The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)
  26. Honey Pie (2:40)
  27. Savoy Truffle (2:53)
  28. Cry Baby Cry (2:59)
  29. Revolution 9 (8:10)
  30. Good Night (3:09)
Nicci
Lennonlover schreef:
Ringo zei "I've got blitsers on my fingers" -> ik het ringen aan mijn vinders. Dacht ik...

ik heb even geluisterd, maar het is een overduidelijk geval van 'blisters'. geen idee hoe iemand wat anders kan horen.

avatar van bawimeko
Het zíjn blisters, het is Ringo. John vraag nét voor die uitbarsting namelijk "How's That?" Onder het uitroepen smeet Ringo z'n trommelstokken door de studio.... (Bron: Phil Brown; What Goes On, Wickipedia)

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)

Bel em anders even, dan weten we het iig zeker

uhu, ik ben er ook van overtuigd dat het Ringo is

JOHN! JOHN!JOHN! JOHN! JOHN! JOHN! JOHN! JOHN!JOHN! JOHN! JOHN! JOHN J OHN! JOHN! JOHN! JOHN! JOHN! JOHN!JOHN! JOHN! JOHN! JOHN

Maartenn schreef:

Bel em anders even, dan weten we het iig zeker

ja, waarom niet? Mail eens ff iets op zijn site ofzo...

Als je het zo een groot probleem vindt wie dat nu uitriep, luister dan naar de mono versie. Daar is de reprise weggelaten. Of beter gezegd: bij de stereo mix is die reprise toegevoegd.

(En het was Ringo!)

avatar van Toon1
Lol, Harald. Het is toch algemeen geweten dat het Ringo is die het roept? Het is nog duidelijk te horen ook. Ik snap niet dat er hier uberhaupt over gediscussieerd wordt.

Edit: en voor mensen die het nog steeds niet geloven: ik heb gewoon even 'Ringo blisters fingers' ingedrukt op Google en ik kwam uit op een website over een cd genaamd 'VH1 Storytellers: Ringo Starr', waarop Ringo himself vertelt dat hij het riep (en niet John).

jean maurice
tja het is wat!!

avatar van bawimeko
Ach, soms kun je je vergissen in overbekende songs of albums...zo vind ik de stemmen in Everybody's Got Something to Hide...Monkey vreemd; het klinkt alsof de hele tape versneld wordt afgedraaid.

Honderden pagina's hierover op het web? Yeah right

Okay, er zijn er natuurlijk belangrijkere vragen te diskuteeren. Maar algemeen bekent is het niet, volgens mij nog stets omstreden. Natuurlijk weet ik dat Ringo dit gezegt heeft maar ik heb ook gelezen dat er film opnames zijn -gezien heb ik die niet- die duidelijk laten zien dat het John was. Maken we nu een punt en gaan over na de volgende belangrijke vraag: Wie zingt op "All You Need Is Love" aan het eind "She loves You Yeah Yeah Yeah?"

Paul en John

Honderden pagina's hierover op het web? Yeah right

Op het Beatles Rarities album (2 C 070 07291) staat: "When the song fades out at the end, it doesn't come back like on the stereo version so you don't hear the classic Lennon statement "I've got blisters on my fingers"

avatar van Toon1
Tja, dat zal dan wel een fout zijn . Ik zie toch geen enkele reden voor Ringo om te gaan liegen hierover. De fans vinden het gewoon leuk om daarover te discussiëren, net als die hele Paul is dead-hoax. Ook al weten ze het antwoord

Toon1 schreef:

Het was John. Punt. Eind van diskussie.

avatar van HiLL
Het was volgens mij Ringo, al klinkt het als Lennon.

Ik zal Bob eens bellen.

Mark Lewisohn 'The Complete Beatles Recording Sessions' p.154:

Monday 9 September

'If 'Revolution 9' was John's excursion into mayhem on 'The Beatles', 'Helter Skelter' was Paul's. But it was Ringo who added the perfect finishing touch. Having drummed as if his life depended on it, his "I've got blisters on my fingers!" scream was preserved as the song's great climax.

