The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)
  26. Honey Pie (2:40)
  27. Savoy Truffle (2:53)
  28. Cry Baby Cry (2:59)
  29. Revolution 9 (8:10)
  30. Good Night (3:09)
shappy1010 schreef:
Moet wel even Lennonlover bij staan hier want ik begrijp wel wat hij bedoelt. Het probleem is niet dat goede muziek niet te vinden is nowadays. Het probleem is dat goede muziek niet meer populair is bij het grote publiek, deels doordat de platenmaatschappijen en met de komst van MTV het niet meer om de muziek of (zang)kwaliteiten gaat maar om de artiesten als produkt (zie Idols). De beatles stonden bovenaan in de hitlijsten destijds. Wat nu bovenaan staat is niet te vergelijken met muziek '60 - '80 een aantal zeer geringe uitzonderingen nagelaten. Ik denk dat iedereen het daar wel over eens kan zijn.

Neeheeeeeeeeee, daar ben ik het niet mee eens. Mensen onthouden alleen maar de geniale dingen die indertijd ijn de top 40 stonden. Ook toen stond Heintje wekenlang op 1 en scoorde BZN hit na hit. Allemaal gigantische troep.

avatar van Toon1
gemaster schreef:

Ik ben het hier wel mee eens. Leg eens de hitlijsten uit de jaren '60 langs die van nu, dan zie je toch duidelijk dat de kwaliteit geminderd is. Ik weet toch altans naar welke ik liever zou luisteren, en dat zijn niet de hitlijsten van nu.

avatar van Yak
Yak
En *kapoof!*, hele zooi berichten is plotseling weg. Da's raar.

avatar van Brain Stew
Op mijn berichtje op pagina 1 zeg ik dat ze hier beter 1 disc van hadden kunnen maken. Nu, meer dan een jaar later ben ik totaal van mening veranderd, en vind ik dit album een echte eenheid. Zelfs Piggies vind ik nu een prachtsong. Het lijkt wel of ieder opvolgend nummer weer precies het tegenovergestelde is van het vorige. George komt hier ook eindelijk goed tot zijn recht, met eigenlijk alleen maat topsongs.

Om maar weer eens ontopic proberen te gaan.

avatar van Yak
Yak
Brain Stew schreef:
Om maar weer eens ontopic proberen te gaan.

Dappere poging Brain Stew. Het mocht helaas weer niet al te lang duren.
Weer een zooi berichten verwijderd.

shappy1010
gemaster schreef:

Jeetje wake up to reality man. Lees de post van Toon1 en vergelijk zelf. Je zult zien dat troep altijd gemaakt is, maar groepen als Abba, BZN bereikte jong en oud publiek. Dat platenmaatschappijen nu veel jonger publiek proberen te bereiken is evident, kijk een gemiddelde dag naar TMF en niemand boven de 20 voelt zich meer aangesproken, dat muziek voor jonge doelgroepen van mindere kwaliteit is lijkt me duidelijk.

avatar van gemaster
Ik ben het met je eens dat de huidige top 40 muziek niet erg hoogstaand is. Dit komt vooral doordat alleen meisjes van 12 nog singles kopen en daarom staat dat Idols wicht nu weer op 1. Vroegah kochten ook mensen van 20 nog singles, dus dan krijg je een iets bredere top 40. De bands die op dit moment goede singles uitbrengen scoren daar niet mee omdat hun doelgroep geen singles meer koopt. In de jaren '70 kochten 12 jarige meisjes ook al singles en daarom stonden de nummers van Donny Osmond ook zo hoog. Muzikale bocht is van alle tijden hoor.

Maargoed, ik word heel erg moe van mensen die altijd beginnen te zeveren over dat vroeger alles beter was. Er zijn nog nooit zoveel muziekstromingen geweest als nu. Tegenwoordig kan ik als popmuziek liefhebber kiezen tussen een electronica bandje als Daft Punk aan de ene kant en een rauw Engels gitaarbandje als The Arctic Monkeys. Vroeger kon men kiezen tussen de ene Engelse popgroep en de Amerikaanse tegenhanger.

avatar van Toon1
gemaster schreef:

Tja vroeger had je evengoed ook electronische muziek en rauwe gitaarbands in de hitparade. Natuurlijk zijn er wel nog nooit zoveel stromingen geweest als nu, maar wilt dat zeggen dat de hitparade van nu daarom beter is of minstens even goed als vroeger? Ik denk het niet.
En je hebt dat zelf eigenlijk toegegeven door te zeggen dat alleen twaalfjarige meisjes nog singles kopen, en dat was vroeger anders. Dit geeft toch al genoeg aan hoe het niveau gedaald is van de hitparade.

Dhitparade bepaald wordt door singles, en alleen 12-jarige jongens en 14-jarige meisjes kopen nog singles. Dus zij bepalen de hitparade. Het erge is dat de radiozenders alleen draaien wat in de hitparade staat, bijgevolg dat er niets interessants meer op de (commerciële) radio is.

