Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
Wat had iedereen verwacht van een nieuw Coldplay album? Dat was na AROBTTH allang over.

avatar van starsailor
Freddie schreef:
Wat had iedereen verwacht van een nieuw Coldplay album?

Dat is nou precies wat ik me al dagen afvraag als ik de vele negatieve reacties hier lees.
Blijkbaar valt dit album nogal rauw op menig user zijn dak.

Zoals aERo al eerder aangaf is dit album toch geen verrassing?

aERodynamIC schreef:

Ik ben niet zo verbaasd over wat ze nu doen: dat zat er naar mijn mening al sinds X&Y aan te komen.

Ik ben echt benieuwd wat de users die zo aan het afgeven zijn op dit album nu precies verwacht hadden? Een nieuwe Parachutes? Een knallend rockalbum?
Een artistiek hoogstandje?
Coldplay is een stadionband geworden en zal met dit album weer honderdduizenden concertbezoekers (waaronder ouders met hun kinderen op hun nek) en verkochte examplaren realiseren. Helaas is dat de drijfveer van mijnheer Martin, maar ja.....het is maar waarvoor je kiest als muzikant.

Zoals al eerder genoemd, kan ik een ieder The Boxer Rebellion adviseren voor de teleurgestelden hier.

Ik had verwacht dat ze voort zouden borduren op de lijn die ze hadden ingezet met hun vorige album, Viva La Vida. Richting hun eerste twee albums dus, maar dan wat commerciëler.

Zelf geef je aan wat de drijfveer van 'mijnheer Martin' is bij dit album en adviseer je users terecht om eens naar The Boxer Rebelion te luisteren. Hoe plaats ik dan jouw 4* voor dit album?

avatar van starsailor
west schreef:

Zie je mij ergens klagen dan?
Dit album ligt mij uiterst prettig in het gehoor en de drijfveer van mijnheer Martin zal me aan me reet roesten.
Daarbij adviseer ik TBR in eerste instantie aan de teleurgestelden maar eigenlijk aan iedereen.

avatar van coldwarkids
Ze mogen eigenlijk nog best blij zijn met nog zo'n hoog gemiddelde van 2,95 sterren

avatar van Gloeilamp
Ik vind het gemiddelde ook nog redelijk hoog, maar dat kan natuurlijk altijd veranderen. Alhoewel UFO wel goed is.

avatar van coldwarkids
Tja maar dat nummer is gelijk ook maar 2.18

avatar van Gloeilamp
Inderdaad Toch wel het beste nummer op MX. Hurts Like Heaven is mijn tweede, daarna stopt het helaas.

avatar van Tegid.mzk
Woooowww.... ik schrik wel een beetje van dit gemiddelde. Ik heb totaal geen hoge verwachtingen van het nieuwe album, maar dit is wel schokkend.

Eerlijk gezegd vind ik het ook schokkend dat Chris Martin aangeeft te moeten concurreren met Adele en Justin Bieber. Waarom??? Je bent een vreselijk grote band, je kunt enorm veel maken. Triest eigenlijk.

Maar goed.... ik ga zeker een keer naar dit album luisteren.

avatar van joetoe
ik moet even van de 1e schrik bekomen, en daarna pas stemmen....

Geslaagd album.

Na 2 a 3 keer luisteren wordt ie steeds beter. Muziektechnisch zit ie perfect in elkaar.

Ga zo door jongens!

avatar van Gloeilamp
Is er toch nog iemand positief over dit album

avatar van Jildert
Het gemiddelde is hier belachelijk laag. Dit album is gewoon gelijkwaardig aan Viva La Vida.

