Bloc Party - Silent Alarm (2005)

Label: Wichita

1. Like Eating Glass (4:21)
  2. Helicopter (3:40)
  3. Positive Tension (3:54)
  4. Banquet (3:22)
  5. Blue Light (2:47)
  6. She's Hearing Voices (3:29)
  7. This Modern Love (4:25)
  8. The Pioneers (3:35)
  9. Price of Gasoline (4:19)
  10. So Here We Are (3:52)
  11. Luno (3:57)
  12. Plans (4:10)
  13. Compliments (4:42)
  14. Little Thoughts * (3:29)
  15. Skeleton *
  16. Two More Years * (4:26)
  17. Storm and Stress *
  35. Helicopter [Demo] *
  36. Price of Gasoline [Demo] *
  37. Skeleton [Demo] *
avatar van Comrade
Excuseer, dan heb ik niets gezegd.

yoeridedeygere
jammer dat op mijn versie geen two more years staat

avatar van the viking
Prima album dit al houdt het qua diversiteit niet over natuurlijk(Compliments is wat dat betreft een witte raaf),dit is denk ik ook de reden dat dit album niet extra uitnodigend werkt qua luisterbeurten. Het niveau van Interpol's Turn On The Bright Lights wordt bijna nergens gehaald maar het kan zich zeker meten met een band als The Editors.
Luistervangers na een eerste luisterbeurt : Banguet, So Here We Are,Pioneers en Compliments 3,5*

het blijft een sterk album hoor, al een hele tijd zitten naar luisteren en het verveelt echt niet,
mooi debuut jongens , ik kijk uit naar de volgende

stevenvk
iemand een idee waar ik deze cd met de 2 bonustracks kan vinden? Eventueel een online winkel, liefst uit België...

Feeder
mediadis

Viking, Bloc Party is veel beter dan Editors.

avatar van levenvergeten
Ik denk dat dit meer van bijvoorbeeld The Cure heeft dan van Joy Division. Dus ik snap niet dat je dit vergelijkt met Interpol en The Editors.

*Laura*
levenvergeten schreef:

Daar heb je gelijk in. Ik hoor ook veel meer van The Cure terug in deze muziek...de stem alleen al!

Jornaquin
levenvergeten schreef:

Omdat dit de post-punk van tegenwoordig is misschien?

avatar van levenvergeten
Jornaquin schreef:

Omdat dit de post-punk van tegenwoordig is misschien?

Wel, mijn punt is vooral dat dit totaal niet op elkaar lijkt, het is net als dat ik Be Your Own PET met Panic! at the Disco ga vergelijken, het is het bekende verhaal over appels en peren.

avatar van Koerok
Net te weinig goede liedjes wat mij betreft, maar wel een heel lekkere band. Hoogtepunten wat mij betreft:
- Helicopter
- Banquet
en
- This Modern Love

avatar van otherfool
Wat een superclip heeft Banquet toch... Komt in m'n top 10.

avatar van orbit
Leuke plaat, heb hem van iemand geleend die het jonge postpunk brit indiegrut zegt bij te houden Maar zoals zovelen al zeggen hierboven en ook bij de editors en andere zeer vergelijkbare bandjes.. erg diep gaat het niet. Het blijven allemaal catchy maar vrijblijvende riffs, een pakkende greep wordt het nooit. Makkelijk op te zetten, maar eigenlijk nog veel makkelijker af te zetten. Het nummer compliments steekt er wat dat betreft beslist tussenuit, ook het enige wat de vergelijking met goede bands uit de jaren 80 enigzins rechtvaardigt.. 3*

Lost Highway
Ik ben het niet helemaal met je eens. Wat mij zo bevalt aan dit album is de energie die ervan afdruipt, je hoort echt een groepje jonge muzikanten die dolgraag muziek wil maken. Erg diep gaat het idd niet, maar dat hoeft ook niet bij dit album. Als ik de commentaren lees bij de opvolger vermoed ik dat het frisse plaats heeft gemaakt voor de diepgang, of dat positief zal uitvallen bij Bloc Party blijft afwachten. Verder blijff ik het jammer vinden dat Two more years hier niet opstaat, aangezien dat toch één van mijn favoriete nummers van de afgelopen jaren is.

avatar van Ploppesteksel
Beste album van de 21ste eeuw voor het moment.
Stuk voor stuk goeie nummers met dan ook nog eens prachtnummers als Pioneers, This Modern Love, She's Hearing Voices, Price of Gas, Positive Tension & Banquet.
Echt, zalige plaat !

