Bloc Party - Silent Alarm (2005)

Label: Wichita

1. Like Eating Glass (4:21)
  2. Helicopter (3:40)
  3. Positive Tension (3:54)
  4. Banquet (3:22)
  5. Blue Light (2:47)
  6. She's Hearing Voices (3:29)
  7. This Modern Love (4:25)
  8. The Pioneers (3:35)
  9. Price of Gasoline (4:19)
  10. So Here We Are (3:52)
  11. Luno (3:57)
  12. Plans (4:10)
  13. Compliments (4:42)
  14. Little Thoughts * (3:29)
  15. Skeleton *
  16. Two More Years * (4:26)
  17. Storm and Stress *
  37. Skeleton [Demo] *
avatar van Rayaccos
Coldie schreef:
Heerlijke CD, vooral de ritmes zijn erg goed en apart. 4*

Ik ben het helemaal met je eens

avatar van sq
sq
Vandaag deze gekocht, nota bene uit de 3 voor €25 bak. Ik kende een stuk of 4 nummers al, en heb m zojuist voor het eerst helemaal gehoord. Hij is wel beter dan ik had verwacht, echt eentje die je goed in zijn geheel kan horen, en dat heb ik toch niet snel met de 'steverige' albums.

Electro_
Ik kan me best ergeren aan de stem van Kele Okereke, dus meer dan Banquet zal ik niet aan willen horen. Sorry.

Je moet even wennen aan die stem. In het begin dacht ik ook: wat is dit nou weer?! Maar nu, na zo'n derig luisterbeurten, vind ik het een gave aparte stem!

In september komt hun 2e album uit, en in juli alvast een voorproefje dmv een nieuwe single. Ben erg benieuwt

Da's wel erg snel dan!

Mhoa...een dikke anderhalf jaar. Franz Ferdinand deed het sneller.

Komt Two More Years daar ook op te staan? Ik vond dat een erg fijn nummer, laten we hopen dat ze die lijn doortrekken op dit tweede album.

avatar van mathias
Neen Two More Years staat op een andere versie van dit album, een versie die pas een maand of vijf geleden is uitgekomen. We hebben ondertussen: Silent Alarm, Silent Alarm mét bonus dvd, Silent Alarm met andere bonus dvd en Two More Years én dan nog es Silent Alarm Remixed. Vraag me ook niet waarom ze zoiets doen, het ruikt toch wel naar geldklopperij

mathias schreef:
Vraag me ook niet waarom ze zoiets doen, het ruikt toch wel naar geldklopperij

Ja, inderdaad. Koop Silent Alarm, en geeft een half jaar later weer eens 20 euro uit voor de special edition...

Electro_
En wat is dan de nuttigheid van die quote?

Electro_ schreef:
En wat is dan de nuttigheid van die quote?

Foutje ok?

wat vooral opvalt aan dit album en wat 'm gelijk zo sterk maakt is het gitaarwerk;
de zeer weinige variaties in een nummer, maar juist constante herhalingen màken de nummers helemaal

avatar van otherfool
De gedrevenheid in de gitaren is ijzersterk, maar alles gaat na een nummer of 4 toch een beetje op elkaar lijken. Pas bij het slotnummer kijk ik nog eens op; erg mooi nummer dat.

3 sterretjes voorlopig voor dit toch wel goede debuut.

Lost Highway
De eerste 3 nummers staan als een huis.Dan wordt het allemaal iets minder.Tot Pioneers dat is natuurlijk ook een supersterk nummer.So here we are is het hoogtepunt en het daaropvolgende nummer mag er zeker en vast ook zijn.Zeker 1 van de beste albums van het voorbije jaar.Had 1 van die mindere nrs vervangen kunnen worden door two more years zaten er mss 5* in. Nu 4,5*

Toine Rorije
Echt waar? Two More Years vind ik juist het zwakste wat deze band heeft uitgebracht. Een matig aftreksel van Plans

Klopt. De nummers op dit album hebben iets speciaals, Two More Years vind ik eigenlijk maar een "gewoon leuk" popnummer.

