Queen - A Kind of Magic (1986)

Label: EMI

1. One Vision (5:08)
  2. A Kind of Magic (4:23)
  3. One Year of Love (4:26)
  4. Pain Is So Close to Pleasure (4:19)
  5. Friends Will Be Friends (4:07)
  6. Who Wants to Live Forever (5:13)
  7. Gimme the Prize (4:32)
  8. Don't Lose Your Head (4:35)
  9. Princes of the Universe (3:30)
  10. A Kind of Magic [Highlander Version] * (4:51)
  11. One Vision [Single Version] * (4:02)
  12. Pain Is So Close to Pleasure [Single Remix] * (3:59)
  13. Forever [Piano Version] * (3:21)
  14. A Kind of Vision [Demo] * (3:25)
  15. One Vision [Live at Wembley] * (5:15)
  16. Friends Will Be Friends Will Be Friends... * (5:59)
  17. A Kind of 'A Kind of Magic' * (4:51)
  18. One Vision [Extended Vision] * (6:23)
vigil schreef:
En ook nog een dun laagje water op bepaalde drums leggen voor de special effects

Dat is echt funest voor je drumheads.

Wel gaaf om te zien in de clip van Innuendo.

avatar van bikkel2
In het clipje van I Want It All ook. Met bril.....natuurlijk.

avatar van adri1982
Ik kocht deze plaat ooit, omdat 'One vision', 'A Kind of magic' en het mooie 'Who wants to live forever' er op staan. Het blijven goeie nummers, maar toen ik dit album vanmiddag thuis aanzette, vond ik een deel van de rest eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Niet dat het een slecht album is, maar goed is die nou ook weer niet echt. 'One year of love' en 'Pain is so close to pleasure' klinken nogal zoetsappig en 'Gimme the prize' heeft een rommelig geluid. Verder zijn 'Friends will will be friends' en 'Princes of the universe' goede nummers, maar wel is duidelijk te horen dat nummer 6 t/m 9 speciaal voor de Highlander film moet zijn geschreven.

Is dit geen soundtrack?
Van dit album Prince - Batman (1989) wordt volgens mij zelfs maar een nummer in de film gebruikt, maar valt ook onder soundtrack/score.

avatar van lennon
deric raven schreef:
Is dit geen soundtrack?

Ja dit is een soundtrack, maar van het Prince album zitten er echt meer dan een in de film

Ozric Spacefolk
Dit is geen soundtrack. Maar een verzameling songs van een bepaalde periode van Queen. Zo werd One Vision weer voor een andere film gebruikt.

avatar van musician
Dat was Iron Eagle.
Maar volgens mij was er eerst One Vison en werd het daarna voor de film gebruikt.

Voor Highlander heeft Queen speciaal nummers geschreven.

Ik vind de oorspronkelijke kant 2 van dit album, dat dus begint met Who wants to live forever en dan tot en met Princes of the Universe, een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Queen. Zo stevig zul je het niet snel meemaken bij Queen, geweldig gitaarspel van May. Ze waren blijkbaar buitengewoon geïnspireerd door die Highlander film.

Jammer van kant 1.

buizen
bikkel2 schreef:
Queen was in de 80's wellicht groter dan ooit,...

.....Maar de echte Queenliefhebber van het 1e uur kijkt hier door heen.

Rare jongens, die Queenfans.

avatar van rkdev
deric raven schreef:
Is dit geen soundtrack?
Valt inderdaad over te discussiëren, maar aangezien het niet alleen nummers bevat die bij de Highlander film horen, het album niet de naam van de film draagt en One Vision uit de Iron Eagle-film komt zie ik het ook meer als het 'volgende studioalbum' van Queen. Zo werd het denk ik ook gepresenteerd.

"Some songs on this album appear in different form in the film Highlander" staat alleen met kleine letters op de inlay.

musician schreef:

Mee eens! Geweldige nummers. Ik moet trouwens de remaster maar eens opsnorren zie ik. Die versie van A kind of magic die in de film gebruikt wordt (aftiteling) heb ik altijd erg leuk gevonden. Weet iemand of de bonustracks op een 2e cd staan of achter het oorspronkelijke album?

avatar van SemdeJong
Sinds vandaag in het bezit van de Alternaive Extended Version. Hier staan naast de gewone ook vele extended versions op en het haast vergeten "a dozon red roses for my darling''.