2116
Al dat gedoe over dat Coldplay een stadionband geworden is of wil zijn... Welke band wil dit niet? Uiteindelijk zal elke band hier toch voor zwichten? Je wil toch dat je muziek door zoveel mogelijk mensen gewaardeerd wordt? Wanneer je stadions volspeelt is dit het geval. Het zal Chris Martin een reet roesten of het de users van musicmeter zijn die in zijn stadion staan. Ik snap de mensen die altijd zo afgeven op stadionacts niet, volgens mij is dit puur dwarsliggen en een andere mening willen hebben dan de gemiddelde mens. Commercieler hoeft niet altijd slechter te zijn. Sterker nog, als je het logisch bekijkt is commercieler beter. Je muziek wordt door meer mensen gewaardeerd. Daar staat dan automatisch ook meer kritiek tegenover.

avatar van Bijdevaate11
Zeker weten het minste album van Coldplay, maar het haalt bij vlagen toch een aardig niveau!nummers als: hurts like heaven, us against the world, U.F.O kunnen mij wel bekoren.
Don't let it break your heart lijkt doet bij mij in de verte wel een beetje op shiver lijken. Heel bombastisch, galmende stem. aardig, maar niet bijzonder dit album

avatar van jellecomicgek72
Jildert schreef:

Dit album komt naar mijn mening niet eens in de buurt van Viva La Vida. Die had teminnste nog 42, Violet Hill, Lovers in Japan etc.

avatar van BartUrsem
Ik word hier gewoon oprecht verdrietig van. De nummers die Coldplay van tevoren al uitbracht vond ik al niet geweldig en dit blijken nu juist nog de betere nummers van het album te zijn.

Ik snap niet waarom iedereen hier meer (of minder) van maakt dan het eigenlijk is. Coldplay levert gewoon een prima popalbum af dat in het verlengde ligt van de 2 voorgangers. Enkel het nummer met Rihanna gaat een beetje erover als je het mij vraagt.

Ik vind het sowieso grappig om te lezen dat mensen Coldplay in eenzelfde rijtje noemen bij bands als Radiohead en Muse, die binnen de mainstream toch tot een hele andere orde behoren naar mijn mening.

avatar van kobe bryant fan
Een prima Popalbum heeft toch wat meer nodig dan wat Mylo Xyloto mij te bieden heeft.
Op zijn minst heeft een prima Popalbum wat originaliteit nodig wat deze plaat duidelijk niet heeft. Het heeft voldoende afwisseling nodig, afwisseling qua muziek is er zeker maar Chris kan me gewoon geen 45 minuten boeien.

Soms start een nummer ook goed zoals Paradise en willen ze het jammer genoeg zo dansbaar mogelijk houden. En steken ze er maar een catchy refreintje in dat iedereen luid begint mee te zingen nee Mylo Xyloto is niets voor mij. Een van de slechtste platen die ik uit 2011 al heb gehoord.

avatar van chevy93
Is het tegenwoordig een hype om zo snel mogelijk een mening te plaatsen?
16 al.

avatar van kobe bryant fan
Ik plaats gewoon een emning wanneer ik weet dat ik genoeg over de plaat kan vertellen.
Dus heb ik al eentje geschreven.

avatar van SébastienY
Juist een eerste luisterbeurt gegeven, en helemaal geen slecht album. Natuurlijk, het kan niet tippen aan de eerste twee, maar het is alleszins beter dan Viva la Vida (wat ik echt de minste vind van alle albums). Weer een injectie van commercialiteit, wat de toegankelijkheid weer eens ten goede komt. Voor mensen die enkel geïnteresseerd zijn in de hitlijsten staat het vol met potentiële hitnummers, voor mensen die liever iets alternatievere muziek horen en dergelijke is dit maar slapjes qua geheel en verhaal achter de songs. Ik behoor toch bij die tweede categorie, doch het bevalt me wel redelijk. Beste nummers: Hurts Like Heaven, Don't Let It Break Your Heart en natuurlijk Every Teardrop is a Waterfall.

PS: mijn eerste bericht hier, na geruime tijd vooral passief vele discussies en recensies te lezen

avatar van kobe bryant fan
Proficiat met je eerste bericht! Maar is dat niet eerder iets voor in het Mijlpalen op Musicmeter Topic?

