menu

Kate Bush - 50 Words for Snow (2011)

mijn stem
3,81 (286)
286 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Fish People

 1. Snowflake (9:48)

  met Albert McIntosh

 2. Lake Tahoe (11:08)

  met Stefan Roberts

 3. Misty (13:32)
 4. Wild Man (7:17)

  met Andy Fairweather-Low

 5. Snowed in at Wheeler Street (8:05)

  met Elton John

 6. 50 Words for Snow (8:31)

  met Stephen Fry

 7. Among Angels (6:49)
totale tijdsduur: 1:05:10
zoeken in:
avatar van Lura
Mjuman schreef:
CD-show, SuperrrCleanDreammachine, VN, HP en uiteraard NME of Sound. Het viel wel mee - en bij de platenzaak had je altijd de overzichten met nieuwe releases en de vriendelijke verkoper die je smaak wel kende. Het was niet helemaal The Dark Ages.

OOR is voor mij nimmer een baken geweest om blind op te varen - daarvoor hadden ze te vaak en te veel misperen.


Ik bedoelde eigenlijk de beginjaren zeventig. En ik had het over Bert v.d. Kamp, niet over andere recensenten. Natuurlijk wist ook ik in die tijd de betere platenzaak te vinden. Tegenwoordig kun je, als je dat wilt, in de meeste gevallen het hele album al horen voordat het in de winkel ligt.

avatar van devel-hunt
4,0
Lura schreef:
[Tegenwoordig kun je, als je dat wilt, in de meeste gevallen het hele album al horen voordat het in de winkel ligt.

Welke winkel? Cd winkels zijn een schaarsheid geworden, laat staan van die muziek winkeltjes waar ook nog vinyl en collectors items zijn te vinden. Met een man, meestal een man, achter de toonbank die een soort muziek autist is, waar leo Blokhuis maar een hele kleine jongen bij is.
Ik bestel mijn cd's online, want naast top 40 spul is er maar weinig te vinden.

avatar van Lura
Er zijn er niet zoveel meer, dat klopt. Cd's online bestellen is gemakkelijk, maar toch loop je dan geregeld hele mooie dingen mis. Laatst was ik weer eens sinds lange tijd bij Roots Mail Music in Breda. Alhoewel ik durf te stellen, dat ik behoorlijk wat van muziek weet, komt hij toch weer met een hoop albums aanzetten waar ik nog nooit van gehoord heb en die nog eens prachtig zijn ook. Muziek die niet in de meeste gangbare winkels te krijgen is. In zijn winkel hing nog een poster van Record store day. In zijn winkel had in april onder andere Alex Highton opgetreden. Een artiest, die ik pas onlangs zelf ontdekte via een muziekblad. Het album was in 2012 heruitgegeven (De songs zijn wel opnieuw in een ruimere bezetting opgenomen). Volgens mij ben ik zo'n beetje de enige die hem kent op MusicMeter, maar hij kende het album al jaren. Was hij soms de muziekautist die jij bedoelde?

Lura schreef:
Ik bedoelde eigenlijk de beginjaren zeventig. En ik had het over Bert v.d. Kamp, niet over andere recensenten.


Ben je niet een beetje in de war - het debuut van Kate is 1978; dat weet ik heel goed omdat dat het jaar was waarin ik voor het eerst ging samenwonen en dat album markeerde die periode. OOR
debuteerde weliswaar in 1971, maar het gaat hier toch over Kate?

Overigens was in die periode de wekelijkse toepmiddag met muziekmaten een prima gelegenheid om elkaar bij te praten over muziek - we hadden weliswaar geen digitaal forum, maar een wel een actief sociaal platform: de bruine kroeg, hartje Utrecht. Helaas is die inmiddels verdwenen in dezelfde periode dat hier ook veel platenwinkels verdwenen.

