Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
Ach, nieuw en verfrissend zijn ze nooit geweest hoor. Ze maken al sinds Parachutes heel goede popmuziek. Maar innovatie is ver te zoeken bij Coldplay. Ik vond het op met name het tweede album wel heel gaaf dat er de ruimte werd genomen voor nummers om echt op je in te werken. Ze durfden gewoon zes minutes uit te trekken om er een instrumentaal slot aan te plakken waardoor je echt in een trans door het album wordt meegenomen. Op deze plaat gebeurt dit niet helaas. De instrumentale stukjes van een halve minuut kunnen dat bij mij niet goed maken. Dat deden ze met de instrumentale nummers op Viva La Vida toch stukken beter. Wat echter wel overeind blijft is het talent om hits te scoren. Getuige de hitlijsten. En ook ik kan Paradise erg waarderen, ook al is het al gedaan...

avatar van Eveningguard
Paradise is bij mij gegroeit van een tamelijk irritant popliedje naar een lekker epische meezinger. Zo heel slecht vind ik het toch niet.

avatar van stoepkrijt
Eveningguard schreef:
Ik zie mezelf genoodzaakt me daarbij aan te sluiten. In eerste instantie vond ik er geen klap aan, maar ik heb het inmiddels (gelukkig!) leren waarderen.
Er staan nog steeds betere nummers op dit album, maar Paradise is geen lelijk eendje meer.

avatar van Lennonlover
En nog één die akkoord gaat met Eveningguard. De eerste keren dat ik het nummer op de radio hoorde werd ik er kotsmisselijk van. Maar wanneer ik het nu nog eens beluister, kan ik me stiekem niet weerhouden van mee te zingen. Oooohooooohooooo

avatar van IllumSphere
1,0
Het nummer 'Paradise' vond ik eigenlijk al van in het begin niet slecht. Het was beter dan de eerste single 'Every Teardrop is a waterfall', dus ik was meteen verkocht.

Same here, ik vond Paradise eigenlijk al meteen het beste nummer, samen met Princess of China. Da's nog steeds zo.

Lennonlover schreef:

Ik heb dan ook de indruk dat heel veel mensen op deze site dit album stiekem best leuk vinden maar dat het not done is dat toe te geven dus houden we onze zeer lage beoordelingen lekker zoals ze zijn en roepen we in een berichtje dat het toch wel leuk is (valt minder op dan je score bijstellen).

Ik merk dat ondanks het feit ik liever naar de oude Coldplay luister ik dit toch allemaal verdomde catchy vind en juist het nummer met Rihanna mag ik graag op repeat zetten. Mijn bescheiden 3* (want ook ik mag niet te enthousiast zijn) verhoog ik dan ook met een halfje. Had de naam Coldplay niet op de hoes gestaan dan denk ik dat het gemiddelde ook hoger was geweest.

avatar van Lennonlover
Ik vind Paradise en Charlie Brown de enige twee nummers die goed zijn. Hun stijl sinds Viva La Vida bevalt me niets (hoewel ik catchy popsongs best kan pruimen). En als ze op dit album die stijlverandering combineren met minder goede songs, ja dan kan ik niet anders dan het een onvoldoende te geven. Ik vind sommige nummers gewoonweg tenenkrommend. Ik kan in eer en geweten het niet maken méér dan 1,5* te geven.
Maar paradise is best wel leuk natuurlijk

avatar van The_CrY
Paradise an sich is inderdaad wel aardig. Waardoor ik een hekel heb gekregen aan het nummer, wat eigenlijk onterecht is, is omdat men op het werk graag Slam FM draait met een mega-irritante remix van het nummer. Waarom, vraag ik me dan af.

avatar van De Daniël
Waarom ze SLAM FM Draaien op jouw werk? Omdat de meeste werknemers waarschijnlijk geen echte muziekliefhebbers zijn. Of in ieder geval de baas niet.

Waarom SLAM FM die mega-irritante remix draait? Omdat de meeste werknemers bij SLAM FM waarschijnlijk ook geen echte muziekliefhebbers zijn. Of in ieder geval de baas niet.

Heb ik je vraag zo goed beantwoord?

avatar van The_CrY
Tja, nou die mensen op mijn werk menen het toch echt dat ze de slam fm-muziekwereld volgen... liefhebber of niet. Maar goed, de waarom sloeg eigenlijk meer op: waarom wordt er überhaupt zo een remix gemaakt? Antwoord is natuurlijk: voor clubs en euro's. Maar hij is natuurlijk ook retorisch he

avatar van Booyo
Het niveau van hun eerste twee albums zullen ze waarschijnlijk nooit meer behalen. En het blijft eigenlijk heel zonde dat ze radiomuziek zijn gaan maken. In eerste instantie vond ik het dan ook helemaal niks, maar na meerdere luisterbeurten begin ik het toch wel te waarderen. Onwijs vrolijke nummers, waarvan ik denk dat het een stuk hoger gewaardeerd zou worden als er niet Coldplay op de album hoes zou staan. Princess of China blijft overigens een draak van een nummer, wordt waarschijnlijk plat gedraaid op de kamer van elk willekeurig pubermeisje en daar mogen de mannen zich best voor schamen. Vanwege die plaat, en de niks toevoegende interludes een halfje minder.

avatar van hallo!
Ik doe er toch een halfje bij. De eerste 5 nummers zijn geweldig. Spijtig genoeg is er daarna niet veel meer aan. Ik vind Paradise nu ook een heerlijk nummer terwijl ik het eerst echt slecht vond.

avatar van Ampivinni
Paradise irriteert echt de poep uit me,
stom vervelend wo-o-oah melodietje, wat de laatste tijd wel
echt altijd inslaat als een bom in de hitlijsten (vraag me niet waarom),
gepaard met duizend onvrijwillige luisterbeurten via de radio op me werk.
Every Teardrop vind ik wel aardig, maar weet me nog steeds niet uit te nodigen om
het album een luisterbeurt te geven.

aERodynamIC schreef:

Nee.

(willie) schreef:

Nee.

Inderdaad, wat een klinkklare onzin opnieuw zeg. Raakt kant noch wal, temeer omdat de eerste 2 albums en Viva la Vida op deze site wel degelijk gewaardeerd worden. Als het echt enkel en alleen haatstemmers waren die verantwoordelijk zouden zijn voor deze lage score dan had (zelfs als je er vanuit gaan dat het nog okay is om de "oude" Coldplay van de eerste 2 albums goed te vinden) Viva la Vida ook minstens een half punt lager gescoord.
Nuja, we hebben toch geleerd dat Aerodynamics stemgedrag blijkbaar afhankelijk is van wat andere users op deze site daarvan denken, zou alleen leuk zijn moest hij eens stoppen met zijn eigen ervaringen te projecteren op andere gebruikers die dit gewoon een ontstellend teleurstellend album vinden.

avatar van Korreltje Zout
aERodynamIC schreef:

Ik vind het album stiekum best leuk (vooral het ge-oe-oe-oe, het duet met Rihanna, en de authentieke productie waardoor het album heel basic en natuurlijk klinkt), maar net as 'heel veel mensen' geef ik het toch 1,5 sterren omdat een hoge score hier nu eenmaal not done is. Straks denkt iedereen nog dat ik een slechte muzieksmaak heb of niet kritisch ben. De peer pressure op MuMe is namelijk enorm. Nu hoor ik er helemaal bij.

avatar van Snoeperd
Ik denk dat iedereen je nu belachelijk vindt na zo'n dom stukje.

avatar van niels94
Ik denk dat je het met een 'korreltje zout' moet nemen. Dan nog slaat het nergens op, maar goed.

avatar van IntoMusic
Mijn hemel... ik zou je naam met hoofdletters tikken en je leeftijd inderdaad maar niet invullen... Misschien dat je voor de kerst even een driehoekje met lampjes op de vensterbank moet zetten, dan hoor je daar ook helemaal bij.

avatar van king_pin
Mylo Xyloto or Death of All Your Friends

avatar van Mctijn
Mensen die uitgekeken zijn op Coldplay kunnen hun tijd beter besteden met het zoeken naar "alternatieven". Heb dit jaar in ieder geval een aantal albums in dit "genre" gevonden; Felix Riebl, Charlie Winston, US Royalty, Ringside,.... Stuk voor stuk hebben ze albums gemaakt die wel de moeite waard zijn om grijs te draaien. Stop bashing, start listening

avatar van IntoMusic
Mctijn schreef:
Stop bashing, start listening

Inderdaad en hoemeer ik dit album luister hoe beter het wordt... . Verhoog het met een half sterretje.
Overigens slaat jouw opmerking ook op alle andere muziek(stijlen): er zijn vele alternatieven te noemen. Enja, als je het teveel vindt of uitgekeken bent, dan kijk je logischerwijs naar iets anders uit... beetje open deur

Ben 17 december naar concert in Ahoy geweest. Wat een fantastische ervaring was dat. Chris Martin had het zelf duidelijk naar zijn zin.

Na het uitkomen van dit album, was ik zwaar teleurgesteld. Ik had net een kaartje gekocht en hoopte op een extra goed album. In mijn ogen was dat het niet.

Maar nu, na een maand en een concert achter de rug te hebben, is het een geweldige klassieker in mijn ogen. Major Minus en Charlie Brown brengen mij elke keer weer naar de geweldige live-versies.

Ik geef nu daarom 5 sterren, want Coldplay is gewoon een uitzonderlijk goede band die niet teleur kan stellen (behalve dan de samenwerking met Rihanna. Wat een vreselijk mens/nummer)

avatar van The_CrY
Ik moet zeggen dat na het concert het album ook in mijn achting is gestegen... ik moet alleen nog even luisteren voordat ik kan zeggen hoeveel het dan gestegen is.

avatar van ateetje
Ik blijf bij dit album maar hangen tussen twee dingen. Aan de ene kant vind ik het een verschrikkelijk album, ik vind de muziek veelal matig tot zeer matig en het ge-oeh-ah vind ik ook maar niks. En daarnaast is het album natuurlijk GRUWELIJK overgeproduceerd. Maar aan de andere kant staan er toch een paar pareltjes (met name U.F.O., Don't Let It Break Your Heart) op en het zijn allemaal nummers die blijven hangen. Misschien heeft het zijn tijd nog nodig, maar ik ben erg bang dat ik mij blijf ergeren aan de productie en de beats etc. Met een iets soberder productie was ik al snel tevreden geweest denk ik. Voorlopig 2,5*

avatar van hallo!
Don't Let It Break Your Heart vind ik juist het meest platgeproducete nummer van allemaal. Het is gewoon een geluidsmuur.

avatar van ateetje
hallo! schreef:

Ja, ben ik het mee eens. En toch vind ik dat een erg mooi nummer. Vind ik wel knap. Bij de rest weet ik mij hieraan te ergeren, bij dit nummer niet.

avatar van Snoeperd
niels94 schreef:

Doe ik ook, maar ik vind het nog steeds een erg belachelijk stukje.