Opeth - Heritage (2011)

Zweden
Label: Roadrunner

1. Heritage (2:05)
  2. The Devil's Orchard (6:39)
  3. I Feel the Dark (6:40)
  4. Slither (4:03)
  5. Nepenthe (5:40)
  6. Häxprocess (6:57)
  7. Famine (8:32)
  8. The Lines in My Hand (3:48)
  9. Folklore (8:19)
  10. Marrow of the Earth (4:18)
  11. Pyre * (5:32)
  12. Face in the Snow * (4:04)
avatar van jasper1991
Ik kan me wel vinden in de argumenten van smash016. Opeth vind ik geen onaardige band, maar ook op mij willen ze nog wel eens een beetje fragmentarisch overkomen. Ik hoor nog wel mooie passages hoor, ik zie het niet zo zwart-wit als hem. Als dit album langere nummers gaat missen, zou het kunnen dat ze wat anders te werk zijn gegaan. Ik ga zeker een luisterpoging wagen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Voor de rappen onder ons: klik.

Die Omerch exclusive staat op In Stock Soon. Is deze versie al uitverkocht?

avatar van Don Cappuccino
Er is een nieuw nummer te beluisteren!

The Devil´s Orchard is ergens op de radio geweest en die heeft iemand opgenomen, ik ben zeer benieuwd. Het is officieel.

avatar van progressive
Klinkt goed! Ik hou wel van dat soort muziek. Beetje Deep Purple/Jimi Hendrix/Kyuss vind ik het op lijken!

avatar van horned_reaper
Het nummer lijkt momenteel helemaal verdwenen van het internet. Het zal vanzelf wel weer opduiken.

tof! Dankje!

avatar van Kronos
Ik zeg nee bedankt.

Nog rustig 56 daagjes afwachten.

Geduld is een schone deugd.

avatar van ricardo
Gelijk heb je, het kan maar zo zijn dat je nummers anders gaat opvatten dan hoe ze op het album staan.

Ik ben nog nooit nieuwschierig geweest naar een Opeth album, maar naar deze kijk ik toch echt wel reikhalzend uit.

En ik wacht natuurlijk ook gewoon 56 dagen tot het originele album uit is.

Dat is waarschijnlijk de beste manier voor mij om er het meest van te kunnen genieten, en echt niet alleen bij Opeth, geld bij mij voor ieder nieuw album waar ik nieuwschierig naar ben.

avatar van Gajarigon
Het nieuwe nummer klinkt veelbelovend!

avatar van Don Cappuccino
Het nieuwe nummer klinkt zeker veelbelovend, het klinkt allemaal wel iets lichter. Maar dat vind ik niet erg.

avatar van horned_reaper
Ik ben nog niet zo onder de indruk hiervan..... behalve de prachtige solo op het einde, valt dit nummer me een beetje tegen.

"god is dead" .... dat vind ik altijd zo'n typische stoerdoenerij uitspraak. Misschien bedoelen ze het niet zo, maar ik erger me er een beetje aan. ^^

avatar van Gajarigon
Dat is toch al een tijdje (altijd?) het geval bij Opeth? Het zijn dan ook erg stoere kerels hoor.

Ik blijf de hoes trouwens wansmakelijk vinden...

avatar van Don Cappuccino
Goede foto, die expressie!

Martin Axenrot: Wat zit je nou naar mij te kijken, ben je jaloers op dat t-shirt van Rainbow ofzo?

Martin Mendez heeft even een flashback.

Maar ik heb geen last van dat god is dead, ik luister daar gewoon doorheen. Erg goed nummer, kan niet wachten of het live te horen op 15 november.

Gajarigon schreef:

Ik blijf de hoes trouwens wansmakelijk vinden...

