Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver (2011)

Folk

7. Wash (4:58)
  8. Calgary (4:10)
  9. Lisbon, OH (1:33)
  10. Beth / Rest (5:16)
  11. Hinnom, TX [4AD / Jagjaguwar Session] * (3:07)
  12. Wash [4AD / Jagjaguwar Session] * (5:00)
  13. I Can't Make You Love Me [4AD / Jagjaguwar Session] * (4:29)
  14. Babys [4AD / Jagjaguwar Session] * (5:53)
  15. Beth / Rest [4AD / Jagjaguwar Session] * (6:10)
avatar van Timo-otje
Radiohit Skinny Love ? Misschien in Amerika, hier heb ik nog nooit iets van Bon Iver gehoord op de radio.

Timo-otje schreef:

Kreeg in België toch wel wat airplay op de alternatievere zenders iirc. Maar soit, sowieso redelijk wat hype rond in internetkringen midden 2008, al zegt zoiets an sich natuurlijk niks (in positieve noch negatieve zin) over een album.

avatar van WEED DEMON
Op radio misschien niet, maar Bon Iver was wel een HUGE HUGE hype. Overal. Ook hier in Nederland.

avatar van De Daniël
Waarom moet het altijd over het negatief beladen "hype" gaan. Ik kan dat woord niet meer uitstaan. Het is toch logisch dat sommige artiesten een tijdje bovengemiddelde aandacht krijgen van een grote groep mensen omdat zij goede/bijzondere/spraakmakende muziek voortbrengen?

avatar van WJW
WJW
De Daniël schreef:

Hear hear! Ik wacht ook nog op de eerste user die dit album als commercieel bestempeld, dan hebben we alle clichés gehad.

avatar van jassn
Dit is het commercieelste album van het jaar !

avatar van RensZ
Ik hoop dat het de top 40 binnenstormt en dat Bon Iver te zien is op MTV en TMF!

avatar van RensZ
Nee. Al dat gezeik over hypes is zo'n smiley waard. Bij elk album wat hoog gewaardeerd wordt, wordt direct gesproken over een hype. Alsof men nergens anders mee bezig is dan om een album en/of artiest te bestempelen als een hype. o,0

Nog even richting de moderators/admins. Waarom is mijn stem in godsnaam verwijderd? Ik zou daar graag wel een antwoord op willen krijgen.

avatar van jassn
Je kunt alleen van een hype spreken als er zo'n 60 pagina's in een paar dagen staan zoals bij Radiohead.

avatar van RensZ
Kijk maar uit met zo'n uitspraak. Radiohead is heilig voor heel veel mensen en die band kan geen slecht album afleveren.

Bon Iver blijkbaar ook niet

Ah fuck.... Ik heb 'm nu vanaf de leak full-time aanstaan en ik kan gewoon niet minder dan 5 sterren er voor geven. Dit album is vanaf de eerste tonen tot het laatste nummer één en al kippenvel. Alleen Holocene al is om te janken zo mooi..

tuktak
productioneel best een mooie plaat. ik ben alleen een beetje klaar met die falsettovocal, die begint me vrij snel te irriteren op deze plaat, wat op het debuut niet zo is overigens. ik krijg daarnaast een beetje een coldplaytoekomstgevoel bij bon iver, wat geen goed teken is.

avatar van Streup
jassn schreef:

Ik vind 7 pagina's een kleine maand voordat de plaat uitkomt best wel hyperig hoor

avatar van kobe bryant fan
Maar het is wel een verdiende hype.

tuktak schreef:

Wat bedoel je? Dat hij alleen maar pop gaat maken, of heeft het met de kwaliteit van de albums te maken?

Streup schreef:

Hij is wel al bijna 2 weken gelekt, moest hij nog niet gelekt zijn zou ik u gelijk geven.

avatar van WJW
WJW
tuktak schreef:

En hier heb je de eerste user al die bang is dat Bon iver commerciëler gaat worden. Oh my God.

avatar van Raoul
DirkM schreef:
Kijken jullie nou ergens anders dan ik? Voor het album + poster betaal je $11,99 en daar komt voor 'Shipping & Processing' $6,44 bij. Het totaal van $18,43 wordt omgerekend naar euro's 13,10. Dat valt mee toch?

Allemaal via deze (officiele) website. Ze hebben mooie pakketten samengesteld, even goed kijken wat je wil. Helaas heb ik geen creditcard, zou het wel leuk vinden om die poster erbij te hebben.

Edit: misschien ging het jullie om de LP en niet om de cd? Anders snap ik niet dat we op zulke andere bedragen uitkomen.

Ja dat klopt - het ging bij mij om de LP's. Hoe meer je koopt hoe hoger de verzendkosten.. Ik vind 27 dollar belachelijk hoog. Als Justin Vernon hem zelf nu bracht, okee. Dan had ik hem nog een bak koffie gegeven, de dollars in de borstzak van zijn houthakkersblousje gestopt en hem daarna de deur uit gewerkt.

Ik vind het jammer dat het zo moet, veel mensen blijven natuurlijk zo dingen downloaden. Jónsi doet het op een nog overdrevener manier; elke versie van één (goed) album is duurder dan de vorige. Een t-shirt kost 30 dollar en een canvas-tas 25... (excl verzendkosten).

Maar goed, ik zal ophouden te zeuren

avatar van domainator
Folk muziek lijkt een hype hier maar wees niet bang, dit is zo NIET commercieel.
Dit zul je never nooit niet op MTV horen (TMF bestaat niet meer)
Dit is puur voor liefhebbers waar ik bepaal niet onder hoor.

avatar van twelve
domainator schreef:
Dit zul je never nooit niet op MTV horen (TMF bestaat niet meer)
Dit is puur voor liefhebbers waar ik bepaal niet onder hoor.

Bon Iver is al talloze keren vertoond op MTV.

avatar van Eveningguard
Wat is daar in godsnaam mis mee. Radiohead is ook al zo vaak op MTV te zien. MTV draait zo af en toe ook goede muziek hoor.

avatar van WEED DEMON
-_______-

avatar van Eveningguard
Hoeft dus niet per se commerciel te zijn.

avatar van RensZ
Wat is het toch jammer dat het bij elk prachtig album moet gaan over commercieel ja of nee, en over of het een hype is ja of nee. Het lijkt erop alsof dat belangrijker is dan de muziek zelf.

tuktak
WJW schreef:

onjuist. ik doel op het minder intiem en meer grote podiagericht bezig zijn met albums maken.
daarnaast denk ik dat, net als bij een coldplay, ik me vocaal ga irriteren bij nog meer albums vol 'gejammer'/ (en in dit geval) falsetto.

avatar van De Daniël
Michicant.

En nu is iedereen eens even stil.

avatar van kobe bryant fan
ik zeg het met smileys.

Ik vind dit 39min21s genieten! Wat is Holocene trouwens een prachtig nr.! En om van een hype te spreken? Ik denk dat dit forum niet kan vergeleken worden met de gemiddelde muziekluisteraar. Commercieel is hier in veel mindere mate aanwezig, en dan komen pareltjes als Bon Iver nu eenmaal sneller naar boven Ik zou zeggen, stop die discussie en geniet van dit wederom prachtige album!