Bob Cremers
Gaat het nog over het muziek van vroeger en nu ?

avatar van gemaster
Ik had het eerlijk gezegd niet zo over de hitparades, maar meer de populaire muziek in het algemeen. Als we het hebben over hitparades, dan hebben jullie gelijk, die zijn nu een stuk minder interessant dan vroeger.

Ik zie nu ook dat Shappy het woord hitlijsten gebruikte, daar had ik overheen gelezen.

Bob Cremers
Maar de muziek van vroeger is toch beter.

avatar van gemaster
Muziek uit 2003 is bij jou al muziek van vroeger.

Bob Cremers
Ik bedoel in de jaren zestig.

avatar van orbit
gemaster schreef:

Je kunt je alleen afvragen hoe integer een brits gitaarbandje nu nog klinkt aangezien ze hun invloeden van a tot z weg hebben gekaapt van oude voorbeelden uit de jaren 80 of 60. Je moet nu wel écht met iets origineels komen, anders ben je gewoon de zoveelste eendagsvlieg en britse hype. En wie zitten daar op te wachten?

Verder is je laatste zin natuurlijk wel héél simpel gesteld Er waren natuurlijk wel aanzienlijk meer popbands dan één afkomstig uit Engeland of de VS (en aanzienlijk meer "tegenhangers" ook)..

avatar van Paalhaas
orbit schreef:

Inderdaad, popmuziek is inmiddels redelijk uitgemolken. Tijd voor iets nieuws!

Toine Rorije
Zijn er dan tijden geweest dat dat niet zo was dan?

avatar van orbit
Ja, in de tijd van the beatles dus onder anderen...

gemaster schreef:
Sjonge jonge zeg. Jij hebt echt de Berlijnse Muur voor je kop zitten. Er wordt toch echt heel veel meer muziek gemaakt dan top 40 muziek. Bekijk nou gewoon eens de toplijsten per decennium op deze site, dan kom je al een heel eind.

inderdaad, veel meer muziek, dat bewijst ook dat het brol is.

een voorbeeld: Je hebt een liter cola te verkopen. Je doet er een halve liter water bij om meer winst te maken. De cola smaakt slechter maar je hebt wel meer verkocht en na een paar keer die slechte cola te drinken weet je niet eens meer dat het slecht is en hoe goed de cola in het begin was.

HiLL schreef:
@Lennonlover dit is dus allemaal ruk?

enzz ennzz...

N.B. je zegt dat je de hedendaagse muziek wel kent, want je hoort het in de discotheek....hmm..lekker beperkt. Ja niet dat ik het allemaal ken hoor, moet zelf ook nog zoveel ontdekken, maar kom aan he.

neen, niet allemaal junk maar gewoon minder goed.

Lennonlover schreef:

een beetje simplistisch uitgedrukt maar er zit wel waarheid in, en je weet het!

Moet ik hier serieus op reageren? Wat een lariekoek zeg.

Lennonlover schreef:

avatar van Lennonlover
ik heb tijdens mijn skiverlof een hoogstaande discussie gehad met iemand die muziek van vroeger niet erg verschillend vond kwa niveau. Ik schoot natuurlijk uit mijn schoenen. Maar ze (het was een vriendin van mij!) zij dat Sandra Kim in 1986 het Eurovisie songfestival won en bekend werd. Idem met andere songcontests winnaars. Ze worden superbekend. Hier ben ik niet mee akkoord

dus mijn vraag voor jullie: kun je zo'n artiesten op dezelfde hoogste stellen als the beatles, U2, Rolling Stones, coldplay en andere kwaliteitsbanden????

avatar van Hans Brouwer
Wat dacht je van Abba? Abba heeft in '74 het songfestival gewonnen. Het is bekend wat er van hen is geworden! Ik zelf reken Abba tot de groten der aarde (op muzikaal gebied wel te verstaan!)

avatar van gemaster
En in de jaren '60 won Corry Brokken het songfestival, wat is nu eigenlijk je punt?

avatar van Hans Brouwer
Aan wie stel je deze vraag?

Aan lennonlover.

Wie is Corry ?

Bob Cremers schreef:
Wie is Corry ?

Beste Bob, Corry is een knap zangeresje uit de jaren 60. Corry is nu kinderrechter die stoute jongetjes van 14 jaar weer op het rechte pad probeert te krijgen!

Bob Cremers
Ik dacht heel Musicmeter ?

Hans Brouwer schreef:
Aan wie stel je deze vraag?

Mijn vraag is, kun je mensen van zulke (dus niet enkel het songfestival!) op de zelfde hoogste zetten als kwaliteitsbanden?

Deze vraag stel ik nu aan jullie allen, wat vinden jullie daarvan?

Ik vind totaal van niet en ABBA is een enorme uitzondering.