The Beatles - Help! (1965)

Label: Parlophone

1. Help! (2:21)
  2. The Night Before (2:36)
  3. You've Got to Hide Your Love Away (2:11)
  4. I Need You (2:31)
  5. Another Girl (2:08)
  6. You're Going to Lose That Girl (2:20)
  7. Ticket to Ride (3:12)
  8. Act Naturally (2:33)
  9. It's Only Love (1:58)
  10. You Like Me Too Much (2:38)
  11. Tell Me What You See (2:39)
  12. I've Just Seen a Face (2:07)
  13. Yesterday (2:07)
  14. Dizzy Miss Lizzy (2:54)
  15. I Feel Fine * (2:22)
avatar van Kaaasgaaf
Oh, zo zie je maar weer hoe makkelijk je iets kan mislezen. Als het over Paul gaat wordt Yesterday vaak tegen hem gebruikt, vandaar dat ik dacht dat je sarcastisch was. Maar natuurlijk is het een schitterend nummer, net als I've Just Seen A Face. Het is me nooit zo opgevallen dat het steeds sneller gaat, ik zal er eens op letten.

avatar van kort0235
Help!
De film nooit gezien, maar de muziek alleen al maakt alles goed.
Een 5.0*

avatar van rudiger
Vanavond op ned 2 , de film HELP .
om 00.15 uur .

avatar van rudiger
Heerlijke cd van The Fab Four , de zoetsappige liefdesliedjes worden hier tot `n minimum beperkt , en maakt plaats voor lekkere songs .
mijn favo`s Help ( natuurlijk ) , The Night Before , You`ve Got To Hide Your Love , You`re Gonna Lose That Girl , Ticket To Ride , Act Naturally .
En 1 van de beste van dit album vind ik You Like Me Too Much .
De rest is ook oke , 4 sterren .

thebyrds69
Moet je over de beatles loze woorden schrijven, dat het gewoonweg de beste popgroep is van toen en nu en dat ook altijd zo zal blijven, dat ze zulke tijdloze muziek maken en ....... enz. Het is niet nodig

'Help krijgt' gewoon 5,0* En daarmee basta!

Luister gewoon en laat je meevoeren door de wonderlijke geesten en muziek van de Fab Four.

Nog even de highlights van dit album:
Help
The Night before
I Need You
Ticket To Ride
I've Just Seen A Face

Van de Beatles krijgt men een smile op het gezicht

Zigstar
Toch wel een zéér lekker plaatje; ik ga naar 4.5 sterren - echt een van mijn beatles-favorietjes aan het worden.

avatar van rudiger
Ik ga met je mee Nils , 0,5 omhoog naar 4,5 ster .
De laatste dagen ben ik veel Beatles albums aan het luisteren , dit album staat `n beetje ONTERECHT in de schaduw van Revolver , Abbey Road , RS en Pepper .
Ik kan hier geen slecht nummer op vinden , en vind dit minstens gelijkwaardig aan de eerder genoemde 4 .
De film is `n stuk minder maar daar maalt niemand om , het gaat toch om deze fantastische muziek .

avatar van LucM
Op dit album beginnen the Beatles te experimenteren met de arrangementen, wat ze op de volgende albums zullen voortzetten.
Op "The night before", "You like me too much" en "Tell me what you see" is de gitaar vervangen door de elektrische piano.
"Yesterday", het meest succesvolle en gecoverde nummer van the Beatles is het eerste popnummer dat een strijkersarrangement heeft gekregen. Het Bob Dylan-achtige nummer "You've got to hide your love away" eindigt met een fagot.
Het openingsnummer "Help" heeft schitterende backing vocals, het door Harrison geschreven "I need you" en het schitterend door John Lennon ingezongen "It's only love" hebben een heel aparte gitaarsound meegekregen. "You're going to lose that girl" valt dan weer op door de percussie.
Het slotnummer "Dizzy miss Lizzy" staat een beetje ongelukkig op die plaats en hoort eigenlijk beter thuis op het album "With the Beatles".

