Eagles - Hotel California (1976)

Rock / Country
Label: Asylum

1. Hotel California (6:30)
  2. New Kid in Town (5:04)
  3. Life in the Fast Lane (4:46)
  4. Wasted Time (4:55)
  5. Wasted Time [Reprise] (1:22)
  6. Victim of Love (4:11)
  7. Pretty Maids All in a Row (4:05)
  8. Try and Love Again (5:10)
  9. The Last Resort (7:25)
  10. Take It Easy (Live) * (4:47)
  11. Take It to the Limit (Live] * (5:18)
  12. New Kid in Town [Live] * (4:52)
  13. James Dean [Live] * (3:49)
  14. Good Day in Hell (Live] * (5:28)
  15. Witchy Woman (Live] * (4:20)
  16. Funk#49 [Live] * (4:03)
  17. One of These Nights (Live] * (3:52)
  18. Hotel California [Live] * (6:49)
  19. Already Gone [Live] * (5:51)
avatar van chevy93
Ik blijf het opmerkelijk vinden dat zelfs fans nog altijd "The" voor "Eagles" plaatsen.

Boeiend.

avatar van Max Payne
Alles ken je van de radio en top 2000. Behalve het nummer wasted time. Heb dat nummer echt onderschat. Luister de plaat nu voornamelijk voor wasted time.

avatar van Running On Empty
Max Payne schreef:

Vind je het Country gehalte hier niet te hoog gelet op jouw commentaren elders?

avatar van musiquenonstop
Wasted Time is mijn favouriet qua muziek maar ook de tekst, zo ook de reprise, en start de cd vaak met de eerste drie nummers te skippen. De eerste twee kapot gedraaid op de radio, en het derde nummer Life In The Fast Lane is mij iets te veel ZZ-top. (sharp dressed men om precies te zijn)

Vind The Eagles zowieso een rock groep met een country inslag en dat is bij dit nummer niet anders, maar zeker niet meer dan anders.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Wordt tijd dat ze het geluid van deze plaat eens gaan oppoetsen.
M.a.w een geremasterde versie dus.
Ik kijk er alvast naar uit en dat wordt dan weer een volgend exemplaar van Hotel California

avatar van rudiger
TEQUILA SUNRISE schreef:
Wordt tijd dat ze het geluid van deze plaat eens gaan oppoetsen.
M.a.w een geremasterde versie dus.

Haha . Ik zeg doen .
Ik draai de laatste tijd Hell freezes Over veel van The Eagles en deze wat minder , heb er mijn vriendin helemaal gek mee gemaakt en je hoort bij haar niks anders dan Hell freezes Over .

Is het geluid van deze plaat zo slecht dan?

Soms moeje er gewoon vanaf blijven

Malle schreef:
Soms moeje er gewoon vanaf blijven

inderdaad AFBLIJVEN !!!

avatar van bikkel2
Is altijd wat lastig om te bepalen of er ja of te nee een remaster nodig is .
Je moet bepaalde opnamen ook in een tijdsbeeld plaatsen .

Wat Hotel California betreft ; Het is wat droog en vlakjes . Dat is mij altijd al opgevallen .
Maar een ieder zal de produktie anders beleven .

avatar van TEQUILA SUNRISE
rudiger schreef:

Haha . Ik zeg doen .

Een vrouw met smaak!! wees er zuinig op Ruud

Slecht is de geluidskwaliteit overigens niet van het album dat is het andere uiterste.
Maar als je de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld Hell Freezes Over & Long Road Out Of Eden neemt is er wel wat voor verbetering vatbaar.
Al realiseer ik me dat je het album wel in het tijdsbeeld moet plaatsen met de technieken die er in die tijd voorhanden waren.

Gaat ten koste van de oorspronkelijke sfeer denk ik dan

Aanvankelijk dacht ik dat Ten van Pearl Jam me in de remaster beter beviel, maar het haalt veel karakter weg door op te poetsen

Ik wil een plaat uit 1976 niet horen alsof ie in 2011 is gemaakt en dat is met remasters vaak wel het geval

kippenhok
Malle schreef:

Amen!

avatar van henk01

Behalve dan met de remasters die in 2010 gemaakt zijn

avatar van Eveningguard
Waarschijnlijk is dit alleen boeiend als je het hebt meegemaakt of als je er mee opgegroeid bent. Een puur nostalgische blik voor een onintressante band. Of praat ik nu poep?

Niet mee opgegroeid, heb de plaat niet hoog zitten, schamele 2 zou die krijgen, vanwege titelnummer, de rest zeer matig imo,neemt niet weg dat ik er mbt remasteren ene mening over kan hebben

Of praat ik nu poep?
En niet zo'n beetje ook.

avatar van Eveningguard
Overtuig mij dan dat dit geen doodnormale stoffige rock is voor oude mannen, want zo zie ik het nu. Wat maakt dit voor jou bijzondere muziek chevy, of ben je er toch stiekem enkel mee opgegroeid?

avatar van chevy93
Het is net zo stoffig voor oude mannen als Pink Floyd of Coldplay.

Hotel California is moeilijk, omdat het meer een bijeenraapsel is van nummers. One of These Nights en Desperado zijn veel meer één geheel. Lees mijn bericht aldaar maar eens door: Eagles - Desperado (1973). Of wacht een paar dagen op mijn recensie bij One of These Nights.

Overtuig mij dan....

---

Eveningguard schreef:
doodnormale stoffige rock voor oude mannen.

een onintressante band.