avatar van remmer
In tegenstelling tot vele anderen vind ik Bloc Party wél beter dan Franz Ferdinand (of je het nu wil of niet, deze bands zullen altijd met elkaar vergeleken worden). Ik betrap mezelf er soms op dat ik bands nogal snel eerder beoordeel op hun sound dan op hun nummers. Dat Franz Ferdinand ook goede songs heeft, dat is een understatement. Maar ik vind die songs van Franz Ferdinand soms nogal te perfect klinken. Bijna klinisch. Afgeborsteld.
Bloc Party daarentegen klinkt nog steeds ietwat smerig. Ik denk meteen aan rokerige bars, kapotte lederjacks en heel veel flessen Jack Daniels. Simpelweg: rock 'n' roll.
Dit is een plaat die ik in laagjes ontdekt heb. Eerst vielen vooral Banquet en Helicopter op (mede door de radio, daar kan je soms echt niet aan uit). Daarna leer je de rest van de plaat echt kennen. Een nummer die nog niet veel viel maar die bij mijn persoonlijke favorieten gerekend mag worden is "positive tension".
Wat me ook opvalt bij deze plaat is het uitstekend drumwerk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik geen kenner ben van instrumentalia. Maar de focus in deze nrs ligt wel een beetje op de drum vind ik. Iemand die daar hetzelfde over denkt ?

wat de punten betreft: een dikke 5, een kus van de juf en een bank vooruit

avatar van itchy
remmer schreef:

Ik vind het drumwerk op deze cd ook erg sterk. De nerveuze drums passen ook erg goed bij de jachtige nummers.

avatar van Ploppesteksel
Inderdaad, hoor maar naar het begin van She's Hearing Voices.

jieuwst
Alle nummers hebben wel wat. Ben alleen niet zo weg van het eentonige so here we are

avatar van Sjaakspeare
Koerok schreef:
- Helicopter
- Banquet
en
- This Modern Love

Ik kan hier echt niet inkomen
Ik vind dit juist een meesterwerk; duidelijk het beste britpop/indie rock-album dat ik in huis heb!
Dit komt voornamelijk omdat ik alle nummers op twee na onwaarschijnlijk goed vind, die twee, Two More Years en So Here We Are, vind ik ook gewoon goed, hoewel net iets minder dan de rest.
Ik blijf zeker 5*; wat een album...

avatar van dvdschaaf
Geinig, So Here We Are vind ik nu juist errug goed!

avatar van Sjaakspeare
dvdschaaf schreef:
Geinig, So Here We Are vind ik nu juist errug goed!

So Here We Are en Two More Years zijn ook allebei singles

avatar van dvdschaaf
Sjaakspeare schreef:

So Here We Are en Two More Years zijn ook allebei singles

En die zijn bij voorbaat slaapverwekkend
Je smaak mag natuurlijk vooral niet commercieel zijn, oei wat fout! Je hebt gelijk, ik vind het ook ineens een minder nummer van het album..

avatar van Ploppesteksel
Dit album heeft bij mijn weten geen slechte nummers.
Allemaal catchy nummers met hier en daar wat rustigere songs.

Lost Highway
Ploppesteksel schreef:
Dit album heeft bij mijn weten geen slechte nummers.
Allemaal catchy nummers met hier en daar wat rustigere songs.

Ongetwijfeld één van de beste albums van de voorbije jaren, maar zoals je zelf zegt zijn alle nummers wat gelijkwaardig. Misschien wordt dat de reden waarom Bloc Party op lange termijn niet in het collectieve geheugen zal blijven, er mist een 'anthem'.

Lost Highway schreef:

Inderdidio, jammer zou dat toch zijn. Bloc Party is nochtans een vette groep.

remmer schreef:

Weet niet precies wat je met focus bedoelt. Het groovende accent ligt wel op de drums, maar dat is ook de functie van het drumstel. Dat je er van gaat dansen..

Het kan zijn dat ik de diepere lagen nog moet gaan ontdekken, maar vooralsnog vind ik er niet veel aan.. Na een concertje op fabchannel gezien te hebben, en een paar clips, kom ik toch wel tot de kleine conclusie dat de zanger niet echt karakter heeft, de drums matig lopen, de gitaartjes niet geweldig proffesioneel uit de hoek komen, en dat ik over de bassist verder maar zwijg..

Kortom. Ik vind het een wonder dat ik vrijwel alleen maar positieve reacties lees, en dat ik denk: Dit is toch niet bijzonder! Het krakt en mikt, en als het dan lekker zou swingen.. Dat doet het niet.

Maar dit is mijn rood gepeperde mening tot nu toe.. Misschien kom ik er nog van terug.. Hoop dat ik niet al te veel mensen tegen me in het harnas jaag.

zeer fijn album:) *4.5*

Kaik schreef:

Ieder zijn mening maar ik vind de drums zeer sterk. Je moet het zelf maar eens proberen die verschillende ritmes aan te houden. De gitaren klinken in mijn mening anders, niet zo gewoon, wat het goed maakt & catchy. De zang is niet met een heel grote uitstraling maar wel sterk, en vergeet niet dat hij ook nog gitaar speelt in de nummers.
Je moet het meer luisteren dan want dit album is echt wel het beste album van de voorbije jaren.