Ook staan er de extended versions van The Miracle en Hot Space en Innuendo op.

Je denkt alles te hebben maar dan op de valreep van 2014 wordt dit uit de hoge hoed getoverd.

SemdeJong schreef:

Ook staan er de extended versions van The Miracle en Hot Space en Innuendo op.

Okay, ik heb echt geen idee waar je het over hebt.

Zoek even op internet.

avatar van gigage
Zo te zien een MP3 verzameling van 12 inch tracks. Niet officieel dus.
edit: wel een leuk idee, bij de weg

avatar van vigil
Nee hoor een officiele, tenminste als het deze is: The 12" Collection - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Ben ik ook wel eens mee bezig geweest om te kopen maar de prijs was te hoog vond ik.

edit: aan de titels te zien van Semdejong is het niet deze, dan is het idd een bootleg o.i.d. Er zijn overigens nooit officiele remixes uitgebracht van Innuendo en Miracle (het lied dan, wel van de andere singles van het album)

avatar van SemdeJong
het is geen mp3. De echte fan heeft het meeste wel maar voor mij sommig werk van Hot Space nieuw.

Ozric Spacefolk
Ik heb een aantal (bootleg-) boxsets, dus ik heb het materiaal waarschijnlijk allemaal al.

Maar die 12"-verzamelaar die Vigil aanhaalt, vind ik wel interessant om eens op te snorren, ik kende die nog niet eens.

Die 12 inch zat als ik het me goed herinner in deze box

QUEEN Ultimate Queen (Official 1995 UK Parlophone limited edition box set with 20 litho picture printed Gold CD albums which are exclusive to this box set. Housed a within deluxe glazed and numbered box with moving Freddie hologram on the front. Also included is a beautiful glossy gold 16-page booklet. Complete with the original outer brown cardboard box which is individually numbered and features the Queen 'crest' logo QUEENBOX20).

Maar welke heb jij dan?

avatar van vielip
Even een ander vraagje; staa(n)t er op de B kant van de A kind of magic maxi single geen nummer(s)? Ik kom alleen maar info tegen met twee nummers op de A kant.

vielip schreef:

A Dozen Red Roses for My Darling.

A Kind Of Magic (single) - Queenpedia.com - Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon, Discography, Bibliography, Charts

avatar van vielip
Aha, duidelijk. bedankt! Vaag dat er op een maxi maar 2 nummers staan. Zijn er meestal toch minimaal 3. Ik las net dat het nummer A dozen red roses for my darling de intrumentale uitvoering is van Don't lose your head. Nooit geweten.

avatar van SemdeJong
A Dozen Red Rozes was de b kant.

WPE
Ik mag hier zo af en toe nog graag naar luisteren. Toch wel een echt Queen album

avatar van JohnWilliams
Queen One Vision London Wembley Stadium - YouTube

Wat een heerlijk nummer, zo open je een bomvol Wembley Stadion Concert!

avatar van Supersid
Dit is waarschijnlijk mijn minste van alle Queen-platen, maar in die geweldige vinyl-box klinkt hij toch weer geweldig...

avatar van lennon
Live aid was geweest, en Queen stond weer helemaal op de kaart. Een nieuwe generatie liefhebbers was aangeboord (zoals ik) en Queen kon weer jaren mee. Vanuit mijn herinnering van Queen op dit moment één van de allergrootste! Ze kwamen voor deze tour naar Leiden, en ik wilde er erg graag heen. Ik was 13, en mijn ouders vonden het helaas een minder goed idee. Ach, dan later nog maar eens... Helaas was dit mijn allerlaatste kans (bleek achteraf) om Mercury in levende lijve aan 't werk te zien. Ik heb 't helaas moeten missen. Als er ooit één artiest terug gehaald mag worden uit de dood, en ik mag kiezen, zal het niet John Lennon zijn, maar Mercury...... Toch een gemis in mijn inmiddels grote concert bezoek carriere.

