The Beatles - The Beatles (1968)

Alternatieve titel: The White Album

Rock / Pop
Label: Apple

1. Back in the U.S.S.R. (2:42)
  2. Dear Prudence (3:55)
  3. Glass Onion (2:18)
  4. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:09)
  5. Wild Honey Pie (0:53)
  6. The Continuing Story of Bungalow Bill (3:14)
  7. While My Guitar Gently Weeps (4:45)

met Eric Clapton

8. Happiness Is a Warm Gun (2:43)
  9. Martha My Dear (2:28)
  10. I'm So Tired (2:03)
  11. Blackbird (2:18)
  12. Piggies (2:04)
  13. Rocky Raccoon (3:33)
  14. Don't Pass Me By (3:50)
  15. Why Don't We Do It in the Road? (1:41)
  16. I Will (1:45)
  17. Julia (2:53)
  18. Birthday (2:42)
  19. Yer Blues (3:56)
  20. Mother Nature's Son (2:46)
  21. Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey (2:23)
  22. Sexy Sadie (3:10)
  23. Helter Skelter (4:29)
  24. Long, Long, Long (3:04)
  25. Revolution 1 (4:13)
  26. Honey Pie (2:40)
  27. Savoy Truffle (2:53)
  28. Cry Baby Cry (2:59)
  29. Revolution 9 (8:10)
  30. Good Night (3:09)
avatar van HiLL
Mensen mensen...Lennon was gewoon helemaal uit zijn plaat. De heroine en LSD werd als warme broodjes naar binnen gegooid. Dus ja he. Zwak is het nummer niet. Het is gewoon experimenteel gedoe. Ik draai het nooit. Misschien als ik weer eens een tripje neem ofzo.

HiLL schreef:

Dat weten wij ook wel, maar de vraag is nu:
Is het origineel? ja/nee
Wat mij betreft wel, want ik heb zo'n nummer nooit gehoord met al die speciale effecten en geluiden.

"See What Happens"

avatar van HiLL
Zal mij aan mijn reet roesten of het origineel is. Om wel even te antwoorden..ja het was origineel net als die avdj noemt. In die tijd was het zeker origineel en experimenteel.

HiLL schreef:

Maar is het nummer dan ook goed is de volgende vraag.
ja/nee?

ik geloof niet dat Lennon bezig was een goed nummer te maken
wie zijn wij dan om het wel of niet goed te vinden?

avatar van HiLL
Ach ja wanneer is een nummer goed? Ik vind het geen lied. Sterker nog het is geen lied. Het is meer een trip aan geluiden en shite. Op zich wel cool en bizar.

avatar van avdj
Niemand vind het goed. Hoeft ook niet, er zijn nog 29 nummers over. Het door Paalhaas geselecteerde "Rocky Racoon" vind ik trouwens een beetje een draak. En Bungalow Bill is carnavalsnummer 1 van de Beatles Volgens mij zingt Yoko Ono trouwens ook mee in dat nummer.

ook Bungalow Bill is met een vette knipoog

ettettummu schreef:
ook Bungalow Bill is met een vette knipoog

Ja idd, dat soort nummers moet je ook niet al te serieus vinden. Ikzelf vind dat er niks mis is met dat nummer , vooral de coupletten die Lennon zingt vind ik heel behoorlijk. Maar ja, wie ben ik?

Ben ik dan de enige die Revolution #9 wel goed vind? "Take this, brother, may it serve you well."

nee hoor, je bent niet de enige

avatar van HiLL
Rocky Raccoon vind ik echt een cool nummer. Typisch een McCartney nummer.

Rocky Raccoon is geweldig maar ook Piggies kan ik zeker waarderen qua humor.

avatar van Paalhaas
avdj schreef:
@Paalhaas
Wat is er origineel en experimenteel aan? De Stones deden zoiets in 1967 al (See What Happens)

Ik zei natuurlijk niet dat ik dat zelf ook vind. Ik vind Revolution #9 zelf een hopeloos mislukte poging om in navolging van de alternatieve rockbands van die tijd ook eens experimenteel uit de hoe te komen. Ik ben nog niemand tegengekomen hier die het nummer goed vindt (EDIT: herman wel, zie ik nu ), maar toen ik hier de originaliteit van de Beatles op deze site openlijk in twijfel trok, kwamen de mensen in eens aanzetten met dit nummer. Tja...

