje...

Trouwens, die Mixed Up vind ik wel leuke mixen!

avatar van lullaby1987
heb je ook de dvd trilogy? zo niet...NU KOPEN!
prachtige live uitvoeringen van de hele disintegration en pornography albums! met name plainsong is hier kippenvel!

EVANSHEWSON
Die vergat ik te melden, die heb ik dus wel, en het is inderdaad puur genieten van deze live-uitvoeringen, temeer daar de dvd een supergoede klank meekreeg!

Robert-waar-is-mijn-kammetje-gebleven-Smith, respect 4 ever, màn!
enne absoluut zeker ook :

djeffibrelich
lullaby1987 schreef:
heb je ook de dvd trilogy? zo niet...NU KOPEN!

de live uitvoering van plainsong is formidabel inderdaad.
ze gooien er dan ook nog een klap-echo- (beter kan ik het niet omschrijven) sample bij.
the cure heeft altijd wel interresante live-uitvoeringen.
die dvd van trilogy is verplichte kost.

avatar van OldRottenhat
Wat een album! En wat een sfeer straalt dit album ook uit! Het klinkt alsof de wereld ieder moment kan vergaan. The Drowning Man is mijn favoriet!

djeffibrelich
Die keyboards op the funeral party!
prachtig!

Het tweede deel van de donkere trilogie , faith, is zo lekker simpel en minimalistisch.
Hier kan je nog the cure horen voor de laagjes gitaren gedrenkt in reverb en delay en het synth geweld van disintegration.

een mooie tijdperk van deze super-band.
het mooiste aan dit album is voor mij het bas-werk van gallup,in contrast met smith's gitaar, subliem!

verder zijn alle 8 nummers goed en de hoes is fantastisch ,
dus hij krijgt lekker een 5 van mij.
en seventeen seconds die gaat automatisch ook een halve omhoog nu want die vond ik altijd de mooiste uit ''the dark trilogy''.
maar laten we eerlijk zijn, ze zijn alledrie van hetzelfde hoge niveau en verdienen allemaal een 5.
je kan ze los van elkaar luisteren, maar ik vindt het een veel leukere ervaring om ss,faith en pornography achter elkaar in een ruk te luisteren.
goed werk van de mannen.

avatar van orbit
Rijpe donkerrode wijn erbij en kaarsen aan op de achtergrond, proost!

avatar van lebowski
Dit is jarenlang mijn vaste licht uit-Faith aan-inslaap-cassette geweest als piepeltje van 18. Heeft me nooit verveeld, zal me nooit een seconde vervelen. Als ik hem nu weer draai ben ik weer terug in mijn eerste eigen 'kamer'. The Cure kan mij als geen enkele andere band of artiest sferen en tijden laten herbeleven.

Ruby1966
Herkenbaar. Vervang 18 door 17 en piepeltje door piepelientje...dan zouden het mijn woorden kunnen zijn

Bobiej
Ik ben net nieuw op het The Cure front, en ben na Seventeen Seconds naar Faith overgestapt. Ik heb de plaat nog niet in zijn geheel gehoord, maar de flarden vond ik een stukje minder dan Seventeen Seconds, maar let's give it another chance, deze band is ontzettend intrigerend .

avatar van reptile71
Gewoon voor de leuk: heel Faith gecoverd

avatar van orbit
Op welke wijze? Toch geen gothmetal versie?

avatar van reptile71
Kijk zelf maar even hier.

avatar van freddze
Good heavens no!