harm1985 schreef:
Tja, jij vond Chrome Dreams II ook niet veel aan en hebt Neil Young ook nog nooit live gezien omdat je em de laatste jaren vindt tegenvallen live, op basis van Road Rock en Heart of Gold.
Ondertussen ga je wel (twee keer?) naar CSN terwijl die in de afgelopen 20 jaar nog niet eens half zoveel nummers hebben geschreven als Neil in de afgelopen 5 en Bob Dylan, waarvan je amper nog hoort welk nummer ie nu aan het zingen is.
Ik heb op Thrasher's Wheat, de Rustlist en Rusted Highway eigenlijk louter positieve woorden gehoord over Le Noise, op een paar 'fans' na, die alleen maar voor Heart of Gold enzo komen en het te duur vonden.
Silver & Gold vond ik maar een zwak album, waar hij voor de verandering eens de beste nummers aan CSNY heeft geschonken, op een verder matig album, moet wel van vier kanten komen natuurlijk en de twee andere echt goede nummers kwamen uit 82 en 87, Silver & Gold en Razor Love. Overigens heeft Peaceful Valley Boulevard een heel erg vette gitaar riff, kan Stephen Stills nog een puntje aan zuigen.
Op basis van wat ik live heb gehoord, is dit album minstens net zo goed als Chrome Dreams, zij het wat samenhangender, en Greendale. En beter (tijdlozer) dan Living with War, wat nu eigenlijk niet meer relevant is.
Ik heb nooit gezegd dat ik Neil niet live wil zien, ook al vind ik hem inderdaad niet zo spectaculair als vroeger. Bovendien moest ik vorig jaar kiezen tussen Neil of CSN, en het mag duidelijk zijn van wie ik een grotere fan ben (zie avatar). En dat ze nog maar weinig nieuwe nummers schrijven, maakt mij in ieder geval niets uit. Doet er toch niet toe?
Dylan heb ik trouwens ook nooit live gezien...
Nogmaals, ik wacht "Le Noise" gewoon af, misschien vind ik hem wel net zo goed als de mensen die jij "echte fans" noemt. Ik hoop het. Wie weet moet ik de nummers gewoon vaker horen (had ik ook bij LWW).
En inderdaad, dat ene nummer heeft een mooie riff (maar Stills blijft de betere gitarist

Tenslotte, 'Ohio' is ook al lang niet meer relevant/tijdloos - toch wordt dat nummer vaak als één van Neil's beste genoemd. Gedateerd? misschien, maar nog altijd raakt het een gevoelige snaar. En zo denk ik ook over LWW (en de vele protestsongs van CSN).