Tegen elkaar bijpraten en/of de loef afsteken met de nieuwste aanwinst uit de UK kan geen spotify op - kwalitatief niet; maten waken wel voor het geven van halfslachtige aanbevelingen

avatar van Lura
Daarom schrijf ik, ik bedoelde eigenlijk de beginjaren zeventig. Zo oud ben ik nu ook weer niet, dat ik niet meer zou weten wanneer dat album van Kate Bush is uitgekomen. En in 1978 schreef v.d. Kamp een recensie over The kick inside, dan weet ik 100 procent zeker.
Vroeger, was volgens mij, muziek veel meer een gespreksonderwerp dan tegenwoordig onder jongeren.

Lura schreef:
Vroeger, was volgens mij, muziek veel meer een gespreksonderwerp dan tegenwoordig onder jongeren.


Da's een waarheid als een koe - de jongeren die hier 'rondhangen' voldoen evenwel niet aan dat beeld; dus er is nog hoop voor de natie.

Nog steeds merk ik dat ook in den buitenlande de goedgesorteerde platenzaak een prima plek is voor info over lokale (muziek)cafés, concerten en bands - zo ben ik ooit aan Orishas (Spaans/Cubaans) gekomen, aan Buraka Som Sistema (Portugees/Angolees) en woonde ik een kleinschalig concert van The Knife bij (Musikverket - Stockholm). Wat ook altijd tot aanspraak leidt, is je pasgedane vinyl-aankopen in een nog eens bekijken in een café.

avatar van Lura
El kilo van Orishas heb ik grijsgedraaid, mooi album. Maar nu kunnen we er maar beter mee stoppen, anders nemen dadelijk samen nog de hele muziekgeschiedenis door. Of anders eventueel verder gaan via mail.
Zo zijn Keith Richards en Mick Jagger ook met elkaar in contact gekomen. Doordat de een met een stapeltje platen onder zijn arm op het station op de trein stond te wachten. Waaronder een album van Robert Johnson. Ik neem aan dat Keith Richards de platen bij zich had.

avatar van Ducoz
4,0
Nope, mick. Was een verzamelaar van blues lps

avatar van Hans Brouwer
4,5
Lura schreef:
Vroeger, was volgens mij, muziek veel meer een gespreksonderwerp dan tegenwoordig onder jongeren.
Wij "ouderen" lullen op kantoor nog dagelijks over muziek. Wat is wel en wat is geen goede muziek? "50 Words for Snow (2011)" behoort wat mij betreft tot de eerste categorie.

avatar van meneer
Ik geef les aan 12-17 jarigen. Ik heb regelmatig Spotify opstaan. Bij '50 words for Snow' wordt er (in de winter dan) toch wel stil gewerkt.

Als ik andere soorten muziek opzet wordt er ook over gepraat. Sommige vinden ze saai en andere muziek vinden ze mooi. Bijzonder is dat er altijd bij klassieke muziek stil wordt gewerkt. Zo leren ze van mij andere muziek horen en ik dan ook weer van hen.

Favoriet is meestal Top 2000 muziek (kennen ze van thuis).
De tegenwoordige hitlijsten worden ook zeer gepruimd natuurlijk.

Ik heb weer 'nieuwe muziek' van hen leren kennen ( Kendrick Lamar, Kanye West, 'Hengelo' enz. Maar vooral veel Rap/Hip Hop. Dat zijn vooral de jongens (en die praten vooral graag over de teksten van rappers).

Ik vind het ook leuk om nieuwe bands als Elbow, Volcano Choir, Sound of Contact enz. aan ze te laten horen. Sommigen vinden het leuk, anderen vinden het niks.

Meiden (sorry dames) blijven 'Bakvissen' met Bieber, One Direction, Mainstreet (en toch zet ik dat ook voor ze op).Die praten dan weer liever over het uiterlijk van de Boys..

Schijnt dat ik ook nog les geef, maar soms moet je wat afwisseling doen en ik merk wel dat muziek deze leeftijd stimuleert tijdens het werken/leren.. En ja, ze praten er graag over.

' Vroegah ' bestaat nog steeds volgens mij.