1.One Vision (5:08)
Ik heb dit intro altijd "spannend" gevonden. Het leidt uiteindelijk naar de enorm lekkere gitaar die volgt. Ik vind het altijd een erg mooi moment! Het nummer is naar Taylor's zeggen van zijn hand, en werd door een weer enthousiaste band opgenomen na het Live Aid succces. Het enige minpunt in de track vind ik het instrumentale middenstuk, wat op de 12 inch nog langer duurt. Het verstoort het nummer enigszins. Mensen die zeggen dat Queen in de 80's hun rock gevoel kwijt waren, begrijp ik echt niet. Dit nummer rockt genoeg!

2.A Kind of Magic (4:23)
De titeltrack is een zeer toegankelijk popnummer, met een erg lekker basloopje. ook van de hand van Taylor. Destijds was ik helemaal gek van dit nummer, nu doet het me niet zoveel meer.

3.One Year of Love (4:26)
Deze mooie ballad is heel erg zoet, maar de vocalen van Mercury zijn weergaloos. Daarom kan ik er goed naar luisteren. Het nummer, geschreven door Deacon, had ook zo van George Michael kunnen zijn. Een ballad als deze heb ik in Queen vorm nooit eerder gehoord. Er komt zelfs een sax voorbij in het nummer. en een strijkorkest. Het moet nog gekker worden. Er kan zo een Engelse wals op gedanst worden Zoet, maar te lekker om te laten liggen.

4.Pain Is So Close to Pleasure (4:19)
Mercury zingt met een kopstem (of Falsetto, als iemand dat beter vindt). Een elektronisch klinkent basloopje, en een Motown achtige sfeer tekenen het nummer. Voor mij is dit het slapste nummer van de plaat.

5.Friends Will Be Friends (4:07)
Weer zo'n krachtpatser nummer wat ik typisch Queen vind. Een ballad, maar vol met energie. Een song te vergelijken met We are the champions, een die een heel stadion aan 't zingen krijgt. Als 13 jarig kereltje vond ik het een enrom goed nummer. Ook dit enthousiasme is wat gedaald. Leuk, maar veel te veel gehoord. Misschien wel juist door de gelijkenis met voorgenoemd nummer, ook niet echt één die blijft hangen.

6.Who Wants to Live Forever (5:13)
In de film zingt Freddie het eerste couplet. Jammer dat dat deel niet op de plaat staat. May kan fijn zingen hoor, maar als ik dan toch mag kiezen... Echter vind ik dit nummer zo enorm mooi, ook na al die jaren, dat dat maar een detail is. Mooi duet eigenlijk tussen May en Mercury. Ook hier is het refrein typisch Queen krachtig. Na de dood van Mercury heeft de titel natuurlijk meer lading gekregen. De single werd destijds niet voor niets opnieuw uitgebracht. Mooi orkest werk, muzikaal gezien een beauty. Deacon schijnt er helemaal niks op gespeeld te hebben! Ook een leuk detail. Een prachtig nummer.

7.Gimme the Prize (4:32)
Na 4 rustigere nummers is het gelukkig weer tijd voor wat actie., Een mooie solo introduceert ons aan dit nummer. De schreeuwerige zang van Mercury maakt het een heerlijk agressief nummer, in combinatie met de jankende gitaren. Taylor ramt er ook lekker op los, en zo is er weer een meer dan degelijk rock nummer van de heren. Het nummer wat geschreven is door May, was geen favoriet van Deacon en Mercury. Ben eigenlijk wel benieuwd waarom dat is? Dit neigt toch enigszins naar hun roots?

8.Don't Lose Your Head (4:35)
Erg goed te horen dat dit van Taylor's hand komt. Een nummer als deze doet denken aan Ride the wild wind bijvoorbeeld. Daar zit een typisch Taylor sausje over heen. Het nummer wordt geleid door voornamelijk een synth, en de drums van Taylor. Mercury zingt erg mooi! Heel vel heeft dit nummer niet qua inhoud, maar het luistert wel lekker weg.

