The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)

Nee, raaskalt.

Ik raaskal zelf.

Omayyad
Ik raaskalt zelf.

Goed zo, Heuvel! Maar met of zonder 't'...?

Omayyad schreef:

Goed zo, Heuvel! Maar met of zonder 't'...?

pffff hahaha gaat lekker zo...

avatar van Lennonlover
het werwoord is gewoon: raaskallen

avatar van Lennonlover
Omayyad schreef:

Ik ben met veel interesse deze merkwaardige discussie aan het volgen. Ik neem evenwel aan dat ik het bovenstaande citaat niet al te serieus moet nemen?

natuurlijk niet omayyad...

Omayyad
Lennonlover schreef:
natuurlijk niet omayyad...

Fijn!

avatar van HiLL
Ik hoorde van de week voor het eerst, toen ik het album beluisterde met mijn koptelefoon, bij Blackbird in het begin heel zachtjes: "Play". Nooit opgevallen. Grappig wel. Toch?

avatar van Koenr
The White Album dus, na Revolver en Sgt. Pepper m'n 3e en waarschijnlijk laatste Beatles. Waar die eerste 2 allebei onder de 40 minuten duiken en zelfs een paar aardige nummers hebben, duurt dit album maarliefst 1,5 uur en is het nauwelijks uit te zitten.

De eerste 3 nummers zijn erg mak maar vallen nog mee. Het gaat pas voor het eerst echt fout bij Ob-La-Di, Ob-La-Da, dit is toch te genant voor woorden? Hier zou echt elke artiest zich voor moeten schamen. Wild Honey Pie is het eerste nummer waarvan ik wel een glimlach krijg, vind de zang niet geweldig maar verder best een aardig nummertje. Helaas gaat het daarna direct weer fout met het ongelofelijk vervelende The Continuing Story of Bungalow Bill en While My Guitar Gently Weeps, waarvan die laatste niet zou misstaan op een Dire Straits album.

De volgende paar nummertjes gaan allemaal vrij onopvallend voorbij, al irriteert I'm So Tired wel een beetje. Blackbird is onverwacht nog best aardig, al zit ik wel het hele nummer lang met het gevoel dat het beter had gekund. Vervolgens gaat het album verder met nummers die allemaal tussen irritant en flauw invallen waarvan ik geen zin meer heb om ze apart te behandelen. Nog wel even een aparte melding voor Honey Pie, wat een ongelofelijk knullig nummertje is dat. Eigenlijk is het verder wachten op Revolution 9, waarvan ik niet wist wat ik moest verwachten maar nog wel een beetje hoop voor had.

Rev. 9 dan, best een aardig nummertje, beter dan ik had verwacht. Deze 8 minuten zijn ook een stuk sneller voorbij dan die paar minuten van de andere nummertjes. Vooral het 'number 9, number 9...' erdoorheen vond ik erg geslaagd. Daarna sluit het album nog even af met het ongelofelijk brakke Good Night, wat een slechte keuze zeg.

1*, voor Rev. 9 en Wild Honey Pie, waardeloos album.

avatar van HiLL
Koen man gaat weg! Ga lekker die slaapverwekkende plaat van Iron & Wine draaien.
Dat je Wild Honey Pie tot het beste van de plaat rekent, zegt voor mij genoeg.

HiLL schreef:
Zal ik zeker doen, prachtige plaat.

HiLL schreef:
Dat je Wild Honey Pie tot het beste van de plaat rekent, zegt voor mij genoeg.
3* nummer, best aardig, i.t.t. de rest.

ettettummu schreef:
snel een paar herkansingen geven, Koen.
white album tot waardeloos bestempelen gaat mij ook te ver.

Geloof je nou echt dat ik dit met meerdere luisterbeurten wel goed ga vinden? Ik heb zelfs tijden het schrijven van m'n stukje nog een paar nummers apart opgezet.

En 'het gaat te ver', hou op zeg.

avatar van ACole_20
HiLL schreef:

Ah altijd goed om te weten!
Neem ik mee voortaan als ik hem naspeel

Koenr schreef:

Geloof je nou echt dat ik dit met meerdere luisterbeurten wel goed ga vinden?
vooral niet doen, dan

ettettummu schreef:
vooral niet doen, dan
Tja, ik denk toch echt dat ik zelf wel kan inschatten of dat nodig is.

Pink Queen
Het is duidelijk dat Koenr een andere smaak heeft op muzikaal gebied. Nou goed, dat heb je nou wel duidelijk gemaakt.

Mijn eigen mening dan: dit was mijn eerste album van the beatles en mijn favoriet ook, meer nog dan pepper!
The White Album schijn bedoelt te zijn als "terug naar de realiteit" na de grote studioplaten, maar wat mij betreft zijn dit ook op studiogebied geweldige nummers, als ik bijvoorbeeld luister naar Sexy Sadie, While my guitar en Glass Onion. Bovendien staan er nog steeds revolutionaire nummers op als Helter skelter en nr.9.
Ik vind dit album gewoon fantastisch

Bob Cremers
Helemaal gelijk in Pink Queen.

avatar van HiLL
In de Veronica tvgids stond een interview met Keane. Op de vraag welke band zij het beste allertijden vinden, werd de Beatles gezegd. Daarbij zei de zanger: ''Iedereen die zegt dat de Beatles niet goed zijn, zegt dat om tegendraads te zijn". Zit zeker wat in, gezien het aantal mensen dat het hier doet.

Wie dan Hill ?

avatar van Ruudf
HiLL schreef:

Nou, ik denk dat daar wel een kern van waarheid in zit.

HiLL schreef:

Het lijkt me niet echt een compliment uit de mond van de zanger van een van de grootste rukbands die er zijn.

Bob Cremers
Nou, die wel fan zijn van de Beatles die kunnen nooit een goed leven krijgen.

avatar van Paalhaas

Mooie redenering.

Stelling: Iedereen die zegt dat de Beatles niet goed zijn, zegt dat om tegendraads te zijn.

Bewijs: Een aantal mensen op MuMe zegt dat de Beatles niet goed zijn.

Paalhaas schreef:

Mooie redenering.

Bewijs: Een aantal mensen op MuMe zegt dat de Beatles niet goed zijn.

avatar van Toon1
HiLL schreef:

Als het uit de mond van Keane komt is het toch wel negatief voor de Beatles...

Dat lijkt me niet Toon1.