De hoes blijf ik daarentegen weer fenomenaal mooi vinden.

avatar van king_pin
Niets dan lof en respect dat ze een andere weg inslaan, en omdat ik niet zo veel meer om de 'oude' Opeth geef ben ik benieuwd naar het nieuwe album. Maar als "The Devil's Orchard" de gehele sound representeert dan hoef ik ook deze vernieuwde Opeth geen aandacht te geven... Het doet me allemaal niet zo veel.
Uit nostalgie luister ik nog wel een Deliverance maar verder laat ik deze band aan andere over

avatar van Kill_illuminati
Het nummer klonk ongeveer zoals ik mij het album voorstelde, en dat betekend voor mij positief. Het nummer doet mij ergens aan Hersian Peel en Hex Omega denken. Dus zo'n hele andere weg is het ook weer niet.

avatar van rock-rick
Het nummer wijkt helemaal niet zo veel af van de rest als ik had verwacht. Wel een aardig nummer, voor zo ver je kan oordelen na 1 luisterbeurt buiten het album. Ik wacht nog steeds met smart op dit album.

AHWA
Devil's Orchard is in ieder geval anders dan wat Opeth voorheen deed. Ik ben benieuwd naar de rest van het album.

Nieuwstad
Niet een heel bijzonder nummer. Had net zo goed een b-kantje van Watershed kunnen zijn. Wel leuk die 70's invloeden die hier en daar opduiken maar die kunnen niet verhullen dat dit qua compositie toch vrij magertjes is.

avatar van Gajarigon
Daar ben ik dan weer niet mee akkoord, ik vind dit wel origineel klinken. De cleane vocals gaan van Heritage niet Damnation II maken, ik moet eerder denken aan een gespierde versie van Kingston Wall zeker door dat orgeltje. Verder is het drumwerk ronduit geweldig (vanaf 4:47 ); doet niet onder voor het werk dat Lopez heeft geleverd doorheen de jaren - ik vraag me af wat het wel niet was geweest als hij hierop had gespeeld.

Sowiezo mogen ze van mij vanaf nu wat wegblijven van de death metal, volgens mij hebben ze daar hun piek al gehad.

avatar van JLjuju
Al een stem? Ik wist niet dat Mikael Akerfelt op mume zat...

avatar van progressive
Gaan we dit nu bij elk nieuw album krijgen waar Bastiaan stemt? Hij is een recensent en hoort de albums dus al eerder

avatar van Don Cappuccino
En Akerfeldt zou zijn album natuurlijk nooit 4,5* geven. Dat is toch een beetje te laag.

Het nieuwe nummer is erg goed, ik vind dat er eigenlijk niet zo veel veranderd is. Je hoort gelijk dat het Opeth is door de riffs en dat is een erg goed teken. Het drumwerk is echt heerlijk op dit nummer, vooral na 3 minuten is het echt heerlijk. En die gitaarsolo!

avatar van phantasia
Hmmm, is nog best stevig en wel weer erg goed. Wel even wennen aan de verandering. Komt goed

avatar van Lau1986
Ik vind het nieuwe nummer niet echt geweldig klinken. Maar goed, ik wacht het hele album af.

avatar van smash016
Nou, ondanks al mijn kritiek van nog niet zo heel lang geleden vind ik de eerste minuten van Devil's Orchard zeer goed klinken!

Lekkere dissonante terugkerende motiefjes...

Ook flink progressief qua ritmes/maatfiguren...

Middenstuk is wel even wat minder nu...

De zangpartijen doen me denken aan een van de spaarzame hoogtepunten van Watershed, nl. de zang op het eind van Lotus Eater, met die jazzy akkoorden...

Sowieso klinkt het geheel wat als "jazz-metal"...

Wel jammer dat ik nog niet echt een verband tussen de eerste en tweede helft van het nummer heb herkend...

Dat viel zeker niet tegen. Klinkt iets meer avant-garde c.q. "unrestrained" allemaal. Een en ander doet me ook denken aan de naar mijn mening zeer sterke b-side van Watershed "Derelict Herds."

avatar van Apieknar
Ik dacht toch echt dat ik eerder had gelezen dat het weer progressive DEATH metal zou worden, met grunts dus. Een album zonder grunts vind ik echter niet erg. Ben erg benieuwd naar deze. The Devil's Orchard klinkt naar mijn mening ook goed! Zorgt in ieder geval voor honger naar mee. Het artwork is daarnaast ook echt prachtig.