Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Someone Somewhere in Summertime (4:37)
  2. Colours Fly and Catherine Wheel (3:49)
  3. Promised You a Miracle (4:28)
  4. Big Sleep (5:00)
  5. Somebody Up There Likes You (5:00)
  6. New Gold Dream (81-82-83-84) (5:41)
  7. Glittering Prize (4:33)
  8. Hunter and the Hunted (5:55)
  9. King Is White and in the Crowd (7:02)
  10. Promised You a Miracle [Extended] * (4:51)
  11. Seeing Out the Angel [Instrumental Remix] * (6:32)
  12. Promised You a Miracle [US Remix] * (6:00)
  13. Promised You a Miracle [US Dub] * (5:28)
  14. Promised You a Miracle [US Special Extended Remix] * (6:11)
  15. Glittering Prize [Club Mix] * (4:57)
  16. Glittering Prize [Extended Theme] * (4:57)
  17. Someone Somewhere in Summertime [Extended] * (6:06)
  18. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Mix] * (6:53)
  19. King Is White and in the Crowd [Instrumental] * (8:46)
  20. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Remix with Drums] * (6:56)
  21. In Every Heaven * (4:24)
  22. Promised You a Miracle [Edit] * (3:59)
  23. Theme for Great Cities * (5:42)
  24. Glittering Prize [Edit] * (3:58)
  25. Glittering Prize [Theme] * (4:06)
  26. Someone Somewhere in Summertime [Edit] * (3:55)
  27. Soundtrack for Every Heaven * (4:56)
  28. New Gold Dream [81-82-83-84) (7" Mix] * (4:46)
  29. Promised You a Miracle [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:27)
  30. In Trance as Mission [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:30)
  31. King Is White and in the Crowd [David Jensen Session: 11th February 1982] * (5:18)
  32. Promised You a Miracle [John Peel Session: 15th February 1982] * (4:38)
  33. Love Song [John Peel Session: 15th February 1982] * (5:48)
  34. Sons and Fascination [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:42)
  35. King Is White and in the Crowd [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:05)
  36. Someone Somewhere in Summertime [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:09)
  37. Glittering Prize [David Jensen Session: 13th August 1982] * (4:19)
  38. Hunter and the Hunted [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:55)
  39. Someone Somewhere in Summertime [Full Duration] * (5:43)
  40. Colours Fly and Catherine Wheel [Full Duration Instrumental] * (4:37)
  41. Promised You a Miracle [Remix for Album:Long] * (4:50)
  42. Big Sleep [Instrumental] * (5:09)
  43. In Every Heaven [Full Duration] * (5:37)
  44. Somebody Up There Likes You [Full Duration Instrumental] * (5:11)
  45. New Gold Dream (81-82-83-84) [Full Duration] * (7:01)
  46. Hunter and the Hunted [Alternative Take] * (5:14)
  47. King Is White and in the Crowd [Monitor Mix] * (7:13)
  48. In Every Heaven [Early Version] * (4:35)
avatar van Rayaccos
In de jaren '80 is er hele goede muziek gemaakt. Tijdens het beluisteren van dit album begreep ik opeens weer waarom ik ooit heb gedacht van niet. 2*

avatar van c-moon
Rayaccos schreef:

??

avatar van Joy4ever
Halfje eraf. Sterke cd maar mijn inziens kwam hun finest hour met Sparkle in the Rain. Neemt niet weg dat het naar mijn inziens beste nummer van Simple Minds hierop staat: Someone Somewhere in Summertime.

Nou, hier was het dan: een stukje over "New Gold Dream (81-82-83-84)" van Simple Minds. Ook deze ontdekking uit de '80 blijkt weer een geweldige ontdekking te zijn (ik kan nu alvast zeggen, dat "Sparkle In The Rain" snel zal volgen). Het openingsnummer "Someone, Somewhere In Summertime" is meteen een grote topper, en mijn persoonlijke favoriet van het album. Als je de plaat verder luistert, droom je verder in de wondere wereld van Simple Minds. De hit "Promised You A Miracle" vind ik zeker een goed nummer, maar ik vind het nummer minder dan vele andere nummers op deze plaat. Het vijfde nummer en het titelnummer "New Gold Dream" maken mijn persoonlijke top 3 van het album compleet.

Voor dit moment 4.5 sterren voor dit prachtige werkje van Simple Minds. Zoals aangekondigd: op naar "Sparkle In The Rain"! (Ik weet dat "SITR" een stuk bombastischer is dan "NGD", maar dat zal me waarschijnlijk niet storen. Bombast vind ik op z'n tijd best lekker. Zoals iemand op dit forum al eens opmerkte: "Bombast is als slagroom". Spul waar je voorzichtig mee moet zijn, maar op z'n tijd mag je er lekker van genieten).

