Bloc Party - Silent Alarm (2005)

Label: Wichita

1. Like Eating Glass (4:21)
  2. Helicopter (3:40)
  3. Positive Tension (3:54)
  4. Banquet (3:22)
  5. Blue Light (2:47)
  6. She's Hearing Voices (3:29)
  7. This Modern Love (4:25)
  8. The Pioneers (3:35)
  9. Price of Gasoline (4:19)
  10. So Here We Are (3:52)
  11. Luno (3:57)
  12. Plans (4:10)
  13. Compliments (4:42)
  14. Little Thoughts * (3:29)
  15. Skeleton *
  16. Two More Years * (4:26)
  17. Storm and Stress *
  34. So Here We Are [Demo] *
  35. Helicopter [Demo] *
  36. Price of Gasoline [Demo] *
  37. Skeleton [Demo] *
Ik vind KC en FF juist beter dan BP. KC is vééél aanstekelijker, en FF is gewoon beter, buiten dat zijn niet alle nummers op deze cd van hoog niveau vandaar mijn stem ook maar verlaagt naar 3,5*.

dit is gewoon een kwestie van smaak, sommige vinden FF beter, maar ik kan er niet aandoen.Vindt FF toch ook een hele tijd hetzelfde hoor, Bloc party vind ik dan weer beter dan alle andere groepjes van die britpop-revolutie.
WAAROM??

Bloc Party heeft MATT TONG!!
en zeer catchy nummers,

ziezo ik heb het gezegd

avatar van voskat
Hmm, ik vind Helicopter juist helemaal niet interessant.
So Here We Are is geweldig.

avatar van Irish
heerlijk album.
eerst vond ik er niet zoveel aan maar is toch een heerlijk album, vooral Banquet blijft een lekker nummer.
*4*

Ik vind het ook wel een lekker album, alleen raargenoeg heb ik nooit zin om hem op te zetten. Heb hem maar enkele keren gedraaid. Wel heb ik vaak wannabe bloc party cover bandjes zitten te luisteren omdat ze op bloc party lijken(Battle, the Cinemathics). Dit is dus voor mij een raar geval. Deze cd voorspelt wel veel goeds voor de toekomst.

heerlijk bandje, erg apart en daardoor duurde het bij mij wat langer voordat ik het echt wist te waarderen, maar nu vind ik het echt een prachtig album. vooral positive tension is een prachtnummer.

voorlopig een 3.5, wordt na een aantal keer luisteren wat minder

ik geef een 3.5, vaak lekker opzwepend met een goede stem, soms ook gewoon saai

avatar van Arno
Het is zeker wel een album dat je meestal gaat waarderen na een paar keer luisteren. Eerst vond ik het nogal saai, maar dat gevoel is nu helemaal weg. Het is echt een soort van rustige, toch sterke muziek, die het best tot z'n recht komt wanneer je het luid zet (zoals ik vanmiddag deed). Best nummers: opener Like Eating Glass en Luno
O ja, 4,5* wordt 5*

avatar van Maximusic
[quote=" Het is echt een soort van rustige, toch sterke muziek',

Het kan aan mij liggen maar ik vind het niet bepaald rustige muziek (ook geen keiharde beukmuziek ofzo) maar wel nogal gaotisch. Op sommige nummers na.

Ik vind het op zich een best aardige plaat maar ik moet er toch niet telang naar luisteren. Ik vind dat ze wel een erg originele eigen sound hebben.

Ik heb deze cd gekocht omdat hij in de aanbieding was en ik dacht laat ik het eens proberen. In mijn oren klinkt het wat druk maar verder dik in orde. Een stuk beter als Keane vind ik.

avatar van timhardt
Vette plaat. Niet eenvoudig om alles door te hebben, maar na een paar luisterbeurten laat geen enkel riddeltje ja nog los. 4,5*

avatar van Tsjo-Wi
luister hem nu voor de tweede keer en dit zou wel eens een 5* kunnen gaan worden, wat klinkt dit goed!

avatar van Milanovic
deze plaat nou al een maand of 6 in bezit en ik vind hem wel heel erg lekker, al verveelt het soms wel met liedjes als: plans, compliments etc. daar leent de stem zich gewoon niet voor - this modern love als uitzondering -

de snellere nummers met natuurlijk de harde opvallend afwisselende drum zijn mijn favorieten. (luno, positive tension, helicopter) die energie is er genoeg en er is genoeg eigenheid om dit interessant te houden, als zangere kele echt helemaal los gaat met die geweldige jankstem gaat het dak eraf. silent alarm krijgt van mij 4 sterren

4am_forever
Infernal schreef:

Ik heb precies hetzelfde. Als ik hem erop zet vind ik het super om te horen, maar als ik weer eens voor de CD-kast sta en dit CD'tje zie sla ik hem altijd over. Erg apart.

avatar van Lukas
Ataronchronon schreef:
ik geef een 3.5, vaak lekker opzwepend met een goede stem, soms ook gewoon saai

Jep. Ook 3.5* dus.

avatar van Jumperjack
Ha hahahaha, dit is dus erg grappig ik vind dit dus ook een heel goede CD en ook ik sla hem vaak over. Zal dan toch wel iets met de muziek te maken hebben, waarschijnlijk ligt hij gewoon niet gemakkelijk in het gehoor.

avatar van LittleBox
Jumperjack schreef:

Vrij bizar. Ik heb precies hetzelfde. Áls-ie opstaat, staat-ie hard en is het erg lekker, maar vaak gebeurt het niet...

bij mij zeker wel!

HedKandi
Top plaat, En 1 van de beste optredens op lowlands dit jaar. In het begin moest ik er aan wennen, het is niet zo toegankelijk als FF, maar na een aantlal keer luisteren en ze live gezien te hebben, ben ik hooked.

Prachtig, toen ik voor het eerst so here we are hoorden, was ik verkocht, de prachtige stem op goeie melodische rock die mooi in elkaar klinkt en klopt is super, ik wilde meer avnd ie groep en kocht toen de cd, iedere song was goed, en vele songs kwamen ook uit op radio en bleven goed, werden niet commercieel, ze speelden toen ook op werhcter en heb dan maar eens gn kijken, en werd ng meer fan, geweldig album

avatar van Rudedadude
Dit is het soort muziek waar ik gehoorschade van oploop bij het dragen van mijn in-ears. Dit hard draaien is namelijk zooooo lekker. Price of gas is het enige nummer wat ik niet up-to-par vind, voor de rest staan er teveel goede nummers op om echte favorieten te kiezen.

Rudedadude schreef:

price of gas is juist zo'n vet knalnummer! die overgang naar het refrein na: ''I can tell you, how this ends'' is echt zo vet! Voor mij een van de betere nummers van de cd

Feeder
Vele mensen in m'n omgeving vinden dit album echt het toppunt van muzikale beleving maar ik zie er maar niet écht de fun van in. Het is een heerlijk album, dat geef ik maar al te graag toe en de songs luisteren gemakkelijk weg.

Maar om direct de stempel "klassieker" op deze Silent alarm te drukken... 'nee dank je' , ik ken betere muziek.

avatar van Arno
Ik heb net nog eens geluisterd, en ik moet jammer genoeg toch vaststellen dat voor mij het beste eraf is bij dit album. Nummers als Luno, Banquet en natuurlijk Like Eating Glass blijven weliswaar wereldnummers, maar bij bvb Blue Light, Pioneers en zeker de twee laatste nummers (12 en 13) is het toch een stuk minder vind ik. Daardoor heb ik hem weer uit mijn top 10 gehaald, en een halfje eraf (naar 4,5*).

avatar van Osiris Apis
Als het beste eraf is, waarom geeft waardeer je het album dan nog 4.5?

avatar van Arno
Omdat het beste 5 zou zijn, maar dat is hij voor mij net niet meer waard. Maar het blijft een 4,5-topalbum.

Arno schreef:

'Pioneers' is juist een geniaal nummer, zowel tekstueel als muzikaal, vind ik, zo ook de twee laatste. Misschien klinken die minder toegankelijk en minder commercieel, ze zijn op z'n minst zeer mooi te noemen. 'Compliments' is pure melancholie, die na de rustpauze een instrumentaal stukje inlast om u tegen te zeggen. Vind het ook wel sterk dat Bloc Party zo timide, zo ingetogen afsluit na een toch wel vrij stevig rockalbum vol van up-tempo songs. Alsof je als luisteraar helemaal voldaan bent.. ^^

En ook ik blijf plakken op 4,5*

avatar van Comrade
Little Thoughts & 2 More Years staan niet op Silent Alarm. Vergelijk maar met hun site.

Hoogtepunten zijn voor mij het openingsnummer Like Eating Glass, This Modern Love en Plans.
Dit is de meest gedraaide CD die ik in bezit heb.
Daarvoor 5*

avatar van psychonaatje
Comrade schreef:

Die staan wel op een nieuw uitgegeven versie van het album. Daarom staan er ook sterretjes bij: ze staan niet op alle versies van het album (in dit geval niet op de oorspronkelijke versie van het album, maar wel op de nieuwe versie).