Bob Cremers
Ob- La- Di, Ob- La- Da 10 punten Paul Mccartney
Piggies 10 punten George Harrison
Revolution 1 10 punten John Lennon
Revolution 9 1 Punt John Lennon
The Continuing Story Of Bungalow Bill 10 Punten John Lennon And Yoko Ono IK Haat Haar
While MY Guitar Gently Weeps 10 Punten George Harrison
And Billy Preston

THE BEATLES WHITE ALBUM

Bob Cremers 13 Jaar

avatar van thyson
Bob Cremers schreef:

wie niet? verder 10/10 voor White Album!!

thyson schreef:

wie niet?

Ik heb geen hekel aan Yoko.
Ik vind het alleen een beetje een suf &#%@!

Bob Cremers
Ik vind dit toch het beste wat ze gemaakt hebben en natuurlijk Abbey Road en Let It Be

Bob Cremers schreef:

Let it Be....lol
Sgt. Peppers is met afstand het beste Beatles album

Ja samen met Sgt Pepper vind ik dit het beste ,heb ook weleens gelezen dat Charles Manson,die seriemoordenaar die oa Sharon Tate vermoord heeft zijn inspiratie uit dit album haalde oa uit Helter Skelter,en Piggies.....

avatar van tomthumb
Die Manson hield z'n handjes schoon en liet anderen voor hem het vuile werk opknappen.

maar het is dus waar of niet,ik heb dat weleens gelezen,
the white album is denk ik zeker voor de tijd waarin hij gemaakt is qua sfeer van begin tot eind,en ook qua text een geniaal album, vind juist dat er geen draken op zitten,ok Rev nr9 skip je door maar juist het geheel is geniaal,inderdaad is vanaf deze album de breuk van the Beatles voor het eerst zichtbaar ,maar het heeft zo moeten zijn denk ik. Weinig grote kunstenaars zijn lang doorgegaan,ok the Stones mischien.....

avatar van psychonaatje
Het is waar dat Manson geinspireerd was door The White Album. Hij zag zichzelf als de vijfde Beatle en meende dat de Beatles hem via zijn platen opriepen om zich bij hen te voegen. Manson dacht dat de zwarte Amerikanen voor een grote chaos zouden zorgen en willekeurig blanken zouden gaan vermoorden, waarna de blanke Amerikanen daar weer tegen in opstand zouden komen en de zwarte Amerikanen zouden vermoorden. Hij en zijn Family zouden in ieder geval overblijven, omdat zij de uitverkorenen waren (vooral hij dan, hij was immers daartoe opgeroepen door de Beatles). Manson wilde dit proces versnellen door blanken te vermoorden en boodschappen achter te laten die erop wezen dat zwarte Amerikanen dit gedaan zouden hebben. Volgens Manson sloeg Helter Skelter op de aankomende revolutie/apocalypse. Excuses voor dit wazige verhaal, maar ik kan zijn gedachtengang (gelukkig) niet helemaal volgen. Bovendien was hij zelf erg inconsequent in zijn ideeen. Maar voor de geinteresseerden: het boek Helter Skelter van Vincent Bugliosi - de openbaar aanklager bij de zaak Manson - is een aanrader. Zeer goed leesbaar en geeft een goed inzicht in Manson, zijn Family en hun proces. Alleen niet aan te raden vlak voor het slapen gaan (ik ben wat dat betreft ervaringsdeskundige ).

Ok ,dank je voor je uitleg,bizarre gedachten inderdaad,mischien koop ik dat boek eens.......

avatar van Toon1
herman schreef:

Ik vind Revoltuion #9 ook goed, zelfs één van leukste nummers van the beatles

"if ... you become naked"

avatar van Music4ever
Ben dit meesterwerk weer eens aan het draaien.
Nog steeds sta ik er weer versteld hoe ze dit ongeëvenaarde wereldalbum hebben kunnen maken.
Als ik dit draai kom toch steeds weer tot de volgende conclusie: een album van dit niveau zal nooit, nooit gemaakt meer worden!

avatar van Paalhaas
Music4ever schreef:
Ben dit meesterwerk weer eens aan het draaien.

Ach kom, verleden jaar nog, door Sufjan Stevens.

Paalhaas schreef:

Ach kom, verleden jaar nog, door Sufjan Stevens.

IK vind Sufjan Steven's Illinoise ook een meesterwerk maar dat komt, vind ik, niet in de buurt van dit album.

avatar van Richard Arthur
Kheb steeds het refreintje van Bungalow Bill in m'n hoofd En Julia vind ik ook een mooi nummer. Mijn favoriet is waarschijnlijk Revolution #1