Zoals gezegd: 4.5 *

avatar van orbit
Big Sleep en Hunter and Hunted zou ik ook hun tijd geven Sergeant.. beslist onder de betere nummers van deze plaat, alsof er slechte opstaan

Feeder
Ik heb zo de indruk dat ik dit album dringend moet aanschaffen....

avatar van Droid
orbit schreef:

Ahhh "Big Sleep"... beslist het beste nummer op dit album. Het drum en bas werk is werkelijk grandioos. Hypnotiserend. En dan een bijna jankende Jim Kerr erbij For evermooooore

avatar van musicboy
Rayaccos schreef:

Zolang het geen pijn doet, is het goed voor jou, Rayacoss. Het is wel pijnlijk voor alle anderen met smaak om dit te lezen.

orbit schreef:

Die nummers zal ik ook zeker hun tijd geven, orbit. En inderdaad: er staan überhaupt geen slechte nummers op deze plaat .

musicboy schreef:

Inderdaad, had rayacoss toevallig Street Fighting Years in het verkeerde hoesje gestopt..

Feeder
Ik begin langzaam maar zeker verliefd te worden op dit album...

Heerlijk heerlijk heerlijk.

Wat zit ik hier nu te typen ! Ik moet luisteren !

avatar van lullaby1987
zonder twijfel de beste simpleminds plaat
van begin tot eind gewoon geweldig! vooral someone, somewhere in summertime, colours fly, new gold dream en king is white and in the crowd! geweldig gewoon hoe dat laatste nummer zich langzaam opbouwd tot een bombastish einde

Het gebeurt zelden dat ik van een album alles goed vind. Bij deze CD is dit wel het geval. Het is een collectie van tijdloze juwelen, waar ik na 20 jaar nog steeds van kan genieten...

orbit schreef:

Ik heb het album nu wat langer, en ik moet zeggen, dat ik die 2 nummers steeds beter begin te vinden. Nummer 5, anders nog een favoriet van het album, begint iets van z'n magie te verliezen, maar het nummer blijf ik wel gewoon "goed" vinden. "Hunter And The Hunted" begint echt één van mijn albumfavorieten te worden.

Nog steeds 4.5*, met een optie naar boven en een mogelijke top 10-notering.

Nu maar hopen, dat ik "Sparkle In The Rain" van de Sint krijg.....

Someone, Somewhere in Summertime blijft toch wel een van de stekste album openers die ik ken. Het blijft knap om vervolgens het hele album dat nivo aan te houden; maar de Simple Minds is het hier wel gelukt.

Het heeft even geduurd, maar inmiddels toch maar verhoogd naar 5*****. "Someone, Somewhere In Summertime" is tot nu toe mijn albumfavoriet gebleven (misschien is het zelfs mijn favoriete nummer van Simple Minds, alhoewel "Waterfront" ook voor die titel in aanmerking komt), maar de rest van het album is ook van een torenhoog niveau.

Simple Minds .

Sgt. Revolver schreef:

Simple Minds .

someone somewhere je favoriet? daar hoef je toch niet over te twijfelen dat is gewoon het beste simple minds nummer ooit

lullaby1987 schreef:

Nietus! Dat is het titelnummer van deze plaat

lullaby1987 schreef:

"Someone, Somewhere In Summertime" is inderdaad mijn favoriet. De zon begint spontaan in mijn kamer te schijnen op regenachtige dagen . Ik ken natuurlijk de grootste hits van Simple Minds, maar ik begin de band nu pas echt te ontdekken (ik heb gisteren "Sparkle In The Rain" gekregen, samen met een tweede exemplaar van "New Gold Dream". De Sint wist niet dat ik "NGD" al had). De kans ik groot, dat "SSIS" een grote favoriet van mij blijft. Afwachten.........

En orbit: wellus!

Sgt. Revolver schreef:
En orbit: wellus!

De meerderheid is het toch met mij eens, lekker puh!

Mijn favoriete nummer op deze cd is toch ook wel het titelnummer, maar eigenlijk zijn alle nummers stuk voor stuk niet kapot te krijgen.

orbit schreef:

De meerderheid is het toch met mij eens, lekker puh!

ok orbit, new gold dream is bijna net zo mooi ik wil er nog even aan toevoegen dat de live versie van dit nummer geweldig klonk in het paradiso 17-12-05! dit was een speciaal concert waarbij ik vip kaartjes heb weten te bemachtigen! het optreden was geweldig en de band was vol energie.. new gold dream klonk echt geweldig! ook factory ( een nummer dat niet vaak live word gespeeld) klonk heerlijk! ik heb zeker niet stilgestaan en als klap op de vuurpijl had ik ook nog de kans de heren zelf te ontmoeten ..mijn allereerste simple minds concert! eentje om nooit te vergeten

trouwens het b-side nummer "in every heaven" is ook geweldig (is te vinden op de new gold dream audio-dvd versie)

avatar van Droid
SoundWave schreef:

