Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
off topic berichten over stemgedrag en gemiddeldes e.d. verwijderd.

avatar van sierrra
Eindelijk mezelf maar eens aan dit album gewaagd. Hoor ik een goed Coldplay. Helaas veel te weinig. Dit is ook het eerste Coldplay album waarbij ik me soms aan de stem van Martin irriteer.
Uitschieter op het album is voor mij Major Minus. Met dit nummer laten de heren horen waartoe ze staat zijn. Een ander hoogtepunt heeft om onverklaarbare redenen het album niet gehaald en dat is Moving to Mars. Een nummer dat weemoedig aan Parachutes doet denken. Hierna volgt een groepje met Don't Let It Break Your Heart, Charlie Brown, Hurts Like Heaven en Paradise. Allemaal degelijke Coldplay nummers waar weinig aan mankeert. Tja, en dan de rest. De rest is eigenlijk helemaal niet zo best. Ene oor in, andere oor uit muziek die weinig tot geen indruk achterlaat. Jammer. Al met al toch wel een teleurstelling dit album. Het wordt tijd dat de wegen van Eno en Coldplay zich gaan scheiden.

avatar van Jurr_on
herman schreef:
off topic berichten over stemgedrag en gemiddeldes e.d. verwijderd.

jammer dat er wordt gecensureerd. Het gaat uiteindelijk ook om de discussie welke plaats Mylo Xyloto inneemt tov de andere Coldplay albums.

Daar kan ook best over gepraat worden, maar het ging steeds meer over cijfertjes en werd bijna een wiskundige discussie. Iemand postte al dat we het hier over muziek en niet over wetenschap hebben.

avatar van matthijs
Jurr_on schreef:

Misschien is er een forum topic over stemgedrag?

herman schreef:

Als je het hier op de MM puur over de muziek wilt hebben moet je eigenlijk geen stemmen, maar alleen in bewoording een oordeel over een album toestaan. Dat er gediscussieerd wordt over cijfertjes is inherent aan dit systeem. En ik zie het probleem ook niet waarom dit zo "storend" zou zijn. Geef een waarschuwing als het teveel offtopic gaat maar verwijder niet steeds alles. Op een gegeven moment heb je alles over een album wel verteld en beargumenteerd. Dan is het verloop van de score van een album nog het enige waarover je nog kunt discussiëren zonder steeds in herhaling te vallen.
Kom maar op met die bezem.

avatar van matthijs
sierrra schreef:

Kom maar op met die bezem.

Ik vind t ook wel jammer dat deze berichten nu ineens weg zijn, ik vond het wel boeiend en was benieuwd of er nog iets was toegevoegd en dan is t weg:( . Misschien wel offtopic maar na 39 pagina's was zo'n beetje alles over de muziek gezegd, ik zag veel hetzelfde, dit was m.i. juist weer iets nieuws/ interessants. Beste Herman, wat Sierrra zegt, een waarschuwing zou prettig zijn, of (wat ook regelmatig gebeurt maar iets meer werk voor je) het verplaatsen van een aantal offtopic berichten.

Overigens sta ik in het algemeen zeker achter de richtlijn om on-topic te blijven en blij dat de moderators in elk geval niet zitten te slapen (zoals op sommige fora nog wel s)

dVTB
Ik heb wel wat teweeg gebracht, merk ik...

Maar ik deel de mening dat het weer over de muziek moet gaan, ook al zijn er mensen die bewust dit album neersabelen. Ze moeten maar doen wat ze niet laten kunnen. Ik blijf van mening dat Mylo Xyloto genoeg goeds heeft te bieden en dat scores van 0,5 of 1,0 absurd zijn.

Ik vind "Charlie Brown" trouwens een ongelukkige single-keuze, maar ik vermoed dat ik daarmee tot een kleine minderheid behoor...

dVTB schreef:

Every Teardrop Is a Waterfall was pas een slechte single-keuze. Charlie Brown kan ik wel waarderen.

avatar van Screenager
Hurts Like Heaven - Charlie Brown - Major Minus zouden naar mijn mening 3 zeer aangename singles zijn, die misschien een positievere vibe over het album hadden kunnen doen ontstaan...

matthijs schreef:

Een paar dagen eerder zijn ook al berichten weggehaald die min of meer over hetzelfde gingen, misschien was dat al een teken aan de wand... Een volgende keer zal ik het wel weer verplaatsen naar het stemgedrag-topic.

Wat mij betreft was Paradise het enige single-waardige nummer van dit album. Gelukkig heeft de platenmaatschappij dat ook ingezien.

avatar van niels94
Charlie Brown juist! Snap niet dat ze die niet uitbrengen...

avatar van Timo-otje
Charlie Brown is de nieuwe single toch ?

Charlie Brown is het meest gedraaide nummer van Coldplay op de radio, al weken, dus het lijkt me dat dat de single is/wordt.

Timo-otje schreef:
Charlie Brown is de nieuwe single toch ?

Nou nieuw, volgens mij is het al bijna een maand de nieuwe single.

avatar van jellecomicgek72
Vandaag de cd binnengehad, mooi boekje dat wel.

jellecomicgek72 schreef:
Vandaag de cd binnengehad, mooi boekje dat wel.

avatar van The_CrY

Waarom koop je een cd die je maar matig bevalt?

Blind kopen doe ik ook nog regelmatig. Ook gedaan met Mylo Xyloto. Als het dan tegenvalt is het jammer natuurlijk, maar bij sommige bands maakt dat niets uit voor de heb.

avatar van sierrra
Als Moving to Mars op dit album had gestaan had ik het ook blind gekocht.

Blind kopen doe ik eigenlijk bijna nooit. Ik wil toch minimaal wel enkele nummers hebben gehoord. Tegenwoordig struin ik meestal eerst Youtube even langs om zoveel mogelijk nummers te beluisteren alvorens ik werkelijk tot aanschaf overga. Ik koop ook geen albums om alles van een groep/artiest compleet te hebben. Als een album mij niet aanstaat komt hij niet in het rek.

avatar van IllumSphere
1,0
Ik ben eigenlijk ook geen fan van blind kopen. Ik wil eerst een beoordeling kunnen geven voordat ik een album op vinyl koop.

avatar van jellecomicgek72

Waarom koop je een cd die je maar matig bevalt?

Me pa had hem besteld, die kende deze nog niet.

Na 2 maanden mijn cijfer heroverwogen, en verhoogd naar een 3.5*, met als zijnoot dat de editing/mixing nog steeds zeer storend is na al die luisterbeurten.

avatar van sierrra
Dat er mensen zijn die dit album hoger waarderen dan X&Y vind ik toch wel opmerkelijk. Niet dat X&Y nu het beste Coldplay album is, maar in mijn ogen toch wel beter dan dit teleurstellende album.

avatar van Eveningguard
Princess of China is het lelijkste wat de band ooit gemaakt heeft. Ik heb dat het nog goed komt!

avatar van Screenager
Eveningguard schreef:

Volledig mee eens, dat scheelt echt een hoop in de beoordeling van dit album volgens mij. Zeker niet bij iedereen, maar toch bij velen (waaronder ikzelf een half punt).
Zo een 'projectjes' moeten ze écht niet meer doen, maar ik vrees dat Chris hier wel achterstaat...

avatar van catdog
Princess of China is trouwens de nieuwe single. Deze week opgepikt door 3FM. Ik vind het een prima plaat, maar ik zal wel de enige zijn. Niet zoals ik Coldplay wil horen, maar gewoon leuk.

Charlie Brown stond al in 2011 in de Top 40 genoteerd maar vloog er na 3 weken alweer uit. Een tegenvaller dus voor de band. Vind het daarom niet zo gek dat ze voor Princess of China gaan.

avatar van ateetje
catdog schreef:

Dat is een beetje het probleem van deze plaat, Coldplay is veranderd van een band die mooie / goede muziek maakte naar een band die "leuke" muziek maakt.

avatar van Mctijn
Princess of China lijkt bijna wel een parodie te zijn op wat Coldplay ooit leek te verafschuwen.

Ik wil niet lijken op de standaard bashers hier, maar ik vind het gewoon meer dan jammer om te zien dat het bandje dat ik als "Starfish" ooit live heb gezien tot dit gedrocht is gedegradeerd.

avatar van starsailor
Ik voorspel een wereldwijde nummer 1 hit met Princess of China

avatar van MB23
Via iTunes kost het album nu 6.99 euro.