musician schreef:
Zullen we het verslag van Chronos85 maar beschouwen als eindverslag? Onze handtekening er onder en klaar?
Het is waarschijnlijk niet de bedoeling, van de organisatoren van Musicmeter. Bovendien houden jullie me natuurlijk aan mijn contract. En aangezien ik altijd nog wel wat te zeuren heb, zal dat ook moeten bij Nursery Cryme.
Helaas. Ik heb vanmorgen nog eens goed geluisterd, er is maar bitter weinig om op terug te komen.
Natuurlijk een prima zet, het binnenhalen van Steve Hackett en Phil Collins. Het gaf de band duidelijk meer 'body'. Ja, ik ben degene die voorganger Trespass nog wel eens als hoogste Genesis cd in mijn top 10 wil hebben staan.
Er zit echter 10 jaar verschil in 'emotionele' ervaring tussen beide cd's, en dat wil nog wel eens in het voordeel van Trespass uitpakken. Het verschil tussen het hart en verstand.
Ik kan ook al moeilijk kiezen tussen mijn favoriete track. De strijd tussen de klassieker Musical box en The Fountain of Salmacis laat ik uiteindelijk maar gewonnen worden door de laatste.
Bij de instrumenten die Phil Collins bespeelt, staat in mijn boekje o.a. 'Voices'. Ik meende ook, als een soort gevoel dat iemand je bekijkt maar dat je hem niet ziet, af en toe Collins voorbij te horen komen.
Klopt dit, of is het alleen Gabriel die af en toe met een hoog stemmetje de nummers begeleid?
Bij de Queenachtige achtergrondstemmen is Collins wel betrokken. Daarnaast zingt hij dus alleen For Absent Friends. Dat is wat mij betreft precies genoeg.