avatar van Dielie
'The Night before' is fantastisch, drums

Queenfreak2000
Ze zeggen dat de 4 toppers van The Beatles zijn: Rubber Soul, Revolver, Pepper en Magical Mystery Tour. Onterecht, Rubber Soul irriteert me bijna over de hele lijn. Help! is beter, bij deze dus een 4.0.

avatar van Toon1
Tuurlijk onterecht. Want de White Album en Abbey Road horen daarbij

avatar van rudiger
Het gaat er niet om wat ZE zeggen maar wat jij vindt Trouwens de Beatles hebben alleen maar top platen gemaakt .

avatar van Come On
Een heel lekker album. Persoonlijk vind ik hem iets minder dan For Sale en een stuk minder dan Rubber Soul - maar dat is dan ook een van de beste albums ever imho. Toch heel fijn. I've just seen a face vind ik echt helemaal top. Yesterday, tsja op zich een heel knap nummer maar de overkill aan luisterbeurten heeft flink afbreuk gedaan aan het luisterplezier.

avatar van rudiger
Ja Jeroen het is een heel goed album die ik nog vaak draai , ik vind hem zeker gelijkwaardig aan Rubber Soul , maar niet aan Abbey Road want dat is het absolute meesterwerk van de Fab Four .
Goede muziek keuze heb jij trouwens .
Vandaag zag ik een deluxe box liggen in de winkel van Help , alleen de prijs zeg

Harald
Wel duur rudiger, maar het is echt het geld waard...

avatar van LucM
Tja, Beatlesfans zijn het niet eens wat dan wel het beste Beatles-album is, wat bewijst hoe sterk het Beatles-oeuvre wel is. Zelf kies ik voor "Sergeant Peppers LHB" en "Revolver" maar de dubbele witte, "Rubber soul", "Abbey Road" en "A hard day's night" doen er nauwelijks onder voor mij.
Eigenlijk hebben the Beatles alleen maar goede albums uitgebracht.

Father McKenzie
En gelukkig is de doldwaze film Help! al een tijdje op dvd beschikbaar. Eigenlijk voor de muziekfragmenten een soort videoclips avant-la-lettre.
Nu nog Yellow Submarine dat onvindbaar is op dvd, ik denk niet gereleased op dvd, verdomde jammer is dat!

avatar van LucM
Ik heb de Beatles-films "A hard days night" en "Help!" onlangs op DVD opgenomen en meermaals bekeken en ik vond ze, vooral de eerste, wel leuk, maar de uitstekende muziek speelt daar natuurlijk een belangrijke rol in.
Véél beter dan de Elvis Presley-films die aan de lopende band rond die tijd verschenen en totaal ongenietbaar waren (Presley-fans mogen mij steeds tegenspreken).

Father McKenzie
Mag ik toch even opmerken dat niet ALLE Presley films totale miskleunen zijn? Hij heeft er zeker pakweg 4 of 5 erg genietbare, met redelijke scenario's! Maar daarna ging het héél vlug bergaf.

Gelukkig hadden The Beatles geen Kolonel Parker om hun carriëre te helpen verkloten!

avatar van LucM
De eerste films van Elvis (in de jaren '50) vind ik best genietbaar en "Flaming star" uit 1960 (een film die destijds veel controverse opwekte) vind ik zijn beste prestatie als acteur. Nadien was het inderdaad zwak.
The Beatles hadden gelukkig maar 2 (wel behoorlijke) films gemaakt en na de dood van Bryan Epstein een eigen TV-film (Magical Mistery tour) die echter flopte.
De meeste films van popzangers vind ik gewoon ongenietbaar. Goede zangers zijn niet noodzakelijk goede acteurs.

avatar van Come On
rudiger schreef:
Goede muziek keuze heb jij trouwens .