Is dit een Kate Bush topic ?

avatar van Lura
Ducoz schreef:
Nope, mick. Was een verzamelaar van blues lps


Maar volgens mij is Keith Richards een groot fan van Robert Johnson. In het bijgaand boekje van die verzamelbox van Robert Johnson komt hij uitgebreid over zijn adoratie aan het woord. Maar je zult wel gelijk hebben, want het is zo lang geleden dat ik dat artikel over hun ontmoeting gelezen heb.

avatar van Ducoz
4,0
Staat in de bio van Mick, maar Keith was ook n groot bewonderaar.

avatar van fatima
3,0
En wat vond Kate ervan?

avatar van vigil
4,0
Ik vind het toch wel een erg mooie plaat, echt een luisterplaat. Zet dit niet op als achtergrondmuziek of als er visite is, heeft geen zin je hoort een beetje geneuzel in de ruimte. Ga er echt voor zitten en geniet.

avatar van DutchDavehead
Met de aankondiging van de concertreeks 50 Words maar weer eens een paar keer beluisterd en ik kan zeggen dat ie aardig bezonken is inmiddels. Ik vond het meteen al een intrigerende plaat, maar na er een vrij lange tijd niet naar geluisterd te hebben, landt hij onmiddellijk. Kan zonder moeite in een luistermiddag tussen Kick en Hounds meegenomen worden.
Gaat er hier nog iemand naar Londen in september trouwens?
Ik wel \o/

avatar van aERodynamIC
3,5
Ik niet en ik wil dat niet meer lezen ook (wat een rotdag was dat als je iedereen, inclusief vrienden, blij ziet zijn met kaarten en zelf een droom in rook ziet opgaan)

avatar van musician
3,0
Misschien komt ze nog een keer naar Nederland, dat zou kunnen. Als de concerten in Engeland goed bevallen, waagt ze misschien de overstap.

Wel bizar overigens, dat je 35 jaar geen concerten meer hebt gegeven.

avatar van aERodynamIC
3,5
En juist door dat laatste en het feit dat ze in Londen op 1 vaste plaats blijft geloof ik nooit dat ze naar NL komt (en als het zou gebeuren wat ik dus echt niet geloof dan zal het weer een drama worden om aan kaarten te komen). Het was voor mij gewoon extra zuur dat er aardig wat mensen waren die ik ken wel tickets konden scoren. Toonde aan dat het niet onmogelijk was.

Nou ja, ander onderwerp zullen we maar zeggen

Dit album bijvoorbeeld waar ik nog steeds niet erg warm voor loop.
Als ze dit in z'n geheel live gaat brengen vind ik het al wat minder erg denk ik

avatar van musician
3,0
Ja, de setlist is niet geheel onbelangrijk bij Kate Bush.
Voor nummers van dit album zou ik ook niet erg warm lopen

musician schreef:
Ja, de setlist is niet geheel onbelangrijk bij Kate Bush.
Voor nummers van dit album zou ik ook niet erg warm lopen


Nee, want dan smelt de sneeuw meteen

Overigens zag ik net pas dat maat uit Reading me (zaterdag) had gemaild of ik interesse had in 2 kaarten; bevriend stel kon niet mee en dus .... kaarten over; gebeld waren al voetsie

avatar van musician
3,0
Je kunt je niet voorstellen dat er niet één of andere uitbreiding komt van haar tour, als voor 25 concerten de kaarten zo snel zijn uitverkocht.

Anders wordt het de dvd, het zal ongetwijfeld tot in de perfectie worden geregistreerd.

avatar van Supersid
4,0
Prachtig album in mijn optiek maar het vedient, niet gek te bedenken bij "ons Kate", de juiste sfeer en het juiste moment...

Naar het einde toe komt de échte pracht naar boven, toppertje dat geduld vergt...

Ze slaagt er zelfs in om ome Elton nog eens te laten "kloppen"!