Helemaal eens, ik had al eerder een lans gebroken voor "Big Sleep", maar eigenlijk zijn alle nummers van topniveau en is het daarom dat dit album onvoorwaardelijk 5* verdient.

avatar van lullaby1987

* someone somewhere in summertime
geweldige opener. voor zo ver ik begrepen heb uit de tekst gaat dit nummer over het gevoel dat je hebt als er iemand is die dezelfde taal als jou spreekt, iemand die dezelfde gevoelens doorleeft, iemand die je door en door begrijpt. een soort zoektocht naar begrip en acseptatie. ik vind dit een van de beste nummers van de plaat. dit nummer was voor mij een 'liefde op het eerste gezicht' case

* colours fly and catherine wheel
kan niet geloven dat (volgens de statistieken) dit nummer het minste is van de plaat! ben ik het helemaal niet mee eens. vind het juist een van de sterkere. de muziek is vrolijk en de titel zegt eigenlijk al zo'n beetje waar het nummer voor staat. ook live klinkt dit nummer lekker

* promised you a miracle
de hit van deze plaat (glittering prize was ook een klein hitje) ligt lekker in het gehoor. een nummer over dromen en ambitie. vind dit nummer als ik moet kiezen een van de mindere..misschien komt dat ook wel een beetje omdat ik dit liedje veeeel te vaak gehoord heb! hetzelfde geldt voor belfast child en don't you. sorry jongens

* big sleep
zeker weten een van de beste nummers van deze plaat!
rustgevend en tergelijker tijd hypnotiserend. het nummer sleept je mee in een dromerige wazige wereld. in deze wereld word je verwelkomt door drums die naklinken als hartslagen, een heerlijke strelende bass en een hemelse keyboard ook live is dit nummer zoals ik het zou zeggen 'chocolate to my ears' ook op het Newcastle City Hall, 20.11.82 gedeelte op de see the lights dvd klinkt dit nummer geweldig (dat gedeelte van de dvd is wel geweldig in tegenstelling tot het street fighting years concert waarbij nummers worden weggelaten en wat constant word onderbroken )

* somebody up there likes you
dit nummer neemt je letterlijk mee naar de hemel, zo hemels klinkt deze instrumentale parel van de keys en gitaar krijg ik spontaan kippenvel! bij het luisteren van dit luchtige nummer voelt het alsof ik op wolken loop! een van de beste instrumentale nummers ooit gemaakt durf ik zo rustig te zeggen

* New gold dream
zeker een van de beste nummers ( is iederen het denk ik wel mee eens ) heerlijk bombastish en meeslepend. zelfs de extended version van dit nummer gaat niet vervelen! het is bijna onmogelijk dat het nog beter kan, maar live klinkt het eigenlijk perfect

* Glittering prize
ook een nummer wat ik veel te vaak heb gehoord.
toch lekker en makkelijk om naar te luisteren.

* hunter and the hunted
geweldig nummer voor mij ook een van de betere nummers van deze cd. vooral vanwege die bass! hemels! ook de tekst van dit nummer vind ik erg sterk

* king is white and in the crowd
een heerlijke afsluiter die rustig en dromerig begint en eindigd in een bombastish en dramatish einde dat bijna agressief klinkt. dit is zeker een van mijn favorieten. jammer dat ze dit nummer niet gespeeld hebben tijdens hun laatste tour

volgens mij zijn de heren bij het maken van deze plaat bijgestaan door engelen die hun de weg der licht lieten zien heerlijk dromerig en top niveau van begin tot eind

[quote]lullaby1987 schreef:
deze plaat gaat gewoon niet vervelen. top niveau dat durende de hele plaat blijft aanhouden, geweldige bass, sterke teksten en dromerige muziek die je mee neemt naar hogere sferen. ik probeer er een recensie van te maken...wees lief dit is de eerste keer dat ik dit doe![quote]

Prachtige recensie bij een prachtig album, lullaby. Mijn complimenten. Je beschrijft heel mooi de dromerigheid van het album, en de aspecten van het album, die daar aan bijdragen. Ik zou het zelf niet beter kunnen beschrijven. Ook bij mij staat "New Gold Dream" inmiddels in de top 10 .

heb je zeker goed aan gedaan om die in de 10 te zetten en dankjewel

Feeder
Ik ben hem ook vollop aan het beluisteren maar tot nu toe geraak ik niet verder dan een 4*

Feeder schreef:

toch maar beter luisteren dan