Ik had trouwens nooit verwacht dat een Coldplay plaat na 139 stemmen zo'n laag gemiddelde zou hebben. Ik ben het wel eens met het gemiddelde.

avatar van Ceriel
Als ik al deze vernietigende reacties hier lees is Up In Flames wel redelijk toepasselijk.
Zeveren over een album na een voorgaand succes-album, zodat de volgende weer goed gevonden gaat worden is een patroon die ik heb ontdekt de afgelopen jaren. That's how it goes.
Coldplay is mijns inziens sinds 2000 immer onveranderd gebleven qua het maken van tracks.

kobe bryant fan schreef:

Goh ja, die mijlpalen boeien me niet zoveel, pas als mijn postaantal een beetje hoger is misschien .
Ben zelf ook wel verrast door het lage gemiddelde, zeker als je kijkt hoe A Rush of Blood to the Head overrated is.

avatar van rkdev
SébastienY schreef:
Volgens mij spreek je jezelf hier tegen. Je houdt van de meer alternatievere muziek, en niet de potentiële hitnummers, maar als beste nummers geef je juist de meest commerciële nummers van het album aan. De nummers die overgeproduceerd zijn. Vreemd dus.

Volgens de door jou aangegeven muzieksmaak zou Viva la Vida je ook beter moeten liggen dan deze plaat, met nummers erop als 42, Cemeteries of London, Violet Hill en Death and all his Friends. Ook vreemd dat je A Rush of Blood to the Head overrated vindt.
Ik denk toch echt dat commerciële muziek juist je ding is...

rkdev schreef:

Ik denk toch echt dat commerciële muziek juist je ding is...

Nee hoor, maar is het misschien verboden om als iets alternatievere luisteraar iets commercieels toch degelijk te vinden? Ik dacht het niet. En alle nummers op het album (afgezonderd van de intro en de twee andere intermezzi) zijn overgeproduceerd, Coldplay gaat gewoon die toer op. Het is absoluut geen album die hoog in mijn top zal staan op het einde van het jaar. Ik vrees zelfs dat het collectief zelfs snel zal gaan vervelen. Het is gewoon een degelijk album, niet slecht, maar top is hij ook niet, en mijn stem van 3* is er ook naar.

avatar van LucM
Ik spreek liever over hitgevoeligheid dan commercieel (en muziek dat op CD wordt geplaatst om te verkopen is steeds commercieel) en inderdaad bevat dit album hitgevoelige nummers maar dat gaat in dit geval vaak ten koste van de diepgang en originaliteit.

2116 schreef:
Al dat gedoe over dat Coldplay een stadionband geworden is of wil zijn... Ik snap de mensen die altijd zo afgeven op stadionacts niet, volgens mij is dit puur dwarsliggen en een andere mening willen hebben dan de gemiddelde mens. Commercieler hoeft niet altijd slechter te zijn. Sterker nog, als je het logisch bekijkt is commercieler beter. Je muziek wordt door meer mensen gewaardeerd. Daar staat dan automatisch ook meer kritiek tegenover.

Voor alle duidelijkheid: ik heb helemaal niks tegen stadionbands, integendeel. Recent nog Metallica en U2 in een stadion gezien en dat was echt geweldig. Wat er gezegd werd was dat Coldplay's sterke punten juist meer in de subtielere liedjes liggen, zoals op dit album U.F.O. , in de trieste emotionele nummers van de eerste twee albums en vooruit hier Us Against The World. Dat populaire commerciële ligt ze niet, dat is zeker te horen op dit album (de rest van de nummers). Het was een sterke alternatieve band en ze hadden beter bij hun kernkwaliteiten kunnen blijven, blijkt.

avatar van Bobo_NL
Nou, felicitaties aan Coldplay hoor! Ik had het niet verwacht, maar ze hebben een album weten te produceren wat nog in mijn ogen nog slechter is dan X&Y

Maar even serieus, het is niet dat ik wat anders verwacht had na het veelvuldig horen van de eerste 2 singles van het album. Het is duidelijk dat dit meer een album is om even snel wat geld te cashen, want verkopen zal ie hoe slecht het ook klinkt.

Zijn er ook nog positieve punten aan het album op te merken? Ja! Major Minus vind ik dan wel weer een toppertje, dat is dan ook een nummer wat ze ook net zo goed op Viva La Vida hadden kunnen zetten. De laatste 2 nummers van het album zijn ook nog wel enigszins te pruimen.