Chris Thomas recalls, "While Paul was doing his vocal, George Harrison had set fire to an ashtray and was running around the studio with it above his head, doing an Arthur Brown! All in all, a pretty undisciplined session, you could say!"

avatar van Toon1
Dank voor de verdere verduidelijking, peerke .

avatar van bawimeko
...ik heb het gevoel dat Harald weer gaat komen met dat het toch John was...daar helpt geen Mark Lewisohn tegen....
Ik begin te vermoeden dat Harald niemand minder is dan een medewerker uit Griekenland die bij deze sessies wat hand-en spandiensten verrichtte: Magic Alex!

Grappig weetje; John vond Honey Pie vreselijk; typisch een Paul-werkje. Dit hield hem niet tegen om in ditzelfde deuntje toch een heel aardig gitaarsolootje te spelen!
Of was dít Ringo?

Magic Alex!

Vuile bedrieger! Geldzuiper!

Vuile bedrieger! Geldzuiper!

Geef 'm een kans. John Lennon geloofde in z'n naiviteit alle verhalen, dat idee van een soort behang dat als luidspreker fungeert niet eens zo heel gek (in 2007, dan..)...net als een 800-sporen-recorder. Is die man later ooit geinterviewd ofzo?!? Ik ga 'ns googelen; hij is natuurlijk een van de rariteiten van de muziekgeschiedenis...een praatjesmaker die op de Apple-loonlijst kwam! Wat een baan!

Lennonlover->dus eigenlijk is het gewoon jaloezie !

avatar van bawimeko
Nagekomen bericht....ik las net dat Magic Alex degene was die aan Cynthia Lennon mocht melden dat John van haar ging scheiden....Fraai tiepjehoor, die John, erg dapper enzo

bawimeko schreef:

Lennonlover->dus eigenlijk is het gewoon jaloezie !

Ja, hij had wel gewéldige ideeen. Cool als hij het had kunnen realiseren. Alleen had iedereen moeten weten dat het gewoon geldverlies was. Vooral dan de altijd nuchtere Paul. Van John kan ik het nog begrijpen. Uiteindelijk paste hij écht wel in de absurde mentaliteit van die eind jaren '60.

En ja, eigenlijk is het een beetje jaloezie. Efin, geen jaloezie. Gewoon heimwee naar een tijd die ik nooit heb gekend en waarvan ik zoooo graag deel van had uitgemaakt.

Of was dít Ringo?

Eindelijk heb je voor het eerste gelijk!! Harald is terug met het feit dat het John was

Ik kan me echt niet voorstellen dat op een EMI/Parlophone plaat staat dat het John was en dit niet juist is. En Magic Alex, die was toch stande voet ontslaan en ik ben zeker geen medewerker van deze loser.

Of was dít Ringo? Nee hoor ...het was John, Ringo was lead vocals on Yesterday Tot morgen, jongens!

Love, Peace and Happiness

avatar van Lennonlover
neen man, het is Ringo! Als grootste Lennonliefhebber/kenner zou ik zijn stem toch al zeker moeten herkennen zeker

En daarbij, Magic Alex was niet op staande voet ontslagen. Het heeft bijna twee jaar geduurd tot ze door hadden dat ze met een eersteklasse knoeier te maken hadden.

Lennonlover schreef:

Ik ken John's stem beter, ik heb hem live gehoort, jij ook?

Fuck! rotzak!

Nu ben ik jaloers!

Enfin, wie zegt dat je hem live hebt gehoord??? Ze stopten met spelen omdat de schreeuwende meiden de muziek toch niet konden horen!

Fuck! rotzak!

Nu ben ik jaloers!

Don't touch....I'm dutch!

Ze stopten met live optredens omdat - terminste in deze tijd- hun nieuwe songs (Revolver) technisch gezien niet live te spelen was.
En Paul was jaloers omdat die me met Uschi Obermeier in Essen heeft gezien, heb ik je toch al gemailed, rotzak!