Bedank voor het compliment Rudiger . Maar ja, wat is goed? Je ziet op deze site maar weer dat over smaak niet valt te twisten. Ik zit momenteel weer helemaal in een Beatles-rush. Dat gebeurt iedere zoveel tijd, maar het houdt nu al wel heel lang aan. The Beatles was liefde op het eerste gehoor and they just keep coming back again and again. Het eerste popnummer dat ik me herinner is Hey Jude en dat vind ik nog steeds een geweldige song in al zijn eenvoud. Ik was toen nog een kleuter. Mijn zoontje van 3 zeurt bijna dagelijks of ik Yellow submarine wil opzetten en zingt het voor zijn leeftijd al heel behoorlijk foenetisch mee. Dat bewijst voor mij de grote klasse van de jongens. Tijdloos.

Trouwens ik wil een Macca concert-registratie in huis halen. Iemand suggesties?

Harald
Come On schreef:
Trouwens ik wil een Macca concert-registratie in huis halen. Iemand suggesties?

IK vind deze twee DVD's heel erg goed.

Get Back -Live Regristration 1989/90- -directed by Richard Lester-

In Red Square, Moscow may 24th and St. Petersburg Concert 2003

thebyrds69
Dit is nu momenteel mijn favoriete Beatles album, en heeft daar mee Beatles For Sale voor het moment gerangeerd. Help! heeft ook een plaatsje in m'n top 10 gekregen ( plaats 4) .

avatar van Music4ever
Ben hem maar weer eens aan het draaien na het zien van een stukje op DVD van mijn Anthology Box.
Blijft natuurlijk een topper 1e klas, ongelovelijk als je dan ook na gaat hoeveel meesterwerken er nog zouden volgen. We praten hier natuurlijk pas over '65'

stuart
De eerste helft is goed, maar daarna valt het wat mij betreft wat weg.
Favorieten zijn het titelnummer , The night before, You've got to...en Yuo're gonna lose that girl. Beslist een aardig album.

avatar van Music4ever
Hmhm, Act Naturally en Dizzy Miss Lizzy hadden op zich niet gehoeven, maar de rest vind ik uitstekend. Ik blijf dan ook gewoon bij mijn 5*, al kan ik mij voorstellen dat veel mensen door die nummer een halfje lager geven.

avatar van Toon1
Ik zou voor die nummers eerder een halfje hoger geven . Voor niemendalletjes als 'Tell Me What You See' of 'It's Only Love' dan weer een halfje lager.

avatar van LucM
"It's Only Love" is een vrij eenvoudig nummer dat in de hoogte wordt gestuwd dankzij de zang van John Lennon en die aparte gitaarsound (goed te horen in de intro). "Tell Me What You See" vind ik wat gewoontjes.
"Act Naturally" is een countrynummer waarbij de zang van Ringo Starr goed op past. "Dizzy Miss Lizzy" is ook een cover en is zeker niet slecht, maar hadden ze een andere plaats in het album moeten geven dan vlak achter "Yesterday", het contrast met dit nummer is te groot.
Ik ben het wel eens met de meesten dat de eerste helft of kant A evenwichtiger is dan de tweede helft of kant B.

avatar van George
Help ! is een van die popalbums waarmee ik ben opgegroeid.
It's only love , behoorde vroeger niet tot mijn favoriete liedjes van het album. Nu wel . 'Tell me what you see' vond en vind ik , net als Luc , wat gewoontjes.
Jammer vind ik het dat I've just seen a face ' zo vaak over het hoofd wordt gezien. Een juweel van een originele 'country song' die nog niets aan kracht heeft ingeboet.
Het contrast tussen Yesterday en Dizzy Miss Lizzy is inderdaad groot , Luc . Ik weet echter niet beter dan dat het zo hoort .
Bij de laatste tonen van Yesterday hoor ik Dizzy reeds aankomen .
Het is daarom moeilijk oordelen voor mij of een andere plek op het album geschikter zou zijn geweest. Wel vond ik het altijd jammer dat I'm down ( het b-kantje van Help ! ) niet op de lp stond.
Kant a is ook naar mijn mening evenwichtiger dan kant b.

stuart
Twee van mijn favoriete Beatles nummers zitten hier in het begin; Help (over Lennons onzekerheid) en You' ve Got To Hide Your Love Away, dat een duidelijke Dylan invloed laat horen.