Eveningguard schreef:
Een verschrikkelijk overgewaardeerde band.

Lijkt me zonde van de energie

Destijds - inderdaad, ik ben een oude man - sloeg het in als een bom, de outro van HC werd gezien als de geniaalste gitaarsolo ooit. Ik draaide het album dagelijks, maar moet bekennen dat ik de magie ook niet meer terugvind. Ik vermoed dat de kracht van het album lag in het feit dat je ouders dit ook goed aan konden horen...

lebowski schreef:
maar moet bekennen dat ik de magie ook niet meer terugvind
Toch nog wel in die eerder genoemde outro? Zelden een gitaar zo mooi horen janken.

avatar van vanwijk
Ik vind met nog altijd een geweldig album, prachtige nummers met Wasted Time en The Last Resort als hoogtepunt.

Hendrik68
BIj Sigur Ros zeg je het zelf Eveningguard: "Muziek is emotie". Dat jij dat hier niet bespeurt kan gebeuren. Prima. Misschien was het inderdaad anders als je in de tijd geleefd had dat dit uitkwam.Het is alleen jammer dat deze discussie elk jaar weer gevoerd wordt, alleen maar, omdat ze op 1 in de top 2000 staan. Er zijn zoveel countryrockbands, maar alleen de Eagles worden zo bekritiseerd, terwijl alleen zij voor de enorme populariteit van de countryrock hebben gezorgd. Het bestond allang, maar met hun succes kwam het pas goed los. Kijk maar eens naar de Dutch Eagles, met hoeveel succes die jaar in jaar uit door het land trekken en zelfs buiten Nederland scoren. Dat zegt genoeg over de impact die de Eagles nog altijd hebben.

avatar van bikkel2
The Eagles worden altijd gezien als een wat gladde middle of the road Countryrock gezeldschap die een vrij breed publiek aantrekt .
Ik vind dat ook wat te makkelijk . Dat het je ding niet is ok , maar diezelfde Eagles hebben songs gemaakt die de tand des tijds moeiteloos doorstaan hebben .
Elk album bevat wel een paar regelrechte klassiekers , terwijl lang niet elk album even sterk is .
Een song als Hotel California zit razend knap inelkaar , en dan heb ik het niet alleen over de gitaarpartijen . Ritmisch is het knap gedaan . Een op het eerste gehoor reggea achtige groove , maar omdat de band er iets heel anders omheen speelt , krijgt het een vrij unieke stuwende sound .
Onderschat The Eagles niet . Overal is perfect over nagedacht . Kwalitatief is er niets mis mee .

avatar van lebowski
Nou ja, Eveningguard is geboren in het jaar dat Smashing Pumpins en Pearl Jam hoogtij vierden, ik kan me voorstellen dat The Eagles hem geen zak interesseren. Maar dat The Eagles (las ik ergens dat ik er geen The meer voor mag zetten?) een prachtige rij topnummers heeft afgeleverd moet ik onderschrijven. Raar genoeg vind ik The Long Run inmiddels beter dan deze, maar de eerste twee albums blijven mijn favorieten.

chevy93 schreef:

Mwoah, het is een beetje als de grapjes van mijn vader: grappig, maar te vaak gehoord. De magie op HC zit hem inmiddels in andere hoekjes: Wasted Time en de geniale eenvoud van New Kid in Town.

Hendrik68 schreef:

Het is denk vooral pure onbegrip van de jongere generatie. Elke keer als ik de top 2000 hoor denk ik hetzelfde: Goh, in die tijd zou het erg goed zijn geweest. De band gaf de aftrap voor Countryrockers, maar het is zeker geen start zoals de Beatles die hebben gemaakt. De Beatles worden als de pioneers van de huidige popmuziek gezien en nog steeds zijn er niet veel band die erover heen gaan. Dit in tegenstelling tot deze band, die al lang en breed overschreden is.

lebowski schreef:
Ok, zelf heb ik het nummer al honderden keren gehoord en vind het nog steeds geniaal, maar ik kan me voorstellen dat je het nummer op een gegeven moment beu wordt. Zeker als je het al sinds de jaren '70 aan moet horen. Met "geniale eenvoud" typeer je de Eagles misschien wel het beste. Sterke teksten gecombineerd met een op het oog eenvoudig, maar geniale instrumentatie. Wat dat betreft vind ik ze niet veel onderdoen voor o.a. The Beatles en Fleetwood Mac, maar daar zullen maar weinig het met me eens zijn, vrees ik.

P.S. Ik zal je niet tegenhouden om ze The Eagles te noemen, maar die The is er ooit een keer bij verzonnen door iemand en lees ik nu regelmatig. Ik vraag me af waarom het vrijwel alleen bij de Eagles gebeurd. Je zegt toch ook niet The Editors of The Talking Heads? Enfin, dit is niet boeiend volgens Stijn dus ik zal er niks meer over zeggen.

Eveningguard schreef:

Ik moet je er even op wijzen, hoewel dit een Eagles threads is, er is geen band die over The Beatles heen is gegaan ! Hoewel ik dat niet helemaal objectief zie, kun je de feiten bij elkaar tellen qua vooruitstrevendheid ed.

chevy93 schreef:

Verdomd, heb de hoezen eens gebrowsd, het staat inderdaad nergens.
Een mens is nooit te oud... Ik beloof beterschap

Da's net zoiets als Pixies. Daar zet ook iedereen de of the voor, terwijl het er eigenlijk niet bijhoort.