The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)
  26. Honey Pie (2:40)
  27. Savoy Truffle (2:53)
  28. Cry Baby Cry (2:59)
  29. Revolution 9 (8:10)
  30. Good Night (3:09)
avdj schreef:

Net geluisterd van A tot Z. Om maar te beginnen: ik snap heel goed dat mensen het een topalbum (en een topband) vinden. Iets wat ik bij (de albums van) U2 nog steeds niet heb.

Maar toch...écht raken doet mij het niet. Helter Skelter en het beginstuk van Birthday vind ik sterk, net als Sexy Sadie.

Mooi te horen....ik zou zeggen de volgende zeker nog eens de kans geven..

Glass Onion
Blackbird
Yer Blues
Happiness Is A Warm Gun
Savoy Truffle

avatar van avdj
Binnenkort misschien weer eens in z'n geheel draaien inderdaad.

Ik draai dit album nooit in zijn geheel, ik skip al snel na Dear Prudence naar WMGGW.
Happines Is a Warm Gun is het beste nummer van dit album. Blackbird scoort bij mij de tweede plaats.

beaster1256
het zoveelste meesterwerk van the beatles , allemaal bloedmooie nummers , alleen die negen minuten durende zever revolution nummer 9 skip ik altijd want dat is zever , toch 5 sterren

Rokol schreef:

Mag hopen dat je Glass Onion niet skipt...een van de betere nummers nach mein meinung.

HiLL schreef:

Geloof het of niet dat nummer doet mij niks.
Ik zie het altijd hoog aangeprezen worden door fans (en ik ben zelf natuurlijk ook fan).
Nee de toppers van dit album zijn voor deze jongen:

While My Guitar Gently Weeps
Happiness is a Warm Gun
Black Bird
Mother Nature's Son
Sexy Sadie

Rokol schreef:

Geloof het of niet dat nummer doet mij niks.
Nee de toppers van dit album zijn voor deze jongen:

While My Guitar Gently Weeps
Happiness is a Warm Gun
Black Bird
Mother Nature's Son
Sexy Sadie

Mee eens. + Glass Onion, Back in the U.S.S.R., I'm So Tired, Rocky Raccoon, Why Don't We Do It in the Road? en Savoy Truffle

avatar van Music4ever
Tsja..........................we kunnen natuurlijk eindeloos discussieëren wat onze favoriete nummers zijn. Ik bedoel..........op dit album staan 30 (!) geweldige nummers. Nogal moeilijk kiezen dus.

avatar van avdj
30? Wild Honey Pie, Revolution 9, Good Night, Ob-la-di, Ob-la-da.....niet bepaald toppers Daar staan dan wel Birthday en Helter Skelter tegenover

avatar van Music4ever
Ja , Revolution 9 die kan je wel schrappen idd.
Maar de andere 29 blijven top!

avatar van Paalhaas

13. Sexy Sadie
14. Helter skelter
15. Cry baby cry

@Paalhaas:
Volgens mij vergeet je nu 14 nummers.

avatar van avdj
Vind jij Good Night goed dan Music4ever?

avdj schreef:
Vind jij Good Night goed dan Music4ever?

Ja absoluut, heerlijk nummer voor het slapen gaan.

Aggrhhh , ik ben Julia vergeten. Shame on me!

Paalhaas schreef:

13. Sexy Sadie
14. Helter skelter
15. Cry baby cry

gelukkig hoeft dat niet
kan me wel in jouw keuze vinden, maar mis vooral "Why don't we do it in the road" (maar past er kwa tijd wel bij, denk ik )

avatar van thyson
Laat ons besluiten dat er slechts één nummer echt overbodig (= plaatvullend) is: Revolution #9.
Tip: laat staan je er al niet in nuchtere toestand tureluurs van wordt; beluister dit nummer in geen geval in combinatie met hallucinerend middelen, The Beatles zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen

avatar van avdj
Ob-La-Di, Ob-La-Da, Wild Honey Pie en Good Night zijn toch ook nietszeggende fillers?

avatar van thyson
Ob-La-Di is idd geen supernummer maar bekleedt zo'n beetje dezelfde functie als Yellow Submarine, Octopussy's Garden en Hello Goodbye op respectievelijk Revolver, Abbey Road en Magical Mystery Tour: een (al te) vlot klinkend popnummer. Wild Honey Pie vind ik een leuk intermezzo en kan niet echt als plaatvullend beschouwd worden. Good Night is zoals eerder gezegd een ideale dromerige afsluiter, zeker na de onzin van Revolution #9.

avatar van avdj
Na Revolution #9 verwacht ik juist een mooie, snelle afluiter van de plaat, maar dan komt er zo'n draak aan!

helemaal niks mis mee, met Ob la di

ettettummu schreef:
helemaal niks mis mee, met Ob la di

Hehe, eindelijk een medestander.
Ik vind dat er namelijk ook niks mis is met dat nummer. (je meent het toch wel serieus hopelijk? )

ja, dat meen ik serieus
ik vind dat het deuntje op zich leuk in het gehoor ligt en steekt muzikaal goed in elkaar
dus, nogmaals:
niks mis mee

avatar van avdj
Het is beter dan Octopus' Garden en die catchy deuntjes uit de beginperiode maar dit album heeft zóóó veel betere nummers.

klopt zeker
dit album heeft idd betere nummers
maar Ob la di wordt altijd afgedaan als een B-nummer (of nog minder) en daar ben ik het dus niet mee eens

en of het zoveel beter is dan "Garden" weet ik ook zo nog niet
ongeveer hetzelfde niveau, alleen door Ringo gezongen

maar ja, "Don't pass me by" ook en dat doet hij juist erg verdienstelijk (nogmaals, vind ik dus) en van dat nummer (en van zijn zang) word ik altijd erg vrolijk

avatar van Paalhaas
Leuk is dat iedereen een hekel heeft aan Revolution #9, maar als we het gaan hebben over originaliteit van de band, dat iedereen dan ineens met het magistraal experimentele Revolution #9 aan komt...

avatar van Music4ever
Ik heb geen hekel aan Revolution 9 maar ik vind het gewoon de zwakste van de plaat. Véél te experimenteel vind ik en heel veel andere mensen hier.

@Paalhaas
Wat is er origineel en experimenteel aan? De Stones deden zoiets in 1967 al (See What Happens)

@Paalhaas

Paalhaas heeft het over originaliteit van The Beatles en niet over de originaliteit en experimenteelheid over het algemeen.

avatar van avdj
Dat snap ik maar als zo'n nummer al gemaakt is is het toch niet origineel meer? See What Happens heeft er veel van weg.