5,0
Ik heb haar 19 september j.l. live gezien in Londen en wat was zij enorm goed. Haar stem heeft nog niks afgedaan aan vroeger en wat we voorgeschoteld kregen was echt een Kate Bush-show. Geen nummers van haar eerste vier albums en dat is toch best gewaagd te noemen als je al 35 jaar niet meer hebt opgetreden. Het was fantastisch en ik zal het nooit van mijn leven nog ooit vergeten!

avatar van meneer
Mijzelf de afgelopen week een heerlijke Bose koptelefoon geschonken. De open haard vanochtend aangestoken, vakantiegevoel, sneeuw buiten, de vette kerst achter de rug..

Dus nu koptelefoon op, dit album al luisterende, terwijl ik 50 gedachten heb over de vallende sneeuw en nog een linker en een rechter gedachte over hoe verdomd mooi zo'n kado deze muziek kan brengen..

La Bush blijft mij verwonderen met dit album. Het is een vorm van Kunst die ik bewonder, mij soms tegenstaat, streelt en doet verlangen naar een wereld waar muziek geen reëel gegeven is, maar pure beleving en fantasie..

Het is koud buiten, maar binnen..? Thuis is het warm..

Misterfool
Gek, ik vind de stem van Kate Bush nog steeds wel mooi, maar ze betovert mij op dit album allerminst. De muziek is een beetje lang van stof en terughoudend. Nou zijn dit niet per se eigenschappen waar ik van terugschrik, maar dan moet er wel iets zijn wat mijn aandacht bij de les houdt. Goed voorbeeld is opener Snowflake. Op zichzelf vormt een mooi pianoloopje de basis van dit nummer, maar er wordt te weinig mee gedaan. Het nummer kabbelt te veel en aan het eind heb niet het gevoel dat er ergens naar opgebouwd is.

Dit vind ik overigens het frustrerendste aan dit soort albums. Dat je wel iets hoort dat je in principe mooi hoort te vinden, maar waar de muziek desondanks geen indruk achter laat. Ik blijf met het gevoel zitten dat ik iets mis.

avatar van bawimeko
5,0
Geen idee waarom je dit 'mooi' hoort te vinden. Misschien omdat dit album muzikaal gezien meer op ECM-jazz lijkt dan op 'pop' of 'rock', misschien omdat het meer een sfeer creëert dan 'liedjes'. Het is ieder geval het geluid van een artiest die volledig haar eigen gang kan gaan (vergelijkbaar met een David Sylvian heden ten dage) en dat doet.

Misterfool
bawimeko schreef:
Geen idee waarom je dit 'mooi' hoort te vinden.

Laten we het zo zeggen, Op papier zou ik verwachten dat dit album precies in mijn straatje ligt . Invloeden van ECM-jazz en muziek die zich meer richt op sfeer dan liedjes. Prima, hou ik normaal van. Alleen hier werkt het toch niet voor mij. Dan is het zoeken naar argumenten; waarom pakt mij dit niet? Dan kom ik uit op de kabbelende natuur van de composities en het gebrek aan spanning.

avatar van Kronos
4,0
vigil schreef:
Ik vind het toch wel een erg mooie plaat, echt een luisterplaat. Zet dit niet op als achtergrondmuziek of als er visite is, heeft geen zin je hoort een beetje geneuzel in de ruimte. Ga er echt voor zitten en geniet.

Heb ik zonet gedaan en ben het helemaal met je eens. De muziek betovert, maar enkel als je alle nuances hoort. Met de koptelefoon is ideaal eigenlijk. Het dikke uur muziek dwarrelde voorbij als een sneeuwvlok.

avatar van Chameleon Day
4,5
Prachtig album inderdaad. Zelfs de bijdrage van die zekere Elton vind ik te pruimen. Na zeer veel luisterbeurten.

avatar van wibro
2,5
Tja, Kate Bush maakte in de jaren zeventig en tachtig prachtige albums, The Kick Inside en vooral Never Forever om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Maar 50 Words for Snow Ik heb er maar een woord voor: "Slaapverwekkend".

Gast
geplaatst: vandaag om 23:44 uur

geplaatst: vandaag om 23:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.