Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
aERodynamIC schreef:

Ik ben niet zo verbaasd over wat ze nu doen: dat zat er naar mijn mening al sinds X&Y aan te komen. En zelfs dan nog.... ik kan er niet mee zitten omdat ik deze band al lang niet meer aanvoel als tijdens de eerste twee albums. Dat wil niet zeggen dat ik ze niet meer volg, integendeel, maar ik vind dat mensen erg overtrokken reageren op a) een band die al eerder deze richting opsloeg dus zo verrassend is het allemaal niet b) het feit dat hun o-zo geweldige 'indiebandje' vies commercieel gaat doen, voor het grote geld zou gaan etc etc.
Als de mannen van Coldplay dit willen doen is dat toch best. Genoeg andere leuke nieuwe bandjes om te ontdekken. Teleurgesteld? Velen doen net of dit als donderslag bij heldere hemel komt. Ach en wee, klagerdeklaag. Jammer: de oude Coldplay is er niet meer maar zo nieuw is dat niet en het lijkt erop dat dat voor een aantal mensen wel het geval is.
Gun je kleine neefjes en nichtjes dan het plezier te luisteren naar de betere top 40 nummers, draai het debuut nog eens lekker en zoek wat anders. Er is genoeg

Daar gaat het toch niet om. Tuurlijk is er genoeg.
Het gaat om het feit dat we allemaal een klein beetje gehoopt hadden dat Coldplay met iets bijzonders zou komen.
Hoe kun je nou weten dat ze de ingegane commerciele weg zouden blijven volgen.
Het gaat toch om de verwachting. Wat loop je nou te bazelen met dat klagerdeklaag en weeerdewee.
Waar is dit forum voor. Om je er zomaar bij neer te leggen zonder commentaar???

Als dit album goed was geweest dan was ik de eerste om dit toe te geven. Zodra je je muziek openbaar maakt mag je reactie verwachten Toch??
Of moeten we nu doen of onze neus bloedt.

Dan kun je mume net zo goed opheffen

Volgens mij vlieg je nu uit de bocht: wie heeft het er over dat je dat niet mag? Of mag ik juist niet zeggen dat het mij verbaast dat mensen zo overtrokken reageren terwijl je het al wel zag aankomen met dit album?
Bewaar je felheid dan maar voor Coldplay alstublieft.

Laat ik er dan ook nog wel even bij zeggen dat deze discussie voortkwam uit het feit dat ik vind dat velen al van te voren aan het bashen waren (en daarmee doelde ik niet eens op 'fans van het eerste uur' maar op vooringenomen meningen over iets dat er nog niet was). daarna volgde verbazing over het feit dat men/fans deze richting niet zag aankomen. Verder moet iedereen vooral roepen wat ie wil. Ik lig er niet wakker van en al helemaal niet bij deze cd.

sigurros88
Die figuren hebben geld genoeg. Waarom voor het grote publiek gaan als je met behulp van je ''eigen echte'' coldplay fans ook al multimiljonair bent geworden.

Ze moeten hun eigen ding doen. Dat onderscheidt ze van de rest. DIT NIET!

Maar voor aERodynamIC: Ik voelde dit ook aankomen. Maar dat maakt de teleurstelling niet minder. Ik baal hier echt van!

avatar van KKOPPI
WAT een negativiteit hier! Ongelooflijk.

sigurros88
Hoe moet ik hier dan positief over zijn?

Bij Viva la vida was ik ook al bang dat het te gericht zou zijn naar het grote publiek. Dat was het ook wel, en dat ging al ten koste van de muziek maar het bleef wel gewoon goede muziek (ok, minder dan hun eerdere, maar het was goed) wat nergens slecht was. Dus die vond ik boven mijn verwaching goed.

Hier is de opzet hetzelfde alleen de uitvoering de helt zo goed,,,..

avatar van Editoor
Thuurke schreef:
Ik heb gelukkig nog geen reactie gelezen met de strekking van "Dit is de beste plaat die Coldplay ooit gemaakt heeft".

Mijn reactie heeft daar toch veel weg van

Editoor schreef:
Na 5 cd's van Coldplay gehoord te hebben, is dit de eerste cd van hun die mij weet te overtuigen.

aERodynamIC schreef:
Bewaar je felheid dan maar voor Coldplay alstublieft.

Lees je het nou niet goed of ben ik gek.

Je mag best verbaast zijn alleen verbaast mij dat weer.

Als jij het zag aankomen zijn de meeste reacties niet zo raar toch?

Je opent met het bashen is begonnen dus dat zag je wel aankomen. Dus toch niet verbaast.

Kom op. Ik wil je niet aanvallen of zo. We zijn allemaal muziekliefhebbers maar je mening geven hier betekent ook je muzikale smaak profileren en dus soms je ooit zo favoriete band
kritisch benaderen.

Mij mening is net als alle andere meningen hier belangrijk. Jij doet het voorkomen alsof alle nay voters hier mesjogge zijn.

Editoor schreef:

Mijn reactie heeft daar toch veel weg van

Gelukkig, een lichtpuntje in al deze duisternis. Zet 'm in je top-10! Kijken of je haatmail krijgt!

Dat kan niet de bedoeling zijn, toch

Je bekritiseerd ook een van mijn favoriete bands, maar je hebt gelijk!

indiegator schreef:

Lees je het nou niet goed of ben ik gek.

Je mag best verbaast zijn alleen verbaast mij dat weer.

Als jij het zag aankomen zijn de meeste reacties niet zo raar toch?

Dat kan niet de bedoeling zijn, toch

Je reageert nu in mijn ogen zwaar overtrokken en als ik slecht zou lezen dan vrees ik dat jij hetzelfde doet.
Nogmaals: van te voren was er sprake van bashen (ook op andere sites) en ik zeg in mijn commentaar 'dat het nu echt kan plaatsvinden' door die lek (het blijft toch raar dat mensen die vooraf al zwaar negatief waren er al zo snel bij waren om dan toch te gaan luisteren).
Jij voelt je als 'fan van het eerste uur' hierdoor aangesproken waar ik al aangaf daar helemaal niet op te doelen. Vervolgens maak je je alleen maar bozer als je het mij vraagt en doe je alsof ik 'verbied' kritisch te zijn op je favoriete band. Dat mag en dat moet als je het nodig acht. Ik heb alleen moeite met mensen die op voorhand iets al helemaal afserveren, op de dag dat het lekt gelijk downloaden en dan wederom laten weten hoe slecht het wel niet is. Verder verbaast het me dat mensen het niet zien aankomen dat ze deze richting opgingen (alle tekenen wezen er wel op, hoop op een terugkeer naar oude tijden ten spijt). Jammer dat jij je daardoor aangesproken voelt maar dat is voor eigen rekening.

Ik geloof dat ik nu wel genoeg heb gereageerd hier. We praten behoorlijk langs elkaar heen zo en dat bij een album waar ik niet eens zo heel veel mee heb verder (of moet ik dat ook maar weer herhalen?).

Ik snap de teleurstelling van oude fans volledig en het verbaast me wel als ze dit niet zagen aankomen en ik hekel bashers die bashen om het bashen en dan ook nog eens gelijk downloaden. Duidelijk zo?

aERodynamIC schreef:

Jij voelt je als 'fan van het eerste uur' hierdoor aangesproken waar ik al aangaf daar helemaal niet op te doelen. Vervolgens maak je je alleen maar bozer als je het mij vraagt en doe je alsof ik 'verbied' kritisch te zijn op je favoriete band. Dat mag en dat moet als je het nodig acht. Ik heb alleen moeite met mensen die op voorhand iets al helemaal afserveren, op de dag dat het lekt gelijk downloaden en dan wederom laten weten hoe slecht het wel niet is. Verder verbaast het me dat mensen het niet zien aankomen dat ze deze richting opgingen (alle tekenen wezen er wel, hoop op wat anders of niet) Jammer dat jij je daardoor aangesproken voelt maar dat is voor eigen rekening.

Op voorhand afserveren, De dag dat het lekt meteen downloaden.
Ik heb toch geschreven dat ik hoopvol was na het beluisteren van Major Minus en Moving to Mars
Daarom vroeg ik me af of je mijn meningen wel goed had gelezen?
Ik was zeer zeer! benieuwd naar deze cd en net als jou heb ik hem op voorhand gedownload.
Niet om ze van te voren af te serveren maar met de hoop dat dit weer eens een toppertje was.

Maar laat maar. Ik voel me niet aangesproken alleen onbegrepen Maar dat zal wel aan mij liggen dan

aERodynamIC schreef:

Oh, en ik ben niet boos hoor

Heb ik ergens expliciet de naam indiegator laten vallen in mijn opmerkingen? Waarom neem je dit zo persoonlijk op? Is de teleurstelling over dit album zo groot dat je dit zo opneemt????
Voor alle duidelijkheid: als ik praat over velen of mensen of luisteraars bedoel ik daar niet iedereen mee

O ja, er is vandaag ook een geweldig album van Tom Waits gelekt.... over goede albums gesproken alleen daar wat minder reacties helaas

avatar van Timo-otje
Ik heb me ook vaak schuldig gemaakt aan dit soort discussies maar voordat een moderator het zegt: Kan het nu weer over de muziek gaan?

aERodynamIC schreef:

Dit is niet persoonlijk. Mijn teleurstelling is inderdaad groot en ik ben het niet met je eens. Dat mag toch?
Kom op, wees nou eerlijk. Had jij niet een klein beetje gehoopt dat dit een prachtig album zou zijn?
En wil je dan niet schrijven over die teleurstelling hier?

Ik had graag een positieve recentie geschreven maar eerlijkheid gebied dat er ook een andere kant mag zijn.

Daar is dit forum voor toch?

Timo-otje schreef:

Je hebt gelijk.

indiegator schreef:
Had jij niet een klein beetje gehoopt dat dit een prachtig album zou zijn?
En wil je dan niet schrijven over die teleurstelling hier?

Sorry hoor, maar daar ging deze hele discussie niet over en dan blijft staan dat je dit toch echt veel te persoonlijk opnam terwijl ik helemaal niet expliciet naar jou verwees.
En nu weer zo'n opmerking als 'daar is dit forum toch voor?' ook dat is helemaal niet onderdeel van de discussie. Kan mij het verder schelen wat iedereen er van vindt (en daar ging het dan ook niet over!).

aERodynamIC schreef:

Sorry hoor, maar daar ging deze hele discussie niet over en dan blijft staan dat je dit veel te persoonlijk opnam terwijl ik helemaal niet expliciet naar jou verwees.

album denken

En anders welterusten (ik geloof het hier verder wel).

avatar van Ceriel
Nostalgie valt nooit te overtreffen. Dat is de reden van al die negatieve reacties mijns inziens. In 2018 spuugt men hun gal op een album die dan het daglicht ziet.
Ik heb dit album nog niet volledig in alle rust beluisterd, maar Charlie Brown gaat het in ieder geval wel worden, welk een heerlijk nummer is dat.

aERodynamIC schreef:
Misschien moet je deze smiley als mening markeren: dan vat je goed samen hoe veel mensen over dit album denken

Relax man. Neem het niet zo persoonlijk. Schrijf eens wat leuks over dit album.
Overtuig me dat het toch goed is

Huh? Nu neemt het wel een heel andere wending...... nou ja u doet maar. Ik geloof het verder allemaal wel.

aERodynamIC schreef:

1. Er was inderdaad heel wat scepsis op voorhand voor dit album, maar dit werd vooral in de hand gewerkt door de wel erg slechte 2 eerste singles en 't feit dat Rihanna zou figureren op dit album. Dat men enige argwaan koesterde op basis van nummers die uiteindelijk op het album zouden belanden is toch helemaal niet zo vreemd.

2. Nogmaals, Viva la Vida werd veel beter onthaald dan Rush of Blood doorslagje-X&Y. Je doet hier alsof er één of ander absoluut schisma zou bestaan tussen de fans van het eerste uur en de meer pop/rock-georiënteerde Coldplay waarbij die eerste groep op voorhand reeds zijn haat-stemmen zou klaarhebben maar de feiten spreken dit tegen. Ik zie trouwens ook echt niet in hoe we dit allemaal wel hadden moeten voelen aankomen. Viva la Vida deed een min of meer geslaagde Elbow-achtige evenwichtsoefening tussen toegankelijke stadionrock en de occasionele meer experimentele momenten, Mylo Xyloto daarentegen is ongenuanceerde, overgeproduceerde en geforceerd epische synthesizer-pop. Ik weet niet hoe dat bij jou precies zit maar in mijn wereld is er een hemelsbreed verschil tussen beiden.

3. Door jouw toedoen is de discussie hier al een pagina of 2 verzand in meta-discussies over het coldplay-publiek en de vraag of men al dan niet mag discussiëren over een album dat men niet goed vindt. Misschien eens tijd om de hand in eigen boezem te steken want je draagt inhoudelijk even weinig bij als die bashers die je zo verfoeit.

avatar van starsailor
Ik kan er niks aan doen. Commerciële meuk of niet, dit album luistert heerlijk weg. En oh ja, ik volg de band al vanaf 'het eerste uur'.

Ik kan er vrij nuchter naar luisteren, misschien is dat dan ook de reden dat deze cd in mijn ogen niet tegenvalt.
Ik ben geen fan van het eerste uur, en kan hun eerste twee platen maar moeilijk afhoren.
Teveel lange noten en trage nummers.
Deze is daarintegen veel meer uptempo, en luistert inderdaad gewoon lekker weg.

avatar van Gloeilamp
Ik las net ergens dat er een sample van Sigur Ros in Princess of China zat. Het is een sample uit Takk, dit was me eigenlijk nog niet een opgevallen

Paradise vind ik toch wel een goed nummer. Zoals dit hele album, een totaal andere Coldplay die ik ken, maar ik vind het dus goed te beluisteren.

avatar van Man of Sorrows
De verheerlijking van de eerste twee albums snap ik ook niet. Dat zijn zeer degelijke albums maar niet beter dan wat Oasis, The Verve of Echo & The Bunnymen in het verleden deden. Ten tijde van Parachutes waren ze een lichtpunt omdat er toen in de mainstream alternatief weinig te beleven viel. Nog geen Arctic Monkeys/Interpol/Editors/National/Arcade Fire/Killers/Horrors/...
Mede daardoor werd Coldplay destijds gezien als de redder van de betere popmuziek.

On Topic : zowel Paradise/Waterfall of Princess Of China vind ik erg saaie nummers. En steeds dat ge ooh oh oh of para-para-paradise van Chris Martin.

Ik las ergens dat dit een poging is om M83 achterna te gaan. In dat geval moet de rest van het album wel erg verschillen van die singles.

avatar van De Daniël
Coldplay gaat nu wel een heel andere kant op merk ik. Opzich niet slecht, maar mij raken ze wel een beetje kwijt. Ik hoorde Paradise en vond het best wel een mooi nummer. Goed refreintje ook. Maar het is allemaal wel wat te overgeproduceerd naar mijn smaak. Het is duidelijk dat de mannen voor het grootst mogelijke publiek gaan. Ik betwijfel dan ook of ik dit album nog wel moet proberen...

Edit: zie nu pas dat er ook een nummer met Rihanna is gedaan... Waar gaat het heen met de wereld?

starsailor schreef:

helemaal mee eens

De vijf nummers die ik al had beluisterd stemden mij niet positief over dit nieuwe Coldplay album. Helaas, want met het vorige (goede) album leek een terugkeer richting hun zeer fraaie eerste 2 albums ingezet. Ze zouden toch niet weer de X&Y kant op gaan?

Als je de plaat dan aanzet volgt na het zeer zoete intro met die vreemde (album-)titel ook een zoet popliedje It Hurts Like Heaven. OOR had het over rock met ballen en steviger gitaren: nou.....nee. Bij single Paradise springt het glazuur spontaan van mijn tanden. Dit nummer is echt ver onder hun niveau: hoe kan je je als band zo verlagen? Dream of Para para paradise ooooohooohooohooo La la la la la la: triest.

Charlie Brown heeft een akoestisch riedeltje als basis. Het is een vrij nietszeggend liedje, niks bijzonders. Us Against The World is alweer grotendeels akoestisch, alleen zowaar: dit is een song. Het woord 'Trouble' komt er ook in voor, het gaat ergens over. Kijk, ze kunnen het nog wel.

Helaas volgt dan Every Teardrop is a Waterfall. Alleen die titel al. Het nummer doet me denken aan foute vrouwenfilms met Shirley MacLaine en hoe heten al die andere 'foute' actrices ook alweer? Zou Barbra Streisand dit nummer niet voor de soundtrack kunnen opnemen?

Gelukkig, eindelijk, echt waar: een goed nummer: Major Minus. Het rockt een beetje, je hoort wat 80's en U2 invloeden. He, he! Oh.... daar is U.F.O. Het was natuurlijk ook een beetje schrikken, rockmuziek. We gooien er gauw een ballad tegenaan. Nou moet gezegd, deze ballad is best aardig. Weer akoestisch, maar nu begeleidt door mooie strijkers.

Over 80's invloeden gesproken, op Princess of China horen wij synthesizers uit die tijd een hoofdrol vervullen. Ach, het is best wel een leuk liedje. Ik merk dat ik mild begin te worden, totdat: maar dat is toch... Rihanna. Ze zingt samen met Chris: la, la, la, la, la, la, la nadat het nummer een R&B wending heeft genomen. Oh, my....

Op Don't Let It Break Your Heart hoor je goed hoe songs op dit album ook nog eens overgeproduceerd zijn. Ook dat is niet goed gedaan. Een rustiger nummer als Up With The Birds klinkt dan net wat beter. Opvallend dat de toch niet onbelangrijke productie van dit album ook al niet in orde is.

Bewaard heb ik: Up In Flames. Dat is eigenlijk wel een goed idee voor dit plaatje, als het tenminste weer in een digipak kartonnetje verpakt zit. Vatten die dingen goed vlam?