9.Princes of the Universe (3:30)
Een stevige afsluiter in de stijl van Gimme the Prize. Weer schreeuwt Mercury er lekker op los. De muziek wisselt af naar jankende gitaren op een traag ritme, naar een snel rock ritme. De gitaar solo is bijna heavy metal te noemen. Ik vind het weer klinken als een ouderwets Queen nummer.

Het album is gebaseerd op Highlander, maar bevat dus ook One Vision, die weer in Iron Eagle te horen was. Een echt verband kan ik niet vinden in de nummers, alleen in de laatste 3 tracks, die duidelijk een link naar de film maken. (in de film zijn natuurlijk meer nummers van dit album te horen) Toch is het wat meer een los zand album wat mij betreft. Een ratjetoe. Maar die kunnen ook lekker zijn. Ik vind het nog steeds erg leuk om te horen, maar minder indrukwekkend dan de voorganger. 3,5 ster.

avatar van musician
Ik zou zeggen: wellicht de mooiste afsluiting van een Queen album ooit, te beginnen bij Who wants to live forever en dan tot Princess of the Universe.

Prachtige en geïnspireerde filmmuziek, het is vergeven dat One Vision niet van Highlander is. Het past er overigens prima bij. Ik vind Queen op dit album zich prima evolueren. Het drama met Hot Space leek alweer lang geleden.

Het is jammer van twee niemandalletjes, de titelsong en Friends will be Friends, waar gepoogd wordt een We are the champions kloon neer te zetten.
Maar prachtig gezongen allemaal, niets mis met Mercury.

avatar van bikkel2
Queen's Live-Aid optreden zorgde in ieder geval voor een positievere stemming binnen het kamp, en ik had wel eens willen zien of Queen zonder die impuls nog had bestaan.
Afijn, One Vision is een fijne rocker en op maat gesneden als de nieuwe opener voor de op stapel staande Magictour.
Queen vlamt en stoomt zeker meer dan op The Works, maar het is nog geen geslaagde plaat imo.
Gimme The Prize en Don't Lose Your Head mogen dan lekker uitgevoerd zijn.....tja, dat kun je wel aan de groep overlaten, maar ik hoor er geen echt sterk materiaal in. Flarden leuke ideetjes, maar geen majesteuze rock.
Princess Of The Universe heeft dat juist wel.
May in topvorm, Mercury de geweldjge rockzanger en de pompende ritmesectie.
Who Wants To Live Forever is symforock met de bekende toegankelijke Queenelementen en is geslaagd in de opzet.
De titelsong is te poppy en te klinisch vastgelegd.
Live kreeg het tijdens de Magictour wel de boost die de studioversie totaal ontbeert.
One Year Of Love leunt mij te veel op een tapijtje van een weinig smaakvol gekozen synthgeluid- Queen en synths.....niet optimaal.
Toch zou dit nummer wat kaler en met de gitaar van May als leidraad veel beter tot zijn recht komen. In die zin had het nummer in een andere vorm beter tot zijn recht gekomen.
Ik heb het wel eens van een artiest helemaal acoustisch gehoord en ik hoorde eigenlijk best een mooi nummer.
Hier raakt het mij niet echt.
Friends Will Be Friends blijft ook een moeilijk geval.
Freddie vooral, neigde naar herhalingsoefeningen in deze periode.
Op The Works met Man On The Prowl ( hallo Crazy Little Thing Called Love) en It's A Hard Life vind iik dan weer veel weg hebben van Play The
Game.
" Friends" is weer zo'n typische meezinger, maar komt niet in de buurt van Champions.
Doodgedraaid inmiddels, maar 10 x spannender dan deze wat slappe vertoning.
Zelfs de clip doet er aan denken.

A kind Of Magic heeft sterke momenten en de sterkste zijn ook echt van een episch nivo, maar wat ze er dan tegenover zetten blijf ik discutabel vinden.
Wel een sterk geproduceerde plaat.

avatar van teus
One Vision