Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
avatar van Gloeilamp
Wat je daar over Arcade Fire zegt is denk ik niet waar strandbal.
Als je de meningen even doorleest zie je waar users kritisch over zijn.

Ik vind dat er een aantal leuke nummers opstaan zoals:

Hurts Like Heaven
Charlie Brown
Paradise
Us Against The World
Major Minus
Don't Let It Break Your Heart

en Every Teardrop Is A Waterfall heeft wel een leuk gitaartje.

3,5 ster. Omdat de rest van de nummers me niet zoveel doet...vond Viva La Vida wel beter.

En dan toch een 7?
Terwijl je minder dan de helft van het album 'leuk' vind?

1,0
Nouja, als hij een punt per nummer geeft.. hij zegt ongeveer de helft leuk te vinden(met ETISW).
Dan kom je uit op een 7

avatar van Gloeilamp
Tja, mijn manier van stemmen zal wel iets anders zijn..

Maar het verschil tussen 3 of 3,5 is weer groot...ergens daar tussen in dan.

Overigens heeft het album maar 11 echte nummers. Dus dan is 7 nummers ruimschoots meer dan de helft. Die instrumentale tussenstukjes tel ik niet echt mee.

avatar van Gloeilamp
Oke, dan snap ik het strandbal.
U.F.O vind ik een van de hoogtepunten, helaas is dat ook een soort tussenstukje.

strandbal schreef:
Iedereen heeft gewoon een mening over Coldplay...waaronder ook heel veel mensen die graag de alternatieveling willen uitgangen, en gewoon 2 sterren geven omdat het Coldplay is.

Als er Arcade Fire op de hoes had gestaan, was de helft van die bashers waarschijnlijk een grote lofzang over het album begonnen. (Afgezien van het feit of het een goed of slecht album is).

Strandbal, nou begint het irritant te worden. Lees nou eens de reacties (goed) voordat je als zoveelste dit volledig onjuiste bericht de wereld in gooit. Je zet volkomen onterecht critici van dit album in een hoek.

Overigens had op de hoes nooit Arcade Fire kunnen staan, zo slecht is dit. En dat er Coldplay op staat daar moet die band zich voor schamen, zeker dus als je naar hun eerste 2 albums kijkt en zelfs naar hun vorige.

avatar van lennon
1 keer is genoeg hoor

avatar van De Daniël
Zucht, als je 2 sterren geeft voor dit album wil je de alternatieveling uithangen en wanneer je 4 sterren geeft ben je een breezer. Ik weet niet meer wat ik moet doen hoor

1,0
Nou ik denk dat het van alternatieveling niet uitkomt, aangezien een groot deel van de mensen dat geeft.

avatar van The_CrY
De Daniƫl schreef:

Conclusie: stem 1, 3 of 5.

Ik had hoge verwachtingen van dit nieuwe album. Helaas viel het mij wat tegen. Sterke nummers wisselen zwakke nummers af.Het is erg wisselvallig en het klinkt onsamenhangend. Het nummer met Rihanna, niet eens superslecht, is er zomaar 'tussengeplakt'. De sterke nummers zijn ook de nieuwe nummers die vooral op de festivals gespeeld zijn: Charilie Brown, Major Minus en Hurts like heaven.
Every teardrop is a waterfall is een aanfluiting en zo zijn er meer van dit soort. Het zeer sterke Moving to mars kom je op dit album niet tegen. Een misser.

Misschien toch eens tijd voor een radicale verandering????

avatar van stoepkrijt
Gloeilamp schreef:
U.F.O. een tussenstukje? Daar doe je het nummer toch mee te kort vind ik. Ik vind dit nummer ook erg sterk en ondanks zijn beperkte lengte kan het voor mij door als voorwaardig nummer. Het heeft namelijk nog redelijk wat tekst ook.

1,0
Ik wil nog even terug komen op wat "Die Daniel" zei. Ik heb meer het gevoel dat je "alternatief" wil zijn als je hier een 4 of hoger voor geeft, dat is het toch niet waard?

avatar van otherfool
Had altijd wat moeite met termen als overgeproduceerd en commercieel maar Mylo Xyloto maken voor eens en voor altijd duidelijk wat die woorden betekenen. Deze plaat is echt niet best, en dat terwijl mijn hoop na het prima Viva La Vida voor Coldplay weer was gestegen...