Lost Highway
Hoop zowiezo dat er vlug een opvolger zal zijn voor silent alarm.

avatar van Music4ever
Sinds kort 8 euro bij bol,
dus als er nog mensen mochten twijfelen...............

als cd, of zit er dan ook de dvd bij?
die heb ik namelijk

geflipte cd, na een paar luisterbeurten komt de muziek beter tot zijn recht
bvb. banquet en helicopter zijn van het eerste moment de liedjes die je het meest opzet, maar na een tijdje begin je de andere songs meer te appreciëren( like eating glass, she's hearing voices, positive tension)

live aan het werk gezien op werchter 2005( leuke sfeer, iedereen kon de tekst vanbuiten)
toch vond ik ze live wat minder(geen vernieuwing, gewoon plaatjes spelen)

geef me dan maar pixies die wat meer kunnen dan de gewone man

sxesven
Aardige CD, hoewel de bizar hoge beoordelingen van verschillende gerespecteerde muziekbladen- en websites me wat overdrijven toeschijnen. In ieder geval, Silent Alarm heeft een paar uitschieters die de aanschafprijs van nog geen tien euri wel verantwoorden. Ik noem Like Eating Glass, Luno, The Price of Gasoline, Helicopter, Banquet. Verder nog wat nummers in de categorie zeker aardig en dan helaas een paar die me helemaal niets doen. Na Banquet zakt wat mij betreft het hele geval wat in met af en toe een oprisping en met iets als So Here We Are wordt wat mij betreft een dieptepuntje bereikt. Desalniettemin toch leuk vanwege die uitschieters. 3.5*

toch vreemd, smaakverschillen.
voor mij geld So Here We Are juist als hoogtepuntje van het album (oa)

avatar van Darkshines
Ik ben het een beetje moe aan het worden:Bloc party- franz ferdinand - Arctic monkeys - kaiser chiefs - killers. ga zo maar door, Er zijn zeker verschillen maar ik vind het toch allemaal erg kort bij elkaar liggen.

Mij kan Bloc Party niet overtuigen.

'Darkshines' heeft gelijk: deze Britse softrockbandjes beginnen stilaan de strot uit te komen.
Ook ik heb gelezen hoe Bloc Party de hemel in werd geprezen en nog steeds wordt geprezen voor dit album. Persoonlijk vind ik dit een zware overschatting. De band heeft in se niet zoveel om het lijf.

Ik las hierboven ook lovende woorden over de gitaarpartijen. Het spijt me, maar daar de drums nog enigszins overeind blijven, zweven de gitaarakkoordjes - die volgens mij in tientallen 'Learn to play guitar'-boekjes prijken - ergens tussen middelmatig en zwakjes.
Het klinkt als geheel dan nog allemaal erg saai, iets waar ik een gelijkaardig groepje als Franz Ferdinand bijvoorbeeld niet op kan betrappen.

Feit is dat deze soort bandjes vandaag de dag verkopen als zoete broodjes en de grote platenmaatschappijen profiteren daar maar wat graag van. Dat is ook hun recht.
Gevolg is dat ik als enige niet-liefhebber van deze groep toch mijn ogen optrek als ik zie wat dit uiteindelijk maar voorstelt.

Toine Rorije
Nee hoor. Juist als één van de weinige uit die hele door Darkshines genoemde lijst heeft Bloc Party wél een goed album afgeleverd. Sowieso zie ik geen enkele band uit die groep een knap liedje schrijven als Banquet, of maar iets van dat niveau.
En je problemen met de gitaarpartijen kan ik ook niet helemaal volgen, die zijn juist tamelijk origineel.

Toine Rorije schreef:
ben ik het absoluut mee eens.
En wat Kaiser Chiefs betreft: idem dito, een zeer aanstekelijk album

avatar van meyer
sorry, maar dit vind ik saaie muziek en ben het volledig eens met tamadrums.
Ik vind deze muziek onorigineel, wat van kaiser chiefs en franz ferdinant niet kan gezegd worden.
Hun muziek werkt aanstekelijk en de riffjes blijven nazweven in je hoofd (op de goede manier).
Bij bloc party krijg ik het gevoel alsof ik het allemaal al eens gehoord heb.
Ik vind de stem ook maar niets, een amateuristisch bendeke die het waarschijnlijk wel goed menen maar helaas niet kunnen en het dus beter overlaten aan echte muzikanten.

Haha, Bloc Party is net beter dan die 2 bands die je noemt. Iets ingewikkelder en misschien minder catchy, en beter naar mijn mening.

Ja, dat vind ik ook wel. Kaiser Chiefs heeft wel een paar leuke nummers, maar het album is niet zo bijzonder. Franz Ferdinand is wel goed, maar heeft niet zo'n lange houdbaarheidsdatum. Bloc Party is misschien net iets lastiger in te komen, maar dan heb je ook wel echt een dijk van een plaat...