Kings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Label: RCA

1. The End (4:24)
  2. Radioactive (3:26)
  3. Pyro (4:10)
  4. Mary (3:25)
  5. The Face (3:28)
  6. The Immortals (3:28)
  7. Back Down South (4:01)
  8. Beach Side (2:50)
  9. No Money (3:05)
  10. Pony Up (3:04)
  11. Birthday (3:15)
  12. Mi Amigo (4:06)
  13. Pickup Truck (4:44)
  14. Celebration * (5:12)
  15. Closer [The Presets Remix] * (4:52)
  16. Radioactive [Remix] * (3:33)

met West Angeles Mass Choir

avatar van FRNKY
west schreef:
: dat was 'gewoon' een lekker rockconcert. Nu kunnen ze dat al helemaal niet meer voor elkaar krijgen met de gladde pop(-rock) van dit Come Around Sundown.

Want ze gaan voortaan alleen nog maar nummers van dat album spelen? Wat een onzin.

avatar van Lennonlover
1,0
neen, maar eerdere nummers lenen zich ook tot die bombastische lichtshows. Erg hoe laag een band kan vallen.

FRNKY schreef:

Laten we zeggen, komende tour: minstens 6 nummers van dit album + nog 3 van die gladde popsongs van het vorige album: heb jij geen rockconcert meer en al helemaal niet zoals ze 'vroeger' speelden. En wat lennonlover ook aangeeft: je krijgt er sinds kort ook gelikte video- en lichtshows bij. Maar wie weet, valt het mee. Je zal het misschien onzin vinden en verrast zijn, maar ik ga daar niet meer heen.

avatar van midnight boom
Het klinkt een beetje als een herhalingsoefening.

avatar van Boris1
Nou West, hier dik je de verhalen toch behoorlijk aan. Ik heb beide concerten ook gezien en men speelde in de HMH zeker geen twee uur, hooguit 1 uur en 20 minuten. Feitelijk was er niet zoveel tijd- en kwaliteitsverschil tussen beide concerten. Dat dhr. Followil woedend van het podium is gelopen nadat er bier zou zijn gegooid heb ik niet gezien, maar ik zat dan ook in de ring. De opmerking dat het publiek eens wat enthousiaster moet reageren, heb ik wel vaker van zangers met een groot ego gehoord, zoals bij een concert van het (terecht) veelgeroemde Arcade Fire. Dat hele Ahoy-verhaal begint wel proporties te krijgen die het eigenlijk niet verdient, zonder de Followils nu te willen verdedigen.

Overigens verbaas ik mij enigszins over het lage gemiddelde van dit album. Volgens mijn oren is dit een constanter en beter album dan de vorige, zonder dat ik het nu briljant vind.

Er zullen best wat Haat-stemmers tussen zitten.

avatar van tsjong
Ja, maar die vind je overal. Het is niet de reden voor de lage waardering. Bij mij valt het album ook tegen. Ik had meer verwacht van Kings of Leon. Toch is het geen slecht album.

In de eerste recensie die ik erover lees op www.goddeau.com laten ze er geen spaander van heel

1,0
Geweldige recensie!! Hard mee gelachen. En goed dat de waarheid eens wordt gezegd!

khonnor
hehe. afbreken heet zoiets. en terecht. wat een onvoorstelbare mor kak-plaat leveren de kings of leon hier af. nooit heel veel gehad met hun ietwat gezapige take on southern rock, maar sinds ze per se poppy willen klinken is het vet helemaal van de soep. zagen, slechte drums, steeds het zelfde tempo, en dan af en toe een lekker voorspelbaar anthemisch refreintje. tss tss tss....

avatar van roxyatbatb
Aan iedereen die de oude KOL mist:

Stop met zeuren, en luister er naar of het een andere band is..

Niet leuk, jammer dan, maar stop met jammeren!

Ik vind het een uitstekend album, 4*.

khonnor
en ik vind het triestig dat veel mensen kol beschouwen als een top-band met top-muziek terwijl er zoveel echt goeie muziek te vinden is. overgeproduceerde, platte drab zonder visie, talent of eigen smoel is dit.

Joy
kheb het id dat deze band zo hard gegaan is en ineens zo immens doorbrak en omarmd werd, dat onder druk (platenmaatschappij? uitsluitend nog middelmaat en flushthetoilet nummers zo snel mogelijk op plaat worden gedumpt ,zonder daar ook maar enig moment ietwat kritisch naar te kijken of onder d eloep te nemen of het wel zo goed is als men denkt

wat ik wil zeggen, het is geen slechte band, het was een paar jaar terug een stel jonge apen die leuke aardige muziek maakten met eigen geluid, maar daar is men zichzelf kompleet in verloren

men kan hits schrijven, het dove publiek vind het allemaal best en wellicht zit hem daar tegenwoordig in algemeenheid het probleem, kritisch luisteren is er niet meer bij, zolang het maar vrij snel in je kop blijft hangen, en je het ook snel weer bent vergeten zodat binnen een half jaar een nieuwe plaat wordt gedeponeerd en hetzelfde gebeurd

op deze manier bestaat kings of leon niet lang meer, kapotgemaakt door mee te draaien in de gekte, het circus van scoren om het scoren

Boris1 schreef:

Ben jij gek? In de HMH speelden ze een lange setlist met een toegift van 3 nummers. In Ahoy eindigden ze een paar nummers voor de toegift. Dat bedoel ik. Voor beide concerten konden ze putten uit materiaal van 4 albums: genoeg nummers dus. Dat uurtje in Ahoy sloeg nergens op.
Ook stonden er diverse websites de dag erna helemaal vol met hetzelfde verhaal als ik afsteek, alleen dan in nog wat andere bewoordingen. Je mag dan fan zijn, maar je kan het overdrijven. Ook als stond je in de ring: hij hield er toch zo maar mee op? Dat is je toch wel opgevallen? En het massale gefluit toen het zaallicht aanging?
En dan ben je ook nog verbaasd over de score voor dit album: luister al hun albums eens na elkaar. Dit Come Around Sundown doesn't Come Around in de buurt van de rest. Je hoeft ze natuurlijk niet gelijk af te branden, maar zou ze iets kritischer kunnen benaderen.

avatar van Boris1
Uiteraard was het concert in Ahoy te kort (zeker voor een band met de status die men op dat moment al had) en heb ik het gefluit gehoord, maar er doen naar mijn mening inmiddels wel wat bakerpraatjes de ronde en daar help jij aan mee door te stellen dat in de HMH twee uur werd gespeeld. Ik ben dan kennelijk destijds te vroeg naar huis gegaan...(en ik heb de toegift gezien).

Gelukkig, want het was een goede toegift.

KoL hun albums zijn allemaal zo verschillend. Op zich heb ik hier geen problemen mee, integendeel. Maar ik vond "Only By The Night" al zo soft geworden. En bij dit album heb ik dit nog meer. Ik ben zelf meer voor de oude KoL. Ze kunnen mij steeds minder boeien. Na 3 "redelijke" nummers op dit album had ik het wel gehad. Jammer.

Woow, dat is inderdaad duidelijk. Uit de recensie in dit blad:

"En vooral: wat bezielt een band om dit uit te brengen? Lusteloosheid? Onkunde? Een dédain voor hun publiek? Onderschatting, betutteling? Gaat het dus écht om gemakkelijk cashen? Kunnen ze nog verder verleppen en verflensen? En wanneer gaat hun zo betrachte (en ondertussen door henzelf ook al wat uitgespuugde) groot publiek doorhebben dat dit viertal vandaag niet meer is dan een luchtverzakking?"

Ook deze recensent heeft duidelijk niet alleen weinig op met het nieuwe album, maar ook met hoe KOL met hun publiek omgaat. Dit stukje sluit dan ook naadloos aan op de discussie die hierboven gevoerd werd over album, band en hun publieksomgang.

avatar van mr.Siegal
Tsja, wat moet je ervan zeggen. Natuurlijk is het niet te vergelijken met hun eerste albums. Maar kom op zeg, Vijf keer een Youth and Young Manhood en dan waren ze nu ook al lang en breed weer vergeten. Ik denk dat KOL gewoon wanhopig probeert hun status te behouden met deze plaat, zodat ze niet mee cowboytje hoeven spelen. Ik vind deze plaat mijlenver beter als Only by the Night, wat ik echt een kakplaat vond. Staan ook nu weer een paar verschrikkelijke gapers tussen, maar er staan toch ook nummers op die ik persoonlijk van hetzelfde niveau vind als sommige nummers van Beacuse of the Times. Overall vind ik de nummers niet erg goed gearrangeerd en weinig variatie in zitten, maar de baslijntjes lopen vaak wel erg lekker. Muzikaal trek ik het dan ook zeker wel. Vooral tekstueel vind ik KoL zwak. Hoewel ik dat altijd al vond, is het op dit album wel heeeeel erg... Ik ga voor 2,5 sterren; niet geweldig, niet zo slecht om van te huilen, matig.

avatar van Jizze
Goed album weer van KOL. Ik snap niet echt waarom dit album zoveel lager scoort als Only By The Night. De meest gegeven kritieken hier gaan over dat het te glad en poppy is, terwijl ik Only By The Night poppier vind klinken. Maar misschien ligt dat aan mij.
In ieder geval vind ik dit weer een erg lekker album, met The End, Pyro, Back Down South en Pickup Truck (wat een fantastisch nummer ) als favorieten.

avatar van pietbril
Wat een lelijke tegenvaller is dit zeg. Je zou denken na een traag proces van bekendheid en dan eindelijk de grote doorbraak met only by the night met in zijn geheel gezien een sterke en meeslepende plaat. En om dan met een dun doorslagje als dit voor de dag komen is je fans beledigen en niet ernstig nemen.
Dus zal de volgende wel heel straf moeten zijn om de meeste fans weer in de armen te sluiten of anders einde verhaal v rees ik.
Jammer

avatar van mivil
Ik heb eerlijk gezegd geen goesting om dit album te beluisteren. Radioactive vind ik maar een zwakke single, wat niet veel goeds voorspeld voor de rest. Na de recensie te hebben gelezen op goddeau denk ik dat ik dit album nooit een kans ga geven. KOL was na Because of the Times één van mijn favoriete groepen. En na het beluisteren van de eerste 2 platen was ik helemaal verkocht. Maar toen kwam Only by the night en toen was de liefde plots een stuk minder... Ik vind het zelf ook wel een cliché uitspraak, maar vroeger waren ze echt beter! En de meeste van de huidige fans denken inderdaad dat Only by the night hun debuut is, en KOL zelf besef dat ook vrees ik... Spijtige zaak, maar ik ga er geen moeite meer in steken...

avatar van OlivierL
Duidelijk verdeelde meningen over dit album ;p

Dit is toch geen slecht album?! Ok, als we kijken naar vorige albums van KOL zullen deze in dalende lijn gaan..
Maar, het blijft toch nog steeds een goed album? Zéker geen topper, maar toch geen slecht?

Ik was een fan, ze doen wat af voor mij, maar ik blijf nog steeds fan!

Edit: de solo's worden echt crappier met het album

avatar van DerKaiser
Tja, ik denk dat alles wel is gezegd. Na de eerste 3 platen die stuk voor stuk op hun eigen manier briljant waren, is het met OBTN al een stuk minder geworden. Hoewel ik Closer fenomenaal vind, kan dat album mijn aandacht totaal niet vasthouden. Gezapig plaatje. Ik hoopte dat het met Come Around Sundown weer goedgemaakt zou worden. De eerste 3 nummers stemde mij hoopvol (ze hebben wel geniale openingnummers altijd zeg!), maar daarna zakt het net zo snel weer in elkaar. Eén kleine opleving met No Money, maar daar houdt het dan ook mee op. Wat een inspiratieloos baggerplaatje zeg. Bah. Ik zet maar even heel hard "four kicks" op.

avatar van stephan2456
Ik hou op zich wel van de mellow sound van dit album, het klinkt in ieder geval beter dan Only by the Night. Ik kan me voorstellen dat mensen dit album gezapig of inspiratieloos vinden, maar ik zie het liever als een goede plaat voor op de achtergrond of om af en toe 's nachts eens op te zetten. In vergelijking met releases van andere artiesten, en dus niet met KoL's eigen eerdere werk, is het al met al best een aardige plaat.

avatar van XeeGen
Ik ben nooit echt geboeid geweest door Only by Night, singles klonken leuk maar meer niet. Is dit aan te raden voor een tweede poging?

avatar van Arrie
Ik zou zeggen: probeer hun debuut eens.

avatar van hidalgo
gewoon weer een zeer goed album vind ze op dit moment een van de betere groepen deze cd moet je zeker kopen
grtz hidalgo

heb zopas "Celebration" eens beluisterd (kennelijk b-kant van radioactive en toegevoegd bij de deluxe versie) en moet zeggen dat dit nummer mij toch wél kan bekoren, in tegenstelling tot 3/4 van het eigenlijke album