Stampertjes als Hurts Like Heaven en vooral Charlie Brown (beste liedje wmb) kan ik nog wel hebben maar Coldplay slaat in het vervolg zo vaak de plank mis dat ik per nummer sipper begon te kijken (nu voor de 3e keer aan het luisteren). Vooral Paradise en het wanstaltige Princess of China met dat R&B-meiske zijn om te huilen zo slecht. Maar ook de nog wel geprezen rustiger nummers komen lang niet allemaal door de ballotage.

1,5*.

Coldplay - Mylo Xyloto

Zoals mijn stem al doet vermoeden ben ik niet echt kapot van deze plaat ik kan mijn mening over deze plaat ook in een zin formuleren: " Overwegend matig tot redelijk." Maar ik ben nogal een prater dus ga ik het iets langer maken.

Mijn verwachtingen voor deze plaat waren zeer laag toch was ik wel benieuwd wat ze gingen doen met die interludes. Maar eigenlijk vind ik ze niet zo veel toevoegen, ze zijn onopvallend en dienen meer als een overgang om van de ene song naar de andere te gaan. Dat is ze wel goed gelukt.

Mylo Xyloto is een redelijke intro maar toch niet echt goed.
Hurts Like Heaven is een niet zo goede song, het is me net iets te catchy en te gelikt.
Ook kan Chris me tegenwoordig minder en minder boeien.
Paradise start erg goed maar dan verpesten ze het gewoon opnieuw door het opnieuw zo dansbaar mogelijk te houden, en dat is nu net waar ze niet goed in zijn. Ook het refrein is zeer matig.

Als single is hij zeker niet slecht en is hij veel beter dan de andere Singles uit de Top 40.
Maar van mijzelf zal ik Paradise niet veel draaien. Charlie Brown is zo een van die nummers die ik zeker kan verdragen en waarbij ik echt van denk dat Coldplay het toch nog kan.

Maar dat gevoel duurde jammer genoeg maar 4 minuten en 45 seconden want Us Against The World kan me al eens stuk minder boeien een saai refrein en jammer genoeg kan Chris me niet boeien.

M.M.I.X. is een korte interlude die niet veel meer doet dan als overgang van Us Against The World naar Every Teardrop Is a Waterfall dienen. Every Teardrop Is a Waterfall was de eerste single en doet me al iets meer dan Paradise het gitaarriffje heeft wel iets aanstekelijks.

Major Minus is een nummer dat we al gehoord hadden op hun EP: Every Teardrop Is A Waterfall. Een goed nummertje is het maar ik blijf het jammer vinden dat Moving To Mars er niet opstaat en Chris zei eens dat hij hier niet zou op passen ik denk dat hij er zeker niet zou op misstaan.

U.F.O. is een mooi kort nummertje en er staat ook een sterretje achter zijn naam, hier kan Chris me weer boeien en ook de bandleden tonen deze keer dat ze het nog kunnen.

Dan hebben we het slechtste nummer van de plaat ik blijf het een raadsel vinden waarom Rihanna hier op moest staan. Maar met of zonder Rihanna Princess of China en ik zouden nooit echte vrienden worden denk ik.

Up In Flames heeft ook een sterretje gekregen een zeer mooie song alleen begint die Drumbeat me na een minuutje wel al te vervelen. Ik zou er wat meer afwisseling in hebben gestoken.

A Hopeful Transmission is een korte interlude die ons begeleid naar de laatste twee songs van Mylo Xyloto. Don't Let It Break Your Heart is een mooi voorbeeld van een matige song hij kan me nog niet volledig boeien jammer genoeg. Ook Up with the Birds is maar matig maar toch al iets beter dan zijn voorganger maar ik had toch iets sterkers verwacht als afsluiter.

Conclusie: een paar mooie song hebben we gekregen maar ook die zitten met kleine foutjes, ik had een stuk meer verwacht van de interludes. Ook Chris gaat er niet op vooruit.

avatar van Gloeilamp
Wij zijn het wel met elkaar eens kobe bryant fan, goed stuk!

Bedankt.

Ja dat zat er wel aan te komen alle songs zijn dansbaar en ik denk dat geen een recensent nog iets negatiefs over Coldplay durft te schrijven.

lennon schreef:
1 keer is genoeg hoor

Ik heb die andere lekker weggehaald....

Het viel me op dat de media wel erg enthousiast over Myo Xyloto is.

Hoezo? Zelfs Coldplay-supporters NME gaven dit album maar een 5 op 10. En het gros van de meer Coldplay-sceptici media hebben dit album sowieso nog niet gerecenseerd.

avatar van Hans Brouwer
Het viel me op dat de media wel erg enthousiast over Myo Xyloto is.
Eigenlijk mag ik hier helemaal geen bericht plaatsen. Ik heb mij immers in het verleden tot vervelends toe ,althans volgens sommigen onder U, negatief uitgelaten over Coldplay.
Echter, de laatste tijd hoor ik op de radio regelmatig de single "Paradise" langskomen. En eerlijk is eerlijk: dat nieuwe Coldplay plaatje kan mij wel bekoren. Als "Paradise" representatief is voor het nieuwe album "Mylo Xyloto (2011)" kan ik mij wel wat voorstellen bij de lovende woorden van de media.

avatar van snarf349
Ik hoor net bij DWDD dat Giel B. dit album erg goed vindt. De grootste band van dit moment en een nummer samen met de beste zangeres van dit moment. Geweldig.... maar niet voor mij.

avatar van Linius
Maar dat Giel B. geen smaak heeft wisten we gelukkig ook al langer dan vandaag
Die zou zelfs nog naar DWDD togen om de nieuwe plaat van La Spears de hemel in te prijzen.

Inhoudelijk dan. Na twee luister beurten (Tom Waits staat hier wat vaker op momenteel) vind ik het nog te vroeg voor een oordeel maar ik ben zeker wel een paar leuke nummers tegen gekomen. Charlie Brown en opener Hurts Like Heaven vielen me positief op. Every Teardrop Is A Waterfall valt me nog alleszins mee en zeker ook U.F.O. is erg leuk. Als het hier bij blijft zal het echter niet genoeg gaan zijn voor een voldoende. Iets wat ik toch jammer vind aangezien de oude Coldplay platen bij mij allemaal voldoendes scoren.

avatar van Timo-otje
johansb2 schreef:
Sorry hoor, maar als je dit album 1 enkele ster geeft heb je of geen verstand van muziek of wil je heel graag laten zien dat je niet van de grootste band ter wereld houdt. erg zielig. een ster geef je aan platen van bijvoorbeeld sieneke of iets in die trend.

Er zijn mensen die 0.5* geven voor mijn top 10 platen. Moet ik ze dan beschouwen als mensen zonder muziek verstand? Aan jouw top 10 te zien ben je nogal dol op Coldplay, en kan je het dus niet hebben dan ze jou favoriete band neerhalen, wat ze vaak met goede argumenten doen overigens.

avatar van kobe bryant fan
Niemand heeft verstand van muziek dat kan je ook niet hebben. Ieder heeft gewoon zijn eigen mening en als die van een andere anders is dan die van jou, respecteer je dat liever in plaats van zulke berichten te posten.

Lekker gefundeerd weer dit

johansb2 schreef:
de grootste band ter wereld houdt. erg zielig.

Coldplay is toch even goed als Sieneke?

dat laatste is uiteraard een grapje

haveman
johansb2 schreef:
de grootste band ter wereld

snarf349 schreef:

Ik vraag mij af wat dit soort gasten als Giel B. en ook bijvoorbeeld een Stefan Raatgever in het AD (die nu weer mw. Spears promoot) ervoor cashen. Misschien niet eens persoonlijk, maar dan mogelijk wel hun 'media': krant, radio- en tv-programma's. Het lijkt wel één 'gesponsorde' afhankelijke bende. Een beetje zoals de maatschappij in het echt: overheid, banken, bedrijven en zo...

Want hoe je het ook went of keert: Coldplay met dit album de grootste band van dit moment noemen is een pure (marketing-)leugen. Zelfs onze meest verstokte Coldplay adept hier geeft het album niet meer dan 4,0*. En de grote massa er maar in trappen, hoewel